Petković: Militarizacija tzv. KBS najveća pretnja miru Zapadnog Balkana

Današnja proslava dana tzv. "Kosovskih bezbednosnih snaga“ je ništa drugo do praznik velikoalbanskog šovinizma, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.11.2023.

16:27

Petković: Militarizacija tzv. KBS najveća pretnja miru Zapadnog Balkana
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ/ nr

On je dodao da je to promocija ideje monoetničkog samoproglašenog "Kosova“, a glavni afirmator takve ideologije Aljbin Kurti nije se trudio ni da prikrije tu činjenicu.

Prema Petkovićevim rečima, postrojavanje paravojske, na koju Priština po Rezoluciji 1244 nema pravo, uz obeležja terorističke "OVK“ i zastave takozvane „velike Albanije“, jeste najotvorenija pretnja državama ovoga regiona prema kojima Kurti i velikoalbanski šovinisti ispoljavaju teritorijalne pretenzije.

"Godinama Beograd upozorava da je proces militarizacije KBS najveća pretnja miru i stabilnosti Zapadnog Balkana, a današnja falangistička smotra to veoma jasno potvrđuje", saopštio je Petković.

Formacija koja, kako je naveo, baštini tradicije zločinačke i terorističke "OVK“ i sama je ista po prirodi i ciljevima, a svako ko to ne primećuje biće i sam odgovoran za svo zlo koje može da proistekne iz Kurtijevog militantnog delovanja.

"Kurti je, označivši jasno da je KBS naslednik OVK, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nedvosmisleno zapretio novim zločinima i pogromima, i tu pretnju Srbija veoma ozbiljno shvata", naveo je direktor Kancelarije za KiM.

I ovom prilikom najoštrije osuđujemo svaki vid podrške dela međunarodne zajednice ovoj ilegalnoj paravojnoj organizaciji čija se doktrina može svesti na uništenje svih onih koji se protive realizaciji fašističkog koncepta "velike Albanije“, saopštio je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: