Najveća sramota ruske vojske? Moćni "Vitez" potpuno uništen VIDEO

Na snimku, koji je juče objavljen na društvenim mrežama i vojnim blogovima, vidi se ruski mobilni raketni sistem S-350 Vitez u minskom polju potpuno uništen.

Izvor: Jutarnji list

Nedelja, 11.02.2024.

13:57

Najveća sramota ruske vojske? Moćni
Profimedia/Yuri Smityuk/TASS

Portal Militarni piše da su Rusi u svoje minsko polje uveli moćan raketni sistem. Incident se navodno dogodio u oblasti Luganska, koja je pod ruskom kontrolom od 2014. godine, a minsko polje je postavljeno da odvrati potencijalni ukrajinski napad.

Incident se dogodio noću, a nesreća je navodno pričinila ozbiljnu štetu Vitezu.

Inače, S-350 Vitez je projektovan da zameni stare protivvazdušne sisteme sovjetske proizvodnje, a ruska vojska ga koristi od 2020. godine. Sistem se sastoji od vozila sa lanserom i raketama (50P6E), komandno-kontrolno vozilo (50K6E) i vozilo sa multifunkcionalnim radarom (50N6E). Vreme aktiviranja sistema u borbenim dejstvima je oko pet minuta.

Rusi tvrde da Vitez može da pogodi sva neprijateljska sredstva, uključujući i slabo vidljive ciljeve i krstareće rakete. Vitez može da funkcioniše samostalno ili kao deo ešalona protivvazdušne odbrane.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli: