Nedelja, 10.12.2023.

09:02

Novi predsednik Argentine danas preuzima dužnost

Ekonomista i političar krajnje desnice Havijer Milej danas preuzima funkciju nakon pobede u drugom krugu predsedničkih izbora u Argentini.

Izvor: B92

Novi predsednik Argentine danas preuzima dužnost
Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Na inauguraciji novoizabranog predsednika Argentine pozvan je veliki broj zvaničnika.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić boraviće u zvaničnoj poseti Republici Argentini, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, povodom inauguracije novoimenovanog predsednika Argentine Nj. E. Havijera Mileja.

I predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prisustvovaće inauguraciji novoizabranog predsednika Argentine Havijera Mileja, saopštilo je ukrajinsko predsedništvo.

"Na putu za Argentinu da prisustvuje inauguraciji novoizabranog predsednika Havijera Mileja", navodi se u saopštenju iz kabineta Zelenskog, javio je Frans pres.

Podsetimo, Milei (53) je stekao slavu na televiziji, gde se pojavljivao uz psovke i tirade kritika protiv onih koje je nazivao političkom kastom.

Svoju popularnost je iskoristio i najpre postao kongresmen, nedugo zatim se kandidovao na predsedničkim izborima, a njegova ubedljiva pobeda kao samoproglašenog "anarho-kapitaliste" na avgustovskim predizborima izazvala je šok u političkom životu Argentine i ubrzo mu donela još veću popularnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: