Objavljena lista najboljih neameričkih igrača: Jokić osmi, još četvorica Srba

Paralelno sa listom 75 najboljih košarkaša u istoriji NBA po izboru te lige, pojavljuju se i druge slične sadržine.

Izvor:

Sreda, 08.12.2021.

14:26

Objavljena lista najboljih neameričkih igrača: Jokić osmi, još četvorica Srba
Foto: Profimedia

Tako je specijalizovani poratal "Hups Hajp" sastavio listu od 75 najboljih stranaca (u smislu igrača koji nisu iz SAD) ikada, bez obzira na to da li su igrali u NBA.

Prvo mesto zauzima Hakim Olavudžon, koji je bio član zlatne generacije SAD na Olimpijskim igrama 1996, ali je rođen u Nigeriji.

Top 5 čine još Dirk Novicki, Janis Adetokumbo, Stiv Neš i Pau Gasol.

Na listi se nalazi pet srpskih košarkaša.

Najbolje plasirani na osmom mestu je Nikola Jokić, Peđa Stojaković je 16, Vlade Divac 20, Dejan Bodiroga 50, a Predrag Danilović 67.

Pored njih, glasove su dobili i Dragan Kićanović, Radivoj Korać, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović i Aleksandar Đorđević, ali se nisu našli na konačnoj listi.

Od igrača iz regiona tu su četvorica Hrvata. Dražen Petrović je 14, Toni Kukoč 22, Dino Rađa 37, a jedini aktivni igrač je Bojan Bogdanović koji se našao na 61. mestu. Iz Slovenije su tu Luka Dončić i Goran Dragić na 11, odnosno 29. mestu, dok je Jusuf Nurkić zauzeo 74. poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli: