Mustafa negirao

Nekadašnji komadant tzv. OVK Saljih Mustafa negirao je danas krivicu po svim tačkama optužnice Specijalizovanog tužilaštva Kosova.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.10.2020.

16:19

Mustafa negirao
EPA/Kushtrim Ternava

Optužnice ga terete za niz ratnih zločina nad sprskim civilima od 1. do 19. aprila 1999. godine u mestu Zlaš na Kosovu i Metohiji.

"Izjašnjavam se da nisam kriv", rekao je Mustafa, nakon što se prethodno obratio sudu govoreći o svom moralu, borbi za slobodu OVK i apelujući na Specijalizovana veća da ne podležu pritiscima.

U potvrđenoj optužnici protiv Mustafe se tvrdi da je on odgovoran za krivična dela proizvoljnog lišavanja slobode, surovog postupanja i mučenja izvršena nad najmanje šest lica u periodu približno od 1. aprila 1999. do 19. aprila 1999. na imanju u mestu Zlaš na Kosovu koje je služilo kao zatvor.

Dalje se navodi da je jedan zatvorenik ubijen na toj lokaciji u periodu približno od 19. aprila 1999. do kraja aprila 1999.

Mustafa, zvani komadant Calji (48), uhapšen je i izručen Hagu 24. septembra, po nalogu sudije za prehodni postupak, nakon potvrđivanja optužnice.

Njemu je određen pritvor u kojem bi trebalo da bude do početka suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: