Petak, 09.04.2021.

06:45

Rusija pomenula "novu Srebrenicu"; Odmah reagovala Ambasada Ukrajine u Srbiji: Počelo gomilanje vojske

Zamenik šefa predsedničke administracije Ruske Federacije Dimitrij Kozak upozorio da će Rusija stati u zaštitu Donbasa, ako tamo bude "nove Srebrenice".

Izvor: Tanjug

Rusija pomenula "novu Srebrenicu"; Odmah reagovala Ambasada Ukrajine u Srbiji: Poèelo gomilanje vojske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Južni susjed

pre 3 godine

A šta je sa ljudskim pravima stanovnika Donjecke i Luganske republike?
Pa i oni valjda kao imaju pravo na samoopredeljenje kao Albanci sa Kosova i Metohije, bar kako kažu članice nato saveza, ili su u pitanju dvostruki standardi?
(Zvezdaš, 9. april 2021 07:23)

Da ne nabrajam sve što je bilo sa ljudskim pravima Albanaca na Kosovu, jer mi po običaju neće pustiti komentar, nevešću ti samo dva primjera koji mi se čini da su malo bezazleniji od onih drugih.
1.
Potvrda o plaćenoj struji, porezu na nepokretnosti, o tv pretplati i vodi, uvijek pri vađenju bilo kojeg dokumenta u općini.
2.
Pismena lojalnost državi Srbiji u zamjenu za ostanak na radnom mjestu.

Još jednom da napomenem da je bilo mnogo toga gorega ali, o tom, potom.

Vince

pre 3 godine

Bolje kupovati oruzje za PVO od francuza i izraelaca (pa i kineza) nego od rusa (to sam uvek govorio i mislio). Tu bi bili mirniji i nebi bili pod pritiskom, bar bi bio mnogo laksi. Rusi ispadaju kao dvolicni saveznik, a od toga nema gore...
Tako se placaju lose vodjene politike u proslosti. Ne zaboravite da je EU sada zainteresovana za ruske vakcine, pa i ne treba da cudi ovo "pustanje niz vodu" od strane rusa. Srbija im nije bitna (sluzi samo onako da bi zezali ostale u UN) i to oni geostrategijski i dokazuju. Ej srbi, kakvi rusi, dosta sam kontakta imao sa njima pa sam video ko su i sta su, kakav im mentalitet. Njih samo interesuje SVOJ interes i tacka. Tako bi i Srbija trebala da razmisjla!

мики

pre 3 godine

За све који нешто оправдају Русију и сепаратисте у вези Доњечке и Луганске области требали да знају да ови држе само 20% тих области и немају подршку народа да се припоје Русији.Одавно би Путин и званично ушао да то не зна.Кад би отишли ти представници власти које је Русија поставила врло брзо би био мир.Али Путину одговара стално ово стање и због Украјине а и због своје власти.Тензија,претње смрћу,државни удари подсећа ли то на неку државу.

Nislija

pre 3 godine

Slazem se sa vecinom komentara ovde sto se tice Rusije.Ko zna malo bolje istoriju, zna da su Rusi I njihovi vojnici prilikom oslobodjdnja od nacista, izvrsili takva silovanja naseg naroda.To je I Staljin znao, na sta mu je I Tito ukazao. I Jos jedna konstatacija mi nismo sigurno u pet naroda koga Rusi smatraju za bratskim narodom. Pa vi vidite koga se oslanjate. Vise sluzimo kao neko ko ce da koristi sa se udara kontra zapadu. Znam da se komentar vecini nece dopasti, ali takva je realnost.

ZT

pre 3 godine

Znači zvaničan stav Moskve je da je Srebrenica zločin protiv čovečnosti. Pa koga onda ovi naši zavlače da nismo počinili zločin kad ceo svet kaže da jesmo!?
Ako smo mi u pravu onda odmah proterati ruskog ambasadora iz Srbije.
(Milan, 9. april 2021 07:59)

ne govorimo mi da to nije bio zločin, mi govorimo da to nije genocid.

Reci sve do kraja

pre 3 godine

Cinjenice su i sledece:
1. Ukrajina podrzava teritorijalni integritet Srbije, samo iz sopstvenih interesa. Bas isto kao i Rusija. Svi ce oni promeniti misljenje onda kada im to bude odgovaralo.
2. Srbija, pa i mnoge zemlje sirom sveta, ne podrzavaju Rusiju i Kinu, zato sto su im to "braca", vec zato sto postoji neko ko moze koliko toliko da pomrsi konce Amerikancima, koji se u celom svetu ponasaju siledzijski. Pa kad stanu na crtu i duplo slabijima, nema ih nigde, sem moralne podrske.
3. Nikakav Nato nama nije oduzeo Kosovo, nego kratko SAD! Da oni tako nisu hteli, ne bi se tu Nemacka mnogo pitala. I ne samo bombardovanje, vec i oduzimanje teritorije,ali ne i manje bitne druge stvari. Podrska akciji oluja, pritisak na haski sud, gde pored nasih zlocinaca, niko od tudjih istaknutih zlocinaca ne dobi kaznu. Jos nas otvoreno i zezaju. Sa 23 godine na 0. Da ne pricam da amerikanci i izraelci koji isti toliko podrzavaju, pred istim ne odgovaraju.
4. Kad vec pominjemo Staljina, on je i silne Ruse pobio.

Berkut Orao

pre 3 godine

Računajući "veliku glad" i sve ratove u poslednjih 100 godina Rusija je direktno odgovorna za smrt preko 5 Miliona Ukrajinaca.
Po raspadu SSSR-a Ukrajini je oduzeto nuklearno naoružanje (Da nije ne bi se Rusija mogla tako odnositi prema Ukrajini) i skoro 30 godina su dozvoljavali Ruskoj floti da neometano koristi luke i teritoriju Ukrajine.
Ni to im nije bilo dovoljno nego su na kraju okupirali delove Ukrajine i potpuno razorili Donjecku i Lugansku oblast a Donjeck je bio najbogatiji deo Ukrajine bogat rudama od kojih je Ukrajina energetski zavisna.

Ukrajinskih dobrovoljaca na strani Srba u ratovima u Bosni i na Kosovu proporcionalno broju stanovnika bilo je DUPLO više nego Rusa.

neutralno zapažanje

pre 3 godine

Ma je li? A šta se to tačno desilo u Srebrenici, "braćo" rusi, pa je koristite kao metaforu? I kako je Krim drugačiji od Kosova, pitanje za rusofiličare?

Kanidja

pre 3 godine

ne bi trebalo da se stavljamo previse na strane, to je izmedju Ukrajine i Rusija, dva draga slovenska naroda, pa kako se oni dogovore. Rusija nas uvek ispali na kraju

Strikan

pre 3 godine

Eh, gde bi nama bio kraj da smo danas prvi trazili nezavisnost Srbije, tad bi nas Amerikanci i Englezi podrzavali i danas bi imali Kosovo i Metohiju i Knin bi bio pun Srba, ali sad je kasno i mi smo vec izabrali stranu.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 3 godine

Zar u vojsci Ukrajine nema oficira i u opste ljudi koji misle glavom - sukob sa Rusijom potpirivan od NATO samo moze dovesti do potpunog kraha i onako propale drzave !

manga

pre 3 godine

Ono kad ti Rusi bratski zavuku da bi zaštitili sopstvene interese, ili da bi odigrali neki potez na globalnoj sceni. Nažalost, kako god ko tumačio događaje u Srebrenici (genocid, strašan zločin, nameštaljka stranih službi...) , ona će uvek biti mrlja našeg naroda.

dejan

pre 3 godine

Vezivanje Srbije za Rusiju skupo je kostala srpski narod i nasi neprijatelji u okruzenju su to dobro iskoristili.Naravno da Rusi nisu krivi nego nasi losi politicari koji su znali da to godi srpskom narodu.

Zoki

pre 3 godine

Sad ce Ameri zaista da pomognu Ukrajincima, samo da se deda Bajden seti koja je godina danas i dal je predsednik on ili je to Kamala.
Za vreme Obame koji je Ukrajincima slao ćebadi Rusi nekaznjeno izvrsili agresiju a za vreme Trumpa koji je Ukrajincima slao protivtenkovske rakere Ruje cutali ko bubice.
Sada kada je senilni Bajden, Obamin podpredsednik seo u stolici, Ruje ponovo spremaju agresiju.
Ako je demonkratama Trump bio ruski agent, sta su im Obama i Bajden??
Bice ipak da demonkrate vrte najvecu medijsko politicku spin mašinu u istoriji sveta, kako to kaze nas AV.

Lanister

pre 3 godine

Pametni moji Srbi, samo treba da znate sledece cinjenice.

1. Ukrajina smatra Kosovo srpskom pokrajinom i tako je tretira

2. U Ukrajini se protiv njene volje nalazi vojska druge drzave, Rusije. Kao sto mi smatramo Kosovo okupiranom teritorijom od strane Nato i Albanaca, tako i oni smart Donbas i Krim okupiranim teritorijama.

3. Mi gledamo pozitivno na Ruse jer ih smatramo nekakvim zastitnikom protiv USA. Isto tako oni u USA vide zastitu od Rusa.

4. Nas su Amerikanci bombardovali 3 meseca i mi im nikada necemo oprostiti. Njih Rusi ugnjetavaju ceo 20 vek. Počev od Velike gladi koju je Staljin izazvao veštački 1932 kada za dve godine umire 4 miliona Ukrajinaca od gladi. Nakon toga sledi rat, a nakon rata 1950-tih stotine hiljada Ukrajinaca zavrsava po sibirskim gulazima.

Ovo sve su cinjenice, pa vi podrzavajte koga god zelite.

petar

pre 3 godine

jeste, rusi samoinicijativno angazuju vojsku i rasporedjuju tamo da bi napali ukrajinu.... a koliko se secam ukrajina je prva pocela da prebacuje tesko naoruzanje na istok...toliko

Babo

pre 3 godine

Da smo bili pametni i pocetkom devedesetih raskrstili sa komunizmom i izabrali naše stare saveznike iz oba rata, Ameriku i Englesku, danas bi se druga pjesma pjevala. Srbi bi i danas bili većina i u Kninskoj i u Bosanskoj Krajini a ni Kosovo ne bi bilo nezavisno. Srbija bi bila jaka ekonomski i bila bi istinski lider na Balkanu.

marko

pre 3 godine

Веома ниско од стране Руса, надам се да ће се Срби водити само и искључиво својим интересима. Пријатељи се мењају али српски интерес треба да буде вечан.

Zvezdaš

pre 3 godine

A šta je sa ljudskim pravima stanovnika Donjecke i Luganske republike?
Pa i oni valjda kao imaju pravo na samoopredeljenje kao Albanci sa Kosova i Metohije, bar kako kažu članice nato saveza, ili su u pitanju dvostruki standardi?

Pantagruel

pre 3 godine

Веома лукав приступ Руса. Туку НАТО њиховим оружјем. Они су интервенцију из 1999. године правдали спречавањем да ми на Косову не поновимо Сребреницу. Друга је ствар што се то нама не допада, јер нас погађа и доживљавамо га као руску "издају". Заправо је реч о ратном лукавству које у светским размерама даје резултат. Амери су радили сличне ствари у Сирији, тврдећи да Асад у Алепу понавља Сарајево, а при заузимању побуњеничких у енклава око Дамаска и у Гути, да ће у њима поновити масакр по моделу из Сребренице. Ако бисмо хтели да будемо искрени, признали бисмо да Сребреница није први такав случај. На нашим просторима, она по примењеној методологији највише личи на одмазду партизана спроведену по различитим крајевима Југославије, након ослобођења од страног окупатора и фактичке победе у грађанском рату, до које не би дошло без подршке савезника.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Zamenik šefa predsedničke administracije Ruske Federacije Dimitrij Kozak upozorio da će Rusija stati u zaštitu Donbasa, ako tamo bude "nove Srebrenice".


Da, da.... to su ta naša ruska “braća”...

Los Angeles

pre 3 godine

Hahahah kako vas lepo podržavaju ovi rusi, kad se pozivaju na srpske zločine u Srebrenici, dragi naši rusofili.... koje ste vi NAIVČINE.

Миодраг

pre 3 godine

Увек фасцинира одбрана људских права од стране Украјинаца, и ефикасним средствима, бејзбол палица, молотовљев коктел, снајпер.... Врло похвално...

Milan

pre 3 godine

Znači zvaničan stav Moskve je da je Srebrenica zločin protiv čovečnosti. Pa koga onda ovi naši zavlače da nismo počinili zločin kad ceo svet kaže da jesmo!?
Ako smo mi u pravu onda odmah proterati ruskog ambasadora iz Srbije.

Lanister

pre 3 godine

Pametni moji Srbi, samo treba da znate sledece cinjenice.

1. Ukrajina smatra Kosovo srpskom pokrajinom i tako je tretira

2. U Ukrajini se protiv njene volje nalazi vojska druge drzave, Rusije. Kao sto mi smatramo Kosovo okupiranom teritorijom od strane Nato i Albanaca, tako i oni smart Donbas i Krim okupiranim teritorijama.

3. Mi gledamo pozitivno na Ruse jer ih smatramo nekakvim zastitnikom protiv USA. Isto tako oni u USA vide zastitu od Rusa.

4. Nas su Amerikanci bombardovali 3 meseca i mi im nikada necemo oprostiti. Njih Rusi ugnjetavaju ceo 20 vek. Počev od Velike gladi koju je Staljin izazvao veštački 1932 kada za dve godine umire 4 miliona Ukrajinaca od gladi. Nakon toga sledi rat, a nakon rata 1950-tih stotine hiljada Ukrajinaca zavrsava po sibirskim gulazima.

Ovo sve su cinjenice, pa vi podrzavajte koga god zelite.

Babo

pre 3 godine

Da smo bili pametni i pocetkom devedesetih raskrstili sa komunizmom i izabrali naše stare saveznike iz oba rata, Ameriku i Englesku, danas bi se druga pjesma pjevala. Srbi bi i danas bili većina i u Kninskoj i u Bosanskoj Krajini a ni Kosovo ne bi bilo nezavisno. Srbija bi bila jaka ekonomski i bila bi istinski lider na Balkanu.

Los Angeles

pre 3 godine

Hahahah kako vas lepo podržavaju ovi rusi, kad se pozivaju na srpske zločine u Srebrenici, dragi naši rusofili.... koje ste vi NAIVČINE.

dejan

pre 3 godine

Vezivanje Srbije za Rusiju skupo je kostala srpski narod i nasi neprijatelji u okruzenju su to dobro iskoristili.Naravno da Rusi nisu krivi nego nasi losi politicari koji su znali da to godi srpskom narodu.

ZT

pre 3 godine

Znači zvaničan stav Moskve je da je Srebrenica zločin protiv čovečnosti. Pa koga onda ovi naši zavlače da nismo počinili zločin kad ceo svet kaže da jesmo!?
Ako smo mi u pravu onda odmah proterati ruskog ambasadora iz Srbije.
(Milan, 9. april 2021 07:59)

ne govorimo mi da to nije bio zločin, mi govorimo da to nije genocid.

manga

pre 3 godine

Ono kad ti Rusi bratski zavuku da bi zaštitili sopstvene interese, ili da bi odigrali neki potez na globalnoj sceni. Nažalost, kako god ko tumačio događaje u Srebrenici (genocid, strašan zločin, nameštaljka stranih službi...) , ona će uvek biti mrlja našeg naroda.

Reci sve do kraja

pre 3 godine

Cinjenice su i sledece:
1. Ukrajina podrzava teritorijalni integritet Srbije, samo iz sopstvenih interesa. Bas isto kao i Rusija. Svi ce oni promeniti misljenje onda kada im to bude odgovaralo.
2. Srbija, pa i mnoge zemlje sirom sveta, ne podrzavaju Rusiju i Kinu, zato sto su im to "braca", vec zato sto postoji neko ko moze koliko toliko da pomrsi konce Amerikancima, koji se u celom svetu ponasaju siledzijski. Pa kad stanu na crtu i duplo slabijima, nema ih nigde, sem moralne podrske.
3. Nikakav Nato nama nije oduzeo Kosovo, nego kratko SAD! Da oni tako nisu hteli, ne bi se tu Nemacka mnogo pitala. I ne samo bombardovanje, vec i oduzimanje teritorije,ali ne i manje bitne druge stvari. Podrska akciji oluja, pritisak na haski sud, gde pored nasih zlocinaca, niko od tudjih istaknutih zlocinaca ne dobi kaznu. Jos nas otvoreno i zezaju. Sa 23 godine na 0. Da ne pricam da amerikanci i izraelci koji isti toliko podrzavaju, pred istim ne odgovaraju.
4. Kad vec pominjemo Staljina, on je i silne Ruse pobio.

Milan

pre 3 godine

Znači zvaničan stav Moskve je da je Srebrenica zločin protiv čovečnosti. Pa koga onda ovi naši zavlače da nismo počinili zločin kad ceo svet kaže da jesmo!?
Ako smo mi u pravu onda odmah proterati ruskog ambasadora iz Srbije.

marko

pre 3 godine

Веома ниско од стране Руса, надам се да ће се Срби водити само и искључиво својим интересима. Пријатељи се мењају али српски интерес треба да буде вечан.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 3 godine

Zar u vojsci Ukrajine nema oficira i u opste ljudi koji misle glavom - sukob sa Rusijom potpirivan od NATO samo moze dovesti do potpunog kraha i onako propale drzave !

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Zamenik šefa predsedničke administracije Ruske Federacije Dimitrij Kozak upozorio da će Rusija stati u zaštitu Donbasa, ako tamo bude "nove Srebrenice".


Da, da.... to su ta naša ruska “braća”...

Pantagruel

pre 3 godine

Веома лукав приступ Руса. Туку НАТО њиховим оружјем. Они су интервенцију из 1999. године правдали спречавањем да ми на Косову не поновимо Сребреницу. Друга је ствар што се то нама не допада, јер нас погађа и доживљавамо га као руску "издају". Заправо је реч о ратном лукавству које у светским размерама даје резултат. Амери су радили сличне ствари у Сирији, тврдећи да Асад у Алепу понавља Сарајево, а при заузимању побуњеничких у енклава око Дамаска и у Гути, да ће у њима поновити масакр по моделу из Сребренице. Ако бисмо хтели да будемо искрени, признали бисмо да Сребреница није први такав случај. На нашим просторима, она по примењеној методологији највише личи на одмазду партизана спроведену по различитим крајевима Југославије, након ослобођења од страног окупатора и фактичке победе у грађанском рату, до које не би дошло без подршке савезника.

Kanidja

pre 3 godine

ne bi trebalo da se stavljamo previse na strane, to je izmedju Ukrajine i Rusija, dva draga slovenska naroda, pa kako se oni dogovore. Rusija nas uvek ispali na kraju

Zvezdaš

pre 3 godine

A šta je sa ljudskim pravima stanovnika Donjecke i Luganske republike?
Pa i oni valjda kao imaju pravo na samoopredeljenje kao Albanci sa Kosova i Metohije, bar kako kažu članice nato saveza, ili su u pitanju dvostruki standardi?

Strikan

pre 3 godine

Eh, gde bi nama bio kraj da smo danas prvi trazili nezavisnost Srbije, tad bi nas Amerikanci i Englezi podrzavali i danas bi imali Kosovo i Metohiju i Knin bi bio pun Srba, ali sad je kasno i mi smo vec izabrali stranu.

neutralno zapažanje

pre 3 godine

Ma je li? A šta se to tačno desilo u Srebrenici, "braćo" rusi, pa je koristite kao metaforu? I kako je Krim drugačiji od Kosova, pitanje za rusofiličare?

petar

pre 3 godine

jeste, rusi samoinicijativno angazuju vojsku i rasporedjuju tamo da bi napali ukrajinu.... a koliko se secam ukrajina je prva pocela da prebacuje tesko naoruzanje na istok...toliko

Berkut Orao

pre 3 godine

Računajući "veliku glad" i sve ratove u poslednjih 100 godina Rusija je direktno odgovorna za smrt preko 5 Miliona Ukrajinaca.
Po raspadu SSSR-a Ukrajini je oduzeto nuklearno naoružanje (Da nije ne bi se Rusija mogla tako odnositi prema Ukrajini) i skoro 30 godina su dozvoljavali Ruskoj floti da neometano koristi luke i teritoriju Ukrajine.
Ni to im nije bilo dovoljno nego su na kraju okupirali delove Ukrajine i potpuno razorili Donjecku i Lugansku oblast a Donjeck je bio najbogatiji deo Ukrajine bogat rudama od kojih je Ukrajina energetski zavisna.

Ukrajinskih dobrovoljaca na strani Srba u ratovima u Bosni i na Kosovu proporcionalno broju stanovnika bilo je DUPLO više nego Rusa.

Nislija

pre 3 godine

Slazem se sa vecinom komentara ovde sto se tice Rusije.Ko zna malo bolje istoriju, zna da su Rusi I njihovi vojnici prilikom oslobodjdnja od nacista, izvrsili takva silovanja naseg naroda.To je I Staljin znao, na sta mu je I Tito ukazao. I Jos jedna konstatacija mi nismo sigurno u pet naroda koga Rusi smatraju za bratskim narodom. Pa vi vidite koga se oslanjate. Vise sluzimo kao neko ko ce da koristi sa se udara kontra zapadu. Znam da se komentar vecini nece dopasti, ali takva je realnost.

Zoki

pre 3 godine

Sad ce Ameri zaista da pomognu Ukrajincima, samo da se deda Bajden seti koja je godina danas i dal je predsednik on ili je to Kamala.
Za vreme Obame koji je Ukrajincima slao ćebadi Rusi nekaznjeno izvrsili agresiju a za vreme Trumpa koji je Ukrajincima slao protivtenkovske rakere Ruje cutali ko bubice.
Sada kada je senilni Bajden, Obamin podpredsednik seo u stolici, Ruje ponovo spremaju agresiju.
Ako je demonkratama Trump bio ruski agent, sta su im Obama i Bajden??
Bice ipak da demonkrate vrte najvecu medijsko politicku spin mašinu u istoriji sveta, kako to kaze nas AV.

Миодраг

pre 3 godine

Увек фасцинира одбрана људских права од стране Украјинаца, и ефикасним средствима, бејзбол палица, молотовљев коктел, снајпер.... Врло похвално...

Vince

pre 3 godine

Bolje kupovati oruzje za PVO od francuza i izraelaca (pa i kineza) nego od rusa (to sam uvek govorio i mislio). Tu bi bili mirniji i nebi bili pod pritiskom, bar bi bio mnogo laksi. Rusi ispadaju kao dvolicni saveznik, a od toga nema gore...
Tako se placaju lose vodjene politike u proslosti. Ne zaboravite da je EU sada zainteresovana za ruske vakcine, pa i ne treba da cudi ovo "pustanje niz vodu" od strane rusa. Srbija im nije bitna (sluzi samo onako da bi zezali ostale u UN) i to oni geostrategijski i dokazuju. Ej srbi, kakvi rusi, dosta sam kontakta imao sa njima pa sam video ko su i sta su, kakav im mentalitet. Njih samo interesuje SVOJ interes i tacka. Tako bi i Srbija trebala da razmisjla!

мики

pre 3 godine

За све који нешто оправдају Русију и сепаратисте у вези Доњечке и Луганске области требали да знају да ови држе само 20% тих области и немају подршку народа да се припоје Русији.Одавно би Путин и званично ушао да то не зна.Кад би отишли ти представници власти које је Русија поставила врло брзо би био мир.Али Путину одговара стално ово стање и због Украјине а и због своје власти.Тензија,претње смрћу,државни удари подсећа ли то на неку државу.

Južni susjed

pre 3 godine

A šta je sa ljudskim pravima stanovnika Donjecke i Luganske republike?
Pa i oni valjda kao imaju pravo na samoopredeljenje kao Albanci sa Kosova i Metohije, bar kako kažu članice nato saveza, ili su u pitanju dvostruki standardi?
(Zvezdaš, 9. april 2021 07:23)

Da ne nabrajam sve što je bilo sa ljudskim pravima Albanaca na Kosovu, jer mi po običaju neće pustiti komentar, nevešću ti samo dva primjera koji mi se čini da su malo bezazleniji od onih drugih.
1.
Potvrda o plaćenoj struji, porezu na nepokretnosti, o tv pretplati i vodi, uvijek pri vađenju bilo kojeg dokumenta u općini.
2.
Pismena lojalnost državi Srbiji u zamjenu za ostanak na radnom mjestu.

Još jednom da napomenem da je bilo mnogo toga gorega ali, o tom, potom.

Lanister

pre 3 godine

Pametni moji Srbi, samo treba da znate sledece cinjenice.

1. Ukrajina smatra Kosovo srpskom pokrajinom i tako je tretira

2. U Ukrajini se protiv njene volje nalazi vojska druge drzave, Rusije. Kao sto mi smatramo Kosovo okupiranom teritorijom od strane Nato i Albanaca, tako i oni smart Donbas i Krim okupiranim teritorijama.

3. Mi gledamo pozitivno na Ruse jer ih smatramo nekakvim zastitnikom protiv USA. Isto tako oni u USA vide zastitu od Rusa.

4. Nas su Amerikanci bombardovali 3 meseca i mi im nikada necemo oprostiti. Njih Rusi ugnjetavaju ceo 20 vek. Počev od Velike gladi koju je Staljin izazvao veštački 1932 kada za dve godine umire 4 miliona Ukrajinaca od gladi. Nakon toga sledi rat, a nakon rata 1950-tih stotine hiljada Ukrajinaca zavrsava po sibirskim gulazima.

Ovo sve su cinjenice, pa vi podrzavajte koga god zelite.

Babo

pre 3 godine

Da smo bili pametni i pocetkom devedesetih raskrstili sa komunizmom i izabrali naše stare saveznike iz oba rata, Ameriku i Englesku, danas bi se druga pjesma pjevala. Srbi bi i danas bili većina i u Kninskoj i u Bosanskoj Krajini a ni Kosovo ne bi bilo nezavisno. Srbija bi bila jaka ekonomski i bila bi istinski lider na Balkanu.

Zoki

pre 3 godine

Sad ce Ameri zaista da pomognu Ukrajincima, samo da se deda Bajden seti koja je godina danas i dal je predsednik on ili je to Kamala.
Za vreme Obame koji je Ukrajincima slao ćebadi Rusi nekaznjeno izvrsili agresiju a za vreme Trumpa koji je Ukrajincima slao protivtenkovske rakere Ruje cutali ko bubice.
Sada kada je senilni Bajden, Obamin podpredsednik seo u stolici, Ruje ponovo spremaju agresiju.
Ako je demonkratama Trump bio ruski agent, sta su im Obama i Bajden??
Bice ipak da demonkrate vrte najvecu medijsko politicku spin mašinu u istoriji sveta, kako to kaze nas AV.

Berkut Orao

pre 3 godine

Računajući "veliku glad" i sve ratove u poslednjih 100 godina Rusija je direktno odgovorna za smrt preko 5 Miliona Ukrajinaca.
Po raspadu SSSR-a Ukrajini je oduzeto nuklearno naoružanje (Da nije ne bi se Rusija mogla tako odnositi prema Ukrajini) i skoro 30 godina su dozvoljavali Ruskoj floti da neometano koristi luke i teritoriju Ukrajine.
Ni to im nije bilo dovoljno nego su na kraju okupirali delove Ukrajine i potpuno razorili Donjecku i Lugansku oblast a Donjeck je bio najbogatiji deo Ukrajine bogat rudama od kojih je Ukrajina energetski zavisna.

Ukrajinskih dobrovoljaca na strani Srba u ratovima u Bosni i na Kosovu proporcionalno broju stanovnika bilo je DUPLO više nego Rusa.

petar

pre 3 godine

jeste, rusi samoinicijativno angazuju vojsku i rasporedjuju tamo da bi napali ukrajinu.... a koliko se secam ukrajina je prva pocela da prebacuje tesko naoruzanje na istok...toliko

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 3 godine

Zar u vojsci Ukrajine nema oficira i u opste ljudi koji misle glavom - sukob sa Rusijom potpirivan od NATO samo moze dovesti do potpunog kraha i onako propale drzave !

neutralno zapažanje

pre 3 godine

Ma je li? A šta se to tačno desilo u Srebrenici, "braćo" rusi, pa je koristite kao metaforu? I kako je Krim drugačiji od Kosova, pitanje za rusofiličare?

dejan

pre 3 godine

Vezivanje Srbije za Rusiju skupo je kostala srpski narod i nasi neprijatelji u okruzenju su to dobro iskoristili.Naravno da Rusi nisu krivi nego nasi losi politicari koji su znali da to godi srpskom narodu.

Pantagruel

pre 3 godine

Веома лукав приступ Руса. Туку НАТО њиховим оружјем. Они су интервенцију из 1999. године правдали спречавањем да ми на Косову не поновимо Сребреницу. Друга је ствар што се то нама не допада, јер нас погађа и доживљавамо га као руску "издају". Заправо је реч о ратном лукавству које у светским размерама даје резултат. Амери су радили сличне ствари у Сирији, тврдећи да Асад у Алепу понавља Сарајево, а при заузимању побуњеничких у енклава око Дамаска и у Гути, да ће у њима поновити масакр по моделу из Сребренице. Ако бисмо хтели да будемо искрени, признали бисмо да Сребреница није први такав случај. На нашим просторима, она по примењеној методологији највише личи на одмазду партизана спроведену по различитим крајевима Југославије, након ослобођења од страног окупатора и фактичке победе у грађанском рату, до које не би дошло без подршке савезника.

Миодраг

pre 3 godine

Увек фасцинира одбрана људских права од стране Украјинаца, и ефикасним средствима, бејзбол палица, молотовљев коктел, снајпер.... Врло похвално...

Los Angeles

pre 3 godine

Hahahah kako vas lepo podržavaju ovi rusi, kad se pozivaju na srpske zločine u Srebrenici, dragi naši rusofili.... koje ste vi NAIVČINE.

ZT

pre 3 godine

Znači zvaničan stav Moskve je da je Srebrenica zločin protiv čovečnosti. Pa koga onda ovi naši zavlače da nismo počinili zločin kad ceo svet kaže da jesmo!?
Ako smo mi u pravu onda odmah proterati ruskog ambasadora iz Srbije.
(Milan, 9. april 2021 07:59)

ne govorimo mi da to nije bio zločin, mi govorimo da to nije genocid.

Zvezdaš

pre 3 godine

A šta je sa ljudskim pravima stanovnika Donjecke i Luganske republike?
Pa i oni valjda kao imaju pravo na samoopredeljenje kao Albanci sa Kosova i Metohije, bar kako kažu članice nato saveza, ili su u pitanju dvostruki standardi?

Reci sve do kraja

pre 3 godine

Cinjenice su i sledece:
1. Ukrajina podrzava teritorijalni integritet Srbije, samo iz sopstvenih interesa. Bas isto kao i Rusija. Svi ce oni promeniti misljenje onda kada im to bude odgovaralo.
2. Srbija, pa i mnoge zemlje sirom sveta, ne podrzavaju Rusiju i Kinu, zato sto su im to "braca", vec zato sto postoji neko ko moze koliko toliko da pomrsi konce Amerikancima, koji se u celom svetu ponasaju siledzijski. Pa kad stanu na crtu i duplo slabijima, nema ih nigde, sem moralne podrske.
3. Nikakav Nato nama nije oduzeo Kosovo, nego kratko SAD! Da oni tako nisu hteli, ne bi se tu Nemacka mnogo pitala. I ne samo bombardovanje, vec i oduzimanje teritorije,ali ne i manje bitne druge stvari. Podrska akciji oluja, pritisak na haski sud, gde pored nasih zlocinaca, niko od tudjih istaknutih zlocinaca ne dobi kaznu. Jos nas otvoreno i zezaju. Sa 23 godine na 0. Da ne pricam da amerikanci i izraelci koji isti toliko podrzavaju, pred istim ne odgovaraju.
4. Kad vec pominjemo Staljina, on je i silne Ruse pobio.

Milan

pre 3 godine

Znači zvaničan stav Moskve je da je Srebrenica zločin protiv čovečnosti. Pa koga onda ovi naši zavlače da nismo počinili zločin kad ceo svet kaže da jesmo!?
Ako smo mi u pravu onda odmah proterati ruskog ambasadora iz Srbije.

marko

pre 3 godine

Веома ниско од стране Руса, надам се да ће се Срби водити само и искључиво својим интересима. Пријатељи се мењају али српски интерес треба да буде вечан.

Strikan

pre 3 godine

Eh, gde bi nama bio kraj da smo danas prvi trazili nezavisnost Srbije, tad bi nas Amerikanci i Englezi podrzavali i danas bi imali Kosovo i Metohiju i Knin bi bio pun Srba, ali sad je kasno i mi smo vec izabrali stranu.

manga

pre 3 godine

Ono kad ti Rusi bratski zavuku da bi zaštitili sopstvene interese, ili da bi odigrali neki potez na globalnoj sceni. Nažalost, kako god ko tumačio događaje u Srebrenici (genocid, strašan zločin, nameštaljka stranih službi...) , ona će uvek biti mrlja našeg naroda.

Kanidja

pre 3 godine

ne bi trebalo da se stavljamo previse na strane, to je izmedju Ukrajine i Rusija, dva draga slovenska naroda, pa kako se oni dogovore. Rusija nas uvek ispali na kraju

Nislija

pre 3 godine

Slazem se sa vecinom komentara ovde sto se tice Rusije.Ko zna malo bolje istoriju, zna da su Rusi I njihovi vojnici prilikom oslobodjdnja od nacista, izvrsili takva silovanja naseg naroda.To je I Staljin znao, na sta mu je I Tito ukazao. I Jos jedna konstatacija mi nismo sigurno u pet naroda koga Rusi smatraju za bratskim narodom. Pa vi vidite koga se oslanjate. Vise sluzimo kao neko ko ce da koristi sa se udara kontra zapadu. Znam da se komentar vecini nece dopasti, ali takva je realnost.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Zamenik šefa predsedničke administracije Ruske Federacije Dimitrij Kozak upozorio da će Rusija stati u zaštitu Donbasa, ako tamo bude "nove Srebrenice".


Da, da.... to su ta naša ruska “braća”...

мики

pre 3 godine

За све који нешто оправдају Русију и сепаратисте у вези Доњечке и Луганске области требали да знају да ови држе само 20% тих области и немају подршку народа да се припоје Русији.Одавно би Путин и званично ушао да то не зна.Кад би отишли ти представници власти које је Русија поставила врло брзо би био мир.Али Путину одговара стално ово стање и због Украјине а и због своје власти.Тензија,претње смрћу,државни удари подсећа ли то на неку државу.

Vince

pre 3 godine

Bolje kupovati oruzje za PVO od francuza i izraelaca (pa i kineza) nego od rusa (to sam uvek govorio i mislio). Tu bi bili mirniji i nebi bili pod pritiskom, bar bi bio mnogo laksi. Rusi ispadaju kao dvolicni saveznik, a od toga nema gore...
Tako se placaju lose vodjene politike u proslosti. Ne zaboravite da je EU sada zainteresovana za ruske vakcine, pa i ne treba da cudi ovo "pustanje niz vodu" od strane rusa. Srbija im nije bitna (sluzi samo onako da bi zezali ostale u UN) i to oni geostrategijski i dokazuju. Ej srbi, kakvi rusi, dosta sam kontakta imao sa njima pa sam video ko su i sta su, kakav im mentalitet. Njih samo interesuje SVOJ interes i tacka. Tako bi i Srbija trebala da razmisjla!

Južni susjed

pre 3 godine

A šta je sa ljudskim pravima stanovnika Donjecke i Luganske republike?
Pa i oni valjda kao imaju pravo na samoopredeljenje kao Albanci sa Kosova i Metohije, bar kako kažu članice nato saveza, ili su u pitanju dvostruki standardi?
(Zvezdaš, 9. april 2021 07:23)

Da ne nabrajam sve što je bilo sa ljudskim pravima Albanaca na Kosovu, jer mi po običaju neće pustiti komentar, nevešću ti samo dva primjera koji mi se čini da su malo bezazleniji od onih drugih.
1.
Potvrda o plaćenoj struji, porezu na nepokretnosti, o tv pretplati i vodi, uvijek pri vađenju bilo kojeg dokumenta u općini.
2.
Pismena lojalnost državi Srbiji u zamjenu za ostanak na radnom mjestu.

Još jednom da napomenem da je bilo mnogo toga gorega ali, o tom, potom.