Ponedeljak, 13.11.2023.

10:50

Skupština Srbije formirala Nadzorni odbor za izbornu kampanju

Skupština Srbije konstituisala je Nadzorni odbor za izbornu kampanju.

Izvor: Beta

Skupština Srbije formirala Nadzorni odbor za izbornu kampanju
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Ovaj Nadzorni odbor će vršiti nadzor nad postupcima političkih stranaka, podnosilaca proglašenih izbornih lista, kandidata za narodne poslanike i javnih medijskih servisa uoči izbora 17. decembra.

"Nadzorni odbor za izbornu kampanju apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da na civilizovan, pristojan i dostojanstven način predstave pluralizam političkih ideja za koje se zalažu. Tolerantan politički ton kampanje jedini može da doprinese stabilnosti društva i razvoju pluralizma i društvene solidarnosti", navodi se u saopštenju.

Nadzorni odbor je pozvao javnost, odnosno sve subjekte koji su učesnici, posmatrači ili su na drugi način zainteresovani za izborni proces, da svoje predloge, primedbe, saznanja o eventualnim nepravilnostima ili sugestije upute tom odboru.

Podsetili su da izborna kampanja za parlamentarne izbore traje do 14. decembra u ponoć, pa se "u tom kratkom roku moraju obaviti mnogi poslovi koji su u nadležnosti Nadzornog odbora".

"Sa svoje strane Nadzorni odbor za izbornu kampanju će svojim proaktivnim ponašanjem nastojati da i na osnovu sopstvenih saznanja doprinese poštovanju propisanih nadležnosti kako bi se unapredio izborni proces, kao jedna od bitnih komponenti parlamentarne demokratije u Srbiji", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: