Sreda, 11.10.2000.

10:04

BORBA: PERISIC MINISTAR, SMILJANIC NACELNIK GENERALSTABA

Izvor: B92

Default images
Bivsi general i jedan od lidera Demokratske opozicije Srbije Momcilo Perisic i komandant Ratnog vazduhoplovstva Vojske Jugoslavije general Spasoje Smiljanic kandidati su za mesto nacelnika Generalstaba VJ, pise "Borba". "U armijskim redovima naveliko se raspravlja ko ce naslediti generala (Nebojsu) Pavkovica na mestu nacelnika Generalstaba. Polazi se od toga da su Pavkovicu vec odbrojani dani na funkciji", pise "Borba" dodajuci da se sastanak Vrhovnog saveta odbrane ocekuje sredinom nedelje. "Borba" podseca da je Perisicu nedavno oduzet cin, pa bi za njegovo ponovno angazovanje u VJ ta odluka morala da bude ponistena. "Po mnogima, njegova uloga, kao i uloga staresina nizeg nivoa komandovanja, bili su kljucni da vojska ne poslusa naredjenje nekolicine generala, medju kojima i samog Pavkovica, da se krene u 'uspostavljanje reda oruzjem'", dodaje list. "General Smiljanic... prvi je medju visokim staresinama iskazao lojalnost Kostunici i to tesko moze ostati bez nagrade", ocenila je "Borba".

U slucaju da Perisic i Smiljanic preuzmu komandovanje vojskom, "nije daleko dan kada ce se Jugoslavija pridruziti Partnerstvu za mir", pise list i dodaje da se Perisic za to zauzimao i dok je bio na polozaju u VJ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: