Devojčica povređena u masakru u školi i dalje kritično, ima metak u glavi

Devojčica, koja je teško ranjena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", i dalje je kritično, rečeno je danas u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova.

Izvor: B92

Petak, 12.05.2023.

10:38

Devojčica povređena u masakru u školi i dalje kritično, ima metak u glavi
Tanjug/AP Photo/Milos Miskov

Kako navode, njeno stanje je nepromenjeno.

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je jutros za TV Prva da među pacijentima, ranjenim u pucnjavama u beogradskoj školi i Mladenovcu, i dalje ima životno ugroženih.

On je naveo da, kada je reč o pacijentima iz OŠ, jedna učenica je "sasvim dobro" i pre neki dan joj je urađena intervencija ortopeda mikrohirurga na obe podlaktice.
Ašanin je dodao da je ranjena nastavnica stabilno i da je imala intervenciju ortopeda mikrohirurga na šaci.

Kada je reč o pacijentima iz Mladenovca, Ašanin je naveo da je njih šestoro i dalje na jedinici intezivne nege, ali da se očekuje njihovo premeštanje na odeljenje jednog pacijenta.

"Dvoje pacijenata nam je u dosta teškom stanju i moramo biti jako oprezni sa jednim pacijentom koji je primarno bio primljen u KBC 'Dragiša Mišović'. Operisan mu je abdomen, a onda je zbog problema sa disanjem i povredama grudi upućen kod nas. Sa njim moramo biti jako oprezni, jer on ima jednu tešku kontuziju pluća, pa se procenjuje da li će kod njega biti neka intervencija", naveo je Ašanin.

"Devojčica ima metak u glavi"

Profesor dr Dušica Simić, načelnica anestezije na Dečjoj klinici u Tiršovoj kaže za RTS da teško povređena devojčica ima metak u glavi koji nije mogao da bude izvađen i da je i dalje u kritičnom stanju.

"Lekari se bore za njen život i prognoza je neizvesna", dodaje Simićeva.

U dečjoj bolnici u Tiršovoj okupili su se anesteziolozi, među kojima i oni koji su zbrinjavali povređene u dve tragedije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: