KOSTUNICA: RUSKI GAS STIZE 1. NOVEMBRA

Izvor: B92

Petak, 27.10.2000.

21:01

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica izuzetno je zadovoljan kratkotrajnom, ali kako je po povratku u Beograd, rekao, veoma uspesnom posetom Moskvi, javlja B92. Kostunica je na beogradskom aerodromu, na koji je specijalnim avionom sleteo oko 18 casova, kao najznacajniji rezultat susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, istakao medjudrzavni dogovor o redovnim isporukama gasa Rusije Jugoslaviji.

"Tokom danasnjih razgovora resili smo vazno pitanje preko potrebnog snabdevanja gasa naseg trzista - direktnim drzavnim ugovorom sto govori o poverenju Ruske Federacije u demokratsku vlast u SRJ . Od 1. novembra ce poceti redovno da pristize ruski gas", rekao je Kostunica.

Po oceni jugoslovenskog predsednika, njegova poseta Moskvi nije niste manje vazna u izgradnji i jacanju medjudrzavnih bilateralnih odnosa.

"Ovo je bila radna kratkotrajna ali veoma uspesna poseta. Ona nagovestava nesumnjivo dobar razvoj odnosa izmedju Ruske federacije i SRJ. Takav razvoj i odnosi su olaksani cinjenicom da SRJ prolazi kroz proces znacajnih sustinskih demokratskih promena, i da se odnos sveta prema nama menja, SRJ se ukljucuje iz dana u dan u medjunarodne organizacije, i u takvim uslovima nasa saradnja sa velikom drzavom kakva je Ruska federacija je laksa. Ona je olaksana i cinjenicom da SRJ i Ruska federacija imaju slicne i vrlo cesto i podudarna gledista na vazna pitanja pre svega krize na Balkanu, stabilnosti u regionu, pogotovo u poslednje vreme na pitanje Kosova i prosle godine kad se radilo o agresiji NATO-a nasi stavovi su bili podudarni. Zakljucili smo da ima puno razloga za cesce konsultacije pred zajednicke nastupe na konferencijama i organizacijama", ocenio je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: