Završeno suđenje klanu Belivuk za danas VIDEO

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića završeno je za danas u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.01.2023.

08:28

Završeno suđenje klanu Belivuk za danas VIDEO
Foto: Profimedia

Pripadnicima Belivukove grupe sudi se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripadnici grupe koji su u pritvoru Okružnog zatvora su dovedeni, u dva navrata u polciijskoj koloni od dve marice i šest automobila policije.

Laliću su pitanja do sada postavljali Belivuk, Miljković i još nekoliko optuženih, a na prethodnom suđenju je ispitivanje počeo Miloš Budimir, a ispitivanje okrivljenog danas je nastavio.

Okrivljeni-svedok je pričao o ubistvima sa optuženice, ali i o onima koji se na njoj nisu našli. Otkrio je i da je ova kriminalna grupa, zajedno sa vođom "Kavačkog klana" Radojem Zvicerom, planirali nemire u Beogradu i atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lalić je otkrio i da su ulične priče da je advokata Dragoslava Miše Ognjanovića ubio Strahinja Stojanović, kojem je kasnije dva puta eksplodirala bomba koja je bila pod autom i drugi put je od zadobijenih povreda preminuo. Miljković je ispričao Laliću, kako on navodi, da će u slučaju da uhapše Belivuka platiti migrante da se raznesu u tržnom centru. Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala.

Lalić je pored ubistava sa optužnice, između ostalog pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodzića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića "Kapetana", Mirka Kojića, Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih. Nakon Lalićevog iskaza, uslediće i svedočenja još dvojice okrivljeni-saradnika, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: