Veliki povratak Branke Katić: "Lepo je glumiti na svom jeziku"

Glumica Branka Katić, koja već duže vreme živi i radi u inostranstvu, "sa tremom" je dočekala svoj povratak u domaću kinematografiju u novom filmu Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

Izvor: S.D.

Četvrtak, 25.11.2021.

16:19

Veliki povratak Branke Katić:
Foto: Dunja Dopsaj

Katićeva u glavnoj ženskoj ulozi se posle dužeg vremena vraća u domaću kinematografiju, nakon karijere u engleskim i američkim ostvarenjima.

"Uvek je lepo kad se vratiš kući, radiš sa ljudima koje poštuješ i poznaješ i kada glumiš na svom jeziku. Posebno ako na filmu radi i Duško Kovačević", rekla je Branka Katić.

Priznala je novinarima da je imala tremu, ali da je uživala u dobrom društvu i celom procesu, i ovom prilikom osvrnula se na dragog kolegu Milana Laneta Gutovića, kog je srpsko glumište prerano izgubilo.

Važan apel Dušana Kovačevića FOTO/VIDEO

"Moram da kažem da mi je divno što smo ovaj film radili sa Lanetom. On je imao sitnu ali lepu ulogu, ali nije prošao dan na setu da nas on nije zasmejavao", rekla nam je Branka Katić.

Kako je naveo producent filma Miroslav Miša Mogorović, iz kuće "Art & Popcorn", pregovori sa Brankom su trajali dok je još više živela u Londonu.

„Čast mi je da snimam film prema scenariju i još u režiji našeg uvaženog pisca Dušana Kovačevića. Moja uloga je ovde nekako 'najnormalnija' u poređenju sa svim ostalima, da tako definišem, tako da odudaram", rekla je kroz smeh glumica.
FOTO TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bs
Početkom ove godine glumica je zvanično postala članica Beogradskog dramskog pozorišta.

"Beogradsko dramsko pozorište je mesto gde sam od početka igrala. Moje diplomske predstave su tu odigrane. Tu sam prvi put stala pred beogradskom publikom. Poziv da nastavim svoju pozorišnu karijeru na daskama koje život znače je bio poseban. Sećam se kad sam izlazila iz prevoza i kada sam ugledala pozorište divno je sunce sijalo i bio je radostan dan. Srećna sam što sam tamo. Pored starog ansanmbla koji je odličan, postoje i mladi ljudi koje je Jug doveo. Imaju jedno divno zajedništvo, strast i ljubav", rekla je ona svojevremeno domaćim medijima, pa dodala:

"Svi smo se promenili od momenta kada sam ja otišla iz Srbije, pa i Beograd. Ima nekih divnih stvari koje su se desile, a ima i onih stvari koje mene brinu. Zagađenost našeg grada, svi osećamo koliko nam vazduh ovde nije dobar. Volela bih da se to promeni."

Premijera dugo očekivanog filma legendarnog scenariste i reditelja Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek" biće održana 7. decembra u Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, a nakon beogradske premijere, film će imati dan kasnije prikazivanje u Novom Sadu, a potom i širom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli: