Utorak, 08.06.2021.

14:05

Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora; Podeljene reakcije

Bivšem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću izrečena je drugostepena kazna zbog ratnih zločina u BiH.

Izvor: B92

Mladiæ osuðen na doživotnu kaznu zatvora; Podeljene reakcije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

205 Komentari

Sortiraj po:

don

pre 2 godine

Bojim se da mentalno nismo pomakli dalje od 95' a citajuci neke komentare sticem utisak da ni ne zelimo to.
Krivimo drugu stranu, krivimo sudije, krivimo tuzioce, ali osudjenog ne.
Uzgred, puko hipoteticki, da mu se sudilo u Srbiji sta mislite, kakva bi bila presuda? Kako bi izgledala "pravedna" presuda Ratku Mladicu?
(Bacvanin, 9. jun 2021 07:27

Koji mi a koji oni? Ako misliš na narode koji žive na prostoru ex-Jugoslavije, svi su zarobljeni u začaranom krugu. Nema izuzetaka.

Da li bi Mladić bio osuđen u Srbiji? Pitaj Hrvate da li bi osudili Anta Gotovinu? Pitaj Bošnjake da li bi osudili Atifa Dudakovića?

Bacvanin

pre 2 godine

Covek je osudjen za jagore delo koje mogao da pocini, genocid. Sto je najtuznije, u Srbiji i RS se uveliko polemise da li je on pocinio genocid ili nesto drugo.
Bojim se da mentalno nismo pomakli dalje od 95' a citajuci neke komentare sticem utisak da ni ne zelimo to.
Krivimo drugu stranu, krivimo sudije, krivimo tuzioce, ali osudjenog ne.
Uzgred, puko hipoteticki, da mu se sudilo u Srbiji sta mislite, kakva bi bila presuda? Kako bi izgledala "pravedna" presuda Ratku Mladicu?

cune iz gruže

pre 2 godine

Sve naše sudbine su kolateralna šteta generacije komunizma i "blagostanja" u kome su živeli. Na kraju pobednici pišu, sude i osuđuju, mi smo u rat uvučeni na silu, Milošević i ekipa su prvo tenkove slali u Beograd, a kasnije dalje. Suština je da je čuvanje Jugoslavije bio promašen politički potez i rat je izgubljen. Nikad nismo mi krivi za stvari koje su nam se desile, uvek je ceo svet.

Pavle

pre 2 godine

Oficiri se skoro ništa ne pitaju, nego političari, a i oni imaju svoje nalogodavce. A sud je politički i pristrasan. I dalje ne znam šta se dešavalo. Ono što znam je da se čovek nekad zatekne u situaciji da bira između dva zla. Sud savesti je pravedan. Nadam se da je gospodin u miru.

no name

pre 2 godine

ovo je vise postalo.presmesno preko 1100 godina su srbi osudjeni ,od kojih osam dozivotnih robija cini mi se.Jel to sud koji sprovodi selektivnu pravdu ...

Марко

pre 2 godine

Кадија те тужи, кадија ти суди. Мада мислим да су турске кадије биле праведније.

Cult

pre 2 godine

Banalno je... ali ovaj sud se čak nije ni trudio da pribavi dokaze.

Svaka čast jednom od sudija iz veća koji je to priznao i tražio da se suđenje ponovi.

Osudili ga na bazi političke propagande.... Farsa od suda. General je pobednik na sudu istorije.

mlekadžija

pre 2 godine

Сва је срећа па су Орић и остали хероји ослобођени...што неко написа нема горе правде од селетивне правде!

Objasnjenje

pre 2 godine

Ne kužim kako netko može davati podršku "Đeneralu" i pritom se pitati kako Hrvatima i Muslimanima nije suđeno? Jel smo se mi popeli na Taru ili kod Avale pa snajperisali i granatirali susedstvo? Dajte molim Vas...man'te se Đenerala, bolje za Vas...
(IgorZG, 8. jun 2021 16:17),

da probam da ti pomognem da skuzis:
- jel bio masakr u Srebrenici? Jeste. Ko je komandovao? Mladic. Znaci kriv je.
- jel bio masakr u RS Krajini? Jeste. Ko je komandovao? Gotovina. Znaci kriv je.
- jel bio masakr u Kravicama i okolini? Jeste. Ko je komandovao? Oric. Znaci kriv je.
(Ovde ne ulazim u pricu koliki su masakri po razmerama, za to bi trebao da sluzi sud, tj. nije isto ubiti jednog ili 10 ljudi, ali i ubistvo jednog je zlocin!). Dakle, poenta je da bilo ko ko je ubio bar jednog neduznog(civila, ratnog zarobljenika,...) MORA da odgovara, pa bilo to na Avali, Tari,... ili bilo gde na kugli zemaljskoj.
P.S. Posebna je prica kakvi su svirepi zlocini zataskani u zapadnoj Bosni izmedju Hrvata i Muslimana...

Sremac

pre 2 godine

Da li cenjeni Srbi mozda znaju koliko je mladih Srpskih vojnika izginulo boreci se za ideale ovoga divnog coveka Mladica. Pitajte majke poginulih Srba koje je ovaj divni covek poslao u smrt sta one misle o njemu...
(zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46)

Hoces li pitati majke i oceve poklanih Srba u okolini Srebrenice, npr??? Ili masakriranih golobradih vojnika na odsluzenju redovnog vojnog roka u Sarajevu??? Ili u Tuzli??? E, ako i njih planiras da pitas, ja se slazem sa tobom...

Milan

pre 2 godine

"On je naredio i počinio genocid, njegovo ime treba upisati na spisak onih najgorih u istoriji" reče Bramerec i osta živ.
Nikad na sudu nisu uspeli da dokažu, niti su imali pisani dokument da je to naredio.

dude

pre 2 godine

ruke su krvave svim stranama rata u jugi. dok se iskreno jedan drugome ne poizvinjavamo, bez obzira na broj poginulih, ništa od svih nas. ako ne zbog nas, onda zbog naše dece i unučadi.

Admiral

pre 2 godine

@ zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46

Po tebi je znaci trebalo da ti sinovi sede sa majkama mirno kuci i da cekaju muslimane i dzihadiste da ih pokolju kao jagnjad? Ili ti mozda mislis da bi im mudzahedini doneli cvece u kucu??

Nenad

pre 2 godine

Ovo je cena koju Srbija plaća svoju nezavisnost.Jer zapad smatra da je Srbija previše mala da bi bila nezavisna i ovo je ustvari osveta zapada jer nemože da kontroliše Srbiju i da vlada njome.

zvezdas-rajvoSa

pre 2 godine

Dobro je Ratko i prosao. Da su mu sudili generali Radomir Putnik, Zivojin Misic, Stepa Stepanovic i Petar Bojovic, bila bi to giljotina bez opravdanja.

Geronimo

pre 2 godine

Voljen od svoga naroda i voljen od svojih vojnika. Vojničina.

A zabolela ga ova nepravda, videlo se ... častan je čovek i nikada nije bio političar...

Imao se ra'šta i roditi.


Njemu ne sudi danas pravda nego nekadašnji neprijatelji sa kojima je ratovao. Takva je i presuda.

dax

pre 2 godine

Dobro je da i medju stranim sudijama postoji bar jedan koji je pravedan i koji prepoznaje trećerazrednu priredbu haških sudija...jedno pitanje, da li su samo Srbi krivi kada su u tom sudu samo srpski generali i predesnici osudjeni na višegodišnje kazne zatvora? Da li u to treba da poverujem? Naravno da neću, jer znam da Srbi nikada nikoga nisu napadali da otmu nečiju teritoriju ili da porobe drugi narod...Da slučajno i Kosovo nije bilo srpsko pa ga Srbi oteli od tamo nekoga? Ne znam da li ste čuli da je srpska teritorija koja se zove Kosovo oteta potpuno nasilnim i bespravnim putem od Srbije...Toliko braćo...živeo General Mladić, bio je živa slika kako treba jedan General da brani svoju Otadzbinu!!!!

vidimo se opet

pre 2 godine

Svaka čast sudiji Niambe. U haškom sudu izgovorila je ISTINU. Zato je general Ratko Mladić slobodan čovek. Nikada, nikada ne bih branila nekoga ko je zaista počinio ili planirao zločine. Da li je u pitanju zločin protiv ljudi, prirode, zdravlja, zakona i sl. I znam da Ratko Mladić nije zločinac. Niti ideolog zločina bilo koje vrste. Greške u suđenju nisu načinjene slučajno, već je namera zločina takvog suđenja u Sudu u Hagu zapravo najgora stvar koja predstavlja nepravdu kako za Mladića, tako i za vladavinu prava i pravdu za stvarne žrtve. Za srpske žrtve niko nije odgovarao. I nama ne treba izvinjenje. Ali gest sudije Njsmbe jer je rekla istinu pred celim svetom, predstavlja istorijsku pobedu nad zlom i lažima. To je ravno suprotstavljanju Hitlerovoj mašineriji nacističkih laži. To je ravno pobedi Džesija Ovensa 1936 na Olimpijadi u Berlinu. Toliko.

Ti si ?

pre 2 godine

Dok Hrvati brane svoje ustaštvo ,svoje generale i ubice dok Bosanci brane svoje generale i ubice , Srbi imaju bal malo srama pa kažu da je ovaj čovek zločinac i slažem se ali je i branio svoj narod od zločince .

Aleksandar76

pre 2 godine

(zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46

Ja se delimično slažem sa tvojim misljenjem ali.. Upitaj Srpske majke koje su ostale bez ikoga jer su ih pobili, zaklali itd Oricevi I Alijini mudzahedini... Ti misliš da se to nebi nastavilo da srbi nisu isli u rat??!! Za sve je potrebno 2...
Svaki rat je suludan ali pitaj i Aliju i Hrvate dali je vredelo slati svoje sinove, bracu, muževe u ovaj suludi rat??

Aleksa

pre 2 godine

Sta god vi mislili o Mladicu, cinjenica je da ova presuda ne bi opstala ni u jednoj drzavi sa Ustavnim sudom.

Pretpostavili su da je bilo sastanka i Mladic nije dokazao da nije
Pretpostavili su da zene i deca nisu imali izbor da odu ili ostanu, i Mladic nije dokazao da nije.

U svakom pravosudnom sistemu postoji pretpostavka nevinosti i obaveza tuzioca da bez sumnje dokaze krivicno delo, osim u mehanizmu Haga. Optuzeni ne treba da dokaze da je nevin, nego tuzilac mora da dokaze da je kriv.

Pretpostavka da je nesto cinjenica je osnov za istragu, ne za sudjenje.

I Jovanku Orleanku su osudili da je vestica i spalili a sad snimaju filmove o njoj

nbc

pre 2 godine

Srbi su mnoge svoje heroje popljuvali pa evo i Mladića. Nije on osramotio Srbe, kako neki nazovi Srbi govore u komentarima, osramotili su ih takvi kao vi. Da nije bilo Mladića i Srpske vojske u BiH i Hrvatskoj, ratovali bi vi po Beogradu. A mi koji smo dali 4 godine svog života a mnogi i živote, znamo šta i kako je radio general. On je bio pravi ratnik. U ratu se dešavaju zločini i ubistva. Nije ih proizveo Mladić, on je došao da radi ono za šta je školovan i za šta je položio zakletvu. A vi koji pričate o raznim zločinima, pa u kom ratu toga nema? Da li su USA napravile zločine najveće u ljudskoj istoriji u Japanu (Hirošima i Nagasaki) ili u Njemačkoj (Drezden)? Da li je neko to zvanično kaznio? A ova presuda je prije svega njihova. Mladi Srbi treba da shvate da Srbi nisu željeli taj rat, rat su proizveli prije svega Slovenci (koji sada sole pamet svima) zatim Hrvati i na kraju Šiptari. Na žalost, Muslimani i Srbi u BiH nisu mogli proći bez rata koji oni direktno nisu proizveli.

don

pre 2 godine

Slucajno rodjen, ali nije uspio da postane velicanstveni predstavnik tog naroda.
Postao je onaj koji je tom narodu nacinio strasno zlo, jer je njegovo ime bacio u blato.
Opusti se.
Nije u toku presuda srpskom narodu.
Sistem te laze, ne veruj sta ti kaze.
Pozdrav dobrim ljudima se podrazumijeva.
Ne dajte se!
(Amila_, 8. jun 2021 16:28

Pravda ne postoji, odnosno postoji selektivna pravda. Ne može Mladić biti zločinac a da to isto nisu Orić, Dudaković, Ganić itd. To je bitna razlika i zato dok se ta razlika ne ispravi, neće biti sreće za nekadašnje zaraćene strane.
Ne sudi se srpskom narodu, ali je isti etiketiran iako je pretrpio, uz Jevreje i Jermene, najveća stradanja u prethodnih 120 godina.

milanm

pre 2 godine

Jedina pravda je da zločinci, zločini i žrtve budu maksimalno individualizovani.
Ovako, na nivou kolektiva, svi misle da su oštećeni ili žrtve.
Javljaju se apsurdne situacije kao npr. tužba Bosne protiv Srbije za genocid, a da u Sandžaku, gde su Muslimani, oprostite na izrazu, bili na izvolite, niko nije ubijen. U isto vreme , samo iz Pljevlja i Prijepolja ima 20 nosilaca Zlatnog ljiljana.
Na taj način svi postajemo krivci i žrtve, a zločinci se slave kao heroji.

zbogom oruzje!

pre 2 godine

Jel moze jedno pitanje a bez da se uzme za zlo. Da li cenjeni Srbi mozda znaju koliko je mladih Srpskih vojnika izginulo boreci se za ideale ovoga divnog coveka Mladica. Pitajte majke poginulih Srba koje je ovaj divni covek poslao u smrt sta one misle o njemu pa ako one Kazu da je on heroj e onda jebiga I ja se slazem sa tim.
Svima ostalima iza tastature bi predlozio da malo umesto mrznje I rata sirimo ljubav I cvece , da se druzimo I budemo prijatelji jedni drugima umesto da nas I dalje zaludjuju starci sa dobrim platama I penzijama.
I poslednje pitanje Sta mislite koliko para Ima Milosevicev I Tudjmanov sin ili cerka a koliko imaju udovice poginulih? Toliko za sada ako se objavi.

Srbabre

pre 2 godine

Lik je iz Bosne i nije ucinio nista da sprijeci stradanje svojih komsija. Sto se mene licno tice, Bosanci se medjusobno obracunali. BG se tu malo pitao. Za neke mirovne sporazume glatko su odbijali Sloba.
Sad ce neki Srbin iz BG da pravda ga zato sto je kao i on Srbin... Nisu svudje Srbi isti. Itekako su u nekim krajevima sposobni za najgore. Nisu jos izasli iz kamenog doba. Vazi i za druge nacionalnosti na Balkanu.

Hr

pre 2 godine

Politička presuda.
Osuđen je zbog Srebrenice i Sarajeva.
Doslovce pola Dalmacije je par godina prije popalio. Zadar, Šibenik su izgledali poput Vukovara, a u okupiranim mjestima do temelja porušen svaki spomen na Hrvate i za taj dio nije osuđen.
Minirao je branu HE Peruča (to smo malo zaboravili jel) da potopi sve nizvodno.
Tu je pretrpio i prve vojne poraze od HV-a i odonda je u Bosni.

Da nije bilo Mladića '91. u Dalamciji, nebi bilo niti Oluje.
I sad se slobodno pitajte zašto vas tamo (nažalost sve Srbe zbog ovakvih) ne mogu smislit i zašto pravda nije zadovoljena.

dare

pre 2 godine

Osnivac i prvi predsednik R.Srpske Radovan Karadzic osudjen na dozivotnu robiju. Prvi komadant vojnih snaga R.Srpske osudjen na dozivotnu robiju. Kakav su samo bekgraund u nasledje ostavili R.Srpskoj da je sutra ceo svet smatra jednom kikiriki teritorijom u evropi za sva vremena.

Gazda Spasoje

pre 2 godine

Zahvaljujem se predsedavajućoj sudskog veća sudiji Nijambe koje je (biranim rečima) rekla da je ovo suđenje nije ništa drugo do najobičnija farsa nedostojna prava.

.ps

pre 2 godine

Jel se secate kakve su price kruzile dok je Radovan Kradzic bio begunac ???
Svi su mediji pricali kako se krije u šumi, u brdima, cak se i na Ostrogu krije. A na kraju se ispostavili da se Karadzic krije svima tik ispres nosa.
Mediji su javnost namerno poslali u pogresnom pravcu.
Isto se desava i sa Srbijom, potpuno isto.
Da bi zastitili stvarne krivce i zlocince, svi mediji galame kako je Srbija kriva za sve, kako je Srbija odgovorna za sve, svetsku javnost salju u potpuno pogresnom pravcu.
I dok Srbiju okrivljuju za sve stvarni krivci i zlocinci su na slobodi, oni nisu ni uhapseni a ni osudjeni.

Off Columbus

pre 2 godine

Sve ima svoj vek trajanja i sve se menja, istorija je to pokazala, i najveće imperije su otišle u zaborav, tako će i ova. Pozdrav Generale.....

opet ja

pre 2 godine

Naravno svaki koomentar ovde je subjektivan i svakko ima svoje misljenje kako i zasto se sve to desava nama Balkancima. Hajde da i ja kazem nesto. Niame vsi znamo da je 90 - tih SFRJ za Hrvate i Slovence morala da se menja ka labavijem odnosu zbog Milosevicevog prisvajanja institucija savezne drzave (Upad u narodnu banku SFRJ) a druge republike i narodi nisu imali nikakv uticaj kakav ce ishod biti. Prisvojivsi vecinu isnstitucija ukljucujuci i vojsku Srbija i Milosevic su odlucili da ce SFRJ opstati samo ako se Srbima udovolji (ne pokrajina- sa Crnom Gorom prevlast) ili ce Srbi da zaokruze svoje teritorije. Naravno da su i izjave Tudjmana, Izetbegovica i nacionalista sa svih strana isle svima na ruku takio da je rat mogao poceti. Pre toga je JNA Srbskom narodu dostavila naoruzanje, oko Sarjeva su zauzeti artiljerijski polozaji mnogo pre nego sto je pukla prva puska. Naravno samo su trebali novinari koji su dolili ulje na vatru najvis e izmisljajuci incidente ili ih preuvelicavali huskajuci narode jedne na druge. E rat ko rat, bilo je tu i moralnih vojnih pobeda i oficira (mnogi poginuli) ali vecina onih koje su slavili kao heroje su dobili tu titulu jer su cinili zlocine. Da ne duzim posle rata svi Bosnjacki i Hrvatsli generali i politicari optuzeni za zlocine su otisli dobrovoljno a Srbi nisu. Da su svi narodi proceurisali svoje zlocince ne bi nam trebao Hag i pomirenje bi bilo lakse ali bas zato imamo danas ovakve komentare jer su svi racunali na sledece ratove.

djo

pre 2 godine

Suštinski se ništa ne menja.

I da je oslobođen balkanska stoka svih strana bi i dalje jedna drugoj kopala oči i prkosila gde stigne, baš kao što će raditi i sada, nakon presude. Pravog i iskrenog izvinjenja svakog sa svakim nema, a onda nema ni napretka jer balkanski narodi jednostavno vole da se mrze i sapliću, to je naš DNK.

Sa strane da svaki ubica treba da završi u memljivoj ćeliji zatvora odbačen i zaboravljen od svih pozdravljam presudu.

Boris

pre 2 godine

Dodao je da ako znamo da su vojni i politički vrh Republike Srpske presuđeni za udruženi zločinački poduhvat, sa čijim posljedicama se suočava sadašnja Bosna i Hercegovina, onda se postavlja pitanje i djelovanja sadašnjeg političkog rukovodstva Republike Srpske, koje kroz negiranje presuda međunarodnih sudova, zapravo nastavlja potpuno istu matricu rada, ali u današnjim mirnodopskim uslovima

Istina leči...

pre 2 godine

Presuda ima za cilj da obezbedi uslove da seme razdora koje je bačeno na Balkan uredno klija, raste i umnožava se. U tu svrhu koriste se dupli aršini, falsifikuje istorija, preskače hronologija događaja. Srbi imaju prava samo na jednu državu, Albanci na nekoliko, Hrvati na najmanje jednu, a za Bosance koji nikako da otkriju ko su i šta su, i na koju će stranu, ostaje - rezervoat.
A rešenje je sve vreme tu: uradiš analizu krvi i vidiš po krvi šta si. To što misliš da si (ili da nisi), e to ti je "kulturno nasleđe" od popova, hodža, fratra. Jednom će se i ova presuda zaslugom ovih triju jahača apokalipse, zvati kulturno nasleđe. Sve se koristi za sprovođenje principa zavadi, pa vladaj...

Objasnjenje

pre 2 godine

Nije mi jasno sto je zalbu podnelo i tuzilastvo ako je vec bio osudjen na dozivotnu kaznu?? Jel ima neki pravnik da pojasni? Ako nema smrtne kazne, dozivotna je najveca koja se moze izreci.
(Admiral, 8. jun 2021 16:05)

Zato jer je po prethodnom bio kriv za 10 od 11 tacki optuznice,a tuzilastvo smatra da je kriv za 11 od 11 cisto da bude na 100%.

I jeste kriv za 11 od 11 . A sad dalje svako ko je po 1 metak ispalio na civila treba da se tereti za ubistvo,ne samo on,on nije pucao nema on petlje za to.Ali njegovi vojnici,svaki da bude osudjen za 20+ godina u Srbiji,da vidimo koliko smo pravna drzava.

anonimous

pre 2 godine

Mladić, Karadžić, Šešelj, ostala tadašnja svita, kao i Dodik sada, populizmom i izvrtanjem istine isključivo u svoju ličnu korist, mnogo više štete su naneli srpskom narodu nego svakom drugom prema kome su činili zločine. Kontaminirali su sprsku decu do te mere da Srbiji tek predstoji velika borba da se vrati tamo gde pripada. A Srbija nikada nije bila negativac osim od 90ih godina kada je ova bratija uspela da izmanipulise slobodarski antifasisticki srpski narod. Srbija će opet biti rame uz rame sa svim naprednim evropskim narodima!!!

Ken

pre 2 godine

Ratnik kriv za genocid i kazna je doživotni zatvor.
A mnogi su huškali i podjarivali vatru i njima ništa, nisu krivi, nisu suđeni, čak su i ljubimci politike i medijha.
Jedni se obogatili u ratu ili nakon rata a za narod nisu uradili ništa i njima super.
Jedan je nosao tablu po Beogradu sa “Bulevar Ratka Mladića”, bio ministar informisanja Miloseviću, siromah živi u garsonijeri, zaslužan i bori se za Srbiju.
Takav je život. Nekom da sve nekom ništa, nekom imetak a nekom metak.

pravo na smetiliste istorije

pre 2 godine

Hvala bogu.
Mog su prijatelja koji je pobegao nazad u Srbiju vratili na ratiste pocetkom '95 kad su stvari odmicale kontroli. Trebao je ici za Nemacku kod svojih ali su ga sa ulice bukvalno odveli nazad na ratiste gde je nazalost i poginuo, za ovog zlotvora.
Neka trune doveka.

Avganist

pre 2 godine

Da je srece, sudilo bi mu se u Srbiji gdje bi dobio takodje dozivotnu robiju. Kako mozemo masnovnog ubicu i monstruma da smatramo herojem i time stavimo u isti rang sa besmrtnim Putnikom, Misicem i mnogim drugima?

qq

pre 2 godine

Otisao u legendu???? Procitas naslov procitas tekst i nista ti nije jasno kao kad je Milosevic objavio pobedili smo na Kosovu, a onda povukao Vojsku i Policiju, znaci ajmo Srbi makar konsenzus oko stvarnosti za pocetak da bi znali dal da kolektivno placemo ili da kolektivno slavimo....

Gardista

pre 2 godine

Pa za ovog kukavicu i zlikovca su ubijena dva vojnika u Topcideru, Beograd, Srbija
Nije bilo rata a imali su po 21 godinu
Pa vi i dalje ga velicajte

Insajder

pre 2 godine

Бранио си само свој кућни праг.
Живео!

Jeste,tako sto je napao tudje kuce i pragove.Ali znas kako kazu : "Napad je najbolja odbrana".

perakg

pre 2 godine

Krio se kao neka baba, pa to ne da nije
oficir i muškarac, to nije ni čovek! To je zver.

Naneo nam je ljagu koju generacije neće
moći da speru! Fuj!

Izbor

pre 2 godine

Cuj otišao u legendu.Eno ga place suza suzu stiže. Koji je to muškarac jos vojnik jos general a place ko p..da. Gdesi bio kad si izdavao naređenja za pokolj i istrebljenje nesrpskog stanovništva. Zasto tada nisi cmizdrio junače na nejake i stare ljude.

Vanja

pre 2 godine

Hag nikada nije bio instrument mira i pomirenja vec politicke etikecije jednog naroda. Molim da objavite komentar.
(Neko, 8. jun 2021 16:18)

Jednog naroda? O cemu pricas? Evo pripadam tom narodu, Srpkinja sam, ali se ne osecam etiketiranom ni osudjenom. Niti mi je drago da on pripada mom narodu.

Vuk

pre 2 godine

Ratko Mladić sa sve žrtvama na obe strane je žrtveno jagnje, al ne Srba već generalno rata tih 90tih. Uvek u ratu mora postojati "pobednik", u ovom slučaju Srbi to nisu, al to nije jer je to zaista tako (svi su izgubili) već su to jači od nas odredili jer im tako odgovara. Da je pravde, i Orić bi bio gde i Mladić i svi plaćenici za koje se zna da su bili tamo, i Gotovina i sva tri predsednika po mom ubeđenju i to sve pošto je neko otvorio Haški tribunal. Da je sreće pa da je svakom propisno suđeno u svojoj državi i da smo svi svesni kakav užas je sproveden od strane sve tri sukobljene strane pa da možemo da im sudimo, al nemamo svest o tome šta je zločin. Lično mi je žao što je svako iz sve tri države morao da preda u ruke zapadu da odlučuje o njihovim ljudima, kakvi god da su bili. Slušam povike gospodina sa snimka o incidentu ispred suda kako pominje sto hiljada ubijenih muslimana, de mani se prijatelju, žrtava ima na obe strane koliko hoćeš a ti hoćeš da medije skloni od čoveka koji podržava Mladića... Pa kad si upravu, što medije sklanjaš od njega...? Mladić jednostavno i dalje postoji da bi iskupio sve "ratne grehe" srpske strane dok iza hrvatskih i muslimanskih nema ko da iskupljuje a žrtava je od sve tri strane bilo u istom tonu. Meni lično to smeta. Proteran je naš narod odande uz najgnusnija masovna ubistva Srba i pre i u toku progona. Nek je svim žrtvama laka zemlja, ne ponovilo se nikome.

Ivan

pre 2 godine

Pa ja ne znam sta ljudi ovde ocekuju. Da Srbiaj ima status pobednika? Pa Milosevic je svaki rat izgubio a valjda se zna kako prolazi gubitnik.Sad mozda smo mi u pravu ali dzaba u pravu je uvek onaj koji pobedi i pobednik pise istoriju. Zahvalimo za sve ovo Milosevicu i ekipi oko njega. Niko drugi nam nije kriv nego oni.

Pravnik

pre 2 godine

Nije Hag sudio samo Srbima, ima mnogo osuđenih Hrvata i nešto Bošnjaka, ali Srbi su načinili najviše zločina, jel znate zašto, zato što su imali najviše oružja, eto zato. Da je obrnuto, ovi drugi bi imali više osuđenih. Tako vam je to na varvarskom Balkanu, čitajte Andrića i shvatićete zašto je moralo doći do klanice, on je to i predvideo, zna nas

021

pre 2 godine

Ako je cast nasa je. Ako je sramota nasa je. Samo mi je zao sto smo prodali toliko nase casti i sramote i nismo bili niti smo dostojni da tome presudimo sami.

belgrado

pre 2 godine

zapad koji je bombardovao RS i srbiju,pomagao sve strane protiv srba,
sudi srbima i normalno da su svi krvi.
ja ovo ne gledam, svakome je valjda jasno zasto srbi dobijaju po dozivotnu,a ostali po ukor razrednog?!
ne postoji rat u istoriji da ubijaju samo jedni, a drugi su jadni i dobri....

ps. inace, na cast nam ne ide ta srebrenica.
glupost nevidjena...

Edo

pre 2 godine

Nije mi jasno zasto predsjenik Vucic neki dan kaze da je danas tezak dan za Srbe.Jeste tezak za Mladica.Nije ovo sudjenje narodu.Srbi su cestit narod.Samo su pojesinci u "njihovo ime" vrsili najvece zlocine u Evropi nakon drugog svjetskog rata.

Zamenik pomoćnika sekretara

pre 2 godine

Ma koji heroj, skoro 4 godine je nemilosrdno rokao po civilima u sa svih strana opkoljenom Sarajevu, bez razlike po Hrvatima, Srbima i Muslimanima, nije ga uopšte bilo briga. Imate snimke kako izdaje naređenja da se udara i po delovima Sarajeva gde su većinski živeli Srbi!

IgorZG

pre 2 godine

Ne kužim kako netko može davati podršku "Đeneralu" i pritom se pitati kako Hrvatima i Muslimanima nije suđeno? Jel smo se mi popeli na Taru ili kod Avale pa snajperisali i granatirali susedstvo? Dajte molim Vas...man'te se Đenerala, bolje za Vas...

PeraNS

pre 2 godine

@ IgorZG
Poštovani Igore, ne branim a ni ne napadam nikoga ali samo moram da prokomentarišem, ti ljudi koji su tamo pucali na nekoga sa nekog brda u okolini nekog grada nisu došli iz BGD već su većinom iz tog grada ili okoline. Srpska tačnije Jugoslovenska vojska u tom trenutku nije bila u Bosni. Manje više u tom krvavom kotlu svi su branili ono što su mislili da je njihovo, što duže traje pucnjava to manje razuma u glavi to je činjenica ali to važi za sve strane!
Presuda je takva kakva je i o tome dalje nema raspravljanja ali je apsolutno neverovatno da su samo Srbi osuđeni na doživotne robije, ispada kao da smo samo mi bili naoružana strana i svakodnevno vršili genocide a istina je ipak malo ravnomernije raspoređena.

Stanislav

pre 2 godine

Sve bi bilo drugačije da je svim zločincima YU rata i Kosova suđeno istim aršinom.
Ovako ostaje gorak ukus da je sud u Hagu ustvari osnovan da sudi Srbima. Ostali su pozivani da bi se stvorio privid objektivnosti.
Isto će se desiti i sa presudama za zločince sa Kosova.

Kiklop

pre 2 godine

Dozivotna kazna za covjeka koji je pocinio tezak zlocin za covjeka koji je ostavio mrlju na uveliko moralni i posteni narod tj Srbe. Po komentarima vidim da vecina srba podrzava osudjivanje a manjina podrzava zlocinca. To je znak da Srbija ima cestite i postene ljude koji nece da se stavlja mrlja na njihov narod zbog jednog zlocinca. Svaka cast idemo dalje gledajmo u buducnost. A ovi sto ga podzavaju hvala Bogu te ih je sve manje. Kako moze biti neko heroj koji je ubijao onolike civile,nebitno je koje vjere ili nacije bio. Zivjela normalna Srbija. Idemo u bolju buducnost.

Делија ЦЗБГ

pre 2 godine

Tesko je boriti se protivpropagande zapadnih mocnika, koja za cilj ima svoj interes. Za njih, mi smo jedini zlocinci na prostoru bivse Jugoslavije. Nasi oficiri, generali, komandanti. Nase drzavno rukovodstvo. Svi oni koji su zeleli da sprece raspad SFRJ koji je na stetu Srbije. Nismo mi poceli ratove, a ni napad na nesrpski zivalj u Srbiji, vec oni. Nasilno su zeleli da rascepaju drzavu, a sve Srbe proglase nacionalnom manjinom.

(Hallo Again, 8. jun 2021 15:22)

Хммммм.... Уколико ћемо тако, и Северна Македонија је исто баш народ прогласила националном мањином отцепљењем 1991. године, па нико ни на који начин није ни помислио да одреагује због тога, наспрам Словеније која никад метак на нашу државу и народ испалила није до почетка распада СФРЈ...

Будимо објективни до краја...

rebro

pre 2 godine

@Hallo Again, sam si odgovorio na sva pitanja. Svi su želeli raspad SFRJ, a Srbiji to nije odgovaralo. I u čemu je onda problem?
Ratovao je, izgubio rat i sada plaća cenu zbog tog ratovanja.
A nije moralo da se ratuje da je Srbija rekla "ok, svaku na svoju stranu", ali ne. Srbija misli da svi treba da žive sa Srbima. I 2006. godine smo postali ponovo nezavisni zahvaljujući Crnogorcima koji su se otcepili od nas. Nije bilo obrnuto.
Slali smo paravojne jedinice, slali kriminalce da ratuju, slali vojnike bez obeležja (mene lično pitali u kasarni 1993. godine), i opet nam drugi krivi.
Česi i Slovaci su nahuškani od Nemaca da se raziđu, ali nisu ratovali. Nije im palo na pamet. Mi više volimo na teži način. Tu vidim našu sličnost sa Sirijom.
Nažalost.

Panac

pre 2 godine

(Hallo Again, 08. jun 2021 15:22)

Ne znam koliko imaš god... ali 1990 su vođeni pregovori o "novoj" Jugi.... Milošević nije htio prihvatiti konfederativno uređenje... slično kao Šv.
... nebi bilo rata... i odavno bi Juga bila u EU... zašto nije... nije teško zaključiti !

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Neka ga u izvršnoj (konačnoj) presudi oslobode, neka ga proglase simbolom fer tatovanja u BiH, neka dobije Novelovu nagradu za mir - ali je on za mene bio, sad je, i uvek će biti ratni zločinac! DOŽIVOTNA (kad već ne postoji smrtna kazna)!

T

pre 2 godine

"Молимо се Богу за нашег ратног вођу."
Naredio snajperistima da gadjaju civile po Sarajevu, stavio kapu Radomira Putnika i misli da je veliki vojskovodja. Da li je Putnik pucao na civile? Organizovao ubistvo 8000 zarobljenika?

Amila_

pre 2 godine

Ovdje se sudi zlocincu.
Nije tvoja patriotska duznost, da ga sazeljevas i stitis, izuzev da bi i sam bio spreman uciniti zlocin.
Danas se u Den Haagu ne sudi srpskom narodu, nego najgorem pojedincu koji je slucajno rodjen u tom narodu.
Slucajno rodjen, ali nije uspio da postane velicanstveni predstavnik tog naroda.
Postao je onaj koji je tom narodu nacinio strasno zlo, jer je njegovo ime bacio u blato.
Opusti se.
Nije u toku presuda srpskom narodu.
Sistem te laze, ne veruj sta ti kaze.
Pozdrav dobrim ljudima se podrazumijeva.
Ne dajte se!

Jajjsj

pre 2 godine

(Hallo Again, 8. jun 2021 15:22)
A ko ste vi da sprecavate raspad Yugoslawie, ako države žele da se osamostale? E tako ste i izazvali rat, pokušajem da nekoga na silu držite u YU. Zašto ste napali Vukovar kad tamo Srbi nisu bili dominantno stanovništvo? Inace, išli biste vi i na Zagreb da ste mogli. Pitao sma Srbe iz krajine šta se desavalo. Rekli su mi da su proterali sve Hrvate iz krajine. Naravno da smo mi Srbi krivi i za Kosovo. Kosovu ukidaš autonomiju, a u Bosni praviš republiku srpsku. Žališ se da neko hoće da ti uzme republiku srpsku, a napravio si ju na etnički očišćenim teritorijama gde su dominantno ziveli Bošnjaci. Znamo za šta se borio. Borio se da celu Bosnu da Srbima. Ali nije uspeo.

Mirko_nis

pre 2 godine

Uvek volim kad nas narod brani nase zlocince a osudjuje Hrvate, Albance i Bosnjake. Vidi se koliko smo licemerni, svaki pa i najmanji zlocin bi negirali, isto kao i komsije sto rade. Nedaj boze da su njihovi drzali Beograd pod opsadom snajperima i granataima 3 i po godine.

Miki

pre 2 godine

Koga on jos interesuje?! Drzao je gradjane Srbije kao taoce i on i Karadzic jer se nisu hteli predati. Jaki su mi to vojnici. Sramota! Zrtvovali narod da bi oni negde uzivali dok se kriju.

Tetka

pre 2 godine

"Pitajte Srbe iz Krajine ..."

Napuckao ih je Milosevic na veliku Srbiju i gurnuo ih je u rat. Sad su kod nas izbleglice, crtaju velikosrpske grafite po Srbiji, a trce po hrvatske pasose. Jao, ko nas ne zna ..

milovan

pre 2 godine

Ko iole zna šta je bilo tih godina mora reci da je ovo obična farsa.Doticnog je trebalo obesiti u Beogradu na Terazijama zbog izdaje srpstva. Imao preko 75% teritorije bosne svo moguće naoruzanje ali dete hoće da se igra rata i sacuva 40% a bosanci dosli u Beograd . SRAM TE BILO prepotentni generalu

zilijen

pre 2 godine

Komunjarski general koji je osramotio casnu uniformu srpskog vojnika. Prvi nas vojskovodja koji je udario na civile. I da ih je 5 ubio, mnogo je. Zao mi sto mu mi nismo sudili, kao i Milosevicu.

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Evo na N1 Bosanska verzija, upravo ide prilog iz Prijedora gde Bosnjaci negiraju presudu Haskog suda, tvrdeci da je u Prijedoru bio genocid.

mile

pre 2 godine

Srbi su ubili, Karđorđa,Mihaila Obrenovića, Aleksandra Oberenovića, logistika u marselju, Srbi su ubili i Miloševića hagom, Đinđića.Svoje kompletno ratno i civilno rukovodstvo vezne isporučili hagu.Srbi su i Teslu proterali iz srbije kao ludaka.I danas pola srbije se raduje Mladićevoj nesreći.A on je bio samo profesionalni vojnik, srpski general.Koji je samo izvršavao naređenja.Zar je trebao da se povuče, da izda, da odbije naređenje vrhovnog komandanta.?

Admiral

pre 2 godine

Nije mi jasno sto je zalbu podnelo i tuzilastvo ako je vec bio osudjen na dozivotnu kaznu?? Jel ima neki pravnik da pojasni? Ako nema smrtne kazne, dozivotna je najveca koja se moze izreci.

objektivno

pre 2 godine

Haski sud je odavno izgubio bilo kakav kredibilitet i kao takav je potpuno besmislen. Dokaz da su dzabe bacili pare i na to i na svu ostalu propagandu.

dorcolac

pre 2 godine

tuzno je da je tolika podeljenost u vezi presude.oko presude Mladicu. sigurno nije moglo nista drugo da se ocekuje,po njihovom sudu,osim dozivotne
robije.jedna stvar ostaje a to je da kroz istoriju nismo nista naucil o politici.toliko gresaka je napravljeno da nije cudo da smo tu gde smo.kako ce biti jos cemo videti.samo jedno je vazno Srbi prestanite da ste protiv Srba. sve vas volim

Морем плови једна мала барка

pre 2 godine

Лажни суд не признајемо као ни европске вредности.Ни Бог ни српски народ неће никад да вам опрости ваше гадости. Ђенерале уз тебе смо????

Provincijalac

pre 2 godine

Ne daj se generale. Oni koji Vas zaista poznaju, znaju ko ste i kakvi ste. Za mene i moju porodicu ste jedna vojničina koji je u potpunosti zaslužio čin koji nosi. Nažalost, Vama sude oni za koje se zna da su izvrsili genocide nad više naroda kao sto su Aboridžini i Indijanci,bacili dve nuklearne bombe pred sam kraj drugog svetskog rata, oni koji su pobili millione u kon.lgorima širom Evrope. Za njih se zna, postoje audio i video zapisi kao i dokumenta, dok se za Vas svodi sve na "rekla-kazala". Ne dajte se i budite sigurni da je Vas narod uz Vas. Probajte da izdržite.

Veli Jože

pre 2 godine

Svi su krivi. Pa i ostali. Nebitno koje nacije.
(Coop, 8. jun 2021 16:02) 

Relativizacuja zločina je još jedan vid zločina prema ne srpskom stanovništvu!!

Zeman

pre 2 godine

Malo mu je.
Malo.
Srećom postoji i neka, kako bi rekli u jednom delu Srbije, nebeska pravda i ona možda olakša bolove žrtvama. U suprotnom, žrtve i potomstvo se nikad oporaviti ne može koliko god doživotnih da se pročita pomenutom podrumašu.

cika steva

pre 2 godine

"On je počinio te zločine u okviru četiri udružena zločinačka poduhvata, koji su imali za cilj trajno uklanjanje muslimana na područja Bosne i Hercegovine", navela je sudija Mehanizma u Hagu."

vesna

pre 2 godine

Уживо још нисам срео човјека који има лоше мишљење о генералу Младићу, а овдје малтене 50:50.
(Зоран, 8. jun 2021 16:05)

to je zato što si okružen samo sebi sličnima.

Mis

pre 2 godine

Ako je bio pravi vojnik i drzao se zakletve da da zivot za zemlju i narod izvrsio bi samoubistvo ili pitao nekog zandara da ga upuca. Ovako je ispao ms koji se samp koprca

sasa jokic

pre 2 godine

Ruzno je ispred Mladica staviti cin generala...greota zbog Misica, Putnika, Stepe....
Svi ti “generali” SFRJ su smrde bez ideologije, ustvari jedina ideologija im je bila cin i benificije.
Da bombardujes Sarajevo 4 godine!? Pa koji bibto pravi general sebi dozvolio, da nas zbog toga i Srebrenice provlace kroz istoriju kao zlocince!? Nebitno da linje osveta ili nije, Srbi nikada nisu bili zlocinci! Ako cemo do osvete, sto niste napali Zagreb? Eeee tu je bilo no, no, Sloba dogovorio sa Tudjmanom. Steta je sto vas mi nismo posle 2000-e uhapsili i osudili, ali...Kostunica.

Горан

pre 2 godine

Драги коментатори. Сигуран да нико од вас, као ни моја маленкост нема никакве правне акте који би овог човека осудили или не би осудили. Сходно претходном лепо би било да не изигравамо овце што и нисмо него да се понашамо у складу са сопственим знањем и могућностима. Све друго је смешно и, надасве, гротескно. Поздрав од обичног српског сељака.

mirre

pre 2 godine

Aman ljudi, kakav crni heroj, ubijao civile... o kakvom junaštvu pričamo. 10+ godina se krio kao miš. Za mene bi bio heroj da je odmah 96te otišao u Hag i branio se argumentima

M

pre 2 godine

Dobro je!! Nema genocida u ovin sest opstina, nema genocida samim tim i nad Hrvatima u Prijedoru, nema karaktera medjunarodnog sukoba ( Hrvatska ima takvu presudu a Srbija ne!!), nema mogucnosti za reviziju ili novu tuzbu protiv Srbije od strane BiH ili Hrvatske.

Srpski narod je cist ( nema kolektivne odgovornosti), Republika Srbija krivicno nije odgovorna, sad i zauvek!

A Ratko, ako je stvarno kriv kazna je primerena, a ako je nevin Bog ce ga nagraditi kao mucenika.

Vazno je da za Srbiju nece biti posledica, fino smo se izvukli!

Spinom na narod i istinu

pre 2 godine

@ ..."Pa taj je osim što je uništava nesrpsko stanovništvo napravio takav negativan trend za Srpski narod u svetu da nas ne mkze oprati niko. I ima njegovih istomisljenika bolesnika koji ga i posle svega oslovljavaju sa generale. Zato smo tu gde i jesmo i zbog takvih nikad nećemo ići napred u boljitak."
(Izbor, 8. jun 2021 15:41)

Ne bih, @Izbor", mogao u potpunosti da se slozim s ovom Vasom (a i ne SAMO Vasom) izjavom. To da je srpski (pridev SRPSKI se pise malim slovom) na zlom glasu... Nije koliko se insistira na tome (Zivim u inostranstvu. Dezerirao sam iz Mladiceve vojske). To je spin onih koji i sada donose mnoge kljucne odluke, a koji su itekako bilo odgovorni za sva stradanja 90-ih. Svih NARODA. i POJEDINACNO i Kolektivno. Nije narod izgovarao: Ko mahne zelenom zastavmo, ostace i bez nje i bez ruke; Za jednog Srbina ubicemo 100 balija; Ako vam se Hrvat ne skloni s puta, ubijte ga k"o kera (Jagodnjak u Baranji 1993.)... To sto nam govore da za Srebrenicu krive srpski narod nije istina. Golema je to LAZ. Eto, sudi se POJEDINCIMA, a ono koji nam govore da je to presuda Srbima LAZU. Boje se za svoju kozu, jer znaju da ce kad-tad odgovarati. Kao POJEDINCI - ZLOCINCI, a ne kao Srbi.

gulag

pre 2 godine

General Ratko Mladić, tek postavljen za komandanta Glavnog štaba Vojske Srpske Republike Bosne i Herecgovine, na 16. skupštini bosanskih Srba održanoj 12. maja 1992. godine, upozorio je da “šest strateških ciljeva koje trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače – genocid”.


Ratko Mladić je tada rekao:

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je … to neće … ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.“
(suljaga, 8. jun 2021 15:58)

Mogao je dati ostavku ako se nije slagao s tim. Da je to napravio, danas bi bio slobodan čovjek, šetao s unucima i uživao u starosti. Ovako se mora do kraja života lomatati po zatvorima.

vlasta74

pre 2 godine

Najveći krivci su ljudsko zlo i pohlepa. Narod sa prostora bivše SFRJ ama baš ništa nije dobio, čak, štaviše, mnogo je izgubio, osim Slovenaca. Mi narod, dozvolili smo da nas učine nepismenim i dozvolili smo kulovijadi da zavlada i obogati se. Sve bivše Republike su pukle, vojnici su izvršavali naređenja, paravojska je pljačkala i narod je nastradao. Ovi što su ostali kukaju, a i oni što su otišli kukaju zbog nostalgije

Зоран

pre 2 godine

Много вас је ботова.
Воли народ свог генерала.
Уживо још нисам срео човјека који има лоше мишљење о генералу Младићу, а овдје малтене 50:50.
Молимо се Богу за нашег ратног вођу.

Džoni

pre 2 godine

Ako nije kriv za ono što se desilo u Srebrenici onda je kao glavnokomandujući morao da zna koje jedinice su uradile to što su uradile i da sve aktere pohapsi kao odmetnike i da im se sudi prekim sudom zbog učinjenog dela i oglušivanja na naređenja. Nema tu mnogo filozofije. Ne treba ulaziti u to šta je bilo ranije, koliko su oni pobili u selima oko Srebrenice i sl. To je za posebnu temu i sramota za te životinje što su te zločine činili, ali to nikako ne može da opravda ove zločine koje su počinile te maloumne zveri u Srebrenici.

Vlada

pre 2 godine

Ne postoji adekvatna kazna za zverstva koja je ovaj čovek počinio, a što se tiče ovih beskrupuloznih i nečasnih ljudi koji ga i danas slave, treba da znate da je danas teško biti ponosan Srbijom i pored određenih kvaliteta koje poseduje, upravo zbog ljudi kao što ste vi.

Realnost

pre 2 godine

Većina srba još uvijek u fazi negiranja genocida u Srebrenici... Nakon što su hrvati prije 75 godina priznali genocid NDH u Jasenovcu, čeka se da srbi dođu k pameti!

Realno

pre 2 godine

Ako je on kriv, a za odredjene stvari sugurno jeste, onda su krivi i Gotovina, Oric, Taci, Haradinaj,... Dakle ili svima bukagije ili nikome. Ovako se gubi svaki smisao pravde...

Real

pre 2 godine

Ljudi nemojte da branite niti mladica niti jedan kriminalac iz ex YUG
Dosta vise
Mislite na buducnost, bolje zivot za ex YUG narod, Slovenia Hrvatska Bosna Srbija Kosova Crna Gora Makedonija

redenick

pre 2 godine

koja god presuda bude za veliku vecinu Srba ce pokoljenjima biti HEROJ.

Cinjenica je da je Srebrenica velika mrlja na slavnoj karijeri jer zlocin nad njima nije opravdan bez obzira sto su zlikovci klali po okolnim selima iz zasticene zone.

Hallo Again

pre 2 godine

Vreme je pokazalo da je tesko boriti se protiv propagande zapadnih mocnika, koja za cilj ima svoj interes. Za njih, mi smo jedini zlocinci na prostoru bivse Jugoslavije. Nasi oficiri, generali, komandanti. Nase drzavno rukovodstvo. Svi oni koji su zeleli da sprece raspad SFRJ koji je na stetu Srbije. Nismo mi poceli ratove, a ni napad na nesrpski zivalj u Srbiji, vec oni. Nasilno su zeleli da rascepaju drzavu, a sve Srbe proglase nacionalnom manjinom. Svi ti Srbi su pred pocetak rata zlostavljani i ponizavani na svakom koraku. Vidite braco...Na kraju su uz pomoc zapada to i uspeli. Proterali, mucili i zapalili sve sto je srpsko. Naravno, sve su nase i prisvojili. Nasa vojska je branila srpski zivalj i nakon pada Vukovara nije krenula na Zagreb. Pitajte Srbe iz Krajine kako je tamo bilo i sta se sve desavalo. Na kraju, izruculi smo ceo drzavni vrh i sce generale. Krivi smo za sce ratove, ukljucujuci i Kosovo zbog kojeg smo i bombardovani. Gospodine generale! Krivi ste sto ste vodili srpsku vojsku. Krivi ste sto niste dozvolio da nam uzmu Republiku srpsku i ubijaju bracu. Svako normalan zna za sta ste se borili i kakva god presuda da bude, a znate kakva ce biti, za nas Vi cete biti jedan od najvecih heroja naseg vremena. Neka vas ne brine tamnica generale. Ona jeste mracna, ali ne toliko koliko je mracno danasnje vreme i koliko su mracni oni koji vas osudjuju. Za nas, vi ste heroj i svako ko ima imalo casti moze sa ponosom da izgovori vase ime. Ne moje. Vase. Ja koji sam niko i nista zivecu slobodno. Vi koji ste se borili za srpski narod necete. Samo generale ja vam zavidim, jer mene niko pamtiti nece. Heroje ce pamtiti zauvek. Zato generale, ta tamnica je nista. Samo jos jedan korak ka Vasoj slavi. Budite pinosni. Hvala na svemu veliki generale.

Prle

pre 2 godine

Samo dozivotna. I nista manje od toga. A kaznu da izdrzava u nekom jacem britanskom zatvoru, i to zajedno sa radikalnim islamistima. Pa neka njima objasnjava sta je radio po Bosni.

SCB

pre 2 godine

Jedini lek za Balkan je kazna zatvora za podršku zločincima svih zaraćenih strana u raspadu SFRJ.
Ukloniti ih iz Istorije i zauvek im izbrisati ime,tek će onda ovde biti bolje.
Nacionalizam treba ugasiti jednom za svagda.

Jastreb

pre 2 godine

Teško onom ko od zločinca pravi heroja i živi na lažnim mitovima..nikada takvi ljudi neće shvatiti suštinu i blato u koje ih ratni zločinci. i ovakvi likovi bacaju .. izdići se iznad i krenuti naprijed jer sve ostalo je dobar put za nigdje..pozz svim dobrim ljudima

Dubrovnik

pre 2 godine

ne morate čekati, potvrdiće mu se doživotna. i to samo zato jer nema smrtne kazne, rat je rat ali ubijati ljude koji su se predali je dno dna.

suljaga

pre 2 godine

General Ratko Mladić, tek postavljen za komandanta Glavnog štaba Vojske Srpske Republike Bosne i Herecgovine, na 16. skupštini bosanskih Srba održanoj 12. maja 1992. godine, upozorio je da “šest strateških ciljeva koje trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače – genocid”.


Ratko Mladić je tada rekao:

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je … to neće … ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.“

Izbor

pre 2 godine

Za ove koji ga oslovljavaju kao general. Imate li imalo stida i ljudskosti karaktera i morala. Stideo bih se od sebe samoga da jednog zlikovca zlotvora psa rata nazivam tim odlikovanjem. Pa taj je osim što je uništava nesrpsko stanovništvo napravio takav negativan trend za Srpski narod u svetu da nas ne mkze oprati niko. I ima njegovih istomisljenika bolesnika koji ga i posle svega oslovljavaju sa generale. Zato smo tu gde i jesmo i zbog takvih nikad nećemo ići napred u boljitak.

Alkatraz Zg

pre 2 godine

(Hallo Again, 08. jun 2021 15:22)

Vjerojatno mi neće objaviti komentar, samo sam htio reći da se ne slažem niti sa jednim slovom kojeg si napisao. Moje mišljenje: rat je krenuo od Miloševića i SDB Srbije sa instruiranjem i naoružavanjem Srba u tzv.Krajini. "Balvan revolucija" je počela 15.08.1990. prije nego je bilo gdje opaljen i jedan metak. - praktično nepriznavanje nove HDZ vlasti koja je pobijedila na višestranačkim izborima u Hrvatskoj održanim u maju 1990.

Kont

pre 2 godine

"Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor, posle čega su i odbrana i tužilaštvo izjavili žalbe na tu odluku."
Zašto je tužilaštvo ulagalo žalbu?

Izbor

pre 2 godine

Dozivotna za zlikovca koji ne samo sto je izdavao naređenja za masakr muslimanskog stanovništva vec je osramotio Srpski narod i nabio mu prefiks zločinački ratno huskacki genocidni. Da se ne možemo oprati nikada. Takvom zlotvoru i necoveku nije mesto medju ljudima.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Dok normalna Evropa uživa u iščekivanju EURO(fudbal) i priči o ljubavi i letovanjima Srbi o sudovima, ratnim zločincima i Haškim presudama. Stvarno smo nebeski narod…

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Dok normalna Evropa uživa u iščekivanju EURO(fudbal) i priči o ljubavi i letovanjima Srbi o sudovima, ratnim zločincima i Haškim presudama. Stvarno smo nebeski narod…

Zamenik pomoćnika sekretara

pre 2 godine

Ma koji heroj, skoro 4 godine je nemilosrdno rokao po civilima u sa svih strana opkoljenom Sarajevu, bez razlike po Hrvatima, Srbima i Muslimanima, nije ga uopšte bilo briga. Imate snimke kako izdaje naređenja da se udara i po delovima Sarajeva gde su većinski živeli Srbi!

Hallo Again

pre 2 godine

Vreme je pokazalo da je tesko boriti se protiv propagande zapadnih mocnika, koja za cilj ima svoj interes. Za njih, mi smo jedini zlocinci na prostoru bivse Jugoslavije. Nasi oficiri, generali, komandanti. Nase drzavno rukovodstvo. Svi oni koji su zeleli da sprece raspad SFRJ koji je na stetu Srbije. Nismo mi poceli ratove, a ni napad na nesrpski zivalj u Srbiji, vec oni. Nasilno su zeleli da rascepaju drzavu, a sve Srbe proglase nacionalnom manjinom. Svi ti Srbi su pred pocetak rata zlostavljani i ponizavani na svakom koraku. Vidite braco...Na kraju su uz pomoc zapada to i uspeli. Proterali, mucili i zapalili sve sto je srpsko. Naravno, sve su nase i prisvojili. Nasa vojska je branila srpski zivalj i nakon pada Vukovara nije krenula na Zagreb. Pitajte Srbe iz Krajine kako je tamo bilo i sta se sve desavalo. Na kraju, izruculi smo ceo drzavni vrh i sce generale. Krivi smo za sce ratove, ukljucujuci i Kosovo zbog kojeg smo i bombardovani. Gospodine generale! Krivi ste sto ste vodili srpsku vojsku. Krivi ste sto niste dozvolio da nam uzmu Republiku srpsku i ubijaju bracu. Svako normalan zna za sta ste se borili i kakva god presuda da bude, a znate kakva ce biti, za nas Vi cete biti jedan od najvecih heroja naseg vremena. Neka vas ne brine tamnica generale. Ona jeste mracna, ali ne toliko koliko je mracno danasnje vreme i koliko su mracni oni koji vas osudjuju. Za nas, vi ste heroj i svako ko ima imalo casti moze sa ponosom da izgovori vase ime. Ne moje. Vase. Ja koji sam niko i nista zivecu slobodno. Vi koji ste se borili za srpski narod necete. Samo generale ja vam zavidim, jer mene niko pamtiti nece. Heroje ce pamtiti zauvek. Zato generale, ta tamnica je nista. Samo jos jedan korak ka Vasoj slavi. Budite pinosni. Hvala na svemu veliki generale.

Tetka

pre 2 godine

"Pitajte Srbe iz Krajine ..."

Napuckao ih je Milosevic na veliku Srbiju i gurnuo ih je u rat. Sad su kod nas izbleglice, crtaju velikosrpske grafite po Srbiji, a trce po hrvatske pasose. Jao, ko nas ne zna ..

Realno

pre 2 godine

Ako je on kriv, a za odredjene stvari sugurno jeste, onda su krivi i Gotovina, Oric, Taci, Haradinaj,... Dakle ili svima bukagije ili nikome. Ovako se gubi svaki smisao pravde...

Izbor

pre 2 godine

Za ove koji ga oslovljavaju kao general. Imate li imalo stida i ljudskosti karaktera i morala. Stideo bih se od sebe samoga da jednog zlikovca zlotvora psa rata nazivam tim odlikovanjem. Pa taj je osim što je uništava nesrpsko stanovništvo napravio takav negativan trend za Srpski narod u svetu da nas ne mkze oprati niko. I ima njegovih istomisljenika bolesnika koji ga i posle svega oslovljavaju sa generale. Zato smo tu gde i jesmo i zbog takvih nikad nećemo ići napred u boljitak.

Kiklop

pre 2 godine

Dozivotna kazna za covjeka koji je pocinio tezak zlocin za covjeka koji je ostavio mrlju na uveliko moralni i posteni narod tj Srbe. Po komentarima vidim da vecina srba podrzava osudjivanje a manjina podrzava zlocinca. To je znak da Srbija ima cestite i postene ljude koji nece da se stavlja mrlja na njihov narod zbog jednog zlocinca. Svaka cast idemo dalje gledajmo u buducnost. A ovi sto ga podzavaju hvala Bogu te ih je sve manje. Kako moze biti neko heroj koji je ubijao onolike civile,nebitno je koje vjere ili nacije bio. Zivjela normalna Srbija. Idemo u bolju buducnost.

Prle

pre 2 godine

Samo dozivotna. I nista manje od toga. A kaznu da izdrzava u nekom jacem britanskom zatvoru, i to zajedno sa radikalnim islamistima. Pa neka njima objasnjava sta je radio po Bosni.

Real

pre 2 godine

Ljudi nemojte da branite niti mladica niti jedan kriminalac iz ex YUG
Dosta vise
Mislite na buducnost, bolje zivot za ex YUG narod, Slovenia Hrvatska Bosna Srbija Kosova Crna Gora Makedonija

Dubrovnik

pre 2 godine

ne morate čekati, potvrdiće mu se doživotna. i to samo zato jer nema smrtne kazne, rat je rat ali ubijati ljude koji su se predali je dno dna.

Gardista

pre 2 godine

Pa za ovog kukavicu i zlikovca su ubijena dva vojnika u Topcideru, Beograd, Srbija
Nije bilo rata a imali su po 21 godinu
Pa vi i dalje ga velicajte

Izbor

pre 2 godine

Cuj otišao u legendu.Eno ga place suza suzu stiže. Koji je to muškarac jos vojnik jos general a place ko p..da. Gdesi bio kad si izdavao naređenja za pokolj i istrebljenje nesrpskog stanovništva. Zasto tada nisi cmizdrio junače na nejake i stare ljude.

perakg

pre 2 godine

Krio se kao neka baba, pa to ne da nije
oficir i muškarac, to nije ni čovek! To je zver.

Naneo nam je ljagu koju generacije neće
moći da speru! Fuj!

T

pre 2 godine

"Молимо се Богу за нашег ратног вођу."
Naredio snajperistima da gadjaju civile po Sarajevu, stavio kapu Radomira Putnika i misli da je veliki vojskovodja. Da li je Putnik pucao na civile? Organizovao ubistvo 8000 zarobljenika?

IgorZG

pre 2 godine

Ne kužim kako netko može davati podršku "Đeneralu" i pritom se pitati kako Hrvatima i Muslimanima nije suđeno? Jel smo se mi popeli na Taru ili kod Avale pa snajperisali i granatirali susedstvo? Dajte molim Vas...man'te se Đenerala, bolje za Vas...

Alkatraz Zg

pre 2 godine

(Hallo Again, 08. jun 2021 15:22)

Vjerojatno mi neće objaviti komentar, samo sam htio reći da se ne slažem niti sa jednim slovom kojeg si napisao. Moje mišljenje: rat je krenuo od Miloševića i SDB Srbije sa instruiranjem i naoružavanjem Srba u tzv.Krajini. "Balvan revolucija" je počela 15.08.1990. prije nego je bilo gdje opaljen i jedan metak. - praktično nepriznavanje nove HDZ vlasti koja je pobijedila na višestranačkim izborima u Hrvatskoj održanim u maju 1990.

sasa jokic

pre 2 godine

Ruzno je ispred Mladica staviti cin generala...greota zbog Misica, Putnika, Stepe....
Svi ti “generali” SFRJ su smrde bez ideologije, ustvari jedina ideologija im je bila cin i benificije.
Da bombardujes Sarajevo 4 godine!? Pa koji bibto pravi general sebi dozvolio, da nas zbog toga i Srebrenice provlace kroz istoriju kao zlocince!? Nebitno da linje osveta ili nije, Srbi nikada nisu bili zlocinci! Ako cemo do osvete, sto niste napali Zagreb? Eeee tu je bilo no, no, Sloba dogovorio sa Tudjmanom. Steta je sto vas mi nismo posle 2000-e uhapsili i osudili, ali...Kostunica.

Hr

pre 2 godine

Politička presuda.
Osuđen je zbog Srebrenice i Sarajeva.
Doslovce pola Dalmacije je par godina prije popalio. Zadar, Šibenik su izgledali poput Vukovara, a u okupiranim mjestima do temelja porušen svaki spomen na Hrvate i za taj dio nije osuđen.
Minirao je branu HE Peruča (to smo malo zaboravili jel) da potopi sve nizvodno.
Tu je pretrpio i prve vojne poraze od HV-a i odonda je u Bosni.

Da nije bilo Mladića '91. u Dalamciji, nebi bilo niti Oluje.
I sad se slobodno pitajte zašto vas tamo (nažalost sve Srbe zbog ovakvih) ne mogu smislit i zašto pravda nije zadovoljena.

vesna

pre 2 godine

Уживо још нисам срео човјека који има лоше мишљење о генералу Младићу, а овдје малтене 50:50.
(Зоран, 8. jun 2021 16:05)

to je zato što si okružen samo sebi sličnima.

Provincijalac

pre 2 godine

Ne daj se generale. Oni koji Vas zaista poznaju, znaju ko ste i kakvi ste. Za mene i moju porodicu ste jedna vojničina koji je u potpunosti zaslužio čin koji nosi. Nažalost, Vama sude oni za koje se zna da su izvrsili genocide nad više naroda kao sto su Aboridžini i Indijanci,bacili dve nuklearne bombe pred sam kraj drugog svetskog rata, oni koji su pobili millione u kon.lgorima širom Evrope. Za njih se zna, postoje audio i video zapisi kao i dokumenta, dok se za Vas svodi sve na "rekla-kazala". Ne dajte se i budite sigurni da je Vas narod uz Vas. Probajte da izdržite.

Izbor

pre 2 godine

Dozivotna za zlikovca koji ne samo sto je izdavao naređenja za masakr muslimanskog stanovništva vec je osramotio Srpski narod i nabio mu prefiks zločinački ratno huskacki genocidni. Da se ne možemo oprati nikada. Takvom zlotvoru i necoveku nije mesto medju ljudima.

Jastreb

pre 2 godine

Teško onom ko od zločinca pravi heroja i živi na lažnim mitovima..nikada takvi ljudi neće shvatiti suštinu i blato u koje ih ratni zločinci. i ovakvi likovi bacaju .. izdići se iznad i krenuti naprijed jer sve ostalo je dobar put za nigdje..pozz svim dobrim ljudima

suljaga

pre 2 godine

General Ratko Mladić, tek postavljen za komandanta Glavnog štaba Vojske Srpske Republike Bosne i Herecgovine, na 16. skupštini bosanskih Srba održanoj 12. maja 1992. godine, upozorio je da “šest strateških ciljeva koje trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače – genocid”.


Ratko Mladić je tada rekao:

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je … to neće … ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.“

Avganist

pre 2 godine

Da je srece, sudilo bi mu se u Srbiji gdje bi dobio takodje dozivotnu robiju. Kako mozemo masnovnog ubicu i monstruma da smatramo herojem i time stavimo u isti rang sa besmrtnim Putnikom, Misicem i mnogim drugima?

pravo na smetiliste istorije

pre 2 godine

Hvala bogu.
Mog su prijatelja koji je pobegao nazad u Srbiju vratili na ratiste pocetkom '95 kad su stvari odmicale kontroli. Trebao je ici za Nemacku kod svojih ali su ga sa ulice bukvalno odveli nazad na ratiste gde je nazalost i poginuo, za ovog zlotvora.
Neka trune doveka.

zilijen

pre 2 godine

Komunjarski general koji je osramotio casnu uniformu srpskog vojnika. Prvi nas vojskovodja koji je udario na civile. I da ih je 5 ubio, mnogo je. Zao mi sto mu mi nismo sudili, kao i Milosevicu.

dare

pre 2 godine

Osnivac i prvi predsednik R.Srpske Radovan Karadzic osudjen na dozivotnu robiju. Prvi komadant vojnih snaga R.Srpske osudjen na dozivotnu robiju. Kakav su samo bekgraund u nasledje ostavili R.Srpskoj da je sutra ceo svet smatra jednom kikiriki teritorijom u evropi za sva vremena.

Vanja

pre 2 godine

Hag nikada nije bio instrument mira i pomirenja vec politicke etikecije jednog naroda. Molim da objavite komentar.
(Neko, 8. jun 2021 16:18)

Jednog naroda? O cemu pricas? Evo pripadam tom narodu, Srpkinja sam, ali se ne osecam etiketiranom ni osudjenom. Niti mi je drago da on pripada mom narodu.

redenick

pre 2 godine

koja god presuda bude za veliku vecinu Srba ce pokoljenjima biti HEROJ.

Cinjenica je da je Srebrenica velika mrlja na slavnoj karijeri jer zlocin nad njima nije opravdan bez obzira sto su zlikovci klali po okolnim selima iz zasticene zone.

Jajjsj

pre 2 godine

(Hallo Again, 8. jun 2021 15:22)
A ko ste vi da sprecavate raspad Yugoslawie, ako države žele da se osamostale? E tako ste i izazvali rat, pokušajem da nekoga na silu držite u YU. Zašto ste napali Vukovar kad tamo Srbi nisu bili dominantno stanovništvo? Inace, išli biste vi i na Zagreb da ste mogli. Pitao sma Srbe iz krajine šta se desavalo. Rekli su mi da su proterali sve Hrvate iz krajine. Naravno da smo mi Srbi krivi i za Kosovo. Kosovu ukidaš autonomiju, a u Bosni praviš republiku srpsku. Žališ se da neko hoće da ti uzme republiku srpsku, a napravio si ju na etnički očišćenim teritorijama gde su dominantno ziveli Bošnjaci. Znamo za šta se borio. Borio se da celu Bosnu da Srbima. Ali nije uspeo.

Зоран

pre 2 godine

Много вас је ботова.
Воли народ свог генерала.
Уживо још нисам срео човјека који има лоше мишљење о генералу Младићу, а овдје малтене 50:50.
Молимо се Богу за нашег ратног вођу.

Miki

pre 2 godine

Koga on jos interesuje?! Drzao je gradjane Srbije kao taoce i on i Karadzic jer se nisu hteli predati. Jaki su mi to vojnici. Sramota! Zrtvovali narod da bi oni negde uzivali dok se kriju.

SCB

pre 2 godine

Jedini lek za Balkan je kazna zatvora za podršku zločincima svih zaraćenih strana u raspadu SFRJ.
Ukloniti ih iz Istorije i zauvek im izbrisati ime,tek će onda ovde biti bolje.
Nacionalizam treba ugasiti jednom za svagda.

Mirko_nis

pre 2 godine

Uvek volim kad nas narod brani nase zlocince a osudjuje Hrvate, Albance i Bosnjake. Vidi se koliko smo licemerni, svaki pa i najmanji zlocin bi negirali, isto kao i komsije sto rade. Nedaj boze da su njihovi drzali Beograd pod opsadom snajperima i granataima 3 i po godine.

Panac

pre 2 godine

(Hallo Again, 08. jun 2021 15:22)

Ne znam koliko imaš god... ali 1990 su vođeni pregovori o "novoj" Jugi.... Milošević nije htio prihvatiti konfederativno uređenje... slično kao Šv.
... nebi bilo rata... i odavno bi Juga bila u EU... zašto nije... nije teško zaključiti !

anonimous

pre 2 godine

Mladić, Karadžić, Šešelj, ostala tadašnja svita, kao i Dodik sada, populizmom i izvrtanjem istine isključivo u svoju ličnu korist, mnogo više štete su naneli srpskom narodu nego svakom drugom prema kome su činili zločine. Kontaminirali su sprsku decu do te mere da Srbiji tek predstoji velika borba da se vrati tamo gde pripada. A Srbija nikada nije bila negativac osim od 90ih godina kada je ova bratija uspela da izmanipulise slobodarski antifasisticki srpski narod. Srbija će opet biti rame uz rame sa svim naprednim evropskim narodima!!!

Gazda Spasoje

pre 2 godine

Zahvaljujem se predsedavajućoj sudskog veća sudiji Nijambe koje je (biranim rečima) rekla da je ovo suđenje nije ništa drugo do najobičnija farsa nedostojna prava.

mirre

pre 2 godine

Aman ljudi, kakav crni heroj, ubijao civile... o kakvom junaštvu pričamo. 10+ godina se krio kao miš. Za mene bi bio heroj da je odmah 96te otišao u Hag i branio se argumentima

Realnost

pre 2 godine

Većina srba još uvijek u fazi negiranja genocida u Srebrenici... Nakon što su hrvati prije 75 godina priznali genocid NDH u Jasenovcu, čeka se da srbi dođu k pameti!

Pravnik

pre 2 godine

Nije Hag sudio samo Srbima, ima mnogo osuđenih Hrvata i nešto Bošnjaka, ali Srbi su načinili najviše zločina, jel znate zašto, zato što su imali najviše oružja, eto zato. Da je obrnuto, ovi drugi bi imali više osuđenih. Tako vam je to na varvarskom Balkanu, čitajte Andrića i shvatićete zašto je moralo doći do klanice, on je to i predvideo, zna nas

Ken

pre 2 godine

Ratnik kriv za genocid i kazna je doživotni zatvor.
A mnogi su huškali i podjarivali vatru i njima ništa, nisu krivi, nisu suđeni, čak su i ljubimci politike i medijha.
Jedni se obogatili u ratu ili nakon rata a za narod nisu uradili ništa i njima super.
Jedan je nosao tablu po Beogradu sa “Bulevar Ratka Mladića”, bio ministar informisanja Miloseviću, siromah živi u garsonijeri, zaslužan i bori se za Srbiju.
Takav je život. Nekom da sve nekom ništa, nekom imetak a nekom metak.

zbogom oruzje!

pre 2 godine

Jel moze jedno pitanje a bez da se uzme za zlo. Da li cenjeni Srbi mozda znaju koliko je mladih Srpskih vojnika izginulo boreci se za ideale ovoga divnog coveka Mladica. Pitajte majke poginulih Srba koje je ovaj divni covek poslao u smrt sta one misle o njemu pa ako one Kazu da je on heroj e onda jebiga I ja se slazem sa tim.
Svima ostalima iza tastature bi predlozio da malo umesto mrznje I rata sirimo ljubav I cvece , da se druzimo I budemo prijatelji jedni drugima umesto da nas I dalje zaludjuju starci sa dobrim platama I penzijama.
I poslednje pitanje Sta mislite koliko para Ima Milosevicev I Tudjmanov sin ili cerka a koliko imaju udovice poginulih? Toliko za sada ako se objavi.

zvezdas-rajvoSa

pre 2 godine

Dobro je Ratko i prosao. Da su mu sudili generali Radomir Putnik, Zivojin Misic, Stepa Stepanovic i Petar Bojovic, bila bi to giljotina bez opravdanja.

qq

pre 2 godine

Otisao u legendu???? Procitas naslov procitas tekst i nista ti nije jasno kao kad je Milosevic objavio pobedili smo na Kosovu, a onda povukao Vojsku i Policiju, znaci ajmo Srbi makar konsenzus oko stvarnosti za pocetak da bi znali dal da kolektivno placemo ili da kolektivno slavimo....

PeraNS

pre 2 godine

@ IgorZG
Poštovani Igore, ne branim a ni ne napadam nikoga ali samo moram da prokomentarišem, ti ljudi koji su tamo pucali na nekoga sa nekog brda u okolini nekog grada nisu došli iz BGD već su većinom iz tog grada ili okoline. Srpska tačnije Jugoslovenska vojska u tom trenutku nije bila u Bosni. Manje više u tom krvavom kotlu svi su branili ono što su mislili da je njihovo, što duže traje pucnjava to manje razuma u glavi to je činjenica ali to važi za sve strane!
Presuda je takva kakva je i o tome dalje nema raspravljanja ali je apsolutno neverovatno da su samo Srbi osuđeni na doživotne robije, ispada kao da smo samo mi bili naoružana strana i svakodnevno vršili genocide a istina je ipak malo ravnomernije raspoređena.

rebro

pre 2 godine

@Hallo Again, sam si odgovorio na sva pitanja. Svi su želeli raspad SFRJ, a Srbiji to nije odgovaralo. I u čemu je onda problem?
Ratovao je, izgubio rat i sada plaća cenu zbog tog ratovanja.
A nije moralo da se ratuje da je Srbija rekla "ok, svaku na svoju stranu", ali ne. Srbija misli da svi treba da žive sa Srbima. I 2006. godine smo postali ponovo nezavisni zahvaljujući Crnogorcima koji su se otcepili od nas. Nije bilo obrnuto.
Slali smo paravojne jedinice, slali kriminalce da ratuju, slali vojnike bez obeležja (mene lično pitali u kasarni 1993. godine), i opet nam drugi krivi.
Česi i Slovaci su nahuškani od Nemaca da se raziđu, ali nisu ratovali. Nije im palo na pamet. Mi više volimo na teži način. Tu vidim našu sličnost sa Sirijom.
Nažalost.

Ivan

pre 2 godine

Pa ja ne znam sta ljudi ovde ocekuju. Da Srbiaj ima status pobednika? Pa Milosevic je svaki rat izgubio a valjda se zna kako prolazi gubitnik.Sad mozda smo mi u pravu ali dzaba u pravu je uvek onaj koji pobedi i pobednik pise istoriju. Zahvalimo za sve ovo Milosevicu i ekipi oko njega. Niko drugi nam nije kriv nego oni.

Sremac

pre 2 godine

Da li cenjeni Srbi mozda znaju koliko je mladih Srpskih vojnika izginulo boreci se za ideale ovoga divnog coveka Mladica. Pitajte majke poginulih Srba koje je ovaj divni covek poslao u smrt sta one misle o njemu...
(zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46)

Hoces li pitati majke i oceve poklanih Srba u okolini Srebrenice, npr??? Ili masakriranih golobradih vojnika na odsluzenju redovnog vojnog roka u Sarajevu??? Ili u Tuzli??? E, ako i njih planiras da pitas, ja se slazem sa tobom...

gulag

pre 2 godine

General Ratko Mladić, tek postavljen za komandanta Glavnog štaba Vojske Srpske Republike Bosne i Herecgovine, na 16. skupštini bosanskih Srba održanoj 12. maja 1992. godine, upozorio je da “šest strateških ciljeva koje trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače – genocid”.


Ratko Mladić je tada rekao:

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je … to neće … ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.“
(suljaga, 8. jun 2021 15:58)

Mogao je dati ostavku ako se nije slagao s tim. Da je to napravio, danas bi bio slobodan čovjek, šetao s unucima i uživao u starosti. Ovako se mora do kraja života lomatati po zatvorima.

Istina leči...

pre 2 godine

Presuda ima za cilj da obezbedi uslove da seme razdora koje je bačeno na Balkan uredno klija, raste i umnožava se. U tu svrhu koriste se dupli aršini, falsifikuje istorija, preskače hronologija događaja. Srbi imaju prava samo na jednu državu, Albanci na nekoliko, Hrvati na najmanje jednu, a za Bosance koji nikako da otkriju ko su i šta su, i na koju će stranu, ostaje - rezervoat.
A rešenje je sve vreme tu: uradiš analizu krvi i vidiš po krvi šta si. To što misliš da si (ili da nisi), e to ti je "kulturno nasleđe" od popova, hodža, fratra. Jednom će se i ova presuda zaslugom ovih triju jahača apokalipse, zvati kulturno nasleđe. Sve se koristi za sprovođenje principa zavadi, pa vladaj...

nbc

pre 2 godine

Srbi su mnoge svoje heroje popljuvali pa evo i Mladića. Nije on osramotio Srbe, kako neki nazovi Srbi govore u komentarima, osramotili su ih takvi kao vi. Da nije bilo Mladića i Srpske vojske u BiH i Hrvatskoj, ratovali bi vi po Beogradu. A mi koji smo dali 4 godine svog života a mnogi i živote, znamo šta i kako je radio general. On je bio pravi ratnik. U ratu se dešavaju zločini i ubistva. Nije ih proizveo Mladić, on je došao da radi ono za šta je školovan i za šta je položio zakletvu. A vi koji pričate o raznim zločinima, pa u kom ratu toga nema? Da li su USA napravile zločine najveće u ljudskoj istoriji u Japanu (Hirošima i Nagasaki) ili u Njemačkoj (Drezden)? Da li je neko to zvanično kaznio? A ova presuda je prije svega njihova. Mladi Srbi treba da shvate da Srbi nisu željeli taj rat, rat su proizveli prije svega Slovenci (koji sada sole pamet svima) zatim Hrvati i na kraju Šiptari. Na žalost, Muslimani i Srbi u BiH nisu mogli proći bez rata koji oni direktno nisu proizveli.

don

pre 2 godine

Slucajno rodjen, ali nije uspio da postane velicanstveni predstavnik tog naroda.
Postao je onaj koji je tom narodu nacinio strasno zlo, jer je njegovo ime bacio u blato.
Opusti se.
Nije u toku presuda srpskom narodu.
Sistem te laze, ne veruj sta ti kaze.
Pozdrav dobrim ljudima se podrazumijeva.
Ne dajte se!
(Amila_, 8. jun 2021 16:28

Pravda ne postoji, odnosno postoji selektivna pravda. Ne može Mladić biti zločinac a da to isto nisu Orić, Dudaković, Ganić itd. To je bitna razlika i zato dok se ta razlika ne ispravi, neće biti sreće za nekadašnje zaraćene strane.
Ne sudi se srpskom narodu, ali je isti etiketiran iako je pretrpio, uz Jevreje i Jermene, najveća stradanja u prethodnih 120 godina.

Džoni

pre 2 godine

Ako nije kriv za ono što se desilo u Srebrenici onda je kao glavnokomandujući morao da zna koje jedinice su uradile to što su uradile i da sve aktere pohapsi kao odmetnike i da im se sudi prekim sudom zbog učinjenog dela i oglušivanja na naređenja. Nema tu mnogo filozofije. Ne treba ulaziti u to šta je bilo ranije, koliko su oni pobili u selima oko Srebrenice i sl. To je za posebnu temu i sramota za te životinje što su te zločine činili, ali to nikako ne može da opravda ove zločine koje su počinile te maloumne zveri u Srebrenici.

Insajder

pre 2 godine

Бранио си само свој кућни праг.
Живео!

Jeste,tako sto je napao tudje kuce i pragove.Ali znas kako kazu : "Napad je najbolja odbrana".

Vlada

pre 2 godine

Ne postoji adekvatna kazna za zverstva koja je ovaj čovek počinio, a što se tiče ovih beskrupuloznih i nečasnih ljudi koji ga i danas slave, treba da znate da je danas teško biti ponosan Srbijom i pored određenih kvaliteta koje poseduje, upravo zbog ljudi kao što ste vi.

Milan

pre 2 godine

"On je naredio i počinio genocid, njegovo ime treba upisati na spisak onih najgorih u istoriji" reče Bramerec i osta živ.
Nikad na sudu nisu uspeli da dokažu, niti su imali pisani dokument da je to naredio.

cika steva

pre 2 godine

"On je počinio te zločine u okviru četiri udružena zločinačka poduhvata, koji su imali za cilj trajno uklanjanje muslimana na područja Bosne i Hercegovine", navela je sudija Mehanizma u Hagu."

opet ja

pre 2 godine

Naravno svaki koomentar ovde je subjektivan i svakko ima svoje misljenje kako i zasto se sve to desava nama Balkancima. Hajde da i ja kazem nesto. Niame vsi znamo da je 90 - tih SFRJ za Hrvate i Slovence morala da se menja ka labavijem odnosu zbog Milosevicevog prisvajanja institucija savezne drzave (Upad u narodnu banku SFRJ) a druge republike i narodi nisu imali nikakv uticaj kakav ce ishod biti. Prisvojivsi vecinu isnstitucija ukljucujuci i vojsku Srbija i Milosevic su odlucili da ce SFRJ opstati samo ako se Srbima udovolji (ne pokrajina- sa Crnom Gorom prevlast) ili ce Srbi da zaokruze svoje teritorije. Naravno da su i izjave Tudjmana, Izetbegovica i nacionalista sa svih strana isle svima na ruku takio da je rat mogao poceti. Pre toga je JNA Srbskom narodu dostavila naoruzanje, oko Sarjeva su zauzeti artiljerijski polozaji mnogo pre nego sto je pukla prva puska. Naravno samo su trebali novinari koji su dolili ulje na vatru najvis e izmisljajuci incidente ili ih preuvelicavali huskajuci narode jedne na druge. E rat ko rat, bilo je tu i moralnih vojnih pobeda i oficira (mnogi poginuli) ali vecina onih koje su slavili kao heroje su dobili tu titulu jer su cinili zlocine. Da ne duzim posle rata svi Bosnjacki i Hrvatsli generali i politicari optuzeni za zlocine su otisli dobrovoljno a Srbi nisu. Da su svi narodi proceurisali svoje zlocince ne bi nam trebao Hag i pomirenje bi bilo lakse ali bas zato imamo danas ovakve komentare jer su svi racunali na sledece ratove.

Geronimo

pre 2 godine

Voljen od svoga naroda i voljen od svojih vojnika. Vojničina.

A zabolela ga ova nepravda, videlo se ... častan je čovek i nikada nije bio političar...

Imao se ra'šta i roditi.


Njemu ne sudi danas pravda nego nekadašnji neprijatelji sa kojima je ratovao. Takva je i presuda.

Edo

pre 2 godine

Nije mi jasno zasto predsjenik Vucic neki dan kaze da je danas tezak dan za Srbe.Jeste tezak za Mladica.Nije ovo sudjenje narodu.Srbi su cestit narod.Samo su pojesinci u "njihovo ime" vrsili najvece zlocine u Evropi nakon drugog svjetskog rata.

Objasnjenje

pre 2 godine

Nije mi jasno sto je zalbu podnelo i tuzilastvo ako je vec bio osudjen na dozivotnu kaznu?? Jel ima neki pravnik da pojasni? Ako nema smrtne kazne, dozivotna je najveca koja se moze izreci.
(Admiral, 8. jun 2021 16:05)

Zato jer je po prethodnom bio kriv za 10 od 11 tacki optuznice,a tuzilastvo smatra da je kriv za 11 od 11 cisto da bude na 100%.

I jeste kriv za 11 od 11 . A sad dalje svako ko je po 1 metak ispalio na civila treba da se tereti za ubistvo,ne samo on,on nije pucao nema on petlje za to.Ali njegovi vojnici,svaki da bude osudjen za 20+ godina u Srbiji,da vidimo koliko smo pravna drzava.

objektivno

pre 2 godine

Haski sud je odavno izgubio bilo kakav kredibilitet i kao takav je potpuno besmislen. Dokaz da su dzabe bacili pare i na to i na svu ostalu propagandu.

Spinom na narod i istinu

pre 2 godine

@ ..."Pa taj je osim što je uništava nesrpsko stanovništvo napravio takav negativan trend za Srpski narod u svetu da nas ne mkze oprati niko. I ima njegovih istomisljenika bolesnika koji ga i posle svega oslovljavaju sa generale. Zato smo tu gde i jesmo i zbog takvih nikad nećemo ići napred u boljitak."
(Izbor, 8. jun 2021 15:41)

Ne bih, @Izbor", mogao u potpunosti da se slozim s ovom Vasom (a i ne SAMO Vasom) izjavom. To da je srpski (pridev SRPSKI se pise malim slovom) na zlom glasu... Nije koliko se insistira na tome (Zivim u inostranstvu. Dezerirao sam iz Mladiceve vojske). To je spin onih koji i sada donose mnoge kljucne odluke, a koji su itekako bilo odgovorni za sva stradanja 90-ih. Svih NARODA. i POJEDINACNO i Kolektivno. Nije narod izgovarao: Ko mahne zelenom zastavmo, ostace i bez nje i bez ruke; Za jednog Srbina ubicemo 100 balija; Ako vam se Hrvat ne skloni s puta, ubijte ga k"o kera (Jagodnjak u Baranji 1993.)... To sto nam govore da za Srebrenicu krive srpski narod nije istina. Golema je to LAZ. Eto, sudi se POJEDINCIMA, a ono koji nam govore da je to presuda Srbima LAZU. Boje se za svoju kozu, jer znaju da ce kad-tad odgovarati. Kao POJEDINCI - ZLOCINCI, a ne kao Srbi.

Ti si ?

pre 2 godine

Dok Hrvati brane svoje ustaštvo ,svoje generale i ubice dok Bosanci brane svoje generale i ubice , Srbi imaju bal malo srama pa kažu da je ovaj čovek zločinac i slažem se ali je i branio svoj narod od zločince .

Objasnjenje

pre 2 godine

Ne kužim kako netko može davati podršku "Đeneralu" i pritom se pitati kako Hrvatima i Muslimanima nije suđeno? Jel smo se mi popeli na Taru ili kod Avale pa snajperisali i granatirali susedstvo? Dajte molim Vas...man'te se Đenerala, bolje za Vas...
(IgorZG, 8. jun 2021 16:17),

da probam da ti pomognem da skuzis:
- jel bio masakr u Srebrenici? Jeste. Ko je komandovao? Mladic. Znaci kriv je.
- jel bio masakr u RS Krajini? Jeste. Ko je komandovao? Gotovina. Znaci kriv je.
- jel bio masakr u Kravicama i okolini? Jeste. Ko je komandovao? Oric. Znaci kriv je.
(Ovde ne ulazim u pricu koliki su masakri po razmerama, za to bi trebao da sluzi sud, tj. nije isto ubiti jednog ili 10 ljudi, ali i ubistvo jednog je zlocin!). Dakle, poenta je da bilo ko ko je ubio bar jednog neduznog(civila, ratnog zarobljenika,...) MORA da odgovara, pa bilo to na Avali, Tari,... ili bilo gde na kugli zemaljskoj.
P.S. Posebna je prica kakvi su svirepi zlocini zataskani u zapadnoj Bosni izmedju Hrvata i Muslimana...

milanm

pre 2 godine

Jedina pravda je da zločinci, zločini i žrtve budu maksimalno individualizovani.
Ovako, na nivou kolektiva, svi misle da su oštećeni ili žrtve.
Javljaju se apsurdne situacije kao npr. tužba Bosne protiv Srbije za genocid, a da u Sandžaku, gde su Muslimani, oprostite na izrazu, bili na izvolite, niko nije ubijen. U isto vreme , samo iz Pljevlja i Prijepolja ima 20 nosilaca Zlatnog ljiljana.
Na taj način svi postajemo krivci i žrtve, a zločinci se slave kao heroji.

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Neka ga u izvršnoj (konačnoj) presudi oslobode, neka ga proglase simbolom fer tatovanja u BiH, neka dobije Novelovu nagradu za mir - ali je on za mene bio, sad je, i uvek će biti ratni zločinac! DOŽIVOTNA (kad već ne postoji smrtna kazna)!

Amila_

pre 2 godine

Ovdje se sudi zlocincu.
Nije tvoja patriotska duznost, da ga sazeljevas i stitis, izuzev da bi i sam bio spreman uciniti zlocin.
Danas se u Den Haagu ne sudi srpskom narodu, nego najgorem pojedincu koji je slucajno rodjen u tom narodu.
Slucajno rodjen, ali nije uspio da postane velicanstveni predstavnik tog naroda.
Postao je onaj koji je tom narodu nacinio strasno zlo, jer je njegovo ime bacio u blato.
Opusti se.
Nije u toku presuda srpskom narodu.
Sistem te laze, ne veruj sta ti kaze.
Pozdrav dobrim ljudima se podrazumijeva.
Ne dajte se!

belgrado

pre 2 godine

zapad koji je bombardovao RS i srbiju,pomagao sve strane protiv srba,
sudi srbima i normalno da su svi krvi.
ja ovo ne gledam, svakome je valjda jasno zasto srbi dobijaju po dozivotnu,a ostali po ukor razrednog?!
ne postoji rat u istoriji da ubijaju samo jedni, a drugi su jadni i dobri....

ps. inace, na cast nam ne ide ta srebrenica.
glupost nevidjena...

Srbabre

pre 2 godine

Lik je iz Bosne i nije ucinio nista da sprijeci stradanje svojih komsija. Sto se mene licno tice, Bosanci se medjusobno obracunali. BG se tu malo pitao. Za neke mirovne sporazume glatko su odbijali Sloba.
Sad ce neki Srbin iz BG da pravda ga zato sto je kao i on Srbin... Nisu svudje Srbi isti. Itekako su u nekim krajevima sposobni za najgore. Nisu jos izasli iz kamenog doba. Vazi i za druge nacionalnosti na Balkanu.

Boris

pre 2 godine

Dodao je da ako znamo da su vojni i politički vrh Republike Srpske presuđeni za udruženi zločinački poduhvat, sa čijim posljedicama se suočava sadašnja Bosna i Hercegovina, onda se postavlja pitanje i djelovanja sadašnjeg političkog rukovodstva Republike Srpske, koje kroz negiranje presuda međunarodnih sudova, zapravo nastavlja potpuno istu matricu rada, ali u današnjim mirnodopskim uslovima

Admiral

pre 2 godine

@ zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46

Po tebi je znaci trebalo da ti sinovi sede sa majkama mirno kuci i da cekaju muslimane i dzihadiste da ih pokolju kao jagnjad? Ili ti mozda mislis da bi im mudzahedini doneli cvece u kucu??

dorcolac

pre 2 godine

tuzno je da je tolika podeljenost u vezi presude.oko presude Mladicu. sigurno nije moglo nista drugo da se ocekuje,po njihovom sudu,osim dozivotne
robije.jedna stvar ostaje a to je da kroz istoriju nismo nista naucil o politici.toliko gresaka je napravljeno da nije cudo da smo tu gde smo.kako ce biti jos cemo videti.samo jedno je vazno Srbi prestanite da ste protiv Srba. sve vas volim

Aleksandar76

pre 2 godine

(zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46

Ja se delimično slažem sa tvojim misljenjem ali.. Upitaj Srpske majke koje su ostale bez ikoga jer su ih pobili, zaklali itd Oricevi I Alijini mudzahedini... Ti misliš da se to nebi nastavilo da srbi nisu isli u rat??!! Za sve je potrebno 2...
Svaki rat je suludan ali pitaj i Aliju i Hrvate dali je vredelo slati svoje sinove, bracu, muževe u ovaj suludi rat??

Stanislav

pre 2 godine

Sve bi bilo drugačije da je svim zločincima YU rata i Kosova suđeno istim aršinom.
Ovako ostaje gorak ukus da je sud u Hagu ustvari osnovan da sudi Srbima. Ostali su pozivani da bi se stvorio privid objektivnosti.
Isto će se desiti i sa presudama za zločince sa Kosova.

Vuk

pre 2 godine

Ratko Mladić sa sve žrtvama na obe strane je žrtveno jagnje, al ne Srba već generalno rata tih 90tih. Uvek u ratu mora postojati "pobednik", u ovom slučaju Srbi to nisu, al to nije jer je to zaista tako (svi su izgubili) već su to jači od nas odredili jer im tako odgovara. Da je pravde, i Orić bi bio gde i Mladić i svi plaćenici za koje se zna da su bili tamo, i Gotovina i sva tri predsednika po mom ubeđenju i to sve pošto je neko otvorio Haški tribunal. Da je sreće pa da je svakom propisno suđeno u svojoj državi i da smo svi svesni kakav užas je sproveden od strane sve tri sukobljene strane pa da možemo da im sudimo, al nemamo svest o tome šta je zločin. Lično mi je žao što je svako iz sve tri države morao da preda u ruke zapadu da odlučuje o njihovim ljudima, kakvi god da su bili. Slušam povike gospodina sa snimka o incidentu ispred suda kako pominje sto hiljada ubijenih muslimana, de mani se prijatelju, žrtava ima na obe strane koliko hoćeš a ti hoćeš da medije skloni od čoveka koji podržava Mladića... Pa kad si upravu, što medije sklanjaš od njega...? Mladić jednostavno i dalje postoji da bi iskupio sve "ratne grehe" srpske strane dok iza hrvatskih i muslimanskih nema ko da iskupljuje a žrtava je od sve tri strane bilo u istom tonu. Meni lično to smeta. Proteran je naš narod odande uz najgnusnija masovna ubistva Srba i pre i u toku progona. Nek je svim žrtvama laka zemlja, ne ponovilo se nikome.

021

pre 2 godine

Ako je cast nasa je. Ako je sramota nasa je. Samo mi je zao sto smo prodali toliko nase casti i sramote i nismo bili niti smo dostojni da tome presudimo sami.

Делија ЦЗБГ

pre 2 godine

Tesko je boriti se protivpropagande zapadnih mocnika, koja za cilj ima svoj interes. Za njih, mi smo jedini zlocinci na prostoru bivse Jugoslavije. Nasi oficiri, generali, komandanti. Nase drzavno rukovodstvo. Svi oni koji su zeleli da sprece raspad SFRJ koji je na stetu Srbije. Nismo mi poceli ratove, a ni napad na nesrpski zivalj u Srbiji, vec oni. Nasilno su zeleli da rascepaju drzavu, a sve Srbe proglase nacionalnom manjinom.

(Hallo Again, 8. jun 2021 15:22)

Хммммм.... Уколико ћемо тако, и Северна Македонија је исто баш народ прогласила националном мањином отцепљењем 1991. године, па нико ни на који начин није ни помислио да одреагује због тога, наспрам Словеније која никад метак на нашу државу и народ испалила није до почетка распада СФРЈ...

Будимо објективни до краја...

Off Columbus

pre 2 godine

Sve ima svoj vek trajanja i sve se menja, istorija je to pokazala, i najveće imperije su otišle u zaborav, tako će i ova. Pozdrav Generale.....

.ps

pre 2 godine

Jel se secate kakve su price kruzile dok je Radovan Kradzic bio begunac ???
Svi su mediji pricali kako se krije u šumi, u brdima, cak se i na Ostrogu krije. A na kraju se ispostavili da se Karadzic krije svima tik ispres nosa.
Mediji su javnost namerno poslali u pogresnom pravcu.
Isto se desava i sa Srbijom, potpuno isto.
Da bi zastitili stvarne krivce i zlocince, svi mediji galame kako je Srbija kriva za sve, kako je Srbija odgovorna za sve, svetsku javnost salju u potpuno pogresnom pravcu.
I dok Srbiju okrivljuju za sve stvarni krivci i zlocinci su na slobodi, oni nisu ni uhapseni a ni osudjeni.

Морем плови једна мала барка

pre 2 godine

Лажни суд не признајемо као ни европске вредности.Ни Бог ни српски народ неће никад да вам опрости ваше гадости. Ђенерале уз тебе смо????

dude

pre 2 godine

ruke su krvave svim stranama rata u jugi. dok se iskreno jedan drugome ne poizvinjavamo, bez obzira na broj poginulih, ništa od svih nas. ako ne zbog nas, onda zbog naše dece i unučadi.

M

pre 2 godine

Dobro je!! Nema genocida u ovin sest opstina, nema genocida samim tim i nad Hrvatima u Prijedoru, nema karaktera medjunarodnog sukoba ( Hrvatska ima takvu presudu a Srbija ne!!), nema mogucnosti za reviziju ili novu tuzbu protiv Srbije od strane BiH ili Hrvatske.

Srpski narod je cist ( nema kolektivne odgovornosti), Republika Srbija krivicno nije odgovorna, sad i zauvek!

A Ratko, ako je stvarno kriv kazna je primerena, a ako je nevin Bog ce ga nagraditi kao mucenika.

Vazno je da za Srbiju nece biti posledica, fino smo se izvukli!

Aleksa

pre 2 godine

Sta god vi mislili o Mladicu, cinjenica je da ova presuda ne bi opstala ni u jednoj drzavi sa Ustavnim sudom.

Pretpostavili su da je bilo sastanka i Mladic nije dokazao da nije
Pretpostavili su da zene i deca nisu imali izbor da odu ili ostanu, i Mladic nije dokazao da nije.

U svakom pravosudnom sistemu postoji pretpostavka nevinosti i obaveza tuzioca da bez sumnje dokaze krivicno delo, osim u mehanizmu Haga. Optuzeni ne treba da dokaze da je nevin, nego tuzilac mora da dokaze da je kriv.

Pretpostavka da je nesto cinjenica je osnov za istragu, ne za sudjenje.

I Jovanku Orleanku su osudili da je vestica i spalili a sad snimaju filmove o njoj

Kont

pre 2 godine

"Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor, posle čega su i odbrana i tužilaštvo izjavili žalbe na tu odluku."
Zašto je tužilaštvo ulagalo žalbu?

mile

pre 2 godine

Srbi su ubili, Karđorđa,Mihaila Obrenovića, Aleksandra Oberenovića, logistika u marselju, Srbi su ubili i Miloševića hagom, Đinđića.Svoje kompletno ratno i civilno rukovodstvo vezne isporučili hagu.Srbi su i Teslu proterali iz srbije kao ludaka.I danas pola srbije se raduje Mladićevoj nesreći.A on je bio samo profesionalni vojnik, srpski general.Koji je samo izvršavao naređenja.Zar je trebao da se povuče, da izda, da odbije naređenje vrhovnog komandanta.?

Zeman

pre 2 godine

Malo mu je.
Malo.
Srećom postoji i neka, kako bi rekli u jednom delu Srbije, nebeska pravda i ona možda olakša bolove žrtvama. U suprotnom, žrtve i potomstvo se nikad oporaviti ne može koliko god doživotnih da se pročita pomenutom podrumašu.

djo

pre 2 godine

Suštinski se ništa ne menja.

I da je oslobođen balkanska stoka svih strana bi i dalje jedna drugoj kopala oči i prkosila gde stigne, baš kao što će raditi i sada, nakon presude. Pravog i iskrenog izvinjenja svakog sa svakim nema, a onda nema ni napretka jer balkanski narodi jednostavno vole da se mrze i sapliću, to je naš DNK.

Sa strane da svaki ubica treba da završi u memljivoj ćeliji zatvora odbačen i zaboravljen od svih pozdravljam presudu.

Cult

pre 2 godine

Banalno je... ali ovaj sud se čak nije ni trudio da pribavi dokaze.

Svaka čast jednom od sudija iz veća koji je to priznao i tražio da se suđenje ponovi.

Osudili ga na bazi političke propagande.... Farsa od suda. General je pobednik na sudu istorije.

Veli Jože

pre 2 godine

Svi su krivi. Pa i ostali. Nebitno koje nacije.
(Coop, 8. jun 2021 16:02) 

Relativizacuja zločina je još jedan vid zločina prema ne srpskom stanovništvu!!

vidimo se opet

pre 2 godine

Svaka čast sudiji Niambe. U haškom sudu izgovorila je ISTINU. Zato je general Ratko Mladić slobodan čovek. Nikada, nikada ne bih branila nekoga ko je zaista počinio ili planirao zločine. Da li je u pitanju zločin protiv ljudi, prirode, zdravlja, zakona i sl. I znam da Ratko Mladić nije zločinac. Niti ideolog zločina bilo koje vrste. Greške u suđenju nisu načinjene slučajno, već je namera zločina takvog suđenja u Sudu u Hagu zapravo najgora stvar koja predstavlja nepravdu kako za Mladića, tako i za vladavinu prava i pravdu za stvarne žrtve. Za srpske žrtve niko nije odgovarao. I nama ne treba izvinjenje. Ali gest sudije Njsmbe jer je rekla istinu pred celim svetom, predstavlja istorijsku pobedu nad zlom i lažima. To je ravno suprotstavljanju Hitlerovoj mašineriji nacističkih laži. To je ravno pobedi Džesija Ovensa 1936 na Olimpijadi u Berlinu. Toliko.

vlasta74

pre 2 godine

Najveći krivci su ljudsko zlo i pohlepa. Narod sa prostora bivše SFRJ ama baš ništa nije dobio, čak, štaviše, mnogo je izgubio, osim Slovenaca. Mi narod, dozvolili smo da nas učine nepismenim i dozvolili smo kulovijadi da zavlada i obogati se. Sve bivše Republike su pukle, vojnici su izvršavali naređenja, paravojska je pljačkala i narod je nastradao. Ovi što su ostali kukaju, a i oni što su otišli kukaju zbog nostalgije

dax

pre 2 godine

Dobro je da i medju stranim sudijama postoji bar jedan koji je pravedan i koji prepoznaje trećerazrednu priredbu haških sudija...jedno pitanje, da li su samo Srbi krivi kada su u tom sudu samo srpski generali i predesnici osudjeni na višegodišnje kazne zatvora? Da li u to treba da poverujem? Naravno da neću, jer znam da Srbi nikada nikoga nisu napadali da otmu nečiju teritoriju ili da porobe drugi narod...Da slučajno i Kosovo nije bilo srpsko pa ga Srbi oteli od tamo nekoga? Ne znam da li ste čuli da je srpska teritorija koja se zove Kosovo oteta potpuno nasilnim i bespravnim putem od Srbije...Toliko braćo...živeo General Mladić, bio je živa slika kako treba jedan General da brani svoju Otadzbinu!!!!

mlekadžija

pre 2 godine

Сва је срећа па су Орић и остали хероји ослобођени...што неко написа нема горе правде од селетивне правде!

Nenad

pre 2 godine

Ovo je cena koju Srbija plaća svoju nezavisnost.Jer zapad smatra da je Srbija previše mala da bi bila nezavisna i ovo je ustvari osveta zapada jer nemože da kontroliše Srbiju i da vlada njome.

milovan

pre 2 godine

Ko iole zna šta je bilo tih godina mora reci da je ovo obična farsa.Doticnog je trebalo obesiti u Beogradu na Terazijama zbog izdaje srpstva. Imao preko 75% teritorije bosne svo moguće naoruzanje ali dete hoće da se igra rata i sacuva 40% a bosanci dosli u Beograd . SRAM TE BILO prepotentni generalu

Mis

pre 2 godine

Ako je bio pravi vojnik i drzao se zakletve da da zivot za zemlju i narod izvrsio bi samoubistvo ili pitao nekog zandara da ga upuca. Ovako je ispao ms koji se samp koprca

Горан

pre 2 godine

Драги коментатори. Сигуран да нико од вас, као ни моја маленкост нема никакве правне акте који би овог човека осудили или не би осудили. Сходно претходном лепо би било да не изигравамо овце што и нисмо него да се понашамо у складу са сопственим знањем и могућностима. Све друго је смешно и, надасве, гротескно. Поздрав од обичног српског сељака.

Марко

pre 2 godine

Кадија те тужи, кадија ти суди. Мада мислим да су турске кадије биле праведније.

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Evo na N1 Bosanska verzija, upravo ide prilog iz Prijedora gde Bosnjaci negiraju presudu Haskog suda, tvrdeci da je u Prijedoru bio genocid.

no name

pre 2 godine

ovo je vise postalo.presmesno preko 1100 godina su srbi osudjeni ,od kojih osam dozivotnih robija cini mi se.Jel to sud koji sprovodi selektivnu pravdu ...

Admiral

pre 2 godine

Nije mi jasno sto je zalbu podnelo i tuzilastvo ako je vec bio osudjen na dozivotnu kaznu?? Jel ima neki pravnik da pojasni? Ako nema smrtne kazne, dozivotna je najveca koja se moze izreci.

Bacvanin

pre 2 godine

Covek je osudjen za jagore delo koje mogao da pocini, genocid. Sto je najtuznije, u Srbiji i RS se uveliko polemise da li je on pocinio genocid ili nesto drugo.
Bojim se da mentalno nismo pomakli dalje od 95' a citajuci neke komentare sticem utisak da ni ne zelimo to.
Krivimo drugu stranu, krivimo sudije, krivimo tuzioce, ali osudjenog ne.
Uzgred, puko hipoteticki, da mu se sudilo u Srbiji sta mislite, kakva bi bila presuda? Kako bi izgledala "pravedna" presuda Ratku Mladicu?

cune iz gruže

pre 2 godine

Sve naše sudbine su kolateralna šteta generacije komunizma i "blagostanja" u kome su živeli. Na kraju pobednici pišu, sude i osuđuju, mi smo u rat uvučeni na silu, Milošević i ekipa su prvo tenkove slali u Beograd, a kasnije dalje. Suština je da je čuvanje Jugoslavije bio promašen politički potez i rat je izgubljen. Nikad nismo mi krivi za stvari koje su nam se desile, uvek je ceo svet.

don

pre 2 godine

Bojim se da mentalno nismo pomakli dalje od 95' a citajuci neke komentare sticem utisak da ni ne zelimo to.
Krivimo drugu stranu, krivimo sudije, krivimo tuzioce, ali osudjenog ne.
Uzgred, puko hipoteticki, da mu se sudilo u Srbiji sta mislite, kakva bi bila presuda? Kako bi izgledala "pravedna" presuda Ratku Mladicu?
(Bacvanin, 9. jun 2021 07:27

Koji mi a koji oni? Ako misliš na narode koji žive na prostoru ex-Jugoslavije, svi su zarobljeni u začaranom krugu. Nema izuzetaka.

Da li bi Mladić bio osuđen u Srbiji? Pitaj Hrvate da li bi osudili Anta Gotovinu? Pitaj Bošnjake da li bi osudili Atifa Dudakovića?

Pavle

pre 2 godine

Oficiri se skoro ništa ne pitaju, nego političari, a i oni imaju svoje nalogodavce. A sud je politički i pristrasan. I dalje ne znam šta se dešavalo. Ono što znam je da se čovek nekad zatekne u situaciji da bira između dva zla. Sud savesti je pravedan. Nadam se da je gospodin u miru.

Hallo Again

pre 2 godine

Vreme je pokazalo da je tesko boriti se protiv propagande zapadnih mocnika, koja za cilj ima svoj interes. Za njih, mi smo jedini zlocinci na prostoru bivse Jugoslavije. Nasi oficiri, generali, komandanti. Nase drzavno rukovodstvo. Svi oni koji su zeleli da sprece raspad SFRJ koji je na stetu Srbije. Nismo mi poceli ratove, a ni napad na nesrpski zivalj u Srbiji, vec oni. Nasilno su zeleli da rascepaju drzavu, a sve Srbe proglase nacionalnom manjinom. Svi ti Srbi su pred pocetak rata zlostavljani i ponizavani na svakom koraku. Vidite braco...Na kraju su uz pomoc zapada to i uspeli. Proterali, mucili i zapalili sve sto je srpsko. Naravno, sve su nase i prisvojili. Nasa vojska je branila srpski zivalj i nakon pada Vukovara nije krenula na Zagreb. Pitajte Srbe iz Krajine kako je tamo bilo i sta se sve desavalo. Na kraju, izruculi smo ceo drzavni vrh i sce generale. Krivi smo za sce ratove, ukljucujuci i Kosovo zbog kojeg smo i bombardovani. Gospodine generale! Krivi ste sto ste vodili srpsku vojsku. Krivi ste sto niste dozvolio da nam uzmu Republiku srpsku i ubijaju bracu. Svako normalan zna za sta ste se borili i kakva god presuda da bude, a znate kakva ce biti, za nas Vi cete biti jedan od najvecih heroja naseg vremena. Neka vas ne brine tamnica generale. Ona jeste mracna, ali ne toliko koliko je mracno danasnje vreme i koliko su mracni oni koji vas osudjuju. Za nas, vi ste heroj i svako ko ima imalo casti moze sa ponosom da izgovori vase ime. Ne moje. Vase. Ja koji sam niko i nista zivecu slobodno. Vi koji ste se borili za srpski narod necete. Samo generale ja vam zavidim, jer mene niko pamtiti nece. Heroje ce pamtiti zauvek. Zato generale, ta tamnica je nista. Samo jos jedan korak ka Vasoj slavi. Budite pinosni. Hvala na svemu veliki generale.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Dok normalna Evropa uživa u iščekivanju EURO(fudbal) i priči o ljubavi i letovanjima Srbi o sudovima, ratnim zločincima i Haškim presudama. Stvarno smo nebeski narod…

Zamenik pomoćnika sekretara

pre 2 godine

Ma koji heroj, skoro 4 godine je nemilosrdno rokao po civilima u sa svih strana opkoljenom Sarajevu, bez razlike po Hrvatima, Srbima i Muslimanima, nije ga uopšte bilo briga. Imate snimke kako izdaje naređenja da se udara i po delovima Sarajeva gde su većinski živeli Srbi!

Real

pre 2 godine

Ljudi nemojte da branite niti mladica niti jedan kriminalac iz ex YUG
Dosta vise
Mislite na buducnost, bolje zivot za ex YUG narod, Slovenia Hrvatska Bosna Srbija Kosova Crna Gora Makedonija

Provincijalac

pre 2 godine

Ne daj se generale. Oni koji Vas zaista poznaju, znaju ko ste i kakvi ste. Za mene i moju porodicu ste jedna vojničina koji je u potpunosti zaslužio čin koji nosi. Nažalost, Vama sude oni za koje se zna da su izvrsili genocide nad više naroda kao sto su Aboridžini i Indijanci,bacili dve nuklearne bombe pred sam kraj drugog svetskog rata, oni koji su pobili millione u kon.lgorima širom Evrope. Za njih se zna, postoje audio i video zapisi kao i dokumenta, dok se za Vas svodi sve na "rekla-kazala". Ne dajte se i budite sigurni da je Vas narod uz Vas. Probajte da izdržite.

Prle

pre 2 godine

Samo dozivotna. I nista manje od toga. A kaznu da izdrzava u nekom jacem britanskom zatvoru, i to zajedno sa radikalnim islamistima. Pa neka njima objasnjava sta je radio po Bosni.

Izbor

pre 2 godine

Za ove koji ga oslovljavaju kao general. Imate li imalo stida i ljudskosti karaktera i morala. Stideo bih se od sebe samoga da jednog zlikovca zlotvora psa rata nazivam tim odlikovanjem. Pa taj je osim što je uništava nesrpsko stanovništvo napravio takav negativan trend za Srpski narod u svetu da nas ne mkze oprati niko. I ima njegovih istomisljenika bolesnika koji ga i posle svega oslovljavaju sa generale. Zato smo tu gde i jesmo i zbog takvih nikad nećemo ići napred u boljitak.

redenick

pre 2 godine

koja god presuda bude za veliku vecinu Srba ce pokoljenjima biti HEROJ.

Cinjenica je da je Srebrenica velika mrlja na slavnoj karijeri jer zlocin nad njima nije opravdan bez obzira sto su zlikovci klali po okolnim selima iz zasticene zone.

Kiklop

pre 2 godine

Dozivotna kazna za covjeka koji je pocinio tezak zlocin za covjeka koji je ostavio mrlju na uveliko moralni i posteni narod tj Srbe. Po komentarima vidim da vecina srba podrzava osudjivanje a manjina podrzava zlocinca. To je znak da Srbija ima cestite i postene ljude koji nece da se stavlja mrlja na njihov narod zbog jednog zlocinca. Svaka cast idemo dalje gledajmo u buducnost. A ovi sto ga podzavaju hvala Bogu te ih je sve manje. Kako moze biti neko heroj koji je ubijao onolike civile,nebitno je koje vjere ili nacije bio. Zivjela normalna Srbija. Idemo u bolju buducnost.

Зоран

pre 2 godine

Много вас је ботова.
Воли народ свог генерала.
Уживо још нисам срео човјека који има лоше мишљење о генералу Младићу, а овдје малтене 50:50.
Молимо се Богу за нашег ратног вођу.

IgorZG

pre 2 godine

Ne kužim kako netko može davati podršku "Đeneralu" i pritom se pitati kako Hrvatima i Muslimanima nije suđeno? Jel smo se mi popeli na Taru ili kod Avale pa snajperisali i granatirali susedstvo? Dajte molim Vas...man'te se Đenerala, bolje za Vas...

Realno

pre 2 godine

Ako je on kriv, a za odredjene stvari sugurno jeste, onda su krivi i Gotovina, Oric, Taci, Haradinaj,... Dakle ili svima bukagije ili nikome. Ovako se gubi svaki smisao pravde...

T

pre 2 godine

"Молимо се Богу за нашег ратног вођу."
Naredio snajperistima da gadjaju civile po Sarajevu, stavio kapu Radomira Putnika i misli da je veliki vojskovodja. Da li je Putnik pucao na civile? Organizovao ubistvo 8000 zarobljenika?

Alkatraz Zg

pre 2 godine

(Hallo Again, 08. jun 2021 15:22)

Vjerojatno mi neće objaviti komentar, samo sam htio reći da se ne slažem niti sa jednim slovom kojeg si napisao. Moje mišljenje: rat je krenuo od Miloševića i SDB Srbije sa instruiranjem i naoružavanjem Srba u tzv.Krajini. "Balvan revolucija" je počela 15.08.1990. prije nego je bilo gdje opaljen i jedan metak. - praktično nepriznavanje nove HDZ vlasti koja je pobijedila na višestranačkim izborima u Hrvatskoj održanim u maju 1990.

Hr

pre 2 godine

Politička presuda.
Osuđen je zbog Srebrenice i Sarajeva.
Doslovce pola Dalmacije je par godina prije popalio. Zadar, Šibenik su izgledali poput Vukovara, a u okupiranim mjestima do temelja porušen svaki spomen na Hrvate i za taj dio nije osuđen.
Minirao je branu HE Peruča (to smo malo zaboravili jel) da potopi sve nizvodno.
Tu je pretrpio i prve vojne poraze od HV-a i odonda je u Bosni.

Da nije bilo Mladića '91. u Dalamciji, nebi bilo niti Oluje.
I sad se slobodno pitajte zašto vas tamo (nažalost sve Srbe zbog ovakvih) ne mogu smislit i zašto pravda nije zadovoljena.

Realnost

pre 2 godine

Većina srba još uvijek u fazi negiranja genocida u Srebrenici... Nakon što su hrvati prije 75 godina priznali genocid NDH u Jasenovcu, čeka se da srbi dođu k pameti!

nbc

pre 2 godine

Srbi su mnoge svoje heroje popljuvali pa evo i Mladića. Nije on osramotio Srbe, kako neki nazovi Srbi govore u komentarima, osramotili su ih takvi kao vi. Da nije bilo Mladića i Srpske vojske u BiH i Hrvatskoj, ratovali bi vi po Beogradu. A mi koji smo dali 4 godine svog života a mnogi i živote, znamo šta i kako je radio general. On je bio pravi ratnik. U ratu se dešavaju zločini i ubistva. Nije ih proizveo Mladić, on je došao da radi ono za šta je školovan i za šta je položio zakletvu. A vi koji pričate o raznim zločinima, pa u kom ratu toga nema? Da li su USA napravile zločine najveće u ljudskoj istoriji u Japanu (Hirošima i Nagasaki) ili u Njemačkoj (Drezden)? Da li je neko to zvanično kaznio? A ova presuda je prije svega njihova. Mladi Srbi treba da shvate da Srbi nisu željeli taj rat, rat su proizveli prije svega Slovenci (koji sada sole pamet svima) zatim Hrvati i na kraju Šiptari. Na žalost, Muslimani i Srbi u BiH nisu mogli proći bez rata koji oni direktno nisu proizveli.

perakg

pre 2 godine

Krio se kao neka baba, pa to ne da nije
oficir i muškarac, to nije ni čovek! To je zver.

Naneo nam je ljagu koju generacije neće
moći da speru! Fuj!

Izbor

pre 2 godine

Dozivotna za zlikovca koji ne samo sto je izdavao naređenja za masakr muslimanskog stanovništva vec je osramotio Srpski narod i nabio mu prefiks zločinački ratno huskacki genocidni. Da se ne možemo oprati nikada. Takvom zlotvoru i necoveku nije mesto medju ljudima.

Tetka

pre 2 godine

"Pitajte Srbe iz Krajine ..."

Napuckao ih je Milosevic na veliku Srbiju i gurnuo ih je u rat. Sad su kod nas izbleglice, crtaju velikosrpske grafite po Srbiji, a trce po hrvatske pasose. Jao, ko nas ne zna ..

Izbor

pre 2 godine

Cuj otišao u legendu.Eno ga place suza suzu stiže. Koji je to muškarac jos vojnik jos general a place ko p..da. Gdesi bio kad si izdavao naređenja za pokolj i istrebljenje nesrpskog stanovništva. Zasto tada nisi cmizdrio junače na nejake i stare ljude.

Dubrovnik

pre 2 godine

ne morate čekati, potvrdiće mu se doživotna. i to samo zato jer nema smrtne kazne, rat je rat ali ubijati ljude koji su se predali je dno dna.

Jastreb

pre 2 godine

Teško onom ko od zločinca pravi heroja i živi na lažnim mitovima..nikada takvi ljudi neće shvatiti suštinu i blato u koje ih ratni zločinci. i ovakvi likovi bacaju .. izdići se iznad i krenuti naprijed jer sve ostalo je dobar put za nigdje..pozz svim dobrim ljudima

sasa jokic

pre 2 godine

Ruzno je ispred Mladica staviti cin generala...greota zbog Misica, Putnika, Stepe....
Svi ti “generali” SFRJ su smrde bez ideologije, ustvari jedina ideologija im je bila cin i benificije.
Da bombardujes Sarajevo 4 godine!? Pa koji bibto pravi general sebi dozvolio, da nas zbog toga i Srebrenice provlace kroz istoriju kao zlocince!? Nebitno da linje osveta ili nije, Srbi nikada nisu bili zlocinci! Ako cemo do osvete, sto niste napali Zagreb? Eeee tu je bilo no, no, Sloba dogovorio sa Tudjmanom. Steta je sto vas mi nismo posle 2000-e uhapsili i osudili, ali...Kostunica.

Milan

pre 2 godine

"On je naredio i počinio genocid, njegovo ime treba upisati na spisak onih najgorih u istoriji" reče Bramerec i osta živ.
Nikad na sudu nisu uspeli da dokažu, niti su imali pisani dokument da je to naredio.

Geronimo

pre 2 godine

Voljen od svoga naroda i voljen od svojih vojnika. Vojničina.

A zabolela ga ova nepravda, videlo se ... častan je čovek i nikada nije bio političar...

Imao se ra'šta i roditi.


Njemu ne sudi danas pravda nego nekadašnji neprijatelji sa kojima je ratovao. Takva je i presuda.

Ti si ?

pre 2 godine

Dok Hrvati brane svoje ustaštvo ,svoje generale i ubice dok Bosanci brane svoje generale i ubice , Srbi imaju bal malo srama pa kažu da je ovaj čovek zločinac i slažem se ali je i branio svoj narod od zločince .

dare

pre 2 godine

Osnivac i prvi predsednik R.Srpske Radovan Karadzic osudjen na dozivotnu robiju. Prvi komadant vojnih snaga R.Srpske osudjen na dozivotnu robiju. Kakav su samo bekgraund u nasledje ostavili R.Srpskoj da je sutra ceo svet smatra jednom kikiriki teritorijom u evropi za sva vremena.

M

pre 2 godine

Dobro je!! Nema genocida u ovin sest opstina, nema genocida samim tim i nad Hrvatima u Prijedoru, nema karaktera medjunarodnog sukoba ( Hrvatska ima takvu presudu a Srbija ne!!), nema mogucnosti za reviziju ili novu tuzbu protiv Srbije od strane BiH ili Hrvatske.

Srpski narod je cist ( nema kolektivne odgovornosti), Republika Srbija krivicno nije odgovorna, sad i zauvek!

A Ratko, ako je stvarno kriv kazna je primerena, a ako je nevin Bog ce ga nagraditi kao mucenika.

Vazno je da za Srbiju nece biti posledica, fino smo se izvukli!

Sremac

pre 2 godine

Da li cenjeni Srbi mozda znaju koliko je mladih Srpskih vojnika izginulo boreci se za ideale ovoga divnog coveka Mladica. Pitajte majke poginulih Srba koje je ovaj divni covek poslao u smrt sta one misle o njemu...
(zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46)

Hoces li pitati majke i oceve poklanih Srba u okolini Srebrenice, npr??? Ili masakriranih golobradih vojnika na odsluzenju redovnog vojnog roka u Sarajevu??? Ili u Tuzli??? E, ako i njih planiras da pitas, ja se slazem sa tobom...

Avganist

pre 2 godine

Da je srece, sudilo bi mu se u Srbiji gdje bi dobio takodje dozivotnu robiju. Kako mozemo masnovnog ubicu i monstruma da smatramo herojem i time stavimo u isti rang sa besmrtnim Putnikom, Misicem i mnogim drugima?

vesna

pre 2 godine

Уживо још нисам срео човјека који има лоше мишљење о генералу Младићу, а овдје малтене 50:50.
(Зоран, 8. jun 2021 16:05)

to je zato što si okružen samo sebi sličnima.

Jajjsj

pre 2 godine

(Hallo Again, 8. jun 2021 15:22)
A ko ste vi da sprecavate raspad Yugoslawie, ako države žele da se osamostale? E tako ste i izazvali rat, pokušajem da nekoga na silu držite u YU. Zašto ste napali Vukovar kad tamo Srbi nisu bili dominantno stanovništvo? Inace, išli biste vi i na Zagreb da ste mogli. Pitao sma Srbe iz krajine šta se desavalo. Rekli su mi da su proterali sve Hrvate iz krajine. Naravno da smo mi Srbi krivi i za Kosovo. Kosovu ukidaš autonomiju, a u Bosni praviš republiku srpsku. Žališ se da neko hoće da ti uzme republiku srpsku, a napravio si ju na etnički očišćenim teritorijama gde su dominantno ziveli Bošnjaci. Znamo za šta se borio. Borio se da celu Bosnu da Srbima. Ali nije uspeo.

Pravnik

pre 2 godine

Nije Hag sudio samo Srbima, ima mnogo osuđenih Hrvata i nešto Bošnjaka, ali Srbi su načinili najviše zločina, jel znate zašto, zato što su imali najviše oružja, eto zato. Da je obrnuto, ovi drugi bi imali više osuđenih. Tako vam je to na varvarskom Balkanu, čitajte Andrića i shvatićete zašto je moralo doći do klanice, on je to i predvideo, zna nas

zbogom oruzje!

pre 2 godine

Jel moze jedno pitanje a bez da se uzme za zlo. Da li cenjeni Srbi mozda znaju koliko je mladih Srpskih vojnika izginulo boreci se za ideale ovoga divnog coveka Mladica. Pitajte majke poginulih Srba koje je ovaj divni covek poslao u smrt sta one misle o njemu pa ako one Kazu da je on heroj e onda jebiga I ja se slazem sa tim.
Svima ostalima iza tastature bi predlozio da malo umesto mrznje I rata sirimo ljubav I cvece , da se druzimo I budemo prijatelji jedni drugima umesto da nas I dalje zaludjuju starci sa dobrim platama I penzijama.
I poslednje pitanje Sta mislite koliko para Ima Milosevicev I Tudjmanov sin ili cerka a koliko imaju udovice poginulih? Toliko za sada ako se objavi.

Cult

pre 2 godine

Banalno je... ali ovaj sud se čak nije ni trudio da pribavi dokaze.

Svaka čast jednom od sudija iz veća koji je to priznao i tražio da se suđenje ponovi.

Osudili ga na bazi političke propagande.... Farsa od suda. General je pobednik na sudu istorije.

objektivno

pre 2 godine

Haski sud je odavno izgubio bilo kakav kredibilitet i kao takav je potpuno besmislen. Dokaz da su dzabe bacili pare i na to i na svu ostalu propagandu.

Gazda Spasoje

pre 2 godine

Zahvaljujem se predsedavajućoj sudskog veća sudiji Nijambe koje je (biranim rečima) rekla da je ovo suđenje nije ništa drugo do najobičnija farsa nedostojna prava.

mile

pre 2 godine

Srbi su ubili, Karđorđa,Mihaila Obrenovića, Aleksandra Oberenovića, logistika u marselju, Srbi su ubili i Miloševića hagom, Đinđića.Svoje kompletno ratno i civilno rukovodstvo vezne isporučili hagu.Srbi su i Teslu proterali iz srbije kao ludaka.I danas pola srbije se raduje Mladićevoj nesreći.A on je bio samo profesionalni vojnik, srpski general.Koji je samo izvršavao naređenja.Zar je trebao da se povuče, da izda, da odbije naređenje vrhovnog komandanta.?

Insajder

pre 2 godine

Бранио си само свој кућни праг.
Живео!

Jeste,tako sto je napao tudje kuce i pragove.Ali znas kako kazu : "Napad je najbolja odbrana".

Vanja

pre 2 godine

Hag nikada nije bio instrument mira i pomirenja vec politicke etikecije jednog naroda. Molim da objavite komentar.
(Neko, 8. jun 2021 16:18)

Jednog naroda? O cemu pricas? Evo pripadam tom narodu, Srpkinja sam, ali se ne osecam etiketiranom ni osudjenom. Niti mi je drago da on pripada mom narodu.

Mirko_nis

pre 2 godine

Uvek volim kad nas narod brani nase zlocince a osudjuje Hrvate, Albance i Bosnjake. Vidi se koliko smo licemerni, svaki pa i najmanji zlocin bi negirali, isto kao i komsije sto rade. Nedaj boze da su njihovi drzali Beograd pod opsadom snajperima i granataima 3 i po godine.

SCB

pre 2 godine

Jedini lek za Balkan je kazna zatvora za podršku zločincima svih zaraćenih strana u raspadu SFRJ.
Ukloniti ih iz Istorije i zauvek im izbrisati ime,tek će onda ovde biti bolje.
Nacionalizam treba ugasiti jednom za svagda.

Srbabre

pre 2 godine

Lik je iz Bosne i nije ucinio nista da sprijeci stradanje svojih komsija. Sto se mene licno tice, Bosanci se medjusobno obracunali. BG se tu malo pitao. Za neke mirovne sporazume glatko su odbijali Sloba.
Sad ce neki Srbin iz BG da pravda ga zato sto je kao i on Srbin... Nisu svudje Srbi isti. Itekako su u nekim krajevima sposobni za najgore. Nisu jos izasli iz kamenog doba. Vazi i za druge nacionalnosti na Balkanu.

Морем плови једна мала барка

pre 2 godine

Лажни суд не признајемо као ни европске вредности.Ни Бог ни српски народ неће никад да вам опрости ваше гадости. Ђенерале уз тебе смо????

Nenad

pre 2 godine

Ovo je cena koju Srbija plaća svoju nezavisnost.Jer zapad smatra da je Srbija previše mala da bi bila nezavisna i ovo je ustvari osveta zapada jer nemože da kontroliše Srbiju i da vlada njome.

vidimo se opet

pre 2 godine

Svaka čast sudiji Niambe. U haškom sudu izgovorila je ISTINU. Zato je general Ratko Mladić slobodan čovek. Nikada, nikada ne bih branila nekoga ko je zaista počinio ili planirao zločine. Da li je u pitanju zločin protiv ljudi, prirode, zdravlja, zakona i sl. I znam da Ratko Mladić nije zločinac. Niti ideolog zločina bilo koje vrste. Greške u suđenju nisu načinjene slučajno, već je namera zločina takvog suđenja u Sudu u Hagu zapravo najgora stvar koja predstavlja nepravdu kako za Mladića, tako i za vladavinu prava i pravdu za stvarne žrtve. Za srpske žrtve niko nije odgovarao. I nama ne treba izvinjenje. Ali gest sudije Njsmbe jer je rekla istinu pred celim svetom, predstavlja istorijsku pobedu nad zlom i lažima. To je ravno suprotstavljanju Hitlerovoj mašineriji nacističkih laži. To je ravno pobedi Džesija Ovensa 1936 na Olimpijadi u Berlinu. Toliko.

Objasnjenje

pre 2 godine

Nije mi jasno sto je zalbu podnelo i tuzilastvo ako je vec bio osudjen na dozivotnu kaznu?? Jel ima neki pravnik da pojasni? Ako nema smrtne kazne, dozivotna je najveca koja se moze izreci.
(Admiral, 8. jun 2021 16:05)

Zato jer je po prethodnom bio kriv za 10 od 11 tacki optuznice,a tuzilastvo smatra da je kriv za 11 od 11 cisto da bude na 100%.

I jeste kriv za 11 od 11 . A sad dalje svako ko je po 1 metak ispalio na civila treba da se tereti za ubistvo,ne samo on,on nije pucao nema on petlje za to.Ali njegovi vojnici,svaki da bude osudjen za 20+ godina u Srbiji,da vidimo koliko smo pravna drzava.

zilijen

pre 2 godine

Komunjarski general koji je osramotio casnu uniformu srpskog vojnika. Prvi nas vojskovodja koji je udario na civile. I da ih je 5 ubio, mnogo je. Zao mi sto mu mi nismo sudili, kao i Milosevicu.

Admiral

pre 2 godine

@ zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46

Po tebi je znaci trebalo da ti sinovi sede sa majkama mirno kuci i da cekaju muslimane i dzihadiste da ih pokolju kao jagnjad? Ili ti mozda mislis da bi im mudzahedini doneli cvece u kucu??

dax

pre 2 godine

Dobro je da i medju stranim sudijama postoji bar jedan koji je pravedan i koji prepoznaje trećerazrednu priredbu haških sudija...jedno pitanje, da li su samo Srbi krivi kada su u tom sudu samo srpski generali i predesnici osudjeni na višegodišnje kazne zatvora? Da li u to treba da poverujem? Naravno da neću, jer znam da Srbi nikada nikoga nisu napadali da otmu nečiju teritoriju ili da porobe drugi narod...Da slučajno i Kosovo nije bilo srpsko pa ga Srbi oteli od tamo nekoga? Ne znam da li ste čuli da je srpska teritorija koja se zove Kosovo oteta potpuno nasilnim i bespravnim putem od Srbije...Toliko braćo...živeo General Mladić, bio je živa slika kako treba jedan General da brani svoju Otadzbinu!!!!

Miki

pre 2 godine

Koga on jos interesuje?! Drzao je gradjane Srbije kao taoce i on i Karadzic jer se nisu hteli predati. Jaki su mi to vojnici. Sramota! Zrtvovali narod da bi oni negde uzivali dok se kriju.

don

pre 2 godine

Slucajno rodjen, ali nije uspio da postane velicanstveni predstavnik tog naroda.
Postao je onaj koji je tom narodu nacinio strasno zlo, jer je njegovo ime bacio u blato.
Opusti se.
Nije u toku presuda srpskom narodu.
Sistem te laze, ne veruj sta ti kaze.
Pozdrav dobrim ljudima se podrazumijeva.
Ne dajte se!
(Amila_, 8. jun 2021 16:28

Pravda ne postoji, odnosno postoji selektivna pravda. Ne može Mladić biti zločinac a da to isto nisu Orić, Dudaković, Ganić itd. To je bitna razlika i zato dok se ta razlika ne ispravi, neće biti sreće za nekadašnje zaraćene strane.
Ne sudi se srpskom narodu, ali je isti etiketiran iako je pretrpio, uz Jevreje i Jermene, najveća stradanja u prethodnih 120 godina.

Gardista

pre 2 godine

Pa za ovog kukavicu i zlikovca su ubijena dva vojnika u Topcideru, Beograd, Srbija
Nije bilo rata a imali su po 21 godinu
Pa vi i dalje ga velicajte

mirre

pre 2 godine

Aman ljudi, kakav crni heroj, ubijao civile... o kakvom junaštvu pričamo. 10+ godina se krio kao miš. Za mene bi bio heroj da je odmah 96te otišao u Hag i branio se argumentima

Vlada

pre 2 godine

Ne postoji adekvatna kazna za zverstva koja je ovaj čovek počinio, a što se tiče ovih beskrupuloznih i nečasnih ljudi koji ga i danas slave, treba da znate da je danas teško biti ponosan Srbijom i pored određenih kvaliteta koje poseduje, upravo zbog ljudi kao što ste vi.

Istina leči...

pre 2 godine

Presuda ima za cilj da obezbedi uslove da seme razdora koje je bačeno na Balkan uredno klija, raste i umnožava se. U tu svrhu koriste se dupli aršini, falsifikuje istorija, preskače hronologija događaja. Srbi imaju prava samo na jednu državu, Albanci na nekoliko, Hrvati na najmanje jednu, a za Bosance koji nikako da otkriju ko su i šta su, i na koju će stranu, ostaje - rezervoat.
A rešenje je sve vreme tu: uradiš analizu krvi i vidiš po krvi šta si. To što misliš da si (ili da nisi), e to ti je "kulturno nasleđe" od popova, hodža, fratra. Jednom će se i ova presuda zaslugom ovih triju jahača apokalipse, zvati kulturno nasleđe. Sve se koristi za sprovođenje principa zavadi, pa vladaj...

PeraNS

pre 2 godine

@ IgorZG
Poštovani Igore, ne branim a ni ne napadam nikoga ali samo moram da prokomentarišem, ti ljudi koji su tamo pucali na nekoga sa nekog brda u okolini nekog grada nisu došli iz BGD već su većinom iz tog grada ili okoline. Srpska tačnije Jugoslovenska vojska u tom trenutku nije bila u Bosni. Manje više u tom krvavom kotlu svi su branili ono što su mislili da je njihovo, što duže traje pucnjava to manje razuma u glavi to je činjenica ali to važi za sve strane!
Presuda je takva kakva je i o tome dalje nema raspravljanja ali je apsolutno neverovatno da su samo Srbi osuđeni na doživotne robije, ispada kao da smo samo mi bili naoružana strana i svakodnevno vršili genocide a istina je ipak malo ravnomernije raspoređena.

milovan

pre 2 godine

Ko iole zna šta je bilo tih godina mora reci da je ovo obična farsa.Doticnog je trebalo obesiti u Beogradu na Terazijama zbog izdaje srpstva. Imao preko 75% teritorije bosne svo moguće naoruzanje ali dete hoće da se igra rata i sacuva 40% a bosanci dosli u Beograd . SRAM TE BILO prepotentni generalu

pravo na smetiliste istorije

pre 2 godine

Hvala bogu.
Mog su prijatelja koji je pobegao nazad u Srbiju vratili na ratiste pocetkom '95 kad su stvari odmicale kontroli. Trebao je ici za Nemacku kod svojih ali su ga sa ulice bukvalno odveli nazad na ratiste gde je nazalost i poginuo, za ovog zlotvora.
Neka trune doveka.

Off Columbus

pre 2 godine

Sve ima svoj vek trajanja i sve se menja, istorija je to pokazala, i najveće imperije su otišle u zaborav, tako će i ova. Pozdrav Generale.....

anonimous

pre 2 godine

Mladić, Karadžić, Šešelj, ostala tadašnja svita, kao i Dodik sada, populizmom i izvrtanjem istine isključivo u svoju ličnu korist, mnogo više štete su naneli srpskom narodu nego svakom drugom prema kome su činili zločine. Kontaminirali su sprsku decu do te mere da Srbiji tek predstoji velika borba da se vrati tamo gde pripada. A Srbija nikada nije bila negativac osim od 90ih godina kada je ova bratija uspela da izmanipulise slobodarski antifasisticki srpski narod. Srbija će opet biti rame uz rame sa svim naprednim evropskim narodima!!!

Amila_

pre 2 godine

Ovdje se sudi zlocincu.
Nije tvoja patriotska duznost, da ga sazeljevas i stitis, izuzev da bi i sam bio spreman uciniti zlocin.
Danas se u Den Haagu ne sudi srpskom narodu, nego najgorem pojedincu koji je slucajno rodjen u tom narodu.
Slucajno rodjen, ali nije uspio da postane velicanstveni predstavnik tog naroda.
Postao je onaj koji je tom narodu nacinio strasno zlo, jer je njegovo ime bacio u blato.
Opusti se.
Nije u toku presuda srpskom narodu.
Sistem te laze, ne veruj sta ti kaze.
Pozdrav dobrim ljudima se podrazumijeva.
Ne dajte se!

Panac

pre 2 godine

(Hallo Again, 08. jun 2021 15:22)

Ne znam koliko imaš god... ali 1990 su vođeni pregovori o "novoj" Jugi.... Milošević nije htio prihvatiti konfederativno uređenje... slično kao Šv.
... nebi bilo rata... i odavno bi Juga bila u EU... zašto nije... nije teško zaključiti !

Aleksa

pre 2 godine

Sta god vi mislili o Mladicu, cinjenica je da ova presuda ne bi opstala ni u jednoj drzavi sa Ustavnim sudom.

Pretpostavili su da je bilo sastanka i Mladic nije dokazao da nije
Pretpostavili su da zene i deca nisu imali izbor da odu ili ostanu, i Mladic nije dokazao da nije.

U svakom pravosudnom sistemu postoji pretpostavka nevinosti i obaveza tuzioca da bez sumnje dokaze krivicno delo, osim u mehanizmu Haga. Optuzeni ne treba da dokaze da je nevin, nego tuzilac mora da dokaze da je kriv.

Pretpostavka da je nesto cinjenica je osnov za istragu, ne za sudjenje.

I Jovanku Orleanku su osudili da je vestica i spalili a sad snimaju filmove o njoj

suljaga

pre 2 godine

General Ratko Mladić, tek postavljen za komandanta Glavnog štaba Vojske Srpske Republike Bosne i Herecgovine, na 16. skupštini bosanskih Srba održanoj 12. maja 1992. godine, upozorio je da “šest strateških ciljeva koje trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače – genocid”.


Ratko Mladić je tada rekao:

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je … to neće … ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.“

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Neka ga u izvršnoj (konačnoj) presudi oslobode, neka ga proglase simbolom fer tatovanja u BiH, neka dobije Novelovu nagradu za mir - ali je on za mene bio, sad je, i uvek će biti ratni zločinac! DOŽIVOTNA (kad već ne postoji smrtna kazna)!

Edo

pre 2 godine

Nije mi jasno zasto predsjenik Vucic neki dan kaze da je danas tezak dan za Srbe.Jeste tezak za Mladica.Nije ovo sudjenje narodu.Srbi su cestit narod.Samo su pojesinci u "njihovo ime" vrsili najvece zlocine u Evropi nakon drugog svjetskog rata.

Objasnjenje

pre 2 godine

Ne kužim kako netko može davati podršku "Đeneralu" i pritom se pitati kako Hrvatima i Muslimanima nije suđeno? Jel smo se mi popeli na Taru ili kod Avale pa snajperisali i granatirali susedstvo? Dajte molim Vas...man'te se Đenerala, bolje za Vas...
(IgorZG, 8. jun 2021 16:17),

da probam da ti pomognem da skuzis:
- jel bio masakr u Srebrenici? Jeste. Ko je komandovao? Mladic. Znaci kriv je.
- jel bio masakr u RS Krajini? Jeste. Ko je komandovao? Gotovina. Znaci kriv je.
- jel bio masakr u Kravicama i okolini? Jeste. Ko je komandovao? Oric. Znaci kriv je.
(Ovde ne ulazim u pricu koliki su masakri po razmerama, za to bi trebao da sluzi sud, tj. nije isto ubiti jednog ili 10 ljudi, ali i ubistvo jednog je zlocin!). Dakle, poenta je da bilo ko ko je ubio bar jednog neduznog(civila, ratnog zarobljenika,...) MORA da odgovara, pa bilo to na Avali, Tari,... ili bilo gde na kugli zemaljskoj.
P.S. Posebna je prica kakvi su svirepi zlocini zataskani u zapadnoj Bosni izmedju Hrvata i Muslimana...

no name

pre 2 godine

ovo je vise postalo.presmesno preko 1100 godina su srbi osudjeni ,od kojih osam dozivotnih robija cini mi se.Jel to sud koji sprovodi selektivnu pravdu ...

Zeman

pre 2 godine

Malo mu je.
Malo.
Srećom postoji i neka, kako bi rekli u jednom delu Srbije, nebeska pravda i ona možda olakša bolove žrtvama. U suprotnom, žrtve i potomstvo se nikad oporaviti ne može koliko god doživotnih da se pročita pomenutom podrumašu.

Aleksandar76

pre 2 godine

(zbogom oruzje!, 08. jun 2021 18:46

Ja se delimično slažem sa tvojim misljenjem ali.. Upitaj Srpske majke koje su ostale bez ikoga jer su ih pobili, zaklali itd Oricevi I Alijini mudzahedini... Ti misliš da se to nebi nastavilo da srbi nisu isli u rat??!! Za sve je potrebno 2...
Svaki rat je suludan ali pitaj i Aliju i Hrvate dali je vredelo slati svoje sinove, bracu, muževe u ovaj suludi rat??

Делија ЦЗБГ

pre 2 godine

Tesko je boriti se protivpropagande zapadnih mocnika, koja za cilj ima svoj interes. Za njih, mi smo jedini zlocinci na prostoru bivse Jugoslavije. Nasi oficiri, generali, komandanti. Nase drzavno rukovodstvo. Svi oni koji su zeleli da sprece raspad SFRJ koji je na stetu Srbije. Nismo mi poceli ratove, a ni napad na nesrpski zivalj u Srbiji, vec oni. Nasilno su zeleli da rascepaju drzavu, a sve Srbe proglase nacionalnom manjinom.

(Hallo Again, 8. jun 2021 15:22)

Хммммм.... Уколико ћемо тако, и Северна Македонија је исто баш народ прогласила националном мањином отцепљењем 1991. године, па нико ни на који начин није ни помислио да одреагује због тога, наспрам Словеније која никад метак на нашу државу и народ испалила није до почетка распада СФРЈ...

Будимо објективни до краја...

Boris

pre 2 godine

Dodao je da ako znamo da su vojni i politički vrh Republike Srpske presuđeni za udruženi zločinački poduhvat, sa čijim posljedicama se suočava sadašnja Bosna i Hercegovina, onda se postavlja pitanje i djelovanja sadašnjeg političkog rukovodstva Republike Srpske, koje kroz negiranje presuda međunarodnih sudova, zapravo nastavlja potpuno istu matricu rada, ali u današnjim mirnodopskim uslovima

zvezdas-rajvoSa

pre 2 godine

Dobro je Ratko i prosao. Da su mu sudili generali Radomir Putnik, Zivojin Misic, Stepa Stepanovic i Petar Bojovic, bila bi to giljotina bez opravdanja.

Veli Jože

pre 2 godine

Svi su krivi. Pa i ostali. Nebitno koje nacije.
(Coop, 8. jun 2021 16:02) 

Relativizacuja zločina je još jedan vid zločina prema ne srpskom stanovništvu!!

Stanislav

pre 2 godine

Sve bi bilo drugačije da je svim zločincima YU rata i Kosova suđeno istim aršinom.
Ovako ostaje gorak ukus da je sud u Hagu ustvari osnovan da sudi Srbima. Ostali su pozivani da bi se stvorio privid objektivnosti.
Isto će se desiti i sa presudama za zločince sa Kosova.

dorcolac

pre 2 godine

tuzno je da je tolika podeljenost u vezi presude.oko presude Mladicu. sigurno nije moglo nista drugo da se ocekuje,po njihovom sudu,osim dozivotne
robije.jedna stvar ostaje a to je da kroz istoriju nismo nista naucil o politici.toliko gresaka je napravljeno da nije cudo da smo tu gde smo.kako ce biti jos cemo videti.samo jedno je vazno Srbi prestanite da ste protiv Srba. sve vas volim

belgrado

pre 2 godine

zapad koji je bombardovao RS i srbiju,pomagao sve strane protiv srba,
sudi srbima i normalno da su svi krvi.
ja ovo ne gledam, svakome je valjda jasno zasto srbi dobijaju po dozivotnu,a ostali po ukor razrednog?!
ne postoji rat u istoriji da ubijaju samo jedni, a drugi su jadni i dobri....

ps. inace, na cast nam ne ide ta srebrenica.
glupost nevidjena...

cika steva

pre 2 godine

"On je počinio te zločine u okviru četiri udružena zločinačka poduhvata, koji su imali za cilj trajno uklanjanje muslimana na područja Bosne i Hercegovine", navela je sudija Mehanizma u Hagu."

Vuk

pre 2 godine

Ratko Mladić sa sve žrtvama na obe strane je žrtveno jagnje, al ne Srba već generalno rata tih 90tih. Uvek u ratu mora postojati "pobednik", u ovom slučaju Srbi to nisu, al to nije jer je to zaista tako (svi su izgubili) već su to jači od nas odredili jer im tako odgovara. Da je pravde, i Orić bi bio gde i Mladić i svi plaćenici za koje se zna da su bili tamo, i Gotovina i sva tri predsednika po mom ubeđenju i to sve pošto je neko otvorio Haški tribunal. Da je sreće pa da je svakom propisno suđeno u svojoj državi i da smo svi svesni kakav užas je sproveden od strane sve tri sukobljene strane pa da možemo da im sudimo, al nemamo svest o tome šta je zločin. Lično mi je žao što je svako iz sve tri države morao da preda u ruke zapadu da odlučuje o njihovim ljudima, kakvi god da su bili. Slušam povike gospodina sa snimka o incidentu ispred suda kako pominje sto hiljada ubijenih muslimana, de mani se prijatelju, žrtava ima na obe strane koliko hoćeš a ti hoćeš da medije skloni od čoveka koji podržava Mladića... Pa kad si upravu, što medije sklanjaš od njega...? Mladić jednostavno i dalje postoji da bi iskupio sve "ratne grehe" srpske strane dok iza hrvatskih i muslimanskih nema ko da iskupljuje a žrtava je od sve tri strane bilo u istom tonu. Meni lično to smeta. Proteran je naš narod odande uz najgnusnija masovna ubistva Srba i pre i u toku progona. Nek je svim žrtvama laka zemlja, ne ponovilo se nikome.

dude

pre 2 godine

ruke su krvave svim stranama rata u jugi. dok se iskreno jedan drugome ne poizvinjavamo, bez obzira na broj poginulih, ništa od svih nas. ako ne zbog nas, onda zbog naše dece i unučadi.

Марко

pre 2 godine

Кадија те тужи, кадија ти суди. Мада мислим да су турске кадије биле праведније.

opet ja

pre 2 godine

Naravno svaki koomentar ovde je subjektivan i svakko ima svoje misljenje kako i zasto se sve to desava nama Balkancima. Hajde da i ja kazem nesto. Niame vsi znamo da je 90 - tih SFRJ za Hrvate i Slovence morala da se menja ka labavijem odnosu zbog Milosevicevog prisvajanja institucija savezne drzave (Upad u narodnu banku SFRJ) a druge republike i narodi nisu imali nikakv uticaj kakav ce ishod biti. Prisvojivsi vecinu isnstitucija ukljucujuci i vojsku Srbija i Milosevic su odlucili da ce SFRJ opstati samo ako se Srbima udovolji (ne pokrajina- sa Crnom Gorom prevlast) ili ce Srbi da zaokruze svoje teritorije. Naravno da su i izjave Tudjmana, Izetbegovica i nacionalista sa svih strana isle svima na ruku takio da je rat mogao poceti. Pre toga je JNA Srbskom narodu dostavila naoruzanje, oko Sarjeva su zauzeti artiljerijski polozaji mnogo pre nego sto je pukla prva puska. Naravno samo su trebali novinari koji su dolili ulje na vatru najvis e izmisljajuci incidente ili ih preuvelicavali huskajuci narode jedne na druge. E rat ko rat, bilo je tu i moralnih vojnih pobeda i oficira (mnogi poginuli) ali vecina onih koje su slavili kao heroje su dobili tu titulu jer su cinili zlocine. Da ne duzim posle rata svi Bosnjacki i Hrvatsli generali i politicari optuzeni za zlocine su otisli dobrovoljno a Srbi nisu. Da su svi narodi proceurisali svoje zlocince ne bi nam trebao Hag i pomirenje bi bilo lakse ali bas zato imamo danas ovakve komentare jer su svi racunali na sledece ratove.

rebro

pre 2 godine

@Hallo Again, sam si odgovorio na sva pitanja. Svi su želeli raspad SFRJ, a Srbiji to nije odgovaralo. I u čemu je onda problem?
Ratovao je, izgubio rat i sada plaća cenu zbog tog ratovanja.
A nije moralo da se ratuje da je Srbija rekla "ok, svaku na svoju stranu", ali ne. Srbija misli da svi treba da žive sa Srbima. I 2006. godine smo postali ponovo nezavisni zahvaljujući Crnogorcima koji su se otcepili od nas. Nije bilo obrnuto.
Slali smo paravojne jedinice, slali kriminalce da ratuju, slali vojnike bez obeležja (mene lično pitali u kasarni 1993. godine), i opet nam drugi krivi.
Česi i Slovaci su nahuškani od Nemaca da se raziđu, ali nisu ratovali. Nije im palo na pamet. Mi više volimo na teži način. Tu vidim našu sličnost sa Sirijom.
Nažalost.

.ps

pre 2 godine

Jel se secate kakve su price kruzile dok je Radovan Kradzic bio begunac ???
Svi su mediji pricali kako se krije u šumi, u brdima, cak se i na Ostrogu krije. A na kraju se ispostavili da se Karadzic krije svima tik ispres nosa.
Mediji su javnost namerno poslali u pogresnom pravcu.
Isto se desava i sa Srbijom, potpuno isto.
Da bi zastitili stvarne krivce i zlocince, svi mediji galame kako je Srbija kriva za sve, kako je Srbija odgovorna za sve, svetsku javnost salju u potpuno pogresnom pravcu.
I dok Srbiju okrivljuju za sve stvarni krivci i zlocinci su na slobodi, oni nisu ni uhapseni a ni osudjeni.

mlekadžija

pre 2 godine

Сва је срећа па су Орић и остали хероји ослобођени...што неко написа нема горе правде од селетивне правде!

Džoni

pre 2 godine

Ako nije kriv za ono što se desilo u Srebrenici onda je kao glavnokomandujući morao da zna koje jedinice su uradile to što su uradile i da sve aktere pohapsi kao odmetnike i da im se sudi prekim sudom zbog učinjenog dela i oglušivanja na naređenja. Nema tu mnogo filozofije. Ne treba ulaziti u to šta je bilo ranije, koliko su oni pobili u selima oko Srebrenice i sl. To je za posebnu temu i sramota za te životinje što su te zločine činili, ali to nikako ne može da opravda ove zločine koje su počinile te maloumne zveri u Srebrenici.

qq

pre 2 godine

Otisao u legendu???? Procitas naslov procitas tekst i nista ti nije jasno kao kad je Milosevic objavio pobedili smo na Kosovu, a onda povukao Vojsku i Policiju, znaci ajmo Srbi makar konsenzus oko stvarnosti za pocetak da bi znali dal da kolektivno placemo ili da kolektivno slavimo....

Mis

pre 2 godine

Ako je bio pravi vojnik i drzao se zakletve da da zivot za zemlju i narod izvrsio bi samoubistvo ili pitao nekog zandara da ga upuca. Ovako je ispao ms koji se samp koprca

Spinom na narod i istinu

pre 2 godine

@ ..."Pa taj je osim što je uništava nesrpsko stanovništvo napravio takav negativan trend za Srpski narod u svetu da nas ne mkze oprati niko. I ima njegovih istomisljenika bolesnika koji ga i posle svega oslovljavaju sa generale. Zato smo tu gde i jesmo i zbog takvih nikad nećemo ići napred u boljitak."
(Izbor, 8. jun 2021 15:41)

Ne bih, @Izbor", mogao u potpunosti da se slozim s ovom Vasom (a i ne SAMO Vasom) izjavom. To da je srpski (pridev SRPSKI se pise malim slovom) na zlom glasu... Nije koliko se insistira na tome (Zivim u inostranstvu. Dezerirao sam iz Mladiceve vojske). To je spin onih koji i sada donose mnoge kljucne odluke, a koji su itekako bilo odgovorni za sva stradanja 90-ih. Svih NARODA. i POJEDINACNO i Kolektivno. Nije narod izgovarao: Ko mahne zelenom zastavmo, ostace i bez nje i bez ruke; Za jednog Srbina ubicemo 100 balija; Ako vam se Hrvat ne skloni s puta, ubijte ga k"o kera (Jagodnjak u Baranji 1993.)... To sto nam govore da za Srebrenicu krive srpski narod nije istina. Golema je to LAZ. Eto, sudi se POJEDINCIMA, a ono koji nam govore da je to presuda Srbima LAZU. Boje se za svoju kozu, jer znaju da ce kad-tad odgovarati. Kao POJEDINCI - ZLOCINCI, a ne kao Srbi.

Admiral

pre 2 godine

Nije mi jasno sto je zalbu podnelo i tuzilastvo ako je vec bio osudjen na dozivotnu kaznu?? Jel ima neki pravnik da pojasni? Ako nema smrtne kazne, dozivotna je najveca koja se moze izreci.

Ivan

pre 2 godine

Pa ja ne znam sta ljudi ovde ocekuju. Da Srbiaj ima status pobednika? Pa Milosevic je svaki rat izgubio a valjda se zna kako prolazi gubitnik.Sad mozda smo mi u pravu ali dzaba u pravu je uvek onaj koji pobedi i pobednik pise istoriju. Zahvalimo za sve ovo Milosevicu i ekipi oko njega. Niko drugi nam nije kriv nego oni.

Kont

pre 2 godine

"Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor, posle čega su i odbrana i tužilaštvo izjavili žalbe na tu odluku."
Zašto je tužilaštvo ulagalo žalbu?

milanm

pre 2 godine

Jedina pravda je da zločinci, zločini i žrtve budu maksimalno individualizovani.
Ovako, na nivou kolektiva, svi misle da su oštećeni ili žrtve.
Javljaju se apsurdne situacije kao npr. tužba Bosne protiv Srbije za genocid, a da u Sandžaku, gde su Muslimani, oprostite na izrazu, bili na izvolite, niko nije ubijen. U isto vreme , samo iz Pljevlja i Prijepolja ima 20 nosilaca Zlatnog ljiljana.
Na taj način svi postajemo krivci i žrtve, a zločinci se slave kao heroji.

gulag

pre 2 godine

General Ratko Mladić, tek postavljen za komandanta Glavnog štaba Vojske Srpske Republike Bosne i Herecgovine, na 16. skupštini bosanskih Srba održanoj 12. maja 1992. godine, upozorio je da “šest strateških ciljeva koje trebaju provesti u stvaranju Republike Srpske znače – genocid”.


Ratko Mladić je tada rekao:

“Prema tome, mi ne možemo očistiti, niti možemo imati rešeto da prosijemo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi, a ostali da odu. Pa to je … to neće … ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.“
(suljaga, 8. jun 2021 15:58)

Mogao je dati ostavku ako se nije slagao s tim. Da je to napravio, danas bi bio slobodan čovjek, šetao s unucima i uživao u starosti. Ovako se mora do kraja života lomatati po zatvorima.

djo

pre 2 godine

Suštinski se ništa ne menja.

I da je oslobođen balkanska stoka svih strana bi i dalje jedna drugoj kopala oči i prkosila gde stigne, baš kao što će raditi i sada, nakon presude. Pravog i iskrenog izvinjenja svakog sa svakim nema, a onda nema ni napretka jer balkanski narodi jednostavno vole da se mrze i sapliću, to je naš DNK.

Sa strane da svaki ubica treba da završi u memljivoj ćeliji zatvora odbačen i zaboravljen od svih pozdravljam presudu.

021

pre 2 godine

Ako je cast nasa je. Ako je sramota nasa je. Samo mi je zao sto smo prodali toliko nase casti i sramote i nismo bili niti smo dostojni da tome presudimo sami.

Горан

pre 2 godine

Драги коментатори. Сигуран да нико од вас, као ни моја маленкост нема никакве правне акте који би овог човека осудили или не би осудили. Сходно претходном лепо би било да не изигравамо овце што и нисмо него да се понашамо у складу са сопственим знањем и могућностима. Све друго је смешно и, надасве, гротескно. Поздрав од обичног српског сељака.

Ken

pre 2 godine

Ratnik kriv za genocid i kazna je doživotni zatvor.
A mnogi su huškali i podjarivali vatru i njima ništa, nisu krivi, nisu suđeni, čak su i ljubimci politike i medijha.
Jedni se obogatili u ratu ili nakon rata a za narod nisu uradili ništa i njima super.
Jedan je nosao tablu po Beogradu sa “Bulevar Ratka Mladića”, bio ministar informisanja Miloseviću, siromah živi u garsonijeri, zaslužan i bori se za Srbiju.
Takav je život. Nekom da sve nekom ništa, nekom imetak a nekom metak.

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Evo na N1 Bosanska verzija, upravo ide prilog iz Prijedora gde Bosnjaci negiraju presudu Haskog suda, tvrdeci da je u Prijedoru bio genocid.

don

pre 2 godine

Bojim se da mentalno nismo pomakli dalje od 95' a citajuci neke komentare sticem utisak da ni ne zelimo to.
Krivimo drugu stranu, krivimo sudije, krivimo tuzioce, ali osudjenog ne.
Uzgred, puko hipoteticki, da mu se sudilo u Srbiji sta mislite, kakva bi bila presuda? Kako bi izgledala "pravedna" presuda Ratku Mladicu?
(Bacvanin, 9. jun 2021 07:27

Koji mi a koji oni? Ako misliš na narode koji žive na prostoru ex-Jugoslavije, svi su zarobljeni u začaranom krugu. Nema izuzetaka.

Da li bi Mladić bio osuđen u Srbiji? Pitaj Hrvate da li bi osudili Anta Gotovinu? Pitaj Bošnjake da li bi osudili Atifa Dudakovića?

Pavle

pre 2 godine

Oficiri se skoro ništa ne pitaju, nego političari, a i oni imaju svoje nalogodavce. A sud je politički i pristrasan. I dalje ne znam šta se dešavalo. Ono što znam je da se čovek nekad zatekne u situaciji da bira između dva zla. Sud savesti je pravedan. Nadam se da je gospodin u miru.

Bacvanin

pre 2 godine

Covek je osudjen za jagore delo koje mogao da pocini, genocid. Sto je najtuznije, u Srbiji i RS se uveliko polemise da li je on pocinio genocid ili nesto drugo.
Bojim se da mentalno nismo pomakli dalje od 95' a citajuci neke komentare sticem utisak da ni ne zelimo to.
Krivimo drugu stranu, krivimo sudije, krivimo tuzioce, ali osudjenog ne.
Uzgred, puko hipoteticki, da mu se sudilo u Srbiji sta mislite, kakva bi bila presuda? Kako bi izgledala "pravedna" presuda Ratku Mladicu?

vlasta74

pre 2 godine

Najveći krivci su ljudsko zlo i pohlepa. Narod sa prostora bivše SFRJ ama baš ništa nije dobio, čak, štaviše, mnogo je izgubio, osim Slovenaca. Mi narod, dozvolili smo da nas učine nepismenim i dozvolili smo kulovijadi da zavlada i obogati se. Sve bivše Republike su pukle, vojnici su izvršavali naređenja, paravojska je pljačkala i narod je nastradao. Ovi što su ostali kukaju, a i oni što su otišli kukaju zbog nostalgije

cune iz gruže

pre 2 godine

Sve naše sudbine su kolateralna šteta generacije komunizma i "blagostanja" u kome su živeli. Na kraju pobednici pišu, sude i osuđuju, mi smo u rat uvučeni na silu, Milošević i ekipa su prvo tenkove slali u Beograd, a kasnije dalje. Suština je da je čuvanje Jugoslavije bio promašen politički potez i rat je izgubljen. Nikad nismo mi krivi za stvari koje su nam se desile, uvek je ceo svet.