Ponedeljak, 20.05.2002.

19:00

NASTAVLJENA EKSHUMACIJA U GRACACU

Izvor: B92

Default images
Na groblju u Gracacu u Hrvatskoj u ponedeljak je nastavljena ekshumacija tijela sa 163 spoljna obiljezja, lica koja su stradala u akciji Hrvatske vojske u bivsoj Republici Srpskoj Krajini "Oluja" - rekao je agenciji SRNA sef Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas"

Savo Strbac. Ekshumacija u Gracacu je zapocela prije dvije nedjelje.

On je dodao da ce ovoj ekshumaciji prisustvovati i posmatraci iz SR Jugoslavije, iz Savezne komisije za humanitarna pitanja, tako da ce se taj monitoring odvijati prema protokolu koji je potpisan izmedju ove komisije i Ureda za nestala i zatocena lica Hrvatske.On je dodao da je, prema podacima hrvatske delegacije Komisije za nestala i zatocena lica, evidentirano 158 leseva, sto nije velika razlika u odnosu na prethodne razlike koje su se javljale. "Vazna je cinjenica da se sve ekshumacije rade po nalogu i uz prisustvo istrazilaca Haskog tribunala, a Hrvati pruzaju samo logistiku, jer oni daju bagere, rovokopace i kamione za prevoz zrtava do Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu" - rekao je Strbac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: