Srbija predala "krunu" – za bronzu protiv Poljske

Odbojkaši Srbije neće odbraniti titulu šampiona Evrope osvojenu pre dve godine u Parizu.

Izvor: SS

Subota, 18.09.2021.

20:00

Srbija predala
Foto: Profimedia/ANNA KLEPACZKO/FOTOPYK/NEWSPIX.PL

Izabranici Slobodana Kovača su u polufinalu Evropskog prvenstva u Katovicama poraženi od Italije rezultatom 3:1 (29:27, 25:22, 23:25, 25:18).

U borbi za treće mesto i bronzanu medalju Srbija će u nedelju od 17.30 igrati protiv Poljske koja je u prvom polufinalu izgubila od Slovenije rezultatom 3:1.

Branilac trofeja nije bio na nivou iz, recimo, četvrtfinala kada je briljantnom igrom savladana Holandija.

Pre svih je Uroš Kovačević bio van ritma, jer su evidentno Italijani obratili posebnu pažnju na našeg levorukog primača.

Italijani su sjajno servirali preko Simonea Đanelija, dok je iz svih pozicija bombardovao visoki Alesandro Mikeleto.
Foto: Profimedia/ANNA KLEPACZKO/FOTOPYK/NEWSPIX.PL
No, Srbija je u prvom setu konstantno imala prednost i u finiš je ušla sa vođstvom od 21:19 i 23:21. Potom je imala dve set-lopte, ali ih nije iskoristila.

"Brejkom" je prednost preuzela Italija i kasnije je u igri na razliku ipak došla do osvajanja prvog seta.

Vodili su "orlovi" i u prvoj polovini drugog seta, ali je Italija serijom prekrenula i nekako sav momentum utakmice prenela na svoju stranu.

Iako je u finišu tog dela ponovo bilo neizvesno (19:19 i 21:21), ponovo su "azuri" uhvatili zalet u pravi čas i stigli do velikog vođstva od 2:0 u setovima.
Foto: Profimedia/ANNA KLEPACZKO/FOTOPYK/NEWSPIX.PL
Često je Srbija na ovom šampionatu imala problem da privede kraju set u kom je vodila, što se videlo u prva dva seta.

Iako je delovalo da će tako biti i u finišu trećeg, u kom je od 19:17 dozvolila Italijanima da se vrate u život, Srbija je ipak stigla do trenutka inspiracije i produžetka nade.

Međutim, već na startu četvrtog seta je dozvolila seriju od 5:0 na servisima Đanelija i to je u "jednosmernu ulicu" uvelo odlučujući deo ovog susreta.

Italijani su se u potpunosti razmahali, pogađali iz svih pozicija i na kraju rutinski priveli meč kraju za plasman u finale.
Sva dešavanja iz Katovica pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Podeli: