SDS NEPRIJATNO IZNENADJENA REZULTATIMA IZBORA

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2000.

19:07

Default images
Srpska demokratska stranka Republike Srpske kao "neprijatno iznenadjenje" okvalifikovala je rezultate predsednickih izbora u RS koje je u utorak saopstila misija OEBS-a, a prema kojima su kandidati te stranke za predsednika i potpredsednika Mirko Sarovic i Dragan Cavic osvojili 49,8 odsto glasova. SDS je saopstila da prema podacima kontrolora te stranke u Centru za prebrojavanje glasova OEBS-a u Sarajevu, Sarovic i Cavic "imaju obezbedjenu izbornu pobedu sa preko 50 odsto osvojenih glasova". "Zbog te cinjenice, SDS je posredstvom akreditovanih posmatraca u Centru za prebrojavanje glasova odmah zatrazila objasnjenje nastale razlike, koja otvara potrebu elektronskog prebrojavanja preferencijalnih glasova", istice se u saopstenju SDS-a.

SDS dalje navodi da ce sacekati konacne i potvrdjenje izborne rezultate, "sigurna da izborna pobeda kandidata SDS-a ne moze biti ugrozena ni elektronskim prebrojavanjem preferencijalnih glasova, odnosno da nikome nece pasti napamet da dovodi u pitanje izbornu volju gradjana RS", javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: