"Sledi nuklearni armagedon"

Zapadne zemlje na čelu sa SAD, isporukom Ukrajini municije sa osiromašenim uranijom, nepovratno vode svet do opasnog stadijuma, izjavio ruski ambasador u SAD.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 23.03.2023.

08:08

EPA/MAXIM SHIPENKOV

Iza tog stadijuma, dodao je ruski ambasadir Anatolij Antonov, jasno se nazire nuklearni armagedon.

Na ovaj način je ambasador komentarisao izjave administracije Bele kuće o tome da je municija sa osiromašenim uranijumom običan tip naoružanja koji se primenjuje već nekoliko desetina godina i ne predstavlja veću opasnost.

“Veoma je teško da se komentarišu gluposti ovog tipa. Američki činovnici su svojim neodgovornim izjavama ponovo dotakli dno. Ukrajini se neprestano isporučuje smrtonosno naoružanje kojim se ubijaju civili, kuće, škole, bolnice, vrtići“, konstatovao je Atonov, a prenosi Sputnjik.

Ruski ambasador je obratio pažnju na to da su negativne posledice upotrebe takve vrste municije više puta potvrdili zapadni novinari. Prilikom korišćenja takve vrste municije radioaktivna prašina, koja je neverovatno toksična je podložna dekontaminaciji i može da izazove rak.

“Amerikanci to veoma dobro znaju, jer su oni takvo oružje koristili u Iraku i Jugoslaviji. Žrtve su patile od smrtonosnih bolesti, a njihova deca su se rađala sa urođenim manama“, podsetio je ruski ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: