Ponedeljak, 09.09.2002.

17:42

Tokom slavlja bilo i razbijanja i sukoba

Izvor: B92

Tokom slavlja bilo i razbijanja i sukoba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Misa

pre 22 godine

Iscupali drvo ?! Haos... to stvarno treba kazniti nekako.
Ali sve se to ne bi dogadjalo da se dva dana ranije objavilo da je u gradu ukupno 500 pandura i da svaki ima samo po kameru.
Tako rade po svetu- ona prica "Pariz, London..." snimaju snimaju pa hapse hapse.
A to da smo najgori -uopste nije tacno i dosta je te glupe price - jer se tamo i pored takvih mera i svih kamera i snimanja prave mnogo mnogo veca ludila a bude i mrtvih...

Sabina

pre 22 godine

Odmah moram da demantujem gospodina Milana Milosevica, koji je dao komentar pre mene. Ja sam iz Novog Pazara, i bila sam u centru grada izvesno vreme dok je trajala sva ta frka. Prvo sto sam cula priblizavajuci se centru je bila pesm: Od Topole , od Topole...tu su straze generala Draze. Bilo je i "kreativnih" navijaca koji su smisljali pesme tipa: "Hajde braco, ko ce prvi, da pijemo muslimanske krvi"...Sasvim je jasno ko je pevao te i slicne pesme. Zasto svako slavlje i navijanje srpskog naroda neizostavno rezultira nacionalizmom? U redu je navijati za svoju zemlju i slaviti pobedu, ali ono sto se culo na ulicama Novog Pazara iz automobila koje su vozili gradjani srpske nacionalnosti daleko je od navijanja. Nezvanicno, od jednog prijatelja koji je Srbin, saznajem da je sve ovo unapred planirano jos pre mesec dana, i da su zato pozvana "pojacanja" iz Mitrovice i Raske. Zaista strasno. Ono sto se kasnije dogodilo je bilo za ocekivati.Svako strpljenje ima svoje granice. Cak i kod nas, Bosnjaka, koji su navikli da trpe.

Djenka

pre 22 godine

77 od 150,000?!? Pa to se moze smatrati napretkom. Narod je svuda isti dragi moji zemljaci (i ostali), nemojte se mnogo zanositi idejom u 'usmeravanju energije mase'. A onaj ko se stidi ovakvog ponasanja svojih zemljaka, taj se stidi celog ljudskog roda. Dok je granica, policije, vojske, novca, privatne imovine, banaka, advokata, politicara, svestenika... dotle ce biti i nasilja, ratova, unistavanja, ubijanja, prostitucije, pedofilije, kradje... Ne samo kod nas vec svuda u svetu.
"Pogledaj dom svoj andjele, skini paucinu s'ociju..."

znalac

pre 22 godine

Svedok sam onoga sto se desilo u Novom Pazaru,nije istina da nije bilo nacionalistickih provokacija od strane srba(kako drugacije mogu da slave???)bilo je i to tipa "Gde ste sada Turci","Balijske pi**e"itd.....i lomljavina izloga ciji su vlasnici bogati i ugledni muslimani u tom gradu.....normalno je ocekivati reakciju iste grupe sa druge strane.......

Zoran

pre 22 godine

Stvarno mi neka tuga zavlada u dusi kad cujem da je nko lomio i razbijao Beograd i to sve pod okriljem jednog velikog slavlja i radosti svih nas Srba, Crnogoroca, Jugoslovena sirom planete.
Prema tim primitivcima i divljacima ne bih imao milosti, drakonski bi ih kaznio, pa da vise nikom ne pada na pamet divlja i unistava kao sto neko rece grad u kome su nam srca zauvek.
Zato surovo i bez milosti. Stoka se korbacem kroti!!!

zoki

pre 22 godine

nije ni cudo kada mogu da se ugledaju na kostunicu kako seje seme mrznje medju sopstveni narod. cak se i tito ponosio nasim ljudima po belom svetu, a ovaj ih ispljuva naveliko. zato braco srbijanci stavite prst na celo pre nego pljunete u olovku zaokruzite ime novog predsednika.

Tomislav Plesa

pre 22 godine

Sramo da nismo u stanju da proslavimo,jedan od najvecih uspeha nase kosarke,a da ne napravimo ludost,huliganstvo. Zar moramo pokazati celom svetu kako se veselimo,i kako razaramo imovinu,kako taj spetakl uzimamo
kao opravdanje da pokazemo silu,da umesamo politiku,ono,ko je ko i sta je ko. Treba da prestanemo da imitiramo huligane drugih zemalja,treba da postujemo,i da se od srca radujemo popbedi nasi mladica.Zivala Juga.
Pozdrav iz daleke Australije.

Andrej

pre 22 godine

bio sam prisutan na nogometnoj utakmici petnaestogodisnjaka gdje je jedna majka proslavljala gol svoje ekipe dizuci tri prsta i vikanjem Milane srbine.Izazvala je incident jer protivnicki tim bio je Hrvatski i skoro je doslo do tuce. Zar je to sportsko navijanje, zar to ima veze sa nogometom, zar da je netko Srbin, Hrvat ili drugo treba izrazavati na stadionima,pa sto ako smo rodjeni u tim zemljama, nismo nista bolji od drugih bas obrnuto,da se moglo birati ne bi izabrao ni da budem u tom dijelu Europe rodjen,jer smo primitivni zadrti stvarima koje i nisu jako bitne za lijep i ugodan zivot,bilo bi mi draze da ljudi sa tih podrucja imaju jace argumente da se dice da su nebeski narod,recimo da pronadju lijek protiv raka side,i pokazu koliko su pametni,a jedna kosarkaska utakmica sluzi samo za zabavu a ne za dokazivanje pameti,pamet ste pokazali slavljem gdje ste lomili,rusili tukli se.

Ivana

pre 22 godine

Ovakve stvari se, na zalost, cesto dogadjaju kad se tolika masa skupi. Zato ja gledam utakmice na TV-u. Huligana ima svuda, ali je razlika u tome sto u vecini zemalja policija pokusava da ih spreci. A nasa, naravno, po svom starom obicaju, stoji po strani.
Uostalom, sta da se ocekuje kad nasa javnost takvo ponasanje ne da ne osudjuje, nego ga cesto i hvali? Uprave Zvezde i Partizana gaje svoje tzv. 'navijace', tj. huligane, i opravdavaju sve sto urade. Bacanje baklji medju navijace gostujuceg kluba i gadjanje sudija i protivnika je po nekima normalna stvar. A sta tek reci za javnost koja ih hvali kad prebijaju ljude -'u redu' je prebiti igrace svog tima posto 'ionako ocajno igraju', a homoseksualce zato sto postoje?!

Muhammed

pre 22 godine

"Srbi nisu skandirali nista uvredljivo vec su samo skandirali Srbija, Srbija, Sampioni, Jugoslavija, Jugoslavija." - Stvarno!? Onda ja sinoc nisam stajao na terasi ili je moja terasa verovatno poletela negde ka "dogadjanju naroda".
Sto rece covek, Veoma mi je zao zbog ovog NEISTINITOG KOMENTARA na sajtu B92 o ponasanju "NAVIJACA" iz prigradskih naselja Novog Pazara.
Pevanje pesmica tipa "Ko je drugi, ja sam prvi da pijemo turske krvi..., Muslimani mali vrani dosli su vam crni dani..." i vec svima nam dobro poznati hit "Od Topole.." svakako nije fer i sportsko navijanje "neorganizovane" grupice slavljenika.
Gadjanje flasama iz automobila, lomljenje izloga, bacanje suzavca, demoliranje parkiranih automobila (na koje su cini se posebno bili gnevni) i pucnjava iz svog raspolozivog vatrenog oruzja koja se cula cele veceri, vec se izgleda i moze podvesti pod, recimo korektno odradjen posao za racun odredjenih politickih partija. Partija kojima je po svaku cenu stalo da i ovde zaseru kao sto su to ucinile od Karlobaga pa na dalje.
I da na kraju citiram uvazenog sugradjanina: Bas me zanima da li ce "demokratski B92" objaviti ovaj moj komentar."

mix

pre 22 godine

Gospoin Milan Milosevic se javio sa "istinom" o Novopazarskom skandalu. Pa i medju nama ima onih koji vole plave ali ne vole tipove koji hoce da se napiju Turske krvi a koji su bili u toj njegovoj navijackoj koloni. Pa dokle ce neki sa brda da koriste Novi Pazar za lecenje svojih kompleksa? Bilo da su u pitanju Bosnjaci ili Srbi s te strane svi su isti. Ovo u nasem gradu nisu uradili Novopazarci vec ovi iz sire okoline normalno kordinirani od svojih vodja iz nacionalistickih stranaka. Toliko da se zna. Pozdrav svima iz Novog Pazara.

Milivoje

pre 22 godine

"Bilo je onih koji su gledali kako grupa mladica cupajuci drvo iz zemlje proslavlja titulu prvaka sveta u kosarci."
A sto, trebalo je da pomognu, a ne da gledaju!?

Milan Milosevic

pre 22 godine

Veoma mi je zao zbog neistinitog izvestaja na B92 sajtu povodom dogadjaja u Novom Pazaru. Totalna je laz i neistina da su Srbi lomili bilo kakve izloge i gadjali kamenjem. Posle zavrsetka utakmice vise stotina Srba u nekih stotinak automobila je krenulo da kao sto se to radilo u svim gradovima Jugoslavije proslavi pobedu svoje reprezentacije.
Njih je organizovano, jer je sve unapred bilo dogovoreno, kod Nove Lucne zgrade sacekalo oko 400 muslimanskih ekstremista. Nekoliko desetina njih se popelo na susedne zgrade odakle su kamenjem i flasama zasipali kolonu Srba. Skandirali su Alahu Ekber, Ovo je Turska, Poklacemo vas Cetnici, Ubi,ubi Srbina. Srbi nisu skandirali nista uvredljivo vec su samo skandirali Srbija, Srbija, Sampioni, Jugoslavija, Jugoslavija. Sramota je da ne na sajtu B92 kao vest plasirana totalna laz i neistina. Sramota je da je taj dan nacelnik SUP Novi Pazar, Musliman koga je Djindjic postavio zabranio Srbima da se raduju pobedi svoje reprezentacije. U Novom Pazaru su zahvaljujuci DOS antisrpskoj politici, Srbi gradjani drugog reda. Bas me zanima da li ce "demokratski B92" objaviti ovaj moj komentar.

Fan

pre 22 godine

Ako citate izvestaje iz Indijanapolisa, procitacete sledece:"Vlade Divac je u i izjavi za B92 izrazio odusevljenje podrskom sa tribina, ali je ZAMOLIO NAVIJACE DA U FINALU ZABORAVE NA PSOVKE, DA NE VREDJAJU PROTIVNIKA, VEC DA BODRE SVOJ TIM'. Slicna Divceva izjava mogla se cuti kao tonski zapis na vestima B92!

Omladinac

pre 22 godine

Ali je zaista tuzno cuti ovakve stvari. Slavio sam juce ali onda naidjem na poruku ovde na B92 u kojoj neki decko samo sto nije zaplakao jer je video unistavanje grada. Pa zar je takvo rusilacko slavlje potrebno nasem gradu koji toliko zelimo da se razvije u jednu modernu metropolu?. Ne, vi koji ste unazadili i osiromasili nas dragi Beograd niste u ljubavi sa tim gradom i nemate prava da tako okrutno uzivate u njemu. Rovariti kroz nas Beograd je rovarenje kroz nasa srca takodje. Nadam se da ce i nasi kosarkasi reagovati svojim ugledom ne bili ovim izgbljenim ljudima ukazali na malo uzviseniji put u zivotu. Dajte okupite te izgradnike da sami javno popravljaju ono sto su unistili.

elephant kljovic

pre 22 godine

E ako iscupano drvo ne pomogne, onda ne znam sta ce pomoci. Da bi se odrzao 'nivo', posto huligana ima svuda u svetu, treba primentiti drakonske kazne-kako za vadjenje drveta iz korena, tako i za razbijanje izloga i trafika, i ostalo obesno ponasanje. Takvi zlikovci sa viskom energije treba da budu kaznjeni ne zatvorom, vec im staviti po kuglu oko noge, pa mesec dana na PRINUDNI RAD, 12 sati dnevno, a od hrane samo vodu i suv hleb. Uvece naravno u stalu na spavanje. Mislim da bi to bilo sasvim demokratski. Zaista.
Ovo ce stupiti na snagu ako ne pre, a ono onda kad ja preuzmem vlast. Sram vas BRE bilo!

Dan

pre 22 godine

To za recitacije mi se dopada. Druga bi ideja bila da su organizovali turnir u "Jarjackinje - Barjackinje", pa tu ima i mala doza nasilnistva, ali je pravilno usmerena.
Salu na stranu, slavilo se i u Srbijanopolisu, ljudi su vikali, pevali, trubili, cak su se i panduri smeskali, i bilo je sve krcato. Ali nije bilo sanse za neki vandalizam zato sto je bilo dovoljno milicije da to nikome ne bi palo na pamet. Stos je u tome da izmedju milicije kod nas i one druge strane, bilo da su to demonstranti ili navijaci toliko nema postovanja i toliko se mrznje nakupilo da juce panduri nisu smeli uvek da reaguju jer se ne zna na sta bi to moglo da izadje. A malo ih (policiju) i nije bas briga za drvece i izloge, sto da rizikuju da ih neko premlati za male pare. Secam se kako se nekada posle Zvezdinih pobeda pola Severa skupilo i sislo duz Bul.JNA, pa preko slavije do Trga. Ali nije bilo vandalizma.
Moj politicki zakljucak: dok Srbi ne pocnu da shvataju prvo da je zakon nesto cega se treba drzati i zbog sebe i zbog drugih, a posle i da treba raditi, nikakvo pozitivno usmeravanje nece biti moguce. Dokle god budemo imali Vladu koja se zafrkava sa pravom i pokusava da smandrlja na brzaka nesto sto oni zovu reforme, izigravajuci pri tome i pisane i nepisane zakone, to je svet u kome cemo (cete) ziveti.
Pozdrav svima iz SAO Cikaga

nikola2

pre 22 godine

Interesantan je nacin razmisljanja u prvoj poruci. Zbog 77 idiota, pisac poruke je pljunuo na ceo narod i spreman je da uzme zasluzenu medalju reprezentaciji. Uzgred budi receno, mnogo veca divljanja se desavaju u Cikagu, Londonu, Briselu, Torontu itd. koje Nikola1 verovatno smatra civilizacijskim uzorima.

Nesa

pre 22 godine

Samo dodjite u civilizovanu Ameriku, Kanadu ili Englesku pa da vidite kako su "mastoviti" u proslavama. U ovakvim prilikama ljudi su manje-vise svuda isti.Manite se tog nacional-mazohizma koji je cini mi se postao glavni sport tzv. novih srpskih intelektualaca, po kojima smo mi najgori, divljaci, ugledajte se na svet itd...

Dejan

pre 22 godine

Kao sto istice Jelena Djordjevic, slavlja su nam cesto primitivna i agresivna. Kulturni svet zazire da se pojavi tamo i izrazi svoju radost, pa su i slavljenicke mase mnogo manje nego sto bi mogle biti. Dok sam gledao neke inserte na CNN-u sa slavlja na Trgu Republike, sa mahanjem rukama po vazduhu i deranjem poluobucenih klinaca u nepreglednoj gomili, pomislio sam - da je samo svaki deseti doneo neku staru kosarkasku loptu, ili da im je grad pripremio stotinak lopti za slavlje, pa da se malo dodaju sa tim loptama po vazduhu, da one blago lete u velikom broju iznad glava prisutnih, to bi bila veoma simpaticna slika koja bi se po svetu prikazivala i pamtila decenijama. Ali to ne moze da funkcinonise kod nas, sigurno bi tim loptama porazbijali prozore na svim zgradama u centru grada. Nemamo smisla za organizaciju javnih manifestacija.

Marija, London

pre 22 godine

Za vreme Otporovih demostracija studenti su pokazali da su u stanju da budu i kreativni i miroljubivi u isto vreme. Sa druge strane, u mnogim zemljama se i lokalno stanovnisto i milicija unapred spremaju za ozbiljnu konrolu huligana koja dolaze na fudbalske utakmice. Generalizacija koje oslikavaju cutavu naciju na osnovu jednog dogadjaja i jedne grupe ljudi mogu biti jako jednostrane...

svd

pre 22 godine

Gospodja Djordjevic je dala vrlo kvalifikovano misljenje. Problem viska temperamenta posle sportskih dogadjaja nije ni samo nas problem niti smo mi Srbi nesto preterano temperamentni. Setite se Engleza, Belgijanaca, Turaka, u svakom narodu ima raznih elemenata. Ne volim da vozim Bulevarom JNA kada navijaci u euforiji idu sa stadiona, jer je bilo slucajeva i u proslosti da su bila necija kola ostecena. Mislim da treba poslusati gdju Djordjevic.

Nikola

pre 22 godine

Ipak smo mi samo gomila neizivljenih divljaka...Nista se ne desava slucajno!
Nismo nizasta sada mi je iskreno zao sto su nasi kosarkasi pobedili!

Patriota

pre 22 godine

Stvarno smo "zadnji" na svetu. Umesto slavlja u pravom smislu reci, mi rusimo i ono malo sto imamo. Te vandale treba najstrozije kazniti.

Nikola

pre 22 godine

Ipak smo mi samo gomila neizivljenih divljaka...Nista se ne desava slucajno!
Nismo nizasta sada mi je iskreno zao sto su nasi kosarkasi pobedili!

Patriota

pre 22 godine

Stvarno smo "zadnji" na svetu. Umesto slavlja u pravom smislu reci, mi rusimo i ono malo sto imamo. Te vandale treba najstrozije kazniti.

Dan

pre 22 godine

To za recitacije mi se dopada. Druga bi ideja bila da su organizovali turnir u "Jarjackinje - Barjackinje", pa tu ima i mala doza nasilnistva, ali je pravilno usmerena.
Salu na stranu, slavilo se i u Srbijanopolisu, ljudi su vikali, pevali, trubili, cak su se i panduri smeskali, i bilo je sve krcato. Ali nije bilo sanse za neki vandalizam zato sto je bilo dovoljno milicije da to nikome ne bi palo na pamet. Stos je u tome da izmedju milicije kod nas i one druge strane, bilo da su to demonstranti ili navijaci toliko nema postovanja i toliko se mrznje nakupilo da juce panduri nisu smeli uvek da reaguju jer se ne zna na sta bi to moglo da izadje. A malo ih (policiju) i nije bas briga za drvece i izloge, sto da rizikuju da ih neko premlati za male pare. Secam se kako se nekada posle Zvezdinih pobeda pola Severa skupilo i sislo duz Bul.JNA, pa preko slavije do Trga. Ali nije bilo vandalizma.
Moj politicki zakljucak: dok Srbi ne pocnu da shvataju prvo da je zakon nesto cega se treba drzati i zbog sebe i zbog drugih, a posle i da treba raditi, nikakvo pozitivno usmeravanje nece biti moguce. Dokle god budemo imali Vladu koja se zafrkava sa pravom i pokusava da smandrlja na brzaka nesto sto oni zovu reforme, izigravajuci pri tome i pisane i nepisane zakone, to je svet u kome cemo (cete) ziveti.
Pozdrav svima iz SAO Cikaga

Marija, London

pre 22 godine

Za vreme Otporovih demostracija studenti su pokazali da su u stanju da budu i kreativni i miroljubivi u isto vreme. Sa druge strane, u mnogim zemljama se i lokalno stanovnisto i milicija unapred spremaju za ozbiljnu konrolu huligana koja dolaze na fudbalske utakmice. Generalizacija koje oslikavaju cutavu naciju na osnovu jednog dogadjaja i jedne grupe ljudi mogu biti jako jednostrane...

nikola2

pre 22 godine

Interesantan je nacin razmisljanja u prvoj poruci. Zbog 77 idiota, pisac poruke je pljunuo na ceo narod i spreman je da uzme zasluzenu medalju reprezentaciji. Uzgred budi receno, mnogo veca divljanja se desavaju u Cikagu, Londonu, Briselu, Torontu itd. koje Nikola1 verovatno smatra civilizacijskim uzorima.

Dejan

pre 22 godine

Kao sto istice Jelena Djordjevic, slavlja su nam cesto primitivna i agresivna. Kulturni svet zazire da se pojavi tamo i izrazi svoju radost, pa su i slavljenicke mase mnogo manje nego sto bi mogle biti. Dok sam gledao neke inserte na CNN-u sa slavlja na Trgu Republike, sa mahanjem rukama po vazduhu i deranjem poluobucenih klinaca u nepreglednoj gomili, pomislio sam - da je samo svaki deseti doneo neku staru kosarkasku loptu, ili da im je grad pripremio stotinak lopti za slavlje, pa da se malo dodaju sa tim loptama po vazduhu, da one blago lete u velikom broju iznad glava prisutnih, to bi bila veoma simpaticna slika koja bi se po svetu prikazivala i pamtila decenijama. Ali to ne moze da funkcinonise kod nas, sigurno bi tim loptama porazbijali prozore na svim zgradama u centru grada. Nemamo smisla za organizaciju javnih manifestacija.

Nesa

pre 22 godine

Samo dodjite u civilizovanu Ameriku, Kanadu ili Englesku pa da vidite kako su "mastoviti" u proslavama. U ovakvim prilikama ljudi su manje-vise svuda isti.Manite se tog nacional-mazohizma koji je cini mi se postao glavni sport tzv. novih srpskih intelektualaca, po kojima smo mi najgori, divljaci, ugledajte se na svet itd...

svd

pre 22 godine

Gospodja Djordjevic je dala vrlo kvalifikovano misljenje. Problem viska temperamenta posle sportskih dogadjaja nije ni samo nas problem niti smo mi Srbi nesto preterano temperamentni. Setite se Engleza, Belgijanaca, Turaka, u svakom narodu ima raznih elemenata. Ne volim da vozim Bulevarom JNA kada navijaci u euforiji idu sa stadiona, jer je bilo slucajeva i u proslosti da su bila necija kola ostecena. Mislim da treba poslusati gdju Djordjevic.

elephant kljovic

pre 22 godine

E ako iscupano drvo ne pomogne, onda ne znam sta ce pomoci. Da bi se odrzao 'nivo', posto huligana ima svuda u svetu, treba primentiti drakonske kazne-kako za vadjenje drveta iz korena, tako i za razbijanje izloga i trafika, i ostalo obesno ponasanje. Takvi zlikovci sa viskom energije treba da budu kaznjeni ne zatvorom, vec im staviti po kuglu oko noge, pa mesec dana na PRINUDNI RAD, 12 sati dnevno, a od hrane samo vodu i suv hleb. Uvece naravno u stalu na spavanje. Mislim da bi to bilo sasvim demokratski. Zaista.
Ovo ce stupiti na snagu ako ne pre, a ono onda kad ja preuzmem vlast. Sram vas BRE bilo!

Omladinac

pre 22 godine

Ali je zaista tuzno cuti ovakve stvari. Slavio sam juce ali onda naidjem na poruku ovde na B92 u kojoj neki decko samo sto nije zaplakao jer je video unistavanje grada. Pa zar je takvo rusilacko slavlje potrebno nasem gradu koji toliko zelimo da se razvije u jednu modernu metropolu?. Ne, vi koji ste unazadili i osiromasili nas dragi Beograd niste u ljubavi sa tim gradom i nemate prava da tako okrutno uzivate u njemu. Rovariti kroz nas Beograd je rovarenje kroz nasa srca takodje. Nadam se da ce i nasi kosarkasi reagovati svojim ugledom ne bili ovim izgbljenim ljudima ukazali na malo uzviseniji put u zivotu. Dajte okupite te izgradnike da sami javno popravljaju ono sto su unistili.

Fan

pre 22 godine

Ako citate izvestaje iz Indijanapolisa, procitacete sledece:"Vlade Divac je u i izjavi za B92 izrazio odusevljenje podrskom sa tribina, ali je ZAMOLIO NAVIJACE DA U FINALU ZABORAVE NA PSOVKE, DA NE VREDJAJU PROTIVNIKA, VEC DA BODRE SVOJ TIM'. Slicna Divceva izjava mogla se cuti kao tonski zapis na vestima B92!

Milivoje

pre 22 godine

"Bilo je onih koji su gledali kako grupa mladica cupajuci drvo iz zemlje proslavlja titulu prvaka sveta u kosarci."
A sto, trebalo je da pomognu, a ne da gledaju!?

Milan Milosevic

pre 22 godine

Veoma mi je zao zbog neistinitog izvestaja na B92 sajtu povodom dogadjaja u Novom Pazaru. Totalna je laz i neistina da su Srbi lomili bilo kakve izloge i gadjali kamenjem. Posle zavrsetka utakmice vise stotina Srba u nekih stotinak automobila je krenulo da kao sto se to radilo u svim gradovima Jugoslavije proslavi pobedu svoje reprezentacije.
Njih je organizovano, jer je sve unapred bilo dogovoreno, kod Nove Lucne zgrade sacekalo oko 400 muslimanskih ekstremista. Nekoliko desetina njih se popelo na susedne zgrade odakle su kamenjem i flasama zasipali kolonu Srba. Skandirali su Alahu Ekber, Ovo je Turska, Poklacemo vas Cetnici, Ubi,ubi Srbina. Srbi nisu skandirali nista uvredljivo vec su samo skandirali Srbija, Srbija, Sampioni, Jugoslavija, Jugoslavija. Sramota je da ne na sajtu B92 kao vest plasirana totalna laz i neistina. Sramota je da je taj dan nacelnik SUP Novi Pazar, Musliman koga je Djindjic postavio zabranio Srbima da se raduju pobedi svoje reprezentacije. U Novom Pazaru su zahvaljujuci DOS antisrpskoj politici, Srbi gradjani drugog reda. Bas me zanima da li ce "demokratski B92" objaviti ovaj moj komentar.

Muhammed

pre 22 godine

"Srbi nisu skandirali nista uvredljivo vec su samo skandirali Srbija, Srbija, Sampioni, Jugoslavija, Jugoslavija." - Stvarno!? Onda ja sinoc nisam stajao na terasi ili je moja terasa verovatno poletela negde ka "dogadjanju naroda".
Sto rece covek, Veoma mi je zao zbog ovog NEISTINITOG KOMENTARA na sajtu B92 o ponasanju "NAVIJACA" iz prigradskih naselja Novog Pazara.
Pevanje pesmica tipa "Ko je drugi, ja sam prvi da pijemo turske krvi..., Muslimani mali vrani dosli su vam crni dani..." i vec svima nam dobro poznati hit "Od Topole.." svakako nije fer i sportsko navijanje "neorganizovane" grupice slavljenika.
Gadjanje flasama iz automobila, lomljenje izloga, bacanje suzavca, demoliranje parkiranih automobila (na koje su cini se posebno bili gnevni) i pucnjava iz svog raspolozivog vatrenog oruzja koja se cula cele veceri, vec se izgleda i moze podvesti pod, recimo korektno odradjen posao za racun odredjenih politickih partija. Partija kojima je po svaku cenu stalo da i ovde zaseru kao sto su to ucinile od Karlobaga pa na dalje.
I da na kraju citiram uvazenog sugradjanina: Bas me zanima da li ce "demokratski B92" objaviti ovaj moj komentar."

mix

pre 22 godine

Gospoin Milan Milosevic se javio sa "istinom" o Novopazarskom skandalu. Pa i medju nama ima onih koji vole plave ali ne vole tipove koji hoce da se napiju Turske krvi a koji su bili u toj njegovoj navijackoj koloni. Pa dokle ce neki sa brda da koriste Novi Pazar za lecenje svojih kompleksa? Bilo da su u pitanju Bosnjaci ili Srbi s te strane svi su isti. Ovo u nasem gradu nisu uradili Novopazarci vec ovi iz sire okoline normalno kordinirani od svojih vodja iz nacionalistickih stranaka. Toliko da se zna. Pozdrav svima iz Novog Pazara.

Ivana

pre 22 godine

Ovakve stvari se, na zalost, cesto dogadjaju kad se tolika masa skupi. Zato ja gledam utakmice na TV-u. Huligana ima svuda, ali je razlika u tome sto u vecini zemalja policija pokusava da ih spreci. A nasa, naravno, po svom starom obicaju, stoji po strani.
Uostalom, sta da se ocekuje kad nasa javnost takvo ponasanje ne da ne osudjuje, nego ga cesto i hvali? Uprave Zvezde i Partizana gaje svoje tzv. 'navijace', tj. huligane, i opravdavaju sve sto urade. Bacanje baklji medju navijace gostujuceg kluba i gadjanje sudija i protivnika je po nekima normalna stvar. A sta tek reci za javnost koja ih hvali kad prebijaju ljude -'u redu' je prebiti igrace svog tima posto 'ionako ocajno igraju', a homoseksualce zato sto postoje?!

Andrej

pre 22 godine

bio sam prisutan na nogometnoj utakmici petnaestogodisnjaka gdje je jedna majka proslavljala gol svoje ekipe dizuci tri prsta i vikanjem Milane srbine.Izazvala je incident jer protivnicki tim bio je Hrvatski i skoro je doslo do tuce. Zar je to sportsko navijanje, zar to ima veze sa nogometom, zar da je netko Srbin, Hrvat ili drugo treba izrazavati na stadionima,pa sto ako smo rodjeni u tim zemljama, nismo nista bolji od drugih bas obrnuto,da se moglo birati ne bi izabrao ni da budem u tom dijelu Europe rodjen,jer smo primitivni zadrti stvarima koje i nisu jako bitne za lijep i ugodan zivot,bilo bi mi draze da ljudi sa tih podrucja imaju jace argumente da se dice da su nebeski narod,recimo da pronadju lijek protiv raka side,i pokazu koliko su pametni,a jedna kosarkaska utakmica sluzi samo za zabavu a ne za dokazivanje pameti,pamet ste pokazali slavljem gdje ste lomili,rusili tukli se.

Tomislav Plesa

pre 22 godine

Sramo da nismo u stanju da proslavimo,jedan od najvecih uspeha nase kosarke,a da ne napravimo ludost,huliganstvo. Zar moramo pokazati celom svetu kako se veselimo,i kako razaramo imovinu,kako taj spetakl uzimamo
kao opravdanje da pokazemo silu,da umesamo politiku,ono,ko je ko i sta je ko. Treba da prestanemo da imitiramo huligane drugih zemalja,treba da postujemo,i da se od srca radujemo popbedi nasi mladica.Zivala Juga.
Pozdrav iz daleke Australije.

zoki

pre 22 godine

nije ni cudo kada mogu da se ugledaju na kostunicu kako seje seme mrznje medju sopstveni narod. cak se i tito ponosio nasim ljudima po belom svetu, a ovaj ih ispljuva naveliko. zato braco srbijanci stavite prst na celo pre nego pljunete u olovku zaokruzite ime novog predsednika.

Zoran

pre 22 godine

Stvarno mi neka tuga zavlada u dusi kad cujem da je nko lomio i razbijao Beograd i to sve pod okriljem jednog velikog slavlja i radosti svih nas Srba, Crnogoroca, Jugoslovena sirom planete.
Prema tim primitivcima i divljacima ne bih imao milosti, drakonski bi ih kaznio, pa da vise nikom ne pada na pamet divlja i unistava kao sto neko rece grad u kome su nam srca zauvek.
Zato surovo i bez milosti. Stoka se korbacem kroti!!!

znalac

pre 22 godine

Svedok sam onoga sto se desilo u Novom Pazaru,nije istina da nije bilo nacionalistickih provokacija od strane srba(kako drugacije mogu da slave???)bilo je i to tipa "Gde ste sada Turci","Balijske pi**e"itd.....i lomljavina izloga ciji su vlasnici bogati i ugledni muslimani u tom gradu.....normalno je ocekivati reakciju iste grupe sa druge strane.......

Sabina

pre 22 godine

Odmah moram da demantujem gospodina Milana Milosevica, koji je dao komentar pre mene. Ja sam iz Novog Pazara, i bila sam u centru grada izvesno vreme dok je trajala sva ta frka. Prvo sto sam cula priblizavajuci se centru je bila pesm: Od Topole , od Topole...tu su straze generala Draze. Bilo je i "kreativnih" navijaca koji su smisljali pesme tipa: "Hajde braco, ko ce prvi, da pijemo muslimanske krvi"...Sasvim je jasno ko je pevao te i slicne pesme. Zasto svako slavlje i navijanje srpskog naroda neizostavno rezultira nacionalizmom? U redu je navijati za svoju zemlju i slaviti pobedu, ali ono sto se culo na ulicama Novog Pazara iz automobila koje su vozili gradjani srpske nacionalnosti daleko je od navijanja. Nezvanicno, od jednog prijatelja koji je Srbin, saznajem da je sve ovo unapred planirano jos pre mesec dana, i da su zato pozvana "pojacanja" iz Mitrovice i Raske. Zaista strasno. Ono sto se kasnije dogodilo je bilo za ocekivati.Svako strpljenje ima svoje granice. Cak i kod nas, Bosnjaka, koji su navikli da trpe.

Djenka

pre 22 godine

77 od 150,000?!? Pa to se moze smatrati napretkom. Narod je svuda isti dragi moji zemljaci (i ostali), nemojte se mnogo zanositi idejom u 'usmeravanju energije mase'. A onaj ko se stidi ovakvog ponasanja svojih zemljaka, taj se stidi celog ljudskog roda. Dok je granica, policije, vojske, novca, privatne imovine, banaka, advokata, politicara, svestenika... dotle ce biti i nasilja, ratova, unistavanja, ubijanja, prostitucije, pedofilije, kradje... Ne samo kod nas vec svuda u svetu.
"Pogledaj dom svoj andjele, skini paucinu s'ociju..."

Misa

pre 22 godine

Iscupali drvo ?! Haos... to stvarno treba kazniti nekako.
Ali sve se to ne bi dogadjalo da se dva dana ranije objavilo da je u gradu ukupno 500 pandura i da svaki ima samo po kameru.
Tako rade po svetu- ona prica "Pariz, London..." snimaju snimaju pa hapse hapse.
A to da smo najgori -uopste nije tacno i dosta je te glupe price - jer se tamo i pored takvih mera i svih kamera i snimanja prave mnogo mnogo veca ludila a bude i mrtvih...

Nikola

pre 22 godine

Ipak smo mi samo gomila neizivljenih divljaka...Nista se ne desava slucajno!
Nismo nizasta sada mi je iskreno zao sto su nasi kosarkasi pobedili!

Patriota

pre 22 godine

Stvarno smo "zadnji" na svetu. Umesto slavlja u pravom smislu reci, mi rusimo i ono malo sto imamo. Te vandale treba najstrozije kazniti.

Dan

pre 22 godine

To za recitacije mi se dopada. Druga bi ideja bila da su organizovali turnir u "Jarjackinje - Barjackinje", pa tu ima i mala doza nasilnistva, ali je pravilno usmerena.
Salu na stranu, slavilo se i u Srbijanopolisu, ljudi su vikali, pevali, trubili, cak su se i panduri smeskali, i bilo je sve krcato. Ali nije bilo sanse za neki vandalizam zato sto je bilo dovoljno milicije da to nikome ne bi palo na pamet. Stos je u tome da izmedju milicije kod nas i one druge strane, bilo da su to demonstranti ili navijaci toliko nema postovanja i toliko se mrznje nakupilo da juce panduri nisu smeli uvek da reaguju jer se ne zna na sta bi to moglo da izadje. A malo ih (policiju) i nije bas briga za drvece i izloge, sto da rizikuju da ih neko premlati za male pare. Secam se kako se nekada posle Zvezdinih pobeda pola Severa skupilo i sislo duz Bul.JNA, pa preko slavije do Trga. Ali nije bilo vandalizma.
Moj politicki zakljucak: dok Srbi ne pocnu da shvataju prvo da je zakon nesto cega se treba drzati i zbog sebe i zbog drugih, a posle i da treba raditi, nikakvo pozitivno usmeravanje nece biti moguce. Dokle god budemo imali Vladu koja se zafrkava sa pravom i pokusava da smandrlja na brzaka nesto sto oni zovu reforme, izigravajuci pri tome i pisane i nepisane zakone, to je svet u kome cemo (cete) ziveti.
Pozdrav svima iz SAO Cikaga

Marija, London

pre 22 godine

Za vreme Otporovih demostracija studenti su pokazali da su u stanju da budu i kreativni i miroljubivi u isto vreme. Sa druge strane, u mnogim zemljama se i lokalno stanovnisto i milicija unapred spremaju za ozbiljnu konrolu huligana koja dolaze na fudbalske utakmice. Generalizacija koje oslikavaju cutavu naciju na osnovu jednog dogadjaja i jedne grupe ljudi mogu biti jako jednostrane...

nikola2

pre 22 godine

Interesantan je nacin razmisljanja u prvoj poruci. Zbog 77 idiota, pisac poruke je pljunuo na ceo narod i spreman je da uzme zasluzenu medalju reprezentaciji. Uzgred budi receno, mnogo veca divljanja se desavaju u Cikagu, Londonu, Briselu, Torontu itd. koje Nikola1 verovatno smatra civilizacijskim uzorima.

Dejan

pre 22 godine

Kao sto istice Jelena Djordjevic, slavlja su nam cesto primitivna i agresivna. Kulturni svet zazire da se pojavi tamo i izrazi svoju radost, pa su i slavljenicke mase mnogo manje nego sto bi mogle biti. Dok sam gledao neke inserte na CNN-u sa slavlja na Trgu Republike, sa mahanjem rukama po vazduhu i deranjem poluobucenih klinaca u nepreglednoj gomili, pomislio sam - da je samo svaki deseti doneo neku staru kosarkasku loptu, ili da im je grad pripremio stotinak lopti za slavlje, pa da se malo dodaju sa tim loptama po vazduhu, da one blago lete u velikom broju iznad glava prisutnih, to bi bila veoma simpaticna slika koja bi se po svetu prikazivala i pamtila decenijama. Ali to ne moze da funkcinonise kod nas, sigurno bi tim loptama porazbijali prozore na svim zgradama u centru grada. Nemamo smisla za organizaciju javnih manifestacija.

Nesa

pre 22 godine

Samo dodjite u civilizovanu Ameriku, Kanadu ili Englesku pa da vidite kako su "mastoviti" u proslavama. U ovakvim prilikama ljudi su manje-vise svuda isti.Manite se tog nacional-mazohizma koji je cini mi se postao glavni sport tzv. novih srpskih intelektualaca, po kojima smo mi najgori, divljaci, ugledajte se na svet itd...

svd

pre 22 godine

Gospodja Djordjevic je dala vrlo kvalifikovano misljenje. Problem viska temperamenta posle sportskih dogadjaja nije ni samo nas problem niti smo mi Srbi nesto preterano temperamentni. Setite se Engleza, Belgijanaca, Turaka, u svakom narodu ima raznih elemenata. Ne volim da vozim Bulevarom JNA kada navijaci u euforiji idu sa stadiona, jer je bilo slucajeva i u proslosti da su bila necija kola ostecena. Mislim da treba poslusati gdju Djordjevic.

elephant kljovic

pre 22 godine

E ako iscupano drvo ne pomogne, onda ne znam sta ce pomoci. Da bi se odrzao 'nivo', posto huligana ima svuda u svetu, treba primentiti drakonske kazne-kako za vadjenje drveta iz korena, tako i za razbijanje izloga i trafika, i ostalo obesno ponasanje. Takvi zlikovci sa viskom energije treba da budu kaznjeni ne zatvorom, vec im staviti po kuglu oko noge, pa mesec dana na PRINUDNI RAD, 12 sati dnevno, a od hrane samo vodu i suv hleb. Uvece naravno u stalu na spavanje. Mislim da bi to bilo sasvim demokratski. Zaista.
Ovo ce stupiti na snagu ako ne pre, a ono onda kad ja preuzmem vlast. Sram vas BRE bilo!

Omladinac

pre 22 godine

Ali je zaista tuzno cuti ovakve stvari. Slavio sam juce ali onda naidjem na poruku ovde na B92 u kojoj neki decko samo sto nije zaplakao jer je video unistavanje grada. Pa zar je takvo rusilacko slavlje potrebno nasem gradu koji toliko zelimo da se razvije u jednu modernu metropolu?. Ne, vi koji ste unazadili i osiromasili nas dragi Beograd niste u ljubavi sa tim gradom i nemate prava da tako okrutno uzivate u njemu. Rovariti kroz nas Beograd je rovarenje kroz nasa srca takodje. Nadam se da ce i nasi kosarkasi reagovati svojim ugledom ne bili ovim izgbljenim ljudima ukazali na malo uzviseniji put u zivotu. Dajte okupite te izgradnike da sami javno popravljaju ono sto su unistili.

Fan

pre 22 godine

Ako citate izvestaje iz Indijanapolisa, procitacete sledece:"Vlade Divac je u i izjavi za B92 izrazio odusevljenje podrskom sa tribina, ali je ZAMOLIO NAVIJACE DA U FINALU ZABORAVE NA PSOVKE, DA NE VREDJAJU PROTIVNIKA, VEC DA BODRE SVOJ TIM'. Slicna Divceva izjava mogla se cuti kao tonski zapis na vestima B92!

Milivoje

pre 22 godine

"Bilo je onih koji su gledali kako grupa mladica cupajuci drvo iz zemlje proslavlja titulu prvaka sveta u kosarci."
A sto, trebalo je da pomognu, a ne da gledaju!?

Milan Milosevic

pre 22 godine

Veoma mi je zao zbog neistinitog izvestaja na B92 sajtu povodom dogadjaja u Novom Pazaru. Totalna je laz i neistina da su Srbi lomili bilo kakve izloge i gadjali kamenjem. Posle zavrsetka utakmice vise stotina Srba u nekih stotinak automobila je krenulo da kao sto se to radilo u svim gradovima Jugoslavije proslavi pobedu svoje reprezentacije.
Njih je organizovano, jer je sve unapred bilo dogovoreno, kod Nove Lucne zgrade sacekalo oko 400 muslimanskih ekstremista. Nekoliko desetina njih se popelo na susedne zgrade odakle su kamenjem i flasama zasipali kolonu Srba. Skandirali su Alahu Ekber, Ovo je Turska, Poklacemo vas Cetnici, Ubi,ubi Srbina. Srbi nisu skandirali nista uvredljivo vec su samo skandirali Srbija, Srbija, Sampioni, Jugoslavija, Jugoslavija. Sramota je da ne na sajtu B92 kao vest plasirana totalna laz i neistina. Sramota je da je taj dan nacelnik SUP Novi Pazar, Musliman koga je Djindjic postavio zabranio Srbima da se raduju pobedi svoje reprezentacije. U Novom Pazaru su zahvaljujuci DOS antisrpskoj politici, Srbi gradjani drugog reda. Bas me zanima da li ce "demokratski B92" objaviti ovaj moj komentar.

Muhammed

pre 22 godine

"Srbi nisu skandirali nista uvredljivo vec su samo skandirali Srbija, Srbija, Sampioni, Jugoslavija, Jugoslavija." - Stvarno!? Onda ja sinoc nisam stajao na terasi ili je moja terasa verovatno poletela negde ka "dogadjanju naroda".
Sto rece covek, Veoma mi je zao zbog ovog NEISTINITOG KOMENTARA na sajtu B92 o ponasanju "NAVIJACA" iz prigradskih naselja Novog Pazara.
Pevanje pesmica tipa "Ko je drugi, ja sam prvi da pijemo turske krvi..., Muslimani mali vrani dosli su vam crni dani..." i vec svima nam dobro poznati hit "Od Topole.." svakako nije fer i sportsko navijanje "neorganizovane" grupice slavljenika.
Gadjanje flasama iz automobila, lomljenje izloga, bacanje suzavca, demoliranje parkiranih automobila (na koje su cini se posebno bili gnevni) i pucnjava iz svog raspolozivog vatrenog oruzja koja se cula cele veceri, vec se izgleda i moze podvesti pod, recimo korektno odradjen posao za racun odredjenih politickih partija. Partija kojima je po svaku cenu stalo da i ovde zaseru kao sto su to ucinile od Karlobaga pa na dalje.
I da na kraju citiram uvazenog sugradjanina: Bas me zanima da li ce "demokratski B92" objaviti ovaj moj komentar."

mix

pre 22 godine

Gospoin Milan Milosevic se javio sa "istinom" o Novopazarskom skandalu. Pa i medju nama ima onih koji vole plave ali ne vole tipove koji hoce da se napiju Turske krvi a koji su bili u toj njegovoj navijackoj koloni. Pa dokle ce neki sa brda da koriste Novi Pazar za lecenje svojih kompleksa? Bilo da su u pitanju Bosnjaci ili Srbi s te strane svi su isti. Ovo u nasem gradu nisu uradili Novopazarci vec ovi iz sire okoline normalno kordinirani od svojih vodja iz nacionalistickih stranaka. Toliko da se zna. Pozdrav svima iz Novog Pazara.

Ivana

pre 22 godine

Ovakve stvari se, na zalost, cesto dogadjaju kad se tolika masa skupi. Zato ja gledam utakmice na TV-u. Huligana ima svuda, ali je razlika u tome sto u vecini zemalja policija pokusava da ih spreci. A nasa, naravno, po svom starom obicaju, stoji po strani.
Uostalom, sta da se ocekuje kad nasa javnost takvo ponasanje ne da ne osudjuje, nego ga cesto i hvali? Uprave Zvezde i Partizana gaje svoje tzv. 'navijace', tj. huligane, i opravdavaju sve sto urade. Bacanje baklji medju navijace gostujuceg kluba i gadjanje sudija i protivnika je po nekima normalna stvar. A sta tek reci za javnost koja ih hvali kad prebijaju ljude -'u redu' je prebiti igrace svog tima posto 'ionako ocajno igraju', a homoseksualce zato sto postoje?!

Andrej

pre 22 godine

bio sam prisutan na nogometnoj utakmici petnaestogodisnjaka gdje je jedna majka proslavljala gol svoje ekipe dizuci tri prsta i vikanjem Milane srbine.Izazvala je incident jer protivnicki tim bio je Hrvatski i skoro je doslo do tuce. Zar je to sportsko navijanje, zar to ima veze sa nogometom, zar da je netko Srbin, Hrvat ili drugo treba izrazavati na stadionima,pa sto ako smo rodjeni u tim zemljama, nismo nista bolji od drugih bas obrnuto,da se moglo birati ne bi izabrao ni da budem u tom dijelu Europe rodjen,jer smo primitivni zadrti stvarima koje i nisu jako bitne za lijep i ugodan zivot,bilo bi mi draze da ljudi sa tih podrucja imaju jace argumente da se dice da su nebeski narod,recimo da pronadju lijek protiv raka side,i pokazu koliko su pametni,a jedna kosarkaska utakmica sluzi samo za zabavu a ne za dokazivanje pameti,pamet ste pokazali slavljem gdje ste lomili,rusili tukli se.

Tomislav Plesa

pre 22 godine

Sramo da nismo u stanju da proslavimo,jedan od najvecih uspeha nase kosarke,a da ne napravimo ludost,huliganstvo. Zar moramo pokazati celom svetu kako se veselimo,i kako razaramo imovinu,kako taj spetakl uzimamo
kao opravdanje da pokazemo silu,da umesamo politiku,ono,ko je ko i sta je ko. Treba da prestanemo da imitiramo huligane drugih zemalja,treba da postujemo,i da se od srca radujemo popbedi nasi mladica.Zivala Juga.
Pozdrav iz daleke Australije.

zoki

pre 22 godine

nije ni cudo kada mogu da se ugledaju na kostunicu kako seje seme mrznje medju sopstveni narod. cak se i tito ponosio nasim ljudima po belom svetu, a ovaj ih ispljuva naveliko. zato braco srbijanci stavite prst na celo pre nego pljunete u olovku zaokruzite ime novog predsednika.

Zoran

pre 22 godine

Stvarno mi neka tuga zavlada u dusi kad cujem da je nko lomio i razbijao Beograd i to sve pod okriljem jednog velikog slavlja i radosti svih nas Srba, Crnogoroca, Jugoslovena sirom planete.
Prema tim primitivcima i divljacima ne bih imao milosti, drakonski bi ih kaznio, pa da vise nikom ne pada na pamet divlja i unistava kao sto neko rece grad u kome su nam srca zauvek.
Zato surovo i bez milosti. Stoka se korbacem kroti!!!

znalac

pre 22 godine

Svedok sam onoga sto se desilo u Novom Pazaru,nije istina da nije bilo nacionalistickih provokacija od strane srba(kako drugacije mogu da slave???)bilo je i to tipa "Gde ste sada Turci","Balijske pi**e"itd.....i lomljavina izloga ciji su vlasnici bogati i ugledni muslimani u tom gradu.....normalno je ocekivati reakciju iste grupe sa druge strane.......

Sabina

pre 22 godine

Odmah moram da demantujem gospodina Milana Milosevica, koji je dao komentar pre mene. Ja sam iz Novog Pazara, i bila sam u centru grada izvesno vreme dok je trajala sva ta frka. Prvo sto sam cula priblizavajuci se centru je bila pesm: Od Topole , od Topole...tu su straze generala Draze. Bilo je i "kreativnih" navijaca koji su smisljali pesme tipa: "Hajde braco, ko ce prvi, da pijemo muslimanske krvi"...Sasvim je jasno ko je pevao te i slicne pesme. Zasto svako slavlje i navijanje srpskog naroda neizostavno rezultira nacionalizmom? U redu je navijati za svoju zemlju i slaviti pobedu, ali ono sto se culo na ulicama Novog Pazara iz automobila koje su vozili gradjani srpske nacionalnosti daleko je od navijanja. Nezvanicno, od jednog prijatelja koji je Srbin, saznajem da je sve ovo unapred planirano jos pre mesec dana, i da su zato pozvana "pojacanja" iz Mitrovice i Raske. Zaista strasno. Ono sto se kasnije dogodilo je bilo za ocekivati.Svako strpljenje ima svoje granice. Cak i kod nas, Bosnjaka, koji su navikli da trpe.

Djenka

pre 22 godine

77 od 150,000?!? Pa to se moze smatrati napretkom. Narod je svuda isti dragi moji zemljaci (i ostali), nemojte se mnogo zanositi idejom u 'usmeravanju energije mase'. A onaj ko se stidi ovakvog ponasanja svojih zemljaka, taj se stidi celog ljudskog roda. Dok je granica, policije, vojske, novca, privatne imovine, banaka, advokata, politicara, svestenika... dotle ce biti i nasilja, ratova, unistavanja, ubijanja, prostitucije, pedofilije, kradje... Ne samo kod nas vec svuda u svetu.
"Pogledaj dom svoj andjele, skini paucinu s'ociju..."

Misa

pre 22 godine

Iscupali drvo ?! Haos... to stvarno treba kazniti nekako.
Ali sve se to ne bi dogadjalo da se dva dana ranije objavilo da je u gradu ukupno 500 pandura i da svaki ima samo po kameru.
Tako rade po svetu- ona prica "Pariz, London..." snimaju snimaju pa hapse hapse.
A to da smo najgori -uopste nije tacno i dosta je te glupe price - jer se tamo i pored takvih mera i svih kamera i snimanja prave mnogo mnogo veca ludila a bude i mrtvih...