Istorijski "pad" Džozefa Bajdena

Iz meseca u mesec predsednik SAD-a Džozef Bajden srozava se u očima građana Amerike.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Nedelja, 10.12.2023.

09:23

Istorijski
Foto: Profimedia

Ova neumoljiva ocena proizlazi iz anketa koje CNN provodi svakog meseca, a koje pokazuju neprestani pad broja Amerikanaca koji odobravaju Bajdenov rad.

Prema rezultatima za prošli, objavljenim ovoe nedelje, ocena Bajdenove politike dosegnula je negativni rekord: samo 37 odsto Amerikanaca imalo je u novembru pozitivan stav o učinku Bajdenovog predsedavanja - što je najlošiji rezultat otkako je u januaru 2021. ušao u Belu kuću – dok je njih čak 63 odsto izrazilo negativan stav o predsednikovom radu.

"Ocena odobravanja američkog predsednika Džozefa Bajdena pala je na dno", navodi CNN.

Rejting aktualnog predsednika SAD-a bio je najviši prvih meseci njegovog mandata, sa rekordna 53 odsto u aprilu 2021. godine. Kontinuirani pad započeo je krajem prošle godine i nastavio se do danas: u ovu godinu Bajden je ušao s 45 odsto odobravanja, a od marta do oktobra rejting mu se kretao oko 40 odsto, da bi sada dosegnuo svoj istorijski minimum.

Razlozi za Bajdenov anketni sunovrat su ekonomske prirode, kako sugerišu odgovori ispitanika na ostala pitanja. Između ostalog, upitani da navedu glavnu brigu s kojom se trenutno suočavaju, čak 42 odsto građana SAD-a navodi finansijska pitanja, što je daleko ispred bilo kog drugog pitanja (naredni problem po važnosti bila je imigracija ili sigurnost granica, što je kao glavnu brigu navelo samo 12 odsto anketiranih).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: