Ponedeljak, 13.05.2002.

19:00

NASTAVAK SUDJENJA DRAGOLJUBU MILANOVICU

Izvor: B92

Default images
Kljucni svedoci nisu se u ponedeljak pojavili na sudjenju bivsem direktoru Radio-televizije Srbije Dragoljubu Milanovicu, a porodice zrtava zatrazile su hitan prijem kod predsednika SRJ Vojislava Kostunice. Bivsa urednica spoljnopolitickog programa RTS Tatjana Lenard, koja se do sada nije odazivala na sudske pozive, pismeno je obavestila sud da ne moze da dodje na sudjenje jer "ima probleme s dokumentacijom", a stalno zivi i radi u Nemackoj. Sudija Radmila Dicic prihvatila je to obrazlozenje. Pukovnik Petar Pajcin nije se pojavio na sudu jer ga nadredjeni nisu oslobodili obaveze da cuva "vojnu tajnu". Pajcin je u ime Saveznog ministarstva odbrane tokom intervencije NATO na SRJ u prolece 1999. bio nadlezan za RTS, koja je u ratim uslovima bila pod ingerencijom Saveznog ministarstva odbrane. Sudija Radmila Dicic rekla je da je to ministarstvo zamolila da Pajcinu dopusti svedocenje, ali da ono moze taj zahtev da odbije.

Porodice zrtava tim povodom su zatrazile hitan prijem kod predsednika SRJ Vojislava Kostunice, koji ih je primio 17. novembra 2000. i obecao im, u svojstvu predsednika Vrhovnog saveta odbrane, da ce embargo "vojne tajne" biti skinut sa "slucaja Milanovic", tako da sud moze da dobije uvid u cinjenice.

Sudija Radmila Dicic je za naredno rociste odredila 28. maj, pozvavsi advokate da se pripreme za zavrsnu rec. Optuzba tereti Milanovica da je tokom intervencije NATO prekrsio naredbu Savezne vlade broj 37 o premestanju ljudstva i tehnike televizije iz centrale u Takovskoj i Aberdarevoj ulici i time izavao smrt 16 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: