"Zaposleni u Centarima za socijalni rad su na udaru"; ko može da ih zaštiti? VIDEO

Napad na socijalnu radnicu Centra za socijalni rad Rakovica otvorio je brojna pitanja.

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2022.

21:39

Printskrin: TV Prva

Kojim su sve rizicima izloženi zaposleni i ko može da ih zaštiti od napada korisnika socijalnih usluga?

Dvojica maskiranih muškaraca napali su 36-ogodišnju radnicu Centra za socijalni rad Rakovica. Policijska istraga će utvrditi da lis e radi o nasumičnom napadu, pokušaju pljačke ili je napda vezan za posao socijalne radnice.

Podsećamo da se jula 2017. upravo u ovom centru Rakovica dogodio napad kada je muškarac usmrtio svoje petogodišnje dete, izboo nožem troje radnika Centa za socijalni rad da bi nakon toga na parkingu usmrtio svoju suprugu.

Kolikim su rizicima izloženi socijalni radnici?

Centri za socijalni rad rade na slučajevima razvoda, starateljstva, usvojenja, smeštanja u ustanove dece, starijih sugrađana ali i psihičkih bolesnika.

"Jednako je teško i kolegama u Ustanovama socijalne zaštite, ali nekako su kolege iz Centara za socijalni rad više na udaru. U ustanovama socijalne zaštite korisnici su tu 24 časa i upućeni su na njih, kolege u Centrima za socijalni rad u svakom trenutku ne mogu da znaju ko će da im dođe", rekla je Mirjana Veljović iz Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti za TV Prva.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: