Sreda, 07.04.2021.

20:54

"Bombardovanje 1999. je bilo neophodno, morali smo da sprečimo genocid"

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine kontroverzno pitanje.

Izvor: Beta

"Bombardovanje 1999. je bilo neophodno, morali smo da spreèimo genocid" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Milutin

pre 3 godine

Ovaj gospodin je još u Beogradu ?!?!
Šta je sledeće?
Da nas ubede da trrba da platimo fakturu za sve troškove koje su zlotvori imali u toku bombardovanja ?

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Bez odluke saveta bezbednosti UN, radi se zapravo o samovolji i zločinu, koji nemački ambasador upravo pravda time da je bio neophodan čin da bi se zločin zaustavio. Jedan zločin je trebao da se zaustavi drugim zločinom. Čudna logika razmišljanja, i to ni manje ni više nego od ambasadora.

нс бој

pre 3 godine

На пар вести читам Хрвати почели да нас бране,стају на нашу страну,нешто неће бити добро.

Тачна формулација

pre 3 godine

Овом надобудном - глупавом - немачком цинику вавешћу тачну формулацију, пре наратива о геноциду - бомбардујемо Југославију "to diminish Mr. Miloshevichs abbility to wage war."

Amos Dundee

pre 3 godine

Cilj je bio vojnicki pobediti Jugoslaviju koja je bila strasna regionalna vojna sila. Razlog je bila iskljucivo Vojska Jugoslavije. Nikakvi albanci, nikakvo kosovo nego gvozdje.

Vrli Zapadni Svet

pre 3 godine

Ovde su sprečili katastrofu, u Iraku pronašli oružje za masovno uništenje. Svesni su oni (US, NATO, EU) da su najveći problem ivog sveta upravo oni, ali briga ih, business comes first.

biciklista m

pre 3 godine

nadam se da ćemo imati ...... da reagujemo na ovakva izlaganja kao normalna država i uputiti oštar demarš, protestnu notu ili ti šta već. ovom izjavom je zaslužio da mu se uskrati gostoprimstvo. kukala nam majka sa ovakvim prijateljima.

Zlocin i kazna!

pre 3 godine

Pa ako je 'neka odluka morala biti doneta', zašto je niste doneli?!

Zato što niste mogli! Vi niste mogli da donesete tu odluku u Savetu Bezbednosti. Znači niste mogli legitimnim putem, uz poštovanje međunarodnog prava i međunarodnih institucija, pa vas je onda vaša nemoć naterala da mimo svih normi i pravila, mimo međunarodnih zakona i institucija, na svoju ruku, bombardujete jednu Evropsku državu.

Da li shvatate vi, u Evropi, šta ste uradili?

Vi ste pokazali najveće jedinstvo i snagu kroz jedan čin bombardovanja. Znači ne kroz spašavanje ljude od gladi, ili kroz potpisivanje nekog sporazuma, stvaranja neke nove međunarodne institucije, nego kroz jedan nasilnički čin - bombardovanja jedne države.

To mnogo govori o vama i treba veoma pažljivo da se pogledate u ogledalu!

Bilo je perioda u evropskoj istoriji kada je nasilje i ubijanje bilo deo evropskih vrednosti, a vi ste nas, bombardovanjem, naterali da se zapitamo da li je možda još uvek tako?

Мина

pre 3 godine

У Србији сваки страни амбасадор може да нам чита лекције и да нас неоправдано оптужује.Ово је чист безобразлук.Знате оно,када Срби питају америчког пилота,што су нас бомбардовали '99-те,а он каже зато што смо хтели дс протерамо све Албанце са КиМ,а када наши питају: "Када смо их протеривали?",одговара : "Па у време када смо вас бомбардовали."Чудан неки след догађаја.

Ivan

pre 3 godine

Ovaj se jos nije probudio iz 99 godine, i ne kapira da ceo svet danas zna posle 22 godine da su sve izmislili i sirili propagandu na tv o nekoj humanitarnoj katastrofi.

a_rjesenje

pre 3 godine

Bombardirali su vas,kaze,bez mandata UN-a jer se za Kosovo moralo naci rjesenje...
Ili sam nesto propustio ili rjesenja jos uvijek nema?

Zoran Paunovic

pre 3 godine

Gospodinu ambasadoru treba objasniti da Nemacka,kao i NATO po svojim rezolucijama,i pravilima,koji su sami napisali,nemaju pravo da napadnu nikog ko nije napao neku clanicu NATO.Srbija nije napala ni jednu clanicu NATO.

Rust

pre 3 godine

Sprečavali "genocid" na Kosovu rušenjem svih novosadskih mostova, gađanjem RTS-a, kineske ambasade, putničkih vozova, bacanjem zabranjenih kasetnih bombi i osiromašenog uranijuma.

Rajko

pre 3 godine

Ma kakav genocid čoveče? Imali ste plan da otcepite Kosovo i sve je išlo u tom pravcu. Takođe, trebalo je isprobati novo oružje, a i planovi su napravljeni u oktobru 1998., pa da se ne bace...

Ama

pre 3 godine

Mi smo dobili genocid. Koje crno sprecavanje? Dosli kao sprecilili umisljeni genocid. I onda isti genocid sproveli nad Srbima, povadili im organe poubijali, popalili crkve i manastire. A onaj ostatak vecine proterali sa vekovnih ognjista, zemlju zagadili osiromasenim uranijumom. I to sve nije genocid?!? I da i kao slag na tortu na sve to oteli nam deo teritorije onako za kraj.

zorz

pre 3 godine

Ppsle ove izjave treba ga proterati iz zemlje. Roj Srba na Kosovu opada, broj Albanaca raste i mi smo nad njima vrsili genocid? Nas narod proteran sa svojih domova i mi nad njima vrsili genocid? Koloko je nasih zivelo na Kosovu 1990. koliko zivi danas? Gospodo, jedini genocid koji se desio bio je nad srpskim natodom od strane albanaca i Natoa. Neka priznaju to, plate ratnu odstetu, izvine se pa da razmislimo da li mozemo da oprostimo

veljko

pre 3 godine

Хајде сада лепо, пошто сте "спречили геноцид" повуците признање Косова, пошто је Србија сада једна демократска држава која даје права свим мањинама. А нећете, значи то није био разлог бомбардовања.

nenad

pre 3 godine

A da zaustavite teroriste koji su iskakali iz šuma i kidnapovali i ubijali ljude na kosovu to vam nije palo na pamet ili ste vi i vaša i američka vlada obučili za te akcije. šta bi vi radili da se u vašoj zemlji pojave tako jako naoružani teroristi i ubijali narod nemačke

Neko

pre 3 godine

Hmm...ako sam dobro shvatio njegove reči - oni su to sve učinili za naše dobro, je l' da?! E pa, hvala, ali nemojte više da nam ,,pomažete", snaći ćemo se mi i bez vas!

Bojan

pre 3 godine

Sve i da je tačno da ste pokušali da "sprečite genocid" (a nije), bombardovanje civila, uništavanje civilnih objekata i osiromašeni uranijum vam nikad nećemo oprostiti.

rai

pre 3 godine

Sramota sta je covek izjavio. Kaze da su iscrpljena sva diplomatska sredstva. To ne moze biti isti na kada su sve vreme podrzavali teroriste i namerno izazivali sukobe. O kakvoj diplomatiji pricate kad ubacujete teroristicke grupe i dajete im oruzije da mogu da ubijaju civile, vojnike i policajce? Drugo, rec genocid se polako devolvira. Na Kosovu su se desavali zlocini i nad Srbima i nad Albancima i mislim da je jedan francuski oficir to najbolje opisao recima da je u pitanju bio oruzani sukob u kojoj se obe strane nisu pridrzavale zenevskih konvencija ali da nije bilo osnove da zapad vojno staje na jednu stranu. Sramota je izneti tako tesku optuzbu koja se nicim ne moze dokazati i tek tako nekoga optuziti za genocid koji se nije desio i koji se ne bi ni desio. Ako on posle ovoga i dalje ostane ambasador u Srbiji onda ova zemlja vise ne treba ni da postoji.

Zohan

pre 3 godine

To jednostavno nije istina. Toliko im se zurilo i savet bezbednosti UN su preskocili. Neke razloge su imali, politicko ekonomske sta god, genocid sigurno nije.

Ausvajs

pre 3 godine

Zbog ovog što je izjavila njegova ekselencija trebao bi da dobije (Nemačka) bar protestnu notu a ozbiljna zemlja bi ga proterala bez daljnjeg. Jedno je sta misle i koga podržavaju, njihovo pravo, a druge je sta javno izjavljuju i time ponižavaju Srbiju i Srbe.

Belmont

pre 3 godine

sve sto nam se desava je tako jer su neki sa zapada tako rekli.
njima odgovaramo takvi kakvi smo i nece oni dozvoliti da se ovde ista promeni.

savesni gradjanin

pre 3 godine

a bas sad je interesantno dali ste nasli resenje
jeli Kosovo uclanjeno u UN
I kada ce te vec jednom sagledati sve posledice vase agresije

milojko

pre 3 godine

Da,da,...bomardovali ste nas zbog nas. Posipali ste nas uranijumom zbog naše dece. Otimate nam istoriju i pismo zbog naših predaka. Teritoriju nam otimate zbog naših komšija. Naše neprijatelje huškate, pomažete i podržavate protiv nas zbog ljudskih prava. Baš smo vam zahvalni ali nemojte ništa više zbog bas.

iks

pre 3 godine

Imaju dobru taktiku. Proglase nekog za diktatora i imaju pravo da ga sruše sa vlasti uz primenu sile. Proglase neku organizaciju za terorističku i imaju pravo da ubijaju članove. Proglase da neka država hoće da počini genocid i imaju pravo da je bombarduju.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Bombardovanje 1999. je bilo neophodno, morali smo da sprečimo genocid"



Sramna izjava ovog čoveka. Ali baš sramna izjava. Ako ste imali šta protiv Miloševića zašto je srpski narod doveden do prosjačkog štapa. Sistemaski ste nam uništili ekonomiju, industriju, poljoprivredu...

miro split

pre 3 godine

A, zašto vi ne pitate gospodina po čemu on zna da su Srbi spremali genocid nad Albancima.
Od kad je samo sumnja bez ikakvi dokaza da neko želi počiniti krivično djelo dovoljna da se čovik spremi na robiju ili da se osudi na smrt?

ЈЕДАН ЈЕДИНИ

pre 3 godine

Ништа ви нисте спречили, већ сте протерали 200000 Срба са вечитих огњишта и направили један велики дестабилизатор на балкану. И покушај отимања дела територије једне суверене државе покушавате да оправдате том грозном речи геноцидом, а Србија никада није водила ниједан освајачки рат, ал сте ви велики и ,,увек сте у праву"

milojko

pre 3 godine

Da,da,...bomardovali ste nas zbog nas. Posipali ste nas uranijumom zbog naše dece. Otimate nam istoriju i pismo zbog naših predaka. Teritoriju nam otimate zbog naših komšija. Naše neprijatelje huškate, pomažete i podržavate protiv nas zbog ljudskih prava. Baš smo vam zahvalni ali nemojte ništa više zbog bas.

Ausvajs

pre 3 godine

Zbog ovog što je izjavila njegova ekselencija trebao bi da dobije (Nemačka) bar protestnu notu a ozbiljna zemlja bi ga proterala bez daljnjeg. Jedno je sta misle i koga podržavaju, njihovo pravo, a druge je sta javno izjavljuju i time ponižavaju Srbiju i Srbe.

Rajko

pre 3 godine

Ma kakav genocid čoveče? Imali ste plan da otcepite Kosovo i sve je išlo u tom pravcu. Takođe, trebalo je isprobati novo oružje, a i planovi su napravljeni u oktobru 1998., pa da se ne bace...

ЈЕДАН ЈЕДИНИ

pre 3 godine

Ништа ви нисте спречили, већ сте протерали 200000 Срба са вечитих огњишта и направили један велики дестабилизатор на балкану. И покушај отимања дела територије једне суверене државе покушавате да оправдате том грозном речи геноцидом, а Србија никада није водила ниједан освајачки рат, ал сте ви велики и ,,увек сте у праву"

iks

pre 3 godine

Imaju dobru taktiku. Proglase nekog za diktatora i imaju pravo da ga sruše sa vlasti uz primenu sile. Proglase neku organizaciju za terorističku i imaju pravo da ubijaju članove. Proglase da neka država hoće da počini genocid i imaju pravo da je bombarduju.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Bombardovanje 1999. je bilo neophodno, morali smo da sprečimo genocid"



Sramna izjava ovog čoveka. Ali baš sramna izjava. Ako ste imali šta protiv Miloševića zašto je srpski narod doveden do prosjačkog štapa. Sistemaski ste nam uništili ekonomiju, industriju, poljoprivredu...

Ivan

pre 3 godine

Ovaj se jos nije probudio iz 99 godine, i ne kapira da ceo svet danas zna posle 22 godine da su sve izmislili i sirili propagandu na tv o nekoj humanitarnoj katastrofi.

Bojan

pre 3 godine

Sve i da je tačno da ste pokušali da "sprečite genocid" (a nije), bombardovanje civila, uništavanje civilnih objekata i osiromašeni uranijum vam nikad nećemo oprostiti.

Zoran Paunovic

pre 3 godine

Gospodinu ambasadoru treba objasniti da Nemacka,kao i NATO po svojim rezolucijama,i pravilima,koji su sami napisali,nemaju pravo da napadnu nikog ko nije napao neku clanicu NATO.Srbija nije napala ni jednu clanicu NATO.

Rust

pre 3 godine

Sprečavali "genocid" na Kosovu rušenjem svih novosadskih mostova, gađanjem RTS-a, kineske ambasade, putničkih vozova, bacanjem zabranjenih kasetnih bombi i osiromašenog uranijuma.

zorz

pre 3 godine

Ppsle ove izjave treba ga proterati iz zemlje. Roj Srba na Kosovu opada, broj Albanaca raste i mi smo nad njima vrsili genocid? Nas narod proteran sa svojih domova i mi nad njima vrsili genocid? Koloko je nasih zivelo na Kosovu 1990. koliko zivi danas? Gospodo, jedini genocid koji se desio bio je nad srpskim natodom od strane albanaca i Natoa. Neka priznaju to, plate ratnu odstetu, izvine se pa da razmislimo da li mozemo da oprostimo

biciklista m

pre 3 godine

nadam se da ćemo imati ...... da reagujemo na ovakva izlaganja kao normalna država i uputiti oštar demarš, protestnu notu ili ti šta već. ovom izjavom je zaslužio da mu se uskrati gostoprimstvo. kukala nam majka sa ovakvim prijateljima.

rai

pre 3 godine

Sramota sta je covek izjavio. Kaze da su iscrpljena sva diplomatska sredstva. To ne moze biti isti na kada su sve vreme podrzavali teroriste i namerno izazivali sukobe. O kakvoj diplomatiji pricate kad ubacujete teroristicke grupe i dajete im oruzije da mogu da ubijaju civile, vojnike i policajce? Drugo, rec genocid se polako devolvira. Na Kosovu su se desavali zlocini i nad Srbima i nad Albancima i mislim da je jedan francuski oficir to najbolje opisao recima da je u pitanju bio oruzani sukob u kojoj se obe strane nisu pridrzavale zenevskih konvencija ali da nije bilo osnove da zapad vojno staje na jednu stranu. Sramota je izneti tako tesku optuzbu koja se nicim ne moze dokazati i tek tako nekoga optuziti za genocid koji se nije desio i koji se ne bi ni desio. Ako on posle ovoga i dalje ostane ambasador u Srbiji onda ova zemlja vise ne treba ni da postoji.

Zlocin i kazna!

pre 3 godine

Pa ako je 'neka odluka morala biti doneta', zašto je niste doneli?!

Zato što niste mogli! Vi niste mogli da donesete tu odluku u Savetu Bezbednosti. Znači niste mogli legitimnim putem, uz poštovanje međunarodnog prava i međunarodnih institucija, pa vas je onda vaša nemoć naterala da mimo svih normi i pravila, mimo međunarodnih zakona i institucija, na svoju ruku, bombardujete jednu Evropsku državu.

Da li shvatate vi, u Evropi, šta ste uradili?

Vi ste pokazali najveće jedinstvo i snagu kroz jedan čin bombardovanja. Znači ne kroz spašavanje ljude od gladi, ili kroz potpisivanje nekog sporazuma, stvaranja neke nove međunarodne institucije, nego kroz jedan nasilnički čin - bombardovanja jedne države.

To mnogo govori o vama i treba veoma pažljivo da se pogledate u ogledalu!

Bilo je perioda u evropskoj istoriji kada je nasilje i ubijanje bilo deo evropskih vrednosti, a vi ste nas, bombardovanjem, naterali da se zapitamo da li je možda još uvek tako?

a_rjesenje

pre 3 godine

Bombardirali su vas,kaze,bez mandata UN-a jer se za Kosovo moralo naci rjesenje...
Ili sam nesto propustio ili rjesenja jos uvijek nema?

veljko

pre 3 godine

Хајде сада лепо, пошто сте "спречили геноцид" повуците признање Косова, пошто је Србија сада једна демократска држава која даје права свим мањинама. А нећете, значи то није био разлог бомбардовања.

nenad

pre 3 godine

A da zaustavite teroriste koji su iskakali iz šuma i kidnapovali i ubijali ljude na kosovu to vam nije palo na pamet ili ste vi i vaša i američka vlada obučili za te akcije. šta bi vi radili da se u vašoj zemlji pojave tako jako naoružani teroristi i ubijali narod nemačke

Мина

pre 3 godine

У Србији сваки страни амбасадор може да нам чита лекције и да нас неоправдано оптужује.Ово је чист безобразлук.Знате оно,када Срби питају америчког пилота,што су нас бомбардовали '99-те,а он каже зато што смо хтели дс протерамо све Албанце са КиМ,а када наши питају: "Када смо их протеривали?",одговара : "Па у време када смо вас бомбардовали."Чудан неки след догађаја.

Neko

pre 3 godine

Hmm...ako sam dobro shvatio njegove reči - oni su to sve učinili za naše dobro, je l' da?! E pa, hvala, ali nemojte više da nam ,,pomažete", snaći ćemo se mi i bez vas!

Ama

pre 3 godine

Mi smo dobili genocid. Koje crno sprecavanje? Dosli kao sprecilili umisljeni genocid. I onda isti genocid sproveli nad Srbima, povadili im organe poubijali, popalili crkve i manastire. A onaj ostatak vecine proterali sa vekovnih ognjista, zemlju zagadili osiromasenim uranijumom. I to sve nije genocid?!? I da i kao slag na tortu na sve to oteli nam deo teritorije onako za kraj.

savesni gradjanin

pre 3 godine

a bas sad je interesantno dali ste nasli resenje
jeli Kosovo uclanjeno u UN
I kada ce te vec jednom sagledati sve posledice vase agresije

Vrli Zapadni Svet

pre 3 godine

Ovde su sprečili katastrofu, u Iraku pronašli oružje za masovno uništenje. Svesni su oni (US, NATO, EU) da su najveći problem ivog sveta upravo oni, ali briga ih, business comes first.

Zohan

pre 3 godine

To jednostavno nije istina. Toliko im se zurilo i savet bezbednosti UN su preskocili. Neke razloge su imali, politicko ekonomske sta god, genocid sigurno nije.

miro split

pre 3 godine

A, zašto vi ne pitate gospodina po čemu on zna da su Srbi spremali genocid nad Albancima.
Od kad je samo sumnja bez ikakvi dokaza da neko želi počiniti krivično djelo dovoljna da se čovik spremi na robiju ili da se osudi na smrt?

Amos Dundee

pre 3 godine

Cilj je bio vojnicki pobediti Jugoslaviju koja je bila strasna regionalna vojna sila. Razlog je bila iskljucivo Vojska Jugoslavije. Nikakvi albanci, nikakvo kosovo nego gvozdje.

Belmont

pre 3 godine

sve sto nam se desava je tako jer su neki sa zapada tako rekli.
njima odgovaramo takvi kakvi smo i nece oni dozvoliti da se ovde ista promeni.

Milutin

pre 3 godine

Ovaj gospodin je još u Beogradu ?!?!
Šta je sledeće?
Da nas ubede da trrba da platimo fakturu za sve troškove koje su zlotvori imali u toku bombardovanja ?

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Bez odluke saveta bezbednosti UN, radi se zapravo o samovolji i zločinu, koji nemački ambasador upravo pravda time da je bio neophodan čin da bi se zločin zaustavio. Jedan zločin je trebao da se zaustavi drugim zločinom. Čudna logika razmišljanja, i to ni manje ni više nego od ambasadora.

Тачна формулација

pre 3 godine

Овом надобудном - глупавом - немачком цинику вавешћу тачну формулацију, пре наратива о геноциду - бомбардујемо Југославију "to diminish Mr. Miloshevichs abbility to wage war."

нс бој

pre 3 godine

На пар вести читам Хрвати почели да нас бране,стају на нашу страну,нешто неће бити добро.

Ivan

pre 3 godine

Ovaj se jos nije probudio iz 99 godine, i ne kapira da ceo svet danas zna posle 22 godine da su sve izmislili i sirili propagandu na tv o nekoj humanitarnoj katastrofi.

Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu

pre 3 godine

Bombardovanje 1999. je bilo neophodno, morali smo da sprečimo genocid"



Sramna izjava ovog čoveka. Ali baš sramna izjava. Ako ste imali šta protiv Miloševića zašto je srpski narod doveden do prosjačkog štapa. Sistemaski ste nam uništili ekonomiju, industriju, poljoprivredu...

Amos Dundee

pre 3 godine

Cilj je bio vojnicki pobediti Jugoslaviju koja je bila strasna regionalna vojna sila. Razlog je bila iskljucivo Vojska Jugoslavije. Nikakvi albanci, nikakvo kosovo nego gvozdje.

zorz

pre 3 godine

Ppsle ove izjave treba ga proterati iz zemlje. Roj Srba na Kosovu opada, broj Albanaca raste i mi smo nad njima vrsili genocid? Nas narod proteran sa svojih domova i mi nad njima vrsili genocid? Koloko je nasih zivelo na Kosovu 1990. koliko zivi danas? Gospodo, jedini genocid koji se desio bio je nad srpskim natodom od strane albanaca i Natoa. Neka priznaju to, plate ratnu odstetu, izvine se pa da razmislimo da li mozemo da oprostimo

milojko

pre 3 godine

Da,da,...bomardovali ste nas zbog nas. Posipali ste nas uranijumom zbog naše dece. Otimate nam istoriju i pismo zbog naših predaka. Teritoriju nam otimate zbog naših komšija. Naše neprijatelje huškate, pomažete i podržavate protiv nas zbog ljudskih prava. Baš smo vam zahvalni ali nemojte ništa više zbog bas.

ЈЕДАН ЈЕДИНИ

pre 3 godine

Ништа ви нисте спречили, већ сте протерали 200000 Срба са вечитих огњишта и направили један велики дестабилизатор на балкану. И покушај отимања дела територије једне суверене државе покушавате да оправдате том грозном речи геноцидом, а Србија никада није водила ниједан освајачки рат, ал сте ви велики и ,,увек сте у праву"

Rajko

pre 3 godine

Ma kakav genocid čoveče? Imali ste plan da otcepite Kosovo i sve je išlo u tom pravcu. Takođe, trebalo je isprobati novo oružje, a i planovi su napravljeni u oktobru 1998., pa da se ne bace...

rai

pre 3 godine

Sramota sta je covek izjavio. Kaze da su iscrpljena sva diplomatska sredstva. To ne moze biti isti na kada su sve vreme podrzavali teroriste i namerno izazivali sukobe. O kakvoj diplomatiji pricate kad ubacujete teroristicke grupe i dajete im oruzije da mogu da ubijaju civile, vojnike i policajce? Drugo, rec genocid se polako devolvira. Na Kosovu su se desavali zlocini i nad Srbima i nad Albancima i mislim da je jedan francuski oficir to najbolje opisao recima da je u pitanju bio oruzani sukob u kojoj se obe strane nisu pridrzavale zenevskih konvencija ali da nije bilo osnove da zapad vojno staje na jednu stranu. Sramota je izneti tako tesku optuzbu koja se nicim ne moze dokazati i tek tako nekoga optuziti za genocid koji se nije desio i koji se ne bi ni desio. Ako on posle ovoga i dalje ostane ambasador u Srbiji onda ova zemlja vise ne treba ni da postoji.

Zoran Paunovic

pre 3 godine

Gospodinu ambasadoru treba objasniti da Nemacka,kao i NATO po svojim rezolucijama,i pravilima,koji su sami napisali,nemaju pravo da napadnu nikog ko nije napao neku clanicu NATO.Srbija nije napala ni jednu clanicu NATO.

Rust

pre 3 godine

Sprečavali "genocid" na Kosovu rušenjem svih novosadskih mostova, gađanjem RTS-a, kineske ambasade, putničkih vozova, bacanjem zabranjenih kasetnih bombi i osiromašenog uranijuma.

veljko

pre 3 godine

Хајде сада лепо, пошто сте "спречили геноцид" повуците признање Косова, пошто је Србија сада једна демократска држава која даје права свим мањинама. А нећете, значи то није био разлог бомбардовања.

Ama

pre 3 godine

Mi smo dobili genocid. Koje crno sprecavanje? Dosli kao sprecilili umisljeni genocid. I onda isti genocid sproveli nad Srbima, povadili im organe poubijali, popalili crkve i manastire. A onaj ostatak vecine proterali sa vekovnih ognjista, zemlju zagadili osiromasenim uranijumom. I to sve nije genocid?!? I da i kao slag na tortu na sve to oteli nam deo teritorije onako za kraj.

Zohan

pre 3 godine

To jednostavno nije istina. Toliko im se zurilo i savet bezbednosti UN su preskocili. Neke razloge su imali, politicko ekonomske sta god, genocid sigurno nije.

miro split

pre 3 godine

A, zašto vi ne pitate gospodina po čemu on zna da su Srbi spremali genocid nad Albancima.
Od kad je samo sumnja bez ikakvi dokaza da neko želi počiniti krivično djelo dovoljna da se čovik spremi na robiju ili da se osudi na smrt?

nenad

pre 3 godine

A da zaustavite teroriste koji su iskakali iz šuma i kidnapovali i ubijali ljude na kosovu to vam nije palo na pamet ili ste vi i vaša i američka vlada obučili za te akcije. šta bi vi radili da se u vašoj zemlji pojave tako jako naoružani teroristi i ubijali narod nemačke

Ausvajs

pre 3 godine

Zbog ovog što je izjavila njegova ekselencija trebao bi da dobije (Nemačka) bar protestnu notu a ozbiljna zemlja bi ga proterala bez daljnjeg. Jedno je sta misle i koga podržavaju, njihovo pravo, a druge je sta javno izjavljuju i time ponižavaju Srbiju i Srbe.

Neko

pre 3 godine

Hmm...ako sam dobro shvatio njegove reči - oni su to sve učinili za naše dobro, je l' da?! E pa, hvala, ali nemojte više da nam ,,pomažete", snaći ćemo se mi i bez vas!

biciklista m

pre 3 godine

nadam se da ćemo imati ...... da reagujemo na ovakva izlaganja kao normalna država i uputiti oštar demarš, protestnu notu ili ti šta već. ovom izjavom je zaslužio da mu se uskrati gostoprimstvo. kukala nam majka sa ovakvim prijateljima.

iks

pre 3 godine

Imaju dobru taktiku. Proglase nekog za diktatora i imaju pravo da ga sruše sa vlasti uz primenu sile. Proglase neku organizaciju za terorističku i imaju pravo da ubijaju članove. Proglase da neka država hoće da počini genocid i imaju pravo da je bombarduju.

Zlocin i kazna!

pre 3 godine

Pa ako je 'neka odluka morala biti doneta', zašto je niste doneli?!

Zato što niste mogli! Vi niste mogli da donesete tu odluku u Savetu Bezbednosti. Znači niste mogli legitimnim putem, uz poštovanje međunarodnog prava i međunarodnih institucija, pa vas je onda vaša nemoć naterala da mimo svih normi i pravila, mimo međunarodnih zakona i institucija, na svoju ruku, bombardujete jednu Evropsku državu.

Da li shvatate vi, u Evropi, šta ste uradili?

Vi ste pokazali najveće jedinstvo i snagu kroz jedan čin bombardovanja. Znači ne kroz spašavanje ljude od gladi, ili kroz potpisivanje nekog sporazuma, stvaranja neke nove međunarodne institucije, nego kroz jedan nasilnički čin - bombardovanja jedne države.

To mnogo govori o vama i treba veoma pažljivo da se pogledate u ogledalu!

Bilo je perioda u evropskoj istoriji kada je nasilje i ubijanje bilo deo evropskih vrednosti, a vi ste nas, bombardovanjem, naterali da se zapitamo da li je možda još uvek tako?

Мина

pre 3 godine

У Србији сваки страни амбасадор може да нам чита лекције и да нас неоправдано оптужује.Ово је чист безобразлук.Знате оно,када Срби питају америчког пилота,што су нас бомбардовали '99-те,а он каже зато што смо хтели дс протерамо све Албанце са КиМ,а када наши питају: "Када смо их протеривали?",одговара : "Па у време када смо вас бомбардовали."Чудан неки след догађаја.

a_rjesenje

pre 3 godine

Bombardirali su vas,kaze,bez mandata UN-a jer se za Kosovo moralo naci rjesenje...
Ili sam nesto propustio ili rjesenja jos uvijek nema?

Bojan

pre 3 godine

Sve i da je tačno da ste pokušali da "sprečite genocid" (a nije), bombardovanje civila, uništavanje civilnih objekata i osiromašeni uranijum vam nikad nećemo oprostiti.

savesni gradjanin

pre 3 godine

a bas sad je interesantno dali ste nasli resenje
jeli Kosovo uclanjeno u UN
I kada ce te vec jednom sagledati sve posledice vase agresije

Vrli Zapadni Svet

pre 3 godine

Ovde su sprečili katastrofu, u Iraku pronašli oružje za masovno uništenje. Svesni su oni (US, NATO, EU) da su najveći problem ivog sveta upravo oni, ali briga ih, business comes first.

Belmont

pre 3 godine

sve sto nam se desava je tako jer su neki sa zapada tako rekli.
njima odgovaramo takvi kakvi smo i nece oni dozvoliti da se ovde ista promeni.

нс бој

pre 3 godine

На пар вести читам Хрвати почели да нас бране,стају на нашу страну,нешто неће бити добро.

Тачна формулација

pre 3 godine

Овом надобудном - глупавом - немачком цинику вавешћу тачну формулацију, пре наратива о геноциду - бомбардујемо Југославију "to diminish Mr. Miloshevichs abbility to wage war."

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Bez odluke saveta bezbednosti UN, radi se zapravo o samovolji i zločinu, koji nemački ambasador upravo pravda time da je bio neophodan čin da bi se zločin zaustavio. Jedan zločin je trebao da se zaustavi drugim zločinom. Čudna logika razmišljanja, i to ni manje ni više nego od ambasadora.

Milutin

pre 3 godine

Ovaj gospodin je još u Beogradu ?!?!
Šta je sledeće?
Da nas ubede da trrba da platimo fakturu za sve troškove koje su zlotvori imali u toku bombardovanja ?