Milatović dobio poziv iz Vašingtona

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da poseti Vašington.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.06.2023.

09:21

Milatović dobio poziv iz Vašingtona
FOTO TANJUG/ MEDIA BIRO

U pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost, bezbednost i stabilnost

"Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan, gde Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši gradjani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu deo Evrope koja je celovita, slobodna, prosperitetna i bezbedna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko-crnogorsko partnerstvo, koje ima korene u našim zajedničkim vrednostima", napisao je Blinken.

"Primite moje najlepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama", navodi se u čestitci, saopšteno je iz kabineta predsednika Crne Gore.
Predsednik Milatović zahvalio se na pozivu državnog sekretara SAD i poručio da se raduje skorom odlasku u Vašington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: