Dogovoreno je: Prekid vatre između Hamasa i Izraela

Izrael i Hamas dogovorili su prekid vatre, prenosi Džeruzalem post.

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2023.

17:25

Dogovoreno je: Prekid vatre između Hamasa i Izraela
EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Prema pisanju Džeruzalem posta, prekid će trajati pet dana.

Kao hitnu vest list je, na svom nalogu na platformi "Iks", pozivajući se na političke izvore, objavio da je dogovoreno primirje.

"Prekid vatre između Izraela i Hamasa trajaće pet dana, a četrdesetoro dece i 13 talaca biće oslobođeno iz Hamasovog zatočeništva", rekao je neimenovani izvor.

Hamas i Izrael bi trebalo da potpišu sporazum o oslobađanju talaca, a izraelski ministar odbrane joav Galant naglasio je da Izrael čeka donošenje teških odluka.

"Times of Israel" navodi da Izrael neće osloboditi palestinske zatvorenike koji su osuđeni za ubistva. Taj medij navodi i da će, kako tvrde izvori, nakon razmene talaca biti nastavljena vojna kampanja Izraela u Pojasu Gaze.

Prema dogovoru koji se razvija, Hamas će osloboditi najmanje 50 izraelskih talaca, uglavnom žena i dece, u zamenu za prekid vatre od četiri dana, oslobađanje između 150 i 300 palestinskih zatvorenika i ulazak goriva i druge robe u Gazu, navodi "Times of Israel".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: