Utorak, 03.09.2002.

05:48

Amerikanci lako dobili dosadni derbi

Izvor: B92

Default images
Niko nije sumnjao u pobedu Amerikanaca nad Rusima. Mnogi su, medjutim, verovali da ce Rusi pruziti ozbiljniji otpor. Naravno, nisu. SAD su dobile mec sa 106:82, po cetvrtinama 27:24, 27:20, 35:19, 17:19.

Iako su Rusi drzali prikljucak do poluvremena, ni u jednom trenutku to nije izgledalo kao ozbiljna utakmica. Daleko od toga da je ruski tim los, ali jednostavno su neozbiljni i njihova igra je vise proizvod individualnih akcija i slucajnosti, nego neke taktike. Ako jos dodamo da je jedan od sudija Japanac, jasno vam je sta je gledalo nekoliko hiljada gledalaca u praznom RCA Doumu.

Amerikanci su na samom pocetku stvorili prednost i lako je cuvali. Atraktivni potezi nisu izostajali, ali Rusi ni sa Kirilenkom ne bi mogli da ugroze protivnika. Bez najboljeg igraca, utakmica se ubrzo pretvorila u mesavinu suterskog treninga i foto sesna. Amerikanci su imali bolji sut i vise skokova, a napravili su 25 izgubljenih lopti, sto bi valjda svakog drugog odvelo u poraz.

Od pojedinaca vredi istaci Pola Pirsa, koji nije ni igrao za tim, kao i Zahara Pasutina, koji se jedini uspesno nosio sa Amerikancima. Na teren se vratio Redzi Miler i postigao trojku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, a 20 igraca se upisalo u strelce (svi osim Dzej Vila).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: