Kurti: Ovo je jasan znak, Beograd...

Kosovski premijer je, komentarišući odluku Srpske liste da ne učestvuje na lokalnim izborima na severu KiM, optužio Beograd da kontroliše tu partiju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2023.

13:14

Kurti: Ovo je jasan znak, Beograd...
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Aljbin Kurti je takođe optužio zvanični Beograd da se meša u unutrašnja pitanja u Pokrajini i zatražio od EU da osudi, kako tvrdi, "ovako brzo kršenje" Sporazuma o normalizaciji odnosa.

"Srpska lista je odbila da učestvuje na lokalnim izborima u četiri severne opštine Kosova ovog aprila. Ovo je jasan znak kontrole Beograda nad strankom i neprekidnog mešanja u unutrašnje poslove Kosova. EU mora da osudi ovo brzo kršenje Osnovnog sporazuma", napisao je Kurti na Tviteru.

Rok za prijavu kandidata i kandidatkinja za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu KIM 23. aprila istekao je juče, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.

Srpska lista nije podnela kandidaturu uz obrazloženje da nisu ispunjeni njihovi zahtevi da se formira Zajednica srpskih opština i da se pripadnici kosovske specijalne policije povuku sa severa pokrajine, zbog čega su i napustili prištinske institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: