Četvrtak, 12.09.2002.

08:30

Kostunica: Nema potrebe reagovati na izjavu u vezi s RS

Izvor: SENSE

Kostunica: Nema potrebe reagovati na izjavu u vezi s RS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 22 godine

Ne znam zasto se u muslimanskim komentarima pominje Vojvodina koja bi trebalo,valjda, da pripadne Madjarskoj ukoliko bi se Republika Srpska pripojila Srbiji i Crnoj Gori. U srpskoj pokrajini Vojvodini zivi 78% Srba ( do ratova tokom devedesetih bilo ih je oko 71-72%). U Subotici,gradu sa najvecom manjinskom populacijom, Madjara po najnovijem popisu ima 45000,od ukupno 150 000 stanovnika.Po kom bi to osnovu moglo izjednaciti Vojvodinu i Republiku Srpsku?

nemanja

pre 22 godine

Kostunica zna ko je i sta prica, i na to mu hvala.Ali dabe trud i zelja RS,da postane deo SRBIJE, to se nece dogoditi ,zato sto srbija ima mnogo "BRANROVICA".Kad taki nestanu onda ce SRBIJA biti PRAVA DRZAVA.

MERMERAC

pre 22 godine

Da, da, zlonamerno protumacene reci Kostunice, a citav svet (i oni iz UN i oni iz EU i oni iz Bosne i oni normalni iz Beograda) jedno te isto razumeli. Ja kada kazem bundeva ne mislim na klikere. Veoma naivno druze predsednice, ali izgleda da nas ti lepo pripremas za jos koji sukob.

Sasa

pre 22 godine

Covek je rekao pa sta? Ima pravo na svoj stav. Kome se ne svidja neka bira drugoga. I treba pitati ljude u RS da li se oni osecaju bosnjacima. Ocigledno je bilo prilikom proslave titule koliko se sandzaklije osecaju Srbima.

Nenad Prnic

pre 22 godine

Veoma, veoma loš primer diplomatije na delu, dragi moj gospodine Koštunica.
Ja iskreno verujem da ono što iznosite u javnosti zaista i mislite i najintimnije i verujete u to. Ništa u tome nema lošeg. Barem se dokazujete kao principijelan i iskren čovek. Jednostavno verujete u ono što govorite.
Ono što je problem jeste da ste vi čovek na vodećem državnom položaju i kao takvom svaka vaša izjava, kako god ona zvučala, podleže skrutini. U međunarodnoj diplomatiji, naročito, veoma je važno biti dovoljno mudar, da ne kažem lukav, i osetiti kako druga strana diše te reagovati promućurno i ostvariti odnosno zaštiti svoje interese a da se ta ista druga strana ne oseti “prevedenom preko vode”. Jedno raditi a drugo govoriti, ponekad je i to diplomatija. Ponekad i izgubljena bitka može voditi pobedi - na duge staze.

Ranko

pre 22 godine

Covek je rekao kako misli i kako je u stvari. Republika Srpska ce jednog lepog dana koji nece biti daleko,ako bog da!, sama reci svojim demokratskim pravom gde ce i sa kime ce. A huskas Silajdjic...pa to je jedino sto on zna- da kopa po tudjem prtljagu i da cmizdri "Ljudiii evo hin hoce da se ocjepe,ba"
Proslo je vreme rata, ali Bosna nikad biti drzava nece, ne zato sto to Srbija neda ili Hrvatska neda, vec sto sav hriscanski vecinski narod u njoj to nece. To mora biti jasno svima koji na silu hoce da naprave drzavu. Nece moci,pa i njihova kasida kaze:
"Od nameta nema selameta!"
mozda se oni toga fobicno plase.

Ema

pre 22 godine

Pa zar jos nismo naucili nesto od toliko trnovitog iskustva (ne samo zadnjih 13 godina, vec sve vreme)!? BEZ DVOLICNOSTI I DVOSTRUKIH STANDARDA! (a to je najopasnije za politicare koji daju eksplozivne izjave dok im je brzi jezik nego um). Isto stanoviste (koje je dr. Kostunica izneo) onda mora vaziti i za sve ostale nacije. Napr., Srbi iz Hrvatske i Bosne/Hercegovine koji su izbegli u Srbiju su dobili Yu drzavljanstvo. Prosle godine, kad je madjarska vlada odobrila madjarske legitimacije Madjarima koji zive u susednim zemljama, Sloveniji, Hrvatskoj, Vojvodini (Yu), Rumuniji, Ukraini i Slovackoj, podigla se tolika prasina u Srbiji da to nikada necu zaboraviti. Da podsetim samo, posto ce se uskoro pridruziti porodici EU, Madjarska mora usaglastiti svoje zakone na tom nivou (jedan od kojih je i uvesti vize za gradjane zemalja ne-clanica). Madjari znaju da bi na taj nacin ostali bez kontakta sa svojim sunarodnicima koji zive u okolnim zemljama, ako bi se vize morale uvesti. Tako su poceli za izdavanjem legitimacija, da bi tom narodu olaksali putovanje. Samo u Rumuniji zivi izmedju 2.5 i 3 miliona Madjara, ne zaboravite to, a Transilvanija je Madjarima isto ono sto je i Srbima Kosovo (kulturno i iskorijski). Zapravo, ne treba se biti ni 100% Madjar da bi se dobila legitimacija, vec za 'dokaz' se uzima osnovno znanje madjarskog jezika. Opet, ta legitimacija samo predtsvalja dozvolu za dozivotni rad i boravak u Madjarskoj, dozovlu na besplatno skolovanje i zdravstvene usluge u Madjarskoj, a ne automatsko drzavljanstvo. Slovacka i Rumunija su najostrije reagovale navodeci da nikada nece dozvoliti svojim gradjanima da poseduju madjarske legitimacija (dosta bizarno samo po sebi). U Srbiji je vlada bila O.K. s'tim, ali je medju ljudima bilo toliko negodovanja. Cemu i odakle toliko straha i mrznje??? Koga bi zabolele te famozne legitimacije? Ko bi imao stete od toga? To nikako ne mogu razumeti, pogotovu zato sto dok nasim Madjarima negodujemo tu 'benificiju', u isto vreme izbeglim Srbima iz Bosne i Hrvatske priznajemo ta ista 'prava'!? Meni nije jasna tolika dvolicnost, zaista besmisleno.
I, da, pitanje za dr. Kostunicu: kako biste odreagovali (Vi, kao nacionalista bez 'dlaka na jeziku') kad biste culi nekoga od madjarskih politicara da kaze kako su Backa, Banat i Srem samo 'privremeno izdvojeni' iz Madjarske i da je samo pitanje vremena kad ce se vratiti nazad? Kada cete nauciti osnovne lekcije? Ne secite stolicu na kojoj sedite!

dragan , banjaluka

pre 22 godine

Jos jedna pateticna izjava salonskog nacionaliste, zaista zalim srbiju sto je izabrala novog milosevica...Valjda nije cuo da u rs odnosno bih zive tri konstitutivna naroda kao sto su uvijek zivjeli i zivjece, pa se njihove predstavnike sve pita.
No nije ni cudo kada znamo da su mu partner ovdasnji lopovi i nacionalisti i zitelji Haga koje je zadnji takav pokusaj tamo nastanio. Mozda bi i Kostunica volio zivjeti u Holandiji ali se nazalost Haski tribunal od iduce godine premjesta u Sarajevo kada pocinje s radom odjel Drzavnog suda BiH za ratne zlocine.
Dobro kaze da nema potrebe da ista objasnjava, znamo gospodine znamo sve nema potrebe da objasnjavate , ali iduci put se dovucite u rov ovamo , umjesto slikanja sa automatskom puskom negdje na topcideru.

Zoki

pre 22 godine

Moze Kostunica privatno da misli sta hoce, ali ako je na funkciji predsednika najmanje sto mora da uradi jeste da deluje i da se ponasa u interesu drzave na cijem je jos uvek celu. Prosto ne mogu da shvatim cemu ovakva izjava, osim kao propaganda za izvestan broj biraca cijim usima prija ovakva i ona druga ksenofobna retorika.
Tuzno, zaista tuzno... Pametan se uci na tudjim greskama, budala na svojim. Pa sta smo onda mi kad ni iz svojih gresaka nista ne naucimo?

Serdar Rade

pre 22 godine

Vrlo vesto izbegavanje dalje otvaranje konzerve sa crvima i jos vestije osvajanje konzervativnih glasova u Srbiji... Svakak nije mogao Srbima u Zvorniku da poruci da Srbi u Srb.&CG ni malo ne mare za njih...

Nenad

pre 22 godine

Ne mogu da verujem da se ovako ponasa jedan doktor prava!Pa ti u ulozi predsednik Jugoslavije nemas pravo na sopstvene stavove covece, jer ti stavovi se tumace kao drzavni! Ako ce neko da nastrada ili da se napravi steta zbog tvojih "licnih stavova" onda odgovara drzava a ne ti! Uzas kolka transformacija jednog coveka za samo dve godine.

svjetlana

pre 22 godine

Nije jedini Kostinica koji tako misli.To je stav dobrog dela Srbije, ali samo dok se hvataju politicki poeni. Kada zagusti onad su im izbeglice zanovetli. A sta ce drugo Kostunica da radi kada ga takozvnai "srpski biznismeni" s druge strane Drine finansiraju. Mora covek da im se oduzi. Nije li zbog toga uzeo i onog nesrtetnog Obrena za ministra. Transparentnost u finanisranju politickih stranak je izmedju ostalog sustina zapadne demokartije. usput, st to moze Kostunica sa svojom ekipom da ponudi Srbiji? Nista vise nego sto je Milosevic mogao.

Milos Obrenovic

pre 22 godine

To sto kaz nas predsednik lezi na srcu svakog patriote (mada to drugi krste kao nacionalizam) i bilo bi normalno da svaki normalan covek, bilo gde u svetu, koji sebe smatra demokratom razume ljudsku zelju Srba iz BiH da zive sa svojom bracom u Srbiji i Crnoj Gori! Cude me komentari pojedinih citalaca da se to ne rade politicari iz drugih zemalja! To shvatam pre kao njihovo nepoznavanje istorije i diplomatskih odnosa u regionu i svetu! Sta rade Madjari u Transilvaniji, Nemci u Poljskoj, Britanci na Foklandima i sl.
Ipak, moram da priznam da nama trebaju "Obrenovici" na celu drzave a ne "Karadjordjevici", pod kojima su Srbi "casno i junacki" izgubili milione ljudi i nakon jednog veka spali na pola populacije! Znaci jedno je sta covek oseca u srcu, a drugo je sta on radi, planira i dr. pogotovo ako je u isto vreme na celu drzave....

Nedzad

pre 22 godine

Kostunica je u pravu. On nema sta da objasnjava o svom stavu. On je ksenofobicni nacionalista koji je vise puta dao komentare koji govore o tome da da je on bio u Milosevicevoj poziciji ne bi izabrao bitno drugacija rjesenja. Strasno je sto su DOS i potreba da se skine s vlasti MIlosevic dovele do toga da jedan politicar koji nije mogao prosiriti svoju partiju mnogo izvan kruga svoje porodice, sada ima sansu da upravlja zemljom na stetu njenih gradjana, a izgleda i na stetu susjednih zemalja.

Japanac

pre 22 godine

SLOBODA NE
Ovakve izjave su upucene sa ciljem da se pridobiju glasovi sps srs i ostalih "patriotskih" snaga. Tesko narodu ako opet Titovi djaci dobiju izbore. Kakvi su to karakteri kada imaju pricu za svakoga. Njegova stranka bi se trebala zvati KVD (kako vetar duva)

Mr Sudarevic

pre 22 godine

Nije mi jasno odakle ovoliko kosmopolita i liberala u Srbiji. Pa sta i da je kostunica rekao da je RS samo privremeno odvojena od Srbije. Ukoliko bi Srbi u BiH imali onliko prava koliko se daje Albancima na Kosovu i Muslimanima (pardon, Bosnjacima) u BiH sigurno je da bi izglasali odcepljenje od te fantomske tvorevine BiH.
Haris Silajdzic je stotinu puta naveo Sandzak kao "nerazdvojivi dio bosnjacke teritorije" a niko se od ovih liberala nije bunio. Nemojte molim vas da ponizavate nas (i vas) srbe kao naciju. Nismo mi nista ni gori ni bolji od ostalih nacija u regionu a i ne zelimo nista vise od ostalih nacija.

Pavle

pre 22 godine

Neverovatno je to da kada Alija Izetbegovic ili Haris Silajdzic izjave kako su stanovnici Sandzaka "Bosnjaci koji su samo privremeno odvojeni od Bosne i Herecegovine" niko ne reaguje i ne osudi takvu njihovu izjavu, a kada Kostunica nesto slicno izjavi za Republiku Srpsku svi su odjednom revoltirani. Narod RS ima demokratsko pravo da putem referenduma odluci gde zeli da zivi. Svako ko zeli da to njihovo demokratsko pravo proglasi za "velikosrpski sovinizam" "srpsku agresiju" i sl. je anti-demokrata.

jeremija

pre 22 godine

I na pocetku miloseviceve karijere je zapad drzao do konsultacija, dogovora i razgovora sa njim. Nakon njegovih nacionalisticko krvolocnih poteza stvar se brzo promenila. U slucaju K. ce se brzo desiti da na nerazumne nacionaliste sa balkana sensibilizirani zapad (inace ocigledno duboko omrazen u istim politickim krugovima u srbiji) jos brze zatvori vrata i finansijsku slavinu, no sto je to uradio u milosevicevom slucaju.
do propasti.

kriticar

pre 22 godine

Kostunica bi da kaze da je to stvar za unutrasnju upotrebu, kako za njegovu kampanju u Srbiji tako i za njegove politicke partnere u RS.

Goran

pre 22 godine

Neverovatno nepromisljena izjava! Zamislite kad bi i drugi drzavnici izjavljivali takve stvari o svojim sunarodnicima u okolnim zemljama - npr. Madjarski predsednik o Madjarima u vojvodini ("samo smo privremno razdvojeni, ali vi ste zapravo nasi i mi cemo se ujediniti"), ili Rumunski predsednik o Rumunima u Srbiji, itd. itd. Do cega bi to dovelo?

G.M.

pre 22 godine

Neverovatna je nacionalisticka akrobatika g. Kostunice, koju pokusava da sakrije pod plastom kvazi-demokratskih govora. I dok licno tvrdi da su Srbi iz RS samo "privremeno odvojeni", a sto ce reci da ce jednog dana ipak biti u istoj drzavi sa Srbijom, Kostunica u isti mah kaze i da je "posle deset godina krvavih sukoba" proces razdvajanja bivse SFRJ zavrsen i da bi svaki ponovni pokusaj menjanja granica na Balkanu "znacio poziv za nastavak balkanske drame".Nije li svojom izavom o "privremenoj odvojenosti" taj poziv za nastavak balkanske drame uputio sam Kostunica koji, uzgred, smatra da "nema sta da se objasnjava oko stava prema Republici Srpskoj. Taj moj stav je dobro poznat i nije promenjen. Javno je izrazen i potvrdjen".

Hans Kristijan Andersen

pre 22 godine

Bio jednom jedan vodja. Rekao je: sav moj narod ce ziveti u jednoj drzavi. Posle toga je njegov narod preziveo ubijanja, progone, siromastvo, izolaciju i bombardovanje. Onda je narod uvideo prave namere vodje, zbacio ga sa vlasti i poslao u zatvor. Mislilo se da je narod naucio lekciju i da vise nikada nece izabrati vodju slicnog njemu. Da, mislilo se...

Ljubomir

pre 22 godine

Dva dobra (D)ruga (S) i (S) dadose mi knjigu "Cica Vojina koliba" da je ponovo procitam, polako, narednih deset godina. Veliko im "hvala"!

amstel

pre 22 godine

Ovo ste krajnje nesrecno iskombinovali. Prvi deo vesti je komentar Dr. Vojislava Kostunice na jucerasnje reagovanje zvanicnika Federacije, a drugi deo je izvod iz govora pred Generalnom skupstinom i nema veze sa prvim delom!!!
Zapanjuje me sirovost ovih Nobelovaca mira i saradnje. Oni bi se i tukli ne bili zavladao mir. To je hteo i Milosevic.

Petar Antunovic

pre 22 godine

Ne moze se ovako objasnjavati jedna problematicna izjava (ako je Kostunica dobro citiran u danasnjoj vjesti). Ne moze se reci ja nisam rekao za B da je A, jer ni C nije D. To vise ne prolazi ni u osnovnoj skoli.
Mi mozemo samo da zalimo sto nemamo pravog politicara dovoljno vjestog, lukavog, pametnog, dakle sve one osobine koje bi ga kasnije uvele u istoriju kao istorijsku licnost. Srbija je debelo zakasnila sa rjesavanjem svojeg nacionalnog pitanja, svoje drzave i svojih granica. Ali nije jedina. Stice se utisak da se ostalima pomaze da svoja pitanja rijese na maksimalno pravican nacin, ali ne i Srbiji (razlicit pristup bosanskom i kosovskom pitanju, npr). I tu dolazimo do prastarog pitanja: mrzi li nas svijet i sve nam radi to sto nam radi ili mi imamo mediokritete politicare (sklop istorijskih okolnosti, ne necija zelja!), pa su rezultati ovakvi kakvi su. Ja pripadam onima koji su za ovo drugo.

Petar Antunovic

pre 22 godine

Ne moze se ovako objasnjavati jedna problematicna izjava (ako je Kostunica dobro citiran u danasnjoj vjesti). Ne moze se reci ja nisam rekao za B da je A, jer ni C nije D. To vise ne prolazi ni u osnovnoj skoli.
Mi mozemo samo da zalimo sto nemamo pravog politicara dovoljno vjestog, lukavog, pametnog, dakle sve one osobine koje bi ga kasnije uvele u istoriju kao istorijsku licnost. Srbija je debelo zakasnila sa rjesavanjem svojeg nacionalnog pitanja, svoje drzave i svojih granica. Ali nije jedina. Stice se utisak da se ostalima pomaze da svoja pitanja rijese na maksimalno pravican nacin, ali ne i Srbiji (razlicit pristup bosanskom i kosovskom pitanju, npr). I tu dolazimo do prastarog pitanja: mrzi li nas svijet i sve nam radi to sto nam radi ili mi imamo mediokritete politicare (sklop istorijskih okolnosti, ne necija zelja!), pa su rezultati ovakvi kakvi su. Ja pripadam onima koji su za ovo drugo.

amstel

pre 22 godine

Ovo ste krajnje nesrecno iskombinovali. Prvi deo vesti je komentar Dr. Vojislava Kostunice na jucerasnje reagovanje zvanicnika Federacije, a drugi deo je izvod iz govora pred Generalnom skupstinom i nema veze sa prvim delom!!!
Zapanjuje me sirovost ovih Nobelovaca mira i saradnje. Oni bi se i tukli ne bili zavladao mir. To je hteo i Milosevic.

Ljubomir

pre 22 godine

Dva dobra (D)ruga (S) i (S) dadose mi knjigu "Cica Vojina koliba" da je ponovo procitam, polako, narednih deset godina. Veliko im "hvala"!

Hans Kristijan Andersen

pre 22 godine

Bio jednom jedan vodja. Rekao je: sav moj narod ce ziveti u jednoj drzavi. Posle toga je njegov narod preziveo ubijanja, progone, siromastvo, izolaciju i bombardovanje. Onda je narod uvideo prave namere vodje, zbacio ga sa vlasti i poslao u zatvor. Mislilo se da je narod naucio lekciju i da vise nikada nece izabrati vodju slicnog njemu. Da, mislilo se...

G.M.

pre 22 godine

Neverovatna je nacionalisticka akrobatika g. Kostunice, koju pokusava da sakrije pod plastom kvazi-demokratskih govora. I dok licno tvrdi da su Srbi iz RS samo "privremeno odvojeni", a sto ce reci da ce jednog dana ipak biti u istoj drzavi sa Srbijom, Kostunica u isti mah kaze i da je "posle deset godina krvavih sukoba" proces razdvajanja bivse SFRJ zavrsen i da bi svaki ponovni pokusaj menjanja granica na Balkanu "znacio poziv za nastavak balkanske drame".Nije li svojom izavom o "privremenoj odvojenosti" taj poziv za nastavak balkanske drame uputio sam Kostunica koji, uzgred, smatra da "nema sta da se objasnjava oko stava prema Republici Srpskoj. Taj moj stav je dobro poznat i nije promenjen. Javno je izrazen i potvrdjen".

Goran

pre 22 godine

Neverovatno nepromisljena izjava! Zamislite kad bi i drugi drzavnici izjavljivali takve stvari o svojim sunarodnicima u okolnim zemljama - npr. Madjarski predsednik o Madjarima u vojvodini ("samo smo privremno razdvojeni, ali vi ste zapravo nasi i mi cemo se ujediniti"), ili Rumunski predsednik o Rumunima u Srbiji, itd. itd. Do cega bi to dovelo?

kriticar

pre 22 godine

Kostunica bi da kaze da je to stvar za unutrasnju upotrebu, kako za njegovu kampanju u Srbiji tako i za njegove politicke partnere u RS.

Pavle

pre 22 godine

Neverovatno je to da kada Alija Izetbegovic ili Haris Silajdzic izjave kako su stanovnici Sandzaka "Bosnjaci koji su samo privremeno odvojeni od Bosne i Herecegovine" niko ne reaguje i ne osudi takvu njihovu izjavu, a kada Kostunica nesto slicno izjavi za Republiku Srpsku svi su odjednom revoltirani. Narod RS ima demokratsko pravo da putem referenduma odluci gde zeli da zivi. Svako ko zeli da to njihovo demokratsko pravo proglasi za "velikosrpski sovinizam" "srpsku agresiju" i sl. je anti-demokrata.

jeremija

pre 22 godine

I na pocetku miloseviceve karijere je zapad drzao do konsultacija, dogovora i razgovora sa njim. Nakon njegovih nacionalisticko krvolocnih poteza stvar se brzo promenila. U slucaju K. ce se brzo desiti da na nerazumne nacionaliste sa balkana sensibilizirani zapad (inace ocigledno duboko omrazen u istim politickim krugovima u srbiji) jos brze zatvori vrata i finansijsku slavinu, no sto je to uradio u milosevicevom slucaju.
do propasti.

Mr Sudarevic

pre 22 godine

Nije mi jasno odakle ovoliko kosmopolita i liberala u Srbiji. Pa sta i da je kostunica rekao da je RS samo privremeno odvojena od Srbije. Ukoliko bi Srbi u BiH imali onliko prava koliko se daje Albancima na Kosovu i Muslimanima (pardon, Bosnjacima) u BiH sigurno je da bi izglasali odcepljenje od te fantomske tvorevine BiH.
Haris Silajdzic je stotinu puta naveo Sandzak kao "nerazdvojivi dio bosnjacke teritorije" a niko se od ovih liberala nije bunio. Nemojte molim vas da ponizavate nas (i vas) srbe kao naciju. Nismo mi nista ni gori ni bolji od ostalih nacija u regionu a i ne zelimo nista vise od ostalih nacija.

svjetlana

pre 22 godine

Nije jedini Kostinica koji tako misli.To je stav dobrog dela Srbije, ali samo dok se hvataju politicki poeni. Kada zagusti onad su im izbeglice zanovetli. A sta ce drugo Kostunica da radi kada ga takozvnai "srpski biznismeni" s druge strane Drine finansiraju. Mora covek da im se oduzi. Nije li zbog toga uzeo i onog nesrtetnog Obrena za ministra. Transparentnost u finanisranju politickih stranak je izmedju ostalog sustina zapadne demokartije. usput, st to moze Kostunica sa svojom ekipom da ponudi Srbiji? Nista vise nego sto je Milosevic mogao.

Japanac

pre 22 godine

SLOBODA NE
Ovakve izjave su upucene sa ciljem da se pridobiju glasovi sps srs i ostalih "patriotskih" snaga. Tesko narodu ako opet Titovi djaci dobiju izbore. Kakvi su to karakteri kada imaju pricu za svakoga. Njegova stranka bi se trebala zvati KVD (kako vetar duva)

Milos Obrenovic

pre 22 godine

To sto kaz nas predsednik lezi na srcu svakog patriote (mada to drugi krste kao nacionalizam) i bilo bi normalno da svaki normalan covek, bilo gde u svetu, koji sebe smatra demokratom razume ljudsku zelju Srba iz BiH da zive sa svojom bracom u Srbiji i Crnoj Gori! Cude me komentari pojedinih citalaca da se to ne rade politicari iz drugih zemalja! To shvatam pre kao njihovo nepoznavanje istorije i diplomatskih odnosa u regionu i svetu! Sta rade Madjari u Transilvaniji, Nemci u Poljskoj, Britanci na Foklandima i sl.
Ipak, moram da priznam da nama trebaju "Obrenovici" na celu drzave a ne "Karadjordjevici", pod kojima su Srbi "casno i junacki" izgubili milione ljudi i nakon jednog veka spali na pola populacije! Znaci jedno je sta covek oseca u srcu, a drugo je sta on radi, planira i dr. pogotovo ako je u isto vreme na celu drzave....

Nedzad

pre 22 godine

Kostunica je u pravu. On nema sta da objasnjava o svom stavu. On je ksenofobicni nacionalista koji je vise puta dao komentare koji govore o tome da da je on bio u Milosevicevoj poziciji ne bi izabrao bitno drugacija rjesenja. Strasno je sto su DOS i potreba da se skine s vlasti MIlosevic dovele do toga da jedan politicar koji nije mogao prosiriti svoju partiju mnogo izvan kruga svoje porodice, sada ima sansu da upravlja zemljom na stetu njenih gradjana, a izgleda i na stetu susjednih zemalja.

Nenad

pre 22 godine

Ne mogu da verujem da se ovako ponasa jedan doktor prava!Pa ti u ulozi predsednik Jugoslavije nemas pravo na sopstvene stavove covece, jer ti stavovi se tumace kao drzavni! Ako ce neko da nastrada ili da se napravi steta zbog tvojih "licnih stavova" onda odgovara drzava a ne ti! Uzas kolka transformacija jednog coveka za samo dve godine.

Zoki

pre 22 godine

Moze Kostunica privatno da misli sta hoce, ali ako je na funkciji predsednika najmanje sto mora da uradi jeste da deluje i da se ponasa u interesu drzave na cijem je jos uvek celu. Prosto ne mogu da shvatim cemu ovakva izjava, osim kao propaganda za izvestan broj biraca cijim usima prija ovakva i ona druga ksenofobna retorika.
Tuzno, zaista tuzno... Pametan se uci na tudjim greskama, budala na svojim. Pa sta smo onda mi kad ni iz svojih gresaka nista ne naucimo?

dragan , banjaluka

pre 22 godine

Jos jedna pateticna izjava salonskog nacionaliste, zaista zalim srbiju sto je izabrala novog milosevica...Valjda nije cuo da u rs odnosno bih zive tri konstitutivna naroda kao sto su uvijek zivjeli i zivjece, pa se njihove predstavnike sve pita.
No nije ni cudo kada znamo da su mu partner ovdasnji lopovi i nacionalisti i zitelji Haga koje je zadnji takav pokusaj tamo nastanio. Mozda bi i Kostunica volio zivjeti u Holandiji ali se nazalost Haski tribunal od iduce godine premjesta u Sarajevo kada pocinje s radom odjel Drzavnog suda BiH za ratne zlocine.
Dobro kaze da nema potrebe da ista objasnjava, znamo gospodine znamo sve nema potrebe da objasnjavate , ali iduci put se dovucite u rov ovamo , umjesto slikanja sa automatskom puskom negdje na topcideru.

Serdar Rade

pre 22 godine

Vrlo vesto izbegavanje dalje otvaranje konzerve sa crvima i jos vestije osvajanje konzervativnih glasova u Srbiji... Svakak nije mogao Srbima u Zvorniku da poruci da Srbi u Srb.&CG ni malo ne mare za njih...

Ema

pre 22 godine

Pa zar jos nismo naucili nesto od toliko trnovitog iskustva (ne samo zadnjih 13 godina, vec sve vreme)!? BEZ DVOLICNOSTI I DVOSTRUKIH STANDARDA! (a to je najopasnije za politicare koji daju eksplozivne izjave dok im je brzi jezik nego um). Isto stanoviste (koje je dr. Kostunica izneo) onda mora vaziti i za sve ostale nacije. Napr., Srbi iz Hrvatske i Bosne/Hercegovine koji su izbegli u Srbiju su dobili Yu drzavljanstvo. Prosle godine, kad je madjarska vlada odobrila madjarske legitimacije Madjarima koji zive u susednim zemljama, Sloveniji, Hrvatskoj, Vojvodini (Yu), Rumuniji, Ukraini i Slovackoj, podigla se tolika prasina u Srbiji da to nikada necu zaboraviti. Da podsetim samo, posto ce se uskoro pridruziti porodici EU, Madjarska mora usaglastiti svoje zakone na tom nivou (jedan od kojih je i uvesti vize za gradjane zemalja ne-clanica). Madjari znaju da bi na taj nacin ostali bez kontakta sa svojim sunarodnicima koji zive u okolnim zemljama, ako bi se vize morale uvesti. Tako su poceli za izdavanjem legitimacija, da bi tom narodu olaksali putovanje. Samo u Rumuniji zivi izmedju 2.5 i 3 miliona Madjara, ne zaboravite to, a Transilvanija je Madjarima isto ono sto je i Srbima Kosovo (kulturno i iskorijski). Zapravo, ne treba se biti ni 100% Madjar da bi se dobila legitimacija, vec za 'dokaz' se uzima osnovno znanje madjarskog jezika. Opet, ta legitimacija samo predtsvalja dozvolu za dozivotni rad i boravak u Madjarskoj, dozovlu na besplatno skolovanje i zdravstvene usluge u Madjarskoj, a ne automatsko drzavljanstvo. Slovacka i Rumunija su najostrije reagovale navodeci da nikada nece dozvoliti svojim gradjanima da poseduju madjarske legitimacija (dosta bizarno samo po sebi). U Srbiji je vlada bila O.K. s'tim, ali je medju ljudima bilo toliko negodovanja. Cemu i odakle toliko straha i mrznje??? Koga bi zabolele te famozne legitimacije? Ko bi imao stete od toga? To nikako ne mogu razumeti, pogotovu zato sto dok nasim Madjarima negodujemo tu 'benificiju', u isto vreme izbeglim Srbima iz Bosne i Hrvatske priznajemo ta ista 'prava'!? Meni nije jasna tolika dvolicnost, zaista besmisleno.
I, da, pitanje za dr. Kostunicu: kako biste odreagovali (Vi, kao nacionalista bez 'dlaka na jeziku') kad biste culi nekoga od madjarskih politicara da kaze kako su Backa, Banat i Srem samo 'privremeno izdvojeni' iz Madjarske i da je samo pitanje vremena kad ce se vratiti nazad? Kada cete nauciti osnovne lekcije? Ne secite stolicu na kojoj sedite!

Ranko

pre 22 godine

Covek je rekao kako misli i kako je u stvari. Republika Srpska ce jednog lepog dana koji nece biti daleko,ako bog da!, sama reci svojim demokratskim pravom gde ce i sa kime ce. A huskas Silajdjic...pa to je jedino sto on zna- da kopa po tudjem prtljagu i da cmizdri "Ljudiii evo hin hoce da se ocjepe,ba"
Proslo je vreme rata, ali Bosna nikad biti drzava nece, ne zato sto to Srbija neda ili Hrvatska neda, vec sto sav hriscanski vecinski narod u njoj to nece. To mora biti jasno svima koji na silu hoce da naprave drzavu. Nece moci,pa i njihova kasida kaze:
"Od nameta nema selameta!"
mozda se oni toga fobicno plase.

Nenad Prnic

pre 22 godine

Veoma, veoma loš primer diplomatije na delu, dragi moj gospodine Koštunica.
Ja iskreno verujem da ono što iznosite u javnosti zaista i mislite i najintimnije i verujete u to. Ništa u tome nema lošeg. Barem se dokazujete kao principijelan i iskren čovek. Jednostavno verujete u ono što govorite.
Ono što je problem jeste da ste vi čovek na vodećem državnom položaju i kao takvom svaka vaša izjava, kako god ona zvučala, podleže skrutini. U međunarodnoj diplomatiji, naročito, veoma je važno biti dovoljno mudar, da ne kažem lukav, i osetiti kako druga strana diše te reagovati promućurno i ostvariti odnosno zaštiti svoje interese a da se ta ista druga strana ne oseti “prevedenom preko vode”. Jedno raditi a drugo govoriti, ponekad je i to diplomatija. Ponekad i izgubljena bitka može voditi pobedi - na duge staze.

Sasa

pre 22 godine

Covek je rekao pa sta? Ima pravo na svoj stav. Kome se ne svidja neka bira drugoga. I treba pitati ljude u RS da li se oni osecaju bosnjacima. Ocigledno je bilo prilikom proslave titule koliko se sandzaklije osecaju Srbima.

MERMERAC

pre 22 godine

Da, da, zlonamerno protumacene reci Kostunice, a citav svet (i oni iz UN i oni iz EU i oni iz Bosne i oni normalni iz Beograda) jedno te isto razumeli. Ja kada kazem bundeva ne mislim na klikere. Veoma naivno druze predsednice, ali izgleda da nas ti lepo pripremas za jos koji sukob.

nemanja

pre 22 godine

Kostunica zna ko je i sta prica, i na to mu hvala.Ali dabe trud i zelja RS,da postane deo SRBIJE, to se nece dogoditi ,zato sto srbija ima mnogo "BRANROVICA".Kad taki nestanu onda ce SRBIJA biti PRAVA DRZAVA.

Zoran

pre 22 godine

Ne znam zasto se u muslimanskim komentarima pominje Vojvodina koja bi trebalo,valjda, da pripadne Madjarskoj ukoliko bi se Republika Srpska pripojila Srbiji i Crnoj Gori. U srpskoj pokrajini Vojvodini zivi 78% Srba ( do ratova tokom devedesetih bilo ih je oko 71-72%). U Subotici,gradu sa najvecom manjinskom populacijom, Madjara po najnovijem popisu ima 45000,od ukupno 150 000 stanovnika.Po kom bi to osnovu moglo izjednaciti Vojvodinu i Republiku Srpsku?

Petar Antunovic

pre 22 godine

Ne moze se ovako objasnjavati jedna problematicna izjava (ako je Kostunica dobro citiran u danasnjoj vjesti). Ne moze se reci ja nisam rekao za B da je A, jer ni C nije D. To vise ne prolazi ni u osnovnoj skoli.
Mi mozemo samo da zalimo sto nemamo pravog politicara dovoljno vjestog, lukavog, pametnog, dakle sve one osobine koje bi ga kasnije uvele u istoriju kao istorijsku licnost. Srbija je debelo zakasnila sa rjesavanjem svojeg nacionalnog pitanja, svoje drzave i svojih granica. Ali nije jedina. Stice se utisak da se ostalima pomaze da svoja pitanja rijese na maksimalno pravican nacin, ali ne i Srbiji (razlicit pristup bosanskom i kosovskom pitanju, npr). I tu dolazimo do prastarog pitanja: mrzi li nas svijet i sve nam radi to sto nam radi ili mi imamo mediokritete politicare (sklop istorijskih okolnosti, ne necija zelja!), pa su rezultati ovakvi kakvi su. Ja pripadam onima koji su za ovo drugo.

amstel

pre 22 godine

Ovo ste krajnje nesrecno iskombinovali. Prvi deo vesti je komentar Dr. Vojislava Kostunice na jucerasnje reagovanje zvanicnika Federacije, a drugi deo je izvod iz govora pred Generalnom skupstinom i nema veze sa prvim delom!!!
Zapanjuje me sirovost ovih Nobelovaca mira i saradnje. Oni bi se i tukli ne bili zavladao mir. To je hteo i Milosevic.

Ljubomir

pre 22 godine

Dva dobra (D)ruga (S) i (S) dadose mi knjigu "Cica Vojina koliba" da je ponovo procitam, polako, narednih deset godina. Veliko im "hvala"!

Hans Kristijan Andersen

pre 22 godine

Bio jednom jedan vodja. Rekao je: sav moj narod ce ziveti u jednoj drzavi. Posle toga je njegov narod preziveo ubijanja, progone, siromastvo, izolaciju i bombardovanje. Onda je narod uvideo prave namere vodje, zbacio ga sa vlasti i poslao u zatvor. Mislilo se da je narod naucio lekciju i da vise nikada nece izabrati vodju slicnog njemu. Da, mislilo se...

G.M.

pre 22 godine

Neverovatna je nacionalisticka akrobatika g. Kostunice, koju pokusava da sakrije pod plastom kvazi-demokratskih govora. I dok licno tvrdi da su Srbi iz RS samo "privremeno odvojeni", a sto ce reci da ce jednog dana ipak biti u istoj drzavi sa Srbijom, Kostunica u isti mah kaze i da je "posle deset godina krvavih sukoba" proces razdvajanja bivse SFRJ zavrsen i da bi svaki ponovni pokusaj menjanja granica na Balkanu "znacio poziv za nastavak balkanske drame".Nije li svojom izavom o "privremenoj odvojenosti" taj poziv za nastavak balkanske drame uputio sam Kostunica koji, uzgred, smatra da "nema sta da se objasnjava oko stava prema Republici Srpskoj. Taj moj stav je dobro poznat i nije promenjen. Javno je izrazen i potvrdjen".

Goran

pre 22 godine

Neverovatno nepromisljena izjava! Zamislite kad bi i drugi drzavnici izjavljivali takve stvari o svojim sunarodnicima u okolnim zemljama - npr. Madjarski predsednik o Madjarima u vojvodini ("samo smo privremno razdvojeni, ali vi ste zapravo nasi i mi cemo se ujediniti"), ili Rumunski predsednik o Rumunima u Srbiji, itd. itd. Do cega bi to dovelo?

kriticar

pre 22 godine

Kostunica bi da kaze da je to stvar za unutrasnju upotrebu, kako za njegovu kampanju u Srbiji tako i za njegove politicke partnere u RS.

Pavle

pre 22 godine

Neverovatno je to da kada Alija Izetbegovic ili Haris Silajdzic izjave kako su stanovnici Sandzaka "Bosnjaci koji su samo privremeno odvojeni od Bosne i Herecegovine" niko ne reaguje i ne osudi takvu njihovu izjavu, a kada Kostunica nesto slicno izjavi za Republiku Srpsku svi su odjednom revoltirani. Narod RS ima demokratsko pravo da putem referenduma odluci gde zeli da zivi. Svako ko zeli da to njihovo demokratsko pravo proglasi za "velikosrpski sovinizam" "srpsku agresiju" i sl. je anti-demokrata.

jeremija

pre 22 godine

I na pocetku miloseviceve karijere je zapad drzao do konsultacija, dogovora i razgovora sa njim. Nakon njegovih nacionalisticko krvolocnih poteza stvar se brzo promenila. U slucaju K. ce se brzo desiti da na nerazumne nacionaliste sa balkana sensibilizirani zapad (inace ocigledno duboko omrazen u istim politickim krugovima u srbiji) jos brze zatvori vrata i finansijsku slavinu, no sto je to uradio u milosevicevom slucaju.
do propasti.

Mr Sudarevic

pre 22 godine

Nije mi jasno odakle ovoliko kosmopolita i liberala u Srbiji. Pa sta i da je kostunica rekao da je RS samo privremeno odvojena od Srbije. Ukoliko bi Srbi u BiH imali onliko prava koliko se daje Albancima na Kosovu i Muslimanima (pardon, Bosnjacima) u BiH sigurno je da bi izglasali odcepljenje od te fantomske tvorevine BiH.
Haris Silajdzic je stotinu puta naveo Sandzak kao "nerazdvojivi dio bosnjacke teritorije" a niko se od ovih liberala nije bunio. Nemojte molim vas da ponizavate nas (i vas) srbe kao naciju. Nismo mi nista ni gori ni bolji od ostalih nacija u regionu a i ne zelimo nista vise od ostalih nacija.

svjetlana

pre 22 godine

Nije jedini Kostinica koji tako misli.To je stav dobrog dela Srbije, ali samo dok se hvataju politicki poeni. Kada zagusti onad su im izbeglice zanovetli. A sta ce drugo Kostunica da radi kada ga takozvnai "srpski biznismeni" s druge strane Drine finansiraju. Mora covek da im se oduzi. Nije li zbog toga uzeo i onog nesrtetnog Obrena za ministra. Transparentnost u finanisranju politickih stranak je izmedju ostalog sustina zapadne demokartije. usput, st to moze Kostunica sa svojom ekipom da ponudi Srbiji? Nista vise nego sto je Milosevic mogao.

Japanac

pre 22 godine

SLOBODA NE
Ovakve izjave su upucene sa ciljem da se pridobiju glasovi sps srs i ostalih "patriotskih" snaga. Tesko narodu ako opet Titovi djaci dobiju izbore. Kakvi su to karakteri kada imaju pricu za svakoga. Njegova stranka bi se trebala zvati KVD (kako vetar duva)

Milos Obrenovic

pre 22 godine

To sto kaz nas predsednik lezi na srcu svakog patriote (mada to drugi krste kao nacionalizam) i bilo bi normalno da svaki normalan covek, bilo gde u svetu, koji sebe smatra demokratom razume ljudsku zelju Srba iz BiH da zive sa svojom bracom u Srbiji i Crnoj Gori! Cude me komentari pojedinih citalaca da se to ne rade politicari iz drugih zemalja! To shvatam pre kao njihovo nepoznavanje istorije i diplomatskih odnosa u regionu i svetu! Sta rade Madjari u Transilvaniji, Nemci u Poljskoj, Britanci na Foklandima i sl.
Ipak, moram da priznam da nama trebaju "Obrenovici" na celu drzave a ne "Karadjordjevici", pod kojima su Srbi "casno i junacki" izgubili milione ljudi i nakon jednog veka spali na pola populacije! Znaci jedno je sta covek oseca u srcu, a drugo je sta on radi, planira i dr. pogotovo ako je u isto vreme na celu drzave....

Nedzad

pre 22 godine

Kostunica je u pravu. On nema sta da objasnjava o svom stavu. On je ksenofobicni nacionalista koji je vise puta dao komentare koji govore o tome da da je on bio u Milosevicevoj poziciji ne bi izabrao bitno drugacija rjesenja. Strasno je sto su DOS i potreba da se skine s vlasti MIlosevic dovele do toga da jedan politicar koji nije mogao prosiriti svoju partiju mnogo izvan kruga svoje porodice, sada ima sansu da upravlja zemljom na stetu njenih gradjana, a izgleda i na stetu susjednih zemalja.

Nenad

pre 22 godine

Ne mogu da verujem da se ovako ponasa jedan doktor prava!Pa ti u ulozi predsednik Jugoslavije nemas pravo na sopstvene stavove covece, jer ti stavovi se tumace kao drzavni! Ako ce neko da nastrada ili da se napravi steta zbog tvojih "licnih stavova" onda odgovara drzava a ne ti! Uzas kolka transformacija jednog coveka za samo dve godine.

Zoki

pre 22 godine

Moze Kostunica privatno da misli sta hoce, ali ako je na funkciji predsednika najmanje sto mora da uradi jeste da deluje i da se ponasa u interesu drzave na cijem je jos uvek celu. Prosto ne mogu da shvatim cemu ovakva izjava, osim kao propaganda za izvestan broj biraca cijim usima prija ovakva i ona druga ksenofobna retorika.
Tuzno, zaista tuzno... Pametan se uci na tudjim greskama, budala na svojim. Pa sta smo onda mi kad ni iz svojih gresaka nista ne naucimo?

dragan , banjaluka

pre 22 godine

Jos jedna pateticna izjava salonskog nacionaliste, zaista zalim srbiju sto je izabrala novog milosevica...Valjda nije cuo da u rs odnosno bih zive tri konstitutivna naroda kao sto su uvijek zivjeli i zivjece, pa se njihove predstavnike sve pita.
No nije ni cudo kada znamo da su mu partner ovdasnji lopovi i nacionalisti i zitelji Haga koje je zadnji takav pokusaj tamo nastanio. Mozda bi i Kostunica volio zivjeti u Holandiji ali se nazalost Haski tribunal od iduce godine premjesta u Sarajevo kada pocinje s radom odjel Drzavnog suda BiH za ratne zlocine.
Dobro kaze da nema potrebe da ista objasnjava, znamo gospodine znamo sve nema potrebe da objasnjavate , ali iduci put se dovucite u rov ovamo , umjesto slikanja sa automatskom puskom negdje na topcideru.

Serdar Rade

pre 22 godine

Vrlo vesto izbegavanje dalje otvaranje konzerve sa crvima i jos vestije osvajanje konzervativnih glasova u Srbiji... Svakak nije mogao Srbima u Zvorniku da poruci da Srbi u Srb.&CG ni malo ne mare za njih...

Ema

pre 22 godine

Pa zar jos nismo naucili nesto od toliko trnovitog iskustva (ne samo zadnjih 13 godina, vec sve vreme)!? BEZ DVOLICNOSTI I DVOSTRUKIH STANDARDA! (a to je najopasnije za politicare koji daju eksplozivne izjave dok im je brzi jezik nego um). Isto stanoviste (koje je dr. Kostunica izneo) onda mora vaziti i za sve ostale nacije. Napr., Srbi iz Hrvatske i Bosne/Hercegovine koji su izbegli u Srbiju su dobili Yu drzavljanstvo. Prosle godine, kad je madjarska vlada odobrila madjarske legitimacije Madjarima koji zive u susednim zemljama, Sloveniji, Hrvatskoj, Vojvodini (Yu), Rumuniji, Ukraini i Slovackoj, podigla se tolika prasina u Srbiji da to nikada necu zaboraviti. Da podsetim samo, posto ce se uskoro pridruziti porodici EU, Madjarska mora usaglastiti svoje zakone na tom nivou (jedan od kojih je i uvesti vize za gradjane zemalja ne-clanica). Madjari znaju da bi na taj nacin ostali bez kontakta sa svojim sunarodnicima koji zive u okolnim zemljama, ako bi se vize morale uvesti. Tako su poceli za izdavanjem legitimacija, da bi tom narodu olaksali putovanje. Samo u Rumuniji zivi izmedju 2.5 i 3 miliona Madjara, ne zaboravite to, a Transilvanija je Madjarima isto ono sto je i Srbima Kosovo (kulturno i iskorijski). Zapravo, ne treba se biti ni 100% Madjar da bi se dobila legitimacija, vec za 'dokaz' se uzima osnovno znanje madjarskog jezika. Opet, ta legitimacija samo predtsvalja dozvolu za dozivotni rad i boravak u Madjarskoj, dozovlu na besplatno skolovanje i zdravstvene usluge u Madjarskoj, a ne automatsko drzavljanstvo. Slovacka i Rumunija su najostrije reagovale navodeci da nikada nece dozvoliti svojim gradjanima da poseduju madjarske legitimacija (dosta bizarno samo po sebi). U Srbiji je vlada bila O.K. s'tim, ali je medju ljudima bilo toliko negodovanja. Cemu i odakle toliko straha i mrznje??? Koga bi zabolele te famozne legitimacije? Ko bi imao stete od toga? To nikako ne mogu razumeti, pogotovu zato sto dok nasim Madjarima negodujemo tu 'benificiju', u isto vreme izbeglim Srbima iz Bosne i Hrvatske priznajemo ta ista 'prava'!? Meni nije jasna tolika dvolicnost, zaista besmisleno.
I, da, pitanje za dr. Kostunicu: kako biste odreagovali (Vi, kao nacionalista bez 'dlaka na jeziku') kad biste culi nekoga od madjarskih politicara da kaze kako su Backa, Banat i Srem samo 'privremeno izdvojeni' iz Madjarske i da je samo pitanje vremena kad ce se vratiti nazad? Kada cete nauciti osnovne lekcije? Ne secite stolicu na kojoj sedite!

Ranko

pre 22 godine

Covek je rekao kako misli i kako je u stvari. Republika Srpska ce jednog lepog dana koji nece biti daleko,ako bog da!, sama reci svojim demokratskim pravom gde ce i sa kime ce. A huskas Silajdjic...pa to je jedino sto on zna- da kopa po tudjem prtljagu i da cmizdri "Ljudiii evo hin hoce da se ocjepe,ba"
Proslo je vreme rata, ali Bosna nikad biti drzava nece, ne zato sto to Srbija neda ili Hrvatska neda, vec sto sav hriscanski vecinski narod u njoj to nece. To mora biti jasno svima koji na silu hoce da naprave drzavu. Nece moci,pa i njihova kasida kaze:
"Od nameta nema selameta!"
mozda se oni toga fobicno plase.

Nenad Prnic

pre 22 godine

Veoma, veoma loš primer diplomatije na delu, dragi moj gospodine Koštunica.
Ja iskreno verujem da ono što iznosite u javnosti zaista i mislite i najintimnije i verujete u to. Ništa u tome nema lošeg. Barem se dokazujete kao principijelan i iskren čovek. Jednostavno verujete u ono što govorite.
Ono što je problem jeste da ste vi čovek na vodećem državnom položaju i kao takvom svaka vaša izjava, kako god ona zvučala, podleže skrutini. U međunarodnoj diplomatiji, naročito, veoma je važno biti dovoljno mudar, da ne kažem lukav, i osetiti kako druga strana diše te reagovati promućurno i ostvariti odnosno zaštiti svoje interese a da se ta ista druga strana ne oseti “prevedenom preko vode”. Jedno raditi a drugo govoriti, ponekad je i to diplomatija. Ponekad i izgubljena bitka može voditi pobedi - na duge staze.

Sasa

pre 22 godine

Covek je rekao pa sta? Ima pravo na svoj stav. Kome se ne svidja neka bira drugoga. I treba pitati ljude u RS da li se oni osecaju bosnjacima. Ocigledno je bilo prilikom proslave titule koliko se sandzaklije osecaju Srbima.

MERMERAC

pre 22 godine

Da, da, zlonamerno protumacene reci Kostunice, a citav svet (i oni iz UN i oni iz EU i oni iz Bosne i oni normalni iz Beograda) jedno te isto razumeli. Ja kada kazem bundeva ne mislim na klikere. Veoma naivno druze predsednice, ali izgleda da nas ti lepo pripremas za jos koji sukob.

nemanja

pre 22 godine

Kostunica zna ko je i sta prica, i na to mu hvala.Ali dabe trud i zelja RS,da postane deo SRBIJE, to se nece dogoditi ,zato sto srbija ima mnogo "BRANROVICA".Kad taki nestanu onda ce SRBIJA biti PRAVA DRZAVA.

Zoran

pre 22 godine

Ne znam zasto se u muslimanskim komentarima pominje Vojvodina koja bi trebalo,valjda, da pripadne Madjarskoj ukoliko bi se Republika Srpska pripojila Srbiji i Crnoj Gori. U srpskoj pokrajini Vojvodini zivi 78% Srba ( do ratova tokom devedesetih bilo ih je oko 71-72%). U Subotici,gradu sa najvecom manjinskom populacijom, Madjara po najnovijem popisu ima 45000,od ukupno 150 000 stanovnika.Po kom bi to osnovu moglo izjednaciti Vojvodinu i Republiku Srpsku?