Brnabić predstavila program "Carta Serbica": "Želimo da vraćamo našu dijasporu" VIDEO

Premijerka Ana Brnabić predstavila je program "Carta Serbica".

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2022.

18:38

Brnabić predstavila program
Foto: Profimedia

"Strani državljani srpskog porekla koji su rođeni u dijaspori ili su zbog određenih životnih okolnosti otišli iz Srbije i odrekli se srpskog državljanstva, kroz program "Karta Serbika" mogu da dobiju boravišnu dozvolu u Srbiji na godinu dana i da apliciraju za državljanstvo", izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, predstavljajući program "Carta Serbica", ukazala da on podrazumeva i dodatne olakšice i podsticaje, poput poreskih i carinskih olakšica, i omogućavanje podizanja stabmenih kredita za poreske nerezidente u saradnji sa bankom "Poštanska štedionica".

Premijerka je poručila da su naši ljudi u dijaspori "blago", jer svojim dolaskom donose i entuzijazam, ali i nova iskustva i znanja.

Prvi korisnik programa "Carta Serbica" je Aleksandar Zurovac, rođen u Hrvatskoj, čiji je otac bio zarobljen u hrvatskom logoru, i koji je kao dečak napustio svoje rodno mesto.

Opširnije u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: