Petak, 18.06.2021.

10:26

Da li je ovo moguće: Oduzmu ti srpsku dozvolu, voziš sa nemačkom?

Poznati domaći pevač, gotovo jednako poznat po svojim saobraćajnim "avanturama", nakon što je ostao bez srpske vozačke dozvole, izvadiće nemačku, pišu mediji.

Izvor: B92

Da li je ovo moguæe: Oduzmu ti srpsku dozvolu, voziš sa nemaèkom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Edis

pre 2 godine

Ko god kaže da ima pravo da ima osoba dve vozačke laže,kod nas u srbiji je kazna za to 50000 dinara,a to sto pojedini kao i ja imam pošto su mi vratili našu kada sam polagao u nemačkoj 2001. Znaci ko god ima dve nemoj slučajno nekom policajcu da da obe zajedno narodski rečeno najebace.

Sve

pre 2 godine

Mogu da se imaju 2 vozačke dozvole, meni nisu tražili da vratim SR vozacku, kad sam položila u DE....a I da su tražili imala sam Srpski auto na sebe pa nebi ni mogli da mi je uzmu - jer kako bi vozila Srpske table sa Nemačkom dozvolom.

nikos

pre 2 godine

zabrana upravljanja motornim vozilom na teritoriji Srbije podrazumeva SVE vozacke dozvole koje neko ima. Stranu dozvolu policija moze uzeti samo ako joj se predstavi kao dokumenat inace na to nema pravo. Mogu u svom novcaniku da imam tri dozvole ali mi policija moze uzeti samo onu koju joj prezentujem kao dokumenat za voznju, nikako neku drugu koju vide. Stvari su tu ciste i jasne.

Opservatorija

pre 2 godine

Ma blefira pajac, samo sedi na vozačkom mestu i šalje lažnu "ne može mi niko ništa" poruku nesrećnicima koji troše svoje mizerne živote na praćenje njega po mrežama. A zna on dobro da će kod Švaba da nagrabusi za prvi prekršaj.

Mnogo bitnije pitanje za državu Srbiju je kako je ovaj probisvet sa glasovnim mogućnostima, svih ovih godina prolazio ne samo bez dana zatvora za sve ono što je uradio, nego i bez ikakvog suđenja? Pa bar 10 krivičnih prijava ima, i ništa, izlazi iz zemlje kad god poželi? I da li su na kraju građani pokrili troškove njegovog višemesečnog lečenja po najboljim državnim bolnicama, obzirom da nije ni plaćao sebi zdravstveno, šta više ni ličnu kartu nije imao jer mu ne treba - samo pasoš.

Mene odgovor na to pitanje mnooogo više interesuje od crnogorske rezolucije o Srebrenici, Jokićevog neigranja za reprezentaciju i Belivukovih ćevapa, jer ako odgovora nema (a nema ga svih ovih godina) - to znači da sam ja u Srbiji građanin drugog reda, a nepismeni svadbarski pevač koji ignoriše sve zakone države je zaštićena, VIP osoba. To je Srbija.

Sin Pustinje

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Sve moze kad su sluzbenici lenji a zakoni lose napisani.
Lucni primer:
1. YU dozvola uredno polozena sa 18.
2. CY dozvola dobijena na osnovu YU dozvole vazi autonatski do 75 godine zivota. YU mi nisu uzeli, lenji kiprani. Voze sa suprotne strane ali nema veze.
3. UAE dozvola dobijena na osnovu CY dozvole, CY mi nisu izeli lenji kamilari. Opet voznja sa druge strane bas ih briga. YU dozvolu nisu priznavali u to vreme i moralo je celo polaganje iz pocetka.
4. NO dozvola dobijena na osnovu CY dozvole vazi do 100 godina zivota. E tada su mi uzeli normani CY dozvolu i poslali kipranima.
Eto tako moze sve samo zavisi od lenjosti organa i postovanja tj. primene zakona.

Ali za razliku od idiota iz teksta nikada nisam imao saobracajnu nezgodu, prekrsaj niti platio kaznu osim za parkiranje i to samo za prekoraceno vreme.

Ja i dalje imam 3 vazece vozacke i 4 na leru kod Kiprana koju mogu da podignem ako vratim norvesku.

Lars

pre 2 godine

Pa valjda je maticni broj pevaljke jedinstven i njemu je ovde zabranjeno upravljanje vozilom bez obzira cije drzave ima dozvolu, bar se nadam da je tako. A napolju nek vozi slobodno...

Davor

pre 2 godine

Koja glupost?
Ne mozes posedovati 2 vozacke. Ako imas vozacku dozvolu iz svoje zemlje, pa se preselis u drugu zemlju, steknes uslove da imas stalno ili privremeno mesto boravka, apliciras za vozacku dozvolu.
S tim, sto ti oduzmu vozacku dozvolu iz maticne drzave, a daju ti novu, tj vozacku zemlje u koju si trenutno.
Ako izgubis pravo na boravak, ako odjavis mesto boravka, vrate ti staru vozacku (maticne zemlje) a ujedno oduzimaju vozacku koju su ti dali.
Kako je ovaj lik imao 2 vozacke i kome se ovde farbaju oci lebe mekani?

Васа

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Претпостављам да неће ни рећи да је имао возачку дозволу у Србији и да ће проћи комплетну обуку и полагање.

Prvo im oduzmu, pa se onda oni saberu

pre 2 godine

"...ima želju da ide u inostranstvo, kao i da će tamo ponovo polagati ispit za vozačka dokumenta."
Što da ne? Vozačka dozvola je nacionalni dokument i na nju se prilikom izdavanja odnose zakoni koji važe u toj državi, a ne zakoni koji važe u drugim državama. Dakle, na nekoga ko privremeno boravi npr. u Nemačkoj (radi, studira, oženio se, itd) ne odnose se zakoni Srbije kojima mu privremeno nije dozvoljeno upravljanje automobilom zbog saobraćajnog prekršaja u Srbiji. Ta osoba može da stekne vozačku dozvolu u Nemačkoj i da na osnovu te dozvole uprvalja automobilom u Nemačkoj ili širom EU, odnosno "šengena". Može i tim u Nemačkoj registrovanim automobilom da privremeno upravlja i u Srbiji (najviše tri meseca) i tom prilikom formalno se tretira kao nemački vozač D.L, a ne kao srpski vozač D.L.

Savet svim bahatim vozačima: otiđite u neku zapadnoevropsku zemlju, živite tamo neko vreme i položite tamo vozački ispit. Vaša bahatost u vožnji time će 100% biti izlečena.

filipovski990

pre 2 godine

Sve ste lepo napisali o zakonu, ali opet kao da niste nista. Ukoliko mu prodje period zabrane polaganja kod nas, a polozi tamo ponovo od pocetka voznju, test i dodje u srbiju sa nemackom vizom i autom nemackih registarskih tablica, mogu nasi da ga povuku za ..... On je u carinskom prekrsaju ukoliko sa tom nemačkom vozackom upravlja u srbiji autom srpskih registarskih tablica, tad treba da dokaze prebivaliste i da zameni vozacku. Uspe li da polozi sve u nemackoj, on moze celu evropu da vozi. Naravno za polaganje tamo, mora imati boravisnu vizu prvo.

Nauta

pre 2 godine

Za sve to nije kriv taj pevac. Takvih bahatih budala ima mnogo. Krivi su zakonodavci i sudije. Kada bi postojao zakon koji propisuje kazne zatvora za takve prekrsaje od 10 godina i trajno oduzimanje vozacke dozvole, uz doslednu primenu bez izuzetaka, svega toga ne bi bilo.

Marqus

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Polažeš od početka u Nemačkoj ili dođeš u Srbiju i prijaviš da si izgubio vozačku. Odmah da naglasim, nije u skladu sa zakonom ni Nemačke ni Srbije, ali mislim da je moguće u praksi.

Karakondžula

pre 2 godine

... odmah pisati svim stranim ambasadama da obaveste tamošnje vlasti, da ovom čoveku nikada ne izdaju dozvoli i sve to potkrepiti dokazima o svim do sada načinjenim prekršajima... Bolje tako sprečiti da ovaj bahati čovek ubije nekog, nego da posle kukamo i proklinjemo .. njemu vozačka dozvola nije potrebna....

Saša

pre 2 godine

Po svim parametrima zakona o saobraćaju, Darko Lazić je morao da služi ZATVORSKU KAZNU. Dve saobraćajne nesreće koje je izazvao bez vozačke dozvole su za ZATVOR!
To se inače smatra "povratničkim" činjenenjem krivičnog dela.
Da ne pominjem opasnost da nekoga ubije. One koji su ga pustili bi trebalo hitno uhapsiti i osuditi takodje na zatvor. O nekakvoj "nemačkoj" vozackoj dozvoli ne bi smelo da bude ni govora. Ubiće nekoga, a tada će biti kasno. Niko mu nije kriv. To što je pevač, obaška nekoga briga, naravno, u uredjenoj zemlji.

Millennium

pre 2 godine

Mnogo se gleda kroz prste ovde kod nas. Tako imate lica od ranije poznata policiji po nasilničkom ponašanju, sa po dve, tri uslovne a opet prave problem po gradu. Ne retko sam čuo da se neko hvali kako ima toliko i toliko kaznenih bodova, kao da je to uspeh. U suštini smo primitivno društvo gde se bahatost i nasilje smatraju muževnim, čak poželjnim ponašanjem. I tako će biti dok zakon ne postane nezavistan i nepopustljiv. Uz edukaciju, oštrim merama se mora menjati svest naroda.

30ka

pre 2 godine

Kao prvo da bi uopste imao nemacku vozacku dozvolu mora imati prijavu prebivalista u Nemackoj.Kad taj zadatak ispuni,po sporazumu izmedju Srbije i Nemacke vozacka dozvola se moze zamenuti ako si najmanje 6 meseci proveo tamo.Procedura je veoma jednostavna.Podneses zahtev,i cekas otprilike mesec dana.Usput vasa srpska dozvola ide na proveru u srbiju,pa ako je validna,tek tada imate mogucnost zamene.Kad stigne potvrda o ispravnosti vase srpske vozacke mozete zamjeniti za nemacku.E sad vi prosudite na koji nacin bi doticni mogao posjedovati tu DE.Postoji i drugi nacin da se direktno polaze u Nemackoj.Uz odlicno poznavanje nemackog jezika,potrebno je imati i nesto u glavi ,sto ne bi mogao zakljuciti iz ponasanja doticnog.pozz

Sremčina

pre 2 godine

Soundtrack sve govori. Treba im svima uzeti i dozvole, i lične, i auta, i garderobu, i studio, i radio i TV stanice a i mikrofon....

Aurelije

pre 2 godine

Ne može se izvadi nemačka vozačka a da se ne preda srpska. Ako ima obe znači da je ili polagao opet u Nemačkoj što je skupo i sporo posebno za tipove koji vole da krše zakon, ili je na mufte dobio duplu vozačku u Srbiji

Gastos

pre 2 godine

Da bi se zamenila srpska vozacka za Nemacku, neophodno je da se prvro prilozi srpska: ne vidim kako on to moze izvesti.

Druga opcija mu je da polaze vozacki ponovo u Nemackoj, sto s obzirom na mentalni sklop kandidata nece lako proci. :)

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Mediji su tako nedavno pisali o pevaču Darku Laziću, koji je navodno na Instagramu objavio snimak na kome se vidi kako vozi automobil iako je, prema ti istim medijima, njemu još 2013. oduzeta dozvola. Ipak, on od tada, čini se, prilično redovno vozio bez isprava i za taj prekršaj više puta bio kažnjavan. Jednom, primera radi, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao 2018. godine - kada je bio pod dejstvom alkohola i sleteo sa puta. Poslednji put, krajem maja ove godine. Tada mu je, pisalo se, pukla guma tokom vožnje i udario je u banderu.


Znači punih 10 godina vozi bez vozačke dozvole. Bahati se, pravi velike saobraćajne udese, divlja, ugrožava na putu tuđe živote i on prolazi apsolutno nekažnjeno bez dana zatvora?! Srbistan…

Prosto se sami nude uporno a država nista jbg

pre 2 godine

Ma deri to sve i posle pravo u zatvor bez mogućnosti plaćanja kod onih koji se upravo kao ova gore navedena ...osoba Pravi da je lud ,a ako su zaista takvi pojedini ludi,onda zna se gde je takvim mesto ...
Plus proverite prvo takvima koji se sami prosto nameću imovinu račune odakle gde to stečeno i kolki su i da li su uopšte platili porez na to ...

Ron Vizli

pre 2 godine

Globalni registar vozaca je resenje. Olaksalo bi kretanje vozacima, ljudima koji iznajmljuju vozila, i ujedno eliminisalo ovakve probleme.

Za Darka ni trotinet nije, kao neko ko ponavlja isti zlocin, trebao bi da ide busom u svim zemljama sveta.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Mediji su tako nedavno pisali o pevaču Darku Laziću, koji je navodno na Instagramu objavio snimak na kome se vidi kako vozi automobil iako je, prema ti istim medijima, njemu još 2013. oduzeta dozvola. Ipak, on od tada, čini se, prilično redovno vozio bez isprava i za taj prekršaj više puta bio kažnjavan. Jednom, primera radi, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao 2018. godine - kada je bio pod dejstvom alkohola i sleteo sa puta. Poslednji put, krajem maja ove godine. Tada mu je, pisalo se, pukla guma tokom vožnje i udario je u banderu.


Znači punih 10 godina vozi bez vozačke dozvole. Bahati se, pravi velike saobraćajne udese, divlja, ugrožava na putu tuđe živote i on prolazi apsolutno nekažnjeno bez dana zatvora?! Srbistan…

Millennium

pre 2 godine

Mnogo se gleda kroz prste ovde kod nas. Tako imate lica od ranije poznata policiji po nasilničkom ponašanju, sa po dve, tri uslovne a opet prave problem po gradu. Ne retko sam čuo da se neko hvali kako ima toliko i toliko kaznenih bodova, kao da je to uspeh. U suštini smo primitivno društvo gde se bahatost i nasilje smatraju muževnim, čak poželjnim ponašanjem. I tako će biti dok zakon ne postane nezavistan i nepopustljiv. Uz edukaciju, oštrim merama se mora menjati svest naroda.

Opservatorija

pre 2 godine

Ma blefira pajac, samo sedi na vozačkom mestu i šalje lažnu "ne može mi niko ništa" poruku nesrećnicima koji troše svoje mizerne živote na praćenje njega po mrežama. A zna on dobro da će kod Švaba da nagrabusi za prvi prekršaj.

Mnogo bitnije pitanje za državu Srbiju je kako je ovaj probisvet sa glasovnim mogućnostima, svih ovih godina prolazio ne samo bez dana zatvora za sve ono što je uradio, nego i bez ikakvog suđenja? Pa bar 10 krivičnih prijava ima, i ništa, izlazi iz zemlje kad god poželi? I da li su na kraju građani pokrili troškove njegovog višemesečnog lečenja po najboljim državnim bolnicama, obzirom da nije ni plaćao sebi zdravstveno, šta više ni ličnu kartu nije imao jer mu ne treba - samo pasoš.

Mene odgovor na to pitanje mnooogo više interesuje od crnogorske rezolucije o Srebrenici, Jokićevog neigranja za reprezentaciju i Belivukovih ćevapa, jer ako odgovora nema (a nema ga svih ovih godina) - to znači da sam ja u Srbiji građanin drugog reda, a nepismeni svadbarski pevač koji ignoriše sve zakone države je zaštićena, VIP osoba. To je Srbija.

Ron Vizli

pre 2 godine

Globalni registar vozaca je resenje. Olaksalo bi kretanje vozacima, ljudima koji iznajmljuju vozila, i ujedno eliminisalo ovakve probleme.

Za Darka ni trotinet nije, kao neko ko ponavlja isti zlocin, trebao bi da ide busom u svim zemljama sveta.

Sin Pustinje

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Sve moze kad su sluzbenici lenji a zakoni lose napisani.
Lucni primer:
1. YU dozvola uredno polozena sa 18.
2. CY dozvola dobijena na osnovu YU dozvole vazi autonatski do 75 godine zivota. YU mi nisu uzeli, lenji kiprani. Voze sa suprotne strane ali nema veze.
3. UAE dozvola dobijena na osnovu CY dozvole, CY mi nisu izeli lenji kamilari. Opet voznja sa druge strane bas ih briga. YU dozvolu nisu priznavali u to vreme i moralo je celo polaganje iz pocetka.
4. NO dozvola dobijena na osnovu CY dozvole vazi do 100 godina zivota. E tada su mi uzeli normani CY dozvolu i poslali kipranima.
Eto tako moze sve samo zavisi od lenjosti organa i postovanja tj. primene zakona.

Ali za razliku od idiota iz teksta nikada nisam imao saobracajnu nezgodu, prekrsaj niti platio kaznu osim za parkiranje i to samo za prekoraceno vreme.

Ja i dalje imam 3 vazece vozacke i 4 na leru kod Kiprana koju mogu da podignem ako vratim norvesku.

Prvo im oduzmu, pa se onda oni saberu

pre 2 godine

"...ima želju da ide u inostranstvo, kao i da će tamo ponovo polagati ispit za vozačka dokumenta."
Što da ne? Vozačka dozvola je nacionalni dokument i na nju se prilikom izdavanja odnose zakoni koji važe u toj državi, a ne zakoni koji važe u drugim državama. Dakle, na nekoga ko privremeno boravi npr. u Nemačkoj (radi, studira, oženio se, itd) ne odnose se zakoni Srbije kojima mu privremeno nije dozvoljeno upravljanje automobilom zbog saobraćajnog prekršaja u Srbiji. Ta osoba može da stekne vozačku dozvolu u Nemačkoj i da na osnovu te dozvole uprvalja automobilom u Nemačkoj ili širom EU, odnosno "šengena". Može i tim u Nemačkoj registrovanim automobilom da privremeno upravlja i u Srbiji (najviše tri meseca) i tom prilikom formalno se tretira kao nemački vozač D.L, a ne kao srpski vozač D.L.

Savet svim bahatim vozačima: otiđite u neku zapadnoevropsku zemlju, živite tamo neko vreme i položite tamo vozački ispit. Vaša bahatost u vožnji time će 100% biti izlečena.

Васа

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Претпостављам да неће ни рећи да је имао возачку дозволу у Србији и да ће проћи комплетну обуку и полагање.

Marqus

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Polažeš od početka u Nemačkoj ili dođeš u Srbiju i prijaviš da si izgubio vozačku. Odmah da naglasim, nije u skladu sa zakonom ni Nemačke ni Srbije, ali mislim da je moguće u praksi.

Saša

pre 2 godine

Po svim parametrima zakona o saobraćaju, Darko Lazić je morao da služi ZATVORSKU KAZNU. Dve saobraćajne nesreće koje je izazvao bez vozačke dozvole su za ZATVOR!
To se inače smatra "povratničkim" činjenenjem krivičnog dela.
Da ne pominjem opasnost da nekoga ubije. One koji su ga pustili bi trebalo hitno uhapsiti i osuditi takodje na zatvor. O nekakvoj "nemačkoj" vozackoj dozvoli ne bi smelo da bude ni govora. Ubiće nekoga, a tada će biti kasno. Niko mu nije kriv. To što je pevač, obaška nekoga briga, naravno, u uredjenoj zemlji.

Lars

pre 2 godine

Pa valjda je maticni broj pevaljke jedinstven i njemu je ovde zabranjeno upravljanje vozilom bez obzira cije drzave ima dozvolu, bar se nadam da je tako. A napolju nek vozi slobodno...

30ka

pre 2 godine

Kao prvo da bi uopste imao nemacku vozacku dozvolu mora imati prijavu prebivalista u Nemackoj.Kad taj zadatak ispuni,po sporazumu izmedju Srbije i Nemacke vozacka dozvola se moze zamenuti ako si najmanje 6 meseci proveo tamo.Procedura je veoma jednostavna.Podneses zahtev,i cekas otprilike mesec dana.Usput vasa srpska dozvola ide na proveru u srbiju,pa ako je validna,tek tada imate mogucnost zamene.Kad stigne potvrda o ispravnosti vase srpske vozacke mozete zamjeniti za nemacku.E sad vi prosudite na koji nacin bi doticni mogao posjedovati tu DE.Postoji i drugi nacin da se direktno polaze u Nemackoj.Uz odlicno poznavanje nemackog jezika,potrebno je imati i nesto u glavi ,sto ne bi mogao zakljuciti iz ponasanja doticnog.pozz

Nauta

pre 2 godine

Za sve to nije kriv taj pevac. Takvih bahatih budala ima mnogo. Krivi su zakonodavci i sudije. Kada bi postojao zakon koji propisuje kazne zatvora za takve prekrsaje od 10 godina i trajno oduzimanje vozacke dozvole, uz doslednu primenu bez izuzetaka, svega toga ne bi bilo.

Gastos

pre 2 godine

Da bi se zamenila srpska vozacka za Nemacku, neophodno je da se prvro prilozi srpska: ne vidim kako on to moze izvesti.

Druga opcija mu je da polaze vozacki ponovo u Nemackoj, sto s obzirom na mentalni sklop kandidata nece lako proci. :)

Sremčina

pre 2 godine

Soundtrack sve govori. Treba im svima uzeti i dozvole, i lične, i auta, i garderobu, i studio, i radio i TV stanice a i mikrofon....

filipovski990

pre 2 godine

Sve ste lepo napisali o zakonu, ali opet kao da niste nista. Ukoliko mu prodje period zabrane polaganja kod nas, a polozi tamo ponovo od pocetka voznju, test i dodje u srbiju sa nemackom vizom i autom nemackih registarskih tablica, mogu nasi da ga povuku za ..... On je u carinskom prekrsaju ukoliko sa tom nemačkom vozackom upravlja u srbiji autom srpskih registarskih tablica, tad treba da dokaze prebivaliste i da zameni vozacku. Uspe li da polozi sve u nemackoj, on moze celu evropu da vozi. Naravno za polaganje tamo, mora imati boravisnu vizu prvo.

Aurelije

pre 2 godine

Ne može se izvadi nemačka vozačka a da se ne preda srpska. Ako ima obe znači da je ili polagao opet u Nemačkoj što je skupo i sporo posebno za tipove koji vole da krše zakon, ili je na mufte dobio duplu vozačku u Srbiji

Karakondžula

pre 2 godine

... odmah pisati svim stranim ambasadama da obaveste tamošnje vlasti, da ovom čoveku nikada ne izdaju dozvoli i sve to potkrepiti dokazima o svim do sada načinjenim prekršajima... Bolje tako sprečiti da ovaj bahati čovek ubije nekog, nego da posle kukamo i proklinjemo .. njemu vozačka dozvola nije potrebna....

Davor

pre 2 godine

Koja glupost?
Ne mozes posedovati 2 vozacke. Ako imas vozacku dozvolu iz svoje zemlje, pa se preselis u drugu zemlju, steknes uslove da imas stalno ili privremeno mesto boravka, apliciras za vozacku dozvolu.
S tim, sto ti oduzmu vozacku dozvolu iz maticne drzave, a daju ti novu, tj vozacku zemlje u koju si trenutno.
Ako izgubis pravo na boravak, ako odjavis mesto boravka, vrate ti staru vozacku (maticne zemlje) a ujedno oduzimaju vozacku koju su ti dali.
Kako je ovaj lik imao 2 vozacke i kome se ovde farbaju oci lebe mekani?

Prosto se sami nude uporno a država nista jbg

pre 2 godine

Ma deri to sve i posle pravo u zatvor bez mogućnosti plaćanja kod onih koji se upravo kao ova gore navedena ...osoba Pravi da je lud ,a ako su zaista takvi pojedini ludi,onda zna se gde je takvim mesto ...
Plus proverite prvo takvima koji se sami prosto nameću imovinu račune odakle gde to stečeno i kolki su i da li su uopšte platili porez na to ...

nikos

pre 2 godine

zabrana upravljanja motornim vozilom na teritoriji Srbije podrazumeva SVE vozacke dozvole koje neko ima. Stranu dozvolu policija moze uzeti samo ako joj se predstavi kao dokumenat inace na to nema pravo. Mogu u svom novcaniku da imam tri dozvole ali mi policija moze uzeti samo onu koju joj prezentujem kao dokumenat za voznju, nikako neku drugu koju vide. Stvari su tu ciste i jasne.

Edis

pre 2 godine

Ko god kaže da ima pravo da ima osoba dve vozačke laže,kod nas u srbiji je kazna za to 50000 dinara,a to sto pojedini kao i ja imam pošto su mi vratili našu kada sam polagao u nemačkoj 2001. Znaci ko god ima dve nemoj slučajno nekom policajcu da da obe zajedno narodski rečeno najebace.

Sve

pre 2 godine

Mogu da se imaju 2 vozačke dozvole, meni nisu tražili da vratim SR vozacku, kad sam položila u DE....a I da su tražili imala sam Srpski auto na sebe pa nebi ni mogli da mi je uzmu - jer kako bi vozila Srpske table sa Nemačkom dozvolom.

Millennium

pre 2 godine

Mnogo se gleda kroz prste ovde kod nas. Tako imate lica od ranije poznata policiji po nasilničkom ponašanju, sa po dve, tri uslovne a opet prave problem po gradu. Ne retko sam čuo da se neko hvali kako ima toliko i toliko kaznenih bodova, kao da je to uspeh. U suštini smo primitivno društvo gde se bahatost i nasilje smatraju muževnim, čak poželjnim ponašanjem. I tako će biti dok zakon ne postane nezavistan i nepopustljiv. Uz edukaciju, oštrim merama se mora menjati svest naroda.

Davor

pre 2 godine

Koja glupost?
Ne mozes posedovati 2 vozacke. Ako imas vozacku dozvolu iz svoje zemlje, pa se preselis u drugu zemlju, steknes uslove da imas stalno ili privremeno mesto boravka, apliciras za vozacku dozvolu.
S tim, sto ti oduzmu vozacku dozvolu iz maticne drzave, a daju ti novu, tj vozacku zemlje u koju si trenutno.
Ako izgubis pravo na boravak, ako odjavis mesto boravka, vrate ti staru vozacku (maticne zemlje) a ujedno oduzimaju vozacku koju su ti dali.
Kako je ovaj lik imao 2 vozacke i kome se ovde farbaju oci lebe mekani?

Sve

pre 2 godine

Mogu da se imaju 2 vozačke dozvole, meni nisu tražili da vratim SR vozacku, kad sam položila u DE....a I da su tražili imala sam Srpski auto na sebe pa nebi ni mogli da mi je uzmu - jer kako bi vozila Srpske table sa Nemačkom dozvolom.

Sin Pustinje

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Sve moze kad su sluzbenici lenji a zakoni lose napisani.
Lucni primer:
1. YU dozvola uredno polozena sa 18.
2. CY dozvola dobijena na osnovu YU dozvole vazi autonatski do 75 godine zivota. YU mi nisu uzeli, lenji kiprani. Voze sa suprotne strane ali nema veze.
3. UAE dozvola dobijena na osnovu CY dozvole, CY mi nisu izeli lenji kamilari. Opet voznja sa druge strane bas ih briga. YU dozvolu nisu priznavali u to vreme i moralo je celo polaganje iz pocetka.
4. NO dozvola dobijena na osnovu CY dozvole vazi do 100 godina zivota. E tada su mi uzeli normani CY dozvolu i poslali kipranima.
Eto tako moze sve samo zavisi od lenjosti organa i postovanja tj. primene zakona.

Ali za razliku od idiota iz teksta nikada nisam imao saobracajnu nezgodu, prekrsaj niti platio kaznu osim za parkiranje i to samo za prekoraceno vreme.

Ja i dalje imam 3 vazece vozacke i 4 na leru kod Kiprana koju mogu da podignem ako vratim norvesku.

filipovski990

pre 2 godine

Sve ste lepo napisali o zakonu, ali opet kao da niste nista. Ukoliko mu prodje period zabrane polaganja kod nas, a polozi tamo ponovo od pocetka voznju, test i dodje u srbiju sa nemackom vizom i autom nemackih registarskih tablica, mogu nasi da ga povuku za ..... On je u carinskom prekrsaju ukoliko sa tom nemačkom vozackom upravlja u srbiji autom srpskih registarskih tablica, tad treba da dokaze prebivaliste i da zameni vozacku. Uspe li da polozi sve u nemackoj, on moze celu evropu da vozi. Naravno za polaganje tamo, mora imati boravisnu vizu prvo.

Prvo im oduzmu, pa se onda oni saberu

pre 2 godine

"...ima želju da ide u inostranstvo, kao i da će tamo ponovo polagati ispit za vozačka dokumenta."
Što da ne? Vozačka dozvola je nacionalni dokument i na nju se prilikom izdavanja odnose zakoni koji važe u toj državi, a ne zakoni koji važe u drugim državama. Dakle, na nekoga ko privremeno boravi npr. u Nemačkoj (radi, studira, oženio se, itd) ne odnose se zakoni Srbije kojima mu privremeno nije dozvoljeno upravljanje automobilom zbog saobraćajnog prekršaja u Srbiji. Ta osoba može da stekne vozačku dozvolu u Nemačkoj i da na osnovu te dozvole uprvalja automobilom u Nemačkoj ili širom EU, odnosno "šengena". Može i tim u Nemačkoj registrovanim automobilom da privremeno upravlja i u Srbiji (najviše tri meseca) i tom prilikom formalno se tretira kao nemački vozač D.L, a ne kao srpski vozač D.L.

Savet svim bahatim vozačima: otiđite u neku zapadnoevropsku zemlju, živite tamo neko vreme i položite tamo vozački ispit. Vaša bahatost u vožnji time će 100% biti izlečena.

Marqus

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Polažeš od početka u Nemačkoj ili dođeš u Srbiju i prijaviš da si izgubio vozačku. Odmah da naglasim, nije u skladu sa zakonom ni Nemačke ni Srbije, ali mislim da je moguće u praksi.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Mediji su tako nedavno pisali o pevaču Darku Laziću, koji je navodno na Instagramu objavio snimak na kome se vidi kako vozi automobil iako je, prema ti istim medijima, njemu još 2013. oduzeta dozvola. Ipak, on od tada, čini se, prilično redovno vozio bez isprava i za taj prekršaj više puta bio kažnjavan. Jednom, primera radi, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao 2018. godine - kada je bio pod dejstvom alkohola i sleteo sa puta. Poslednji put, krajem maja ove godine. Tada mu je, pisalo se, pukla guma tokom vožnje i udario je u banderu.


Znači punih 10 godina vozi bez vozačke dozvole. Bahati se, pravi velike saobraćajne udese, divlja, ugrožava na putu tuđe živote i on prolazi apsolutno nekažnjeno bez dana zatvora?! Srbistan…

Nauta

pre 2 godine

Za sve to nije kriv taj pevac. Takvih bahatih budala ima mnogo. Krivi su zakonodavci i sudije. Kada bi postojao zakon koji propisuje kazne zatvora za takve prekrsaje od 10 godina i trajno oduzimanje vozacke dozvole, uz doslednu primenu bez izuzetaka, svega toga ne bi bilo.

Sremčina

pre 2 godine

Soundtrack sve govori. Treba im svima uzeti i dozvole, i lične, i auta, i garderobu, i studio, i radio i TV stanice a i mikrofon....

nikos

pre 2 godine

zabrana upravljanja motornim vozilom na teritoriji Srbije podrazumeva SVE vozacke dozvole koje neko ima. Stranu dozvolu policija moze uzeti samo ako joj se predstavi kao dokumenat inace na to nema pravo. Mogu u svom novcaniku da imam tri dozvole ali mi policija moze uzeti samo onu koju joj prezentujem kao dokumenat za voznju, nikako neku drugu koju vide. Stvari su tu ciste i jasne.

Ron Vizli

pre 2 godine

Globalni registar vozaca je resenje. Olaksalo bi kretanje vozacima, ljudima koji iznajmljuju vozila, i ujedno eliminisalo ovakve probleme.

Za Darka ni trotinet nije, kao neko ko ponavlja isti zlocin, trebao bi da ide busom u svim zemljama sveta.

Gastos

pre 2 godine

Da bi se zamenila srpska vozacka za Nemacku, neophodno je da se prvro prilozi srpska: ne vidim kako on to moze izvesti.

Druga opcija mu je da polaze vozacki ponovo u Nemackoj, sto s obzirom na mentalni sklop kandidata nece lako proci. :)

Karakondžula

pre 2 godine

... odmah pisati svim stranim ambasadama da obaveste tamošnje vlasti, da ovom čoveku nikada ne izdaju dozvoli i sve to potkrepiti dokazima o svim do sada načinjenim prekršajima... Bolje tako sprečiti da ovaj bahati čovek ubije nekog, nego da posle kukamo i proklinjemo .. njemu vozačka dozvola nije potrebna....

Lars

pre 2 godine

Pa valjda je maticni broj pevaljke jedinstven i njemu je ovde zabranjeno upravljanje vozilom bez obzira cije drzave ima dozvolu, bar se nadam da je tako. A napolju nek vozi slobodno...

Aurelije

pre 2 godine

Ne može se izvadi nemačka vozačka a da se ne preda srpska. Ako ima obe znači da je ili polagao opet u Nemačkoj što je skupo i sporo posebno za tipove koji vole da krše zakon, ili je na mufte dobio duplu vozačku u Srbiji

Prosto se sami nude uporno a država nista jbg

pre 2 godine

Ma deri to sve i posle pravo u zatvor bez mogućnosti plaćanja kod onih koji se upravo kao ova gore navedena ...osoba Pravi da je lud ,a ako su zaista takvi pojedini ludi,onda zna se gde je takvim mesto ...
Plus proverite prvo takvima koji se sami prosto nameću imovinu račune odakle gde to stečeno i kolki su i da li su uopšte platili porez na to ...

30ka

pre 2 godine

Kao prvo da bi uopste imao nemacku vozacku dozvolu mora imati prijavu prebivalista u Nemackoj.Kad taj zadatak ispuni,po sporazumu izmedju Srbije i Nemacke vozacka dozvola se moze zamenuti ako si najmanje 6 meseci proveo tamo.Procedura je veoma jednostavna.Podneses zahtev,i cekas otprilike mesec dana.Usput vasa srpska dozvola ide na proveru u srbiju,pa ako je validna,tek tada imate mogucnost zamene.Kad stigne potvrda o ispravnosti vase srpske vozacke mozete zamjeniti za nemacku.E sad vi prosudite na koji nacin bi doticni mogao posjedovati tu DE.Postoji i drugi nacin da se direktno polaze u Nemackoj.Uz odlicno poznavanje nemackog jezika,potrebno je imati i nesto u glavi ,sto ne bi mogao zakljuciti iz ponasanja doticnog.pozz

Васа

pre 2 godine

Meni su uzeli u Nemackoj srpsku dozvolu kada sam aplicirao za njihovu. Nije mi jasno kalo ovo moze.
(Jim Hoyl, 21. jun 2021 13:38)

Претпостављам да неће ни рећи да је имао возачку дозволу у Србији и да ће проћи комплетну обуку и полагање.

Opservatorija

pre 2 godine

Ma blefira pajac, samo sedi na vozačkom mestu i šalje lažnu "ne može mi niko ništa" poruku nesrećnicima koji troše svoje mizerne živote na praćenje njega po mrežama. A zna on dobro da će kod Švaba da nagrabusi za prvi prekršaj.

Mnogo bitnije pitanje za državu Srbiju je kako je ovaj probisvet sa glasovnim mogućnostima, svih ovih godina prolazio ne samo bez dana zatvora za sve ono što je uradio, nego i bez ikakvog suđenja? Pa bar 10 krivičnih prijava ima, i ništa, izlazi iz zemlje kad god poželi? I da li su na kraju građani pokrili troškove njegovog višemesečnog lečenja po najboljim državnim bolnicama, obzirom da nije ni plaćao sebi zdravstveno, šta više ni ličnu kartu nije imao jer mu ne treba - samo pasoš.

Mene odgovor na to pitanje mnooogo više interesuje od crnogorske rezolucije o Srebrenici, Jokićevog neigranja za reprezentaciju i Belivukovih ćevapa, jer ako odgovora nema (a nema ga svih ovih godina) - to znači da sam ja u Srbiji građanin drugog reda, a nepismeni svadbarski pevač koji ignoriše sve zakone države je zaštićena, VIP osoba. To je Srbija.

Edis

pre 2 godine

Ko god kaže da ima pravo da ima osoba dve vozačke laže,kod nas u srbiji je kazna za to 50000 dinara,a to sto pojedini kao i ja imam pošto su mi vratili našu kada sam polagao u nemačkoj 2001. Znaci ko god ima dve nemoj slučajno nekom policajcu da da obe zajedno narodski rečeno najebace.

Saša

pre 2 godine

Po svim parametrima zakona o saobraćaju, Darko Lazić je morao da služi ZATVORSKU KAZNU. Dve saobraćajne nesreće koje je izazvao bez vozačke dozvole su za ZATVOR!
To se inače smatra "povratničkim" činjenenjem krivičnog dela.
Da ne pominjem opasnost da nekoga ubije. One koji su ga pustili bi trebalo hitno uhapsiti i osuditi takodje na zatvor. O nekakvoj "nemačkoj" vozackoj dozvoli ne bi smelo da bude ni govora. Ubiće nekoga, a tada će biti kasno. Niko mu nije kriv. To što je pevač, obaška nekoga briga, naravno, u uredjenoj zemlji.