Doneta odluka: Trampu sudi anonimna porota

Bivši predsednik SAD Donald Tramp dobiti anonimnu porotu u predstojećem suđenju za klevetu, rekao je danas američki okružni sudija Luis Kaplan.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.03.2023.

19:44

Doneta odluka: Trampu sudi anonimna porota
AP Photo/Alex Brandon, File

Trampa je ya klevetu optužila bivša kolumnistkinja magazina "El" Elizabet Džin Kerol, zbog pretnji da bi moglo doći do uznemiravanja porotnika od strane pristalica bivšeg predsednika.

Kerol je dva puta tužila Trampa zbog klevete, jer je negirao njene tvrdnje da ju je silovao krajem 1995. ili početkom 1996. godine u kabini robne kuće "Bergdorf Gudmen" na Menhetnu.

Tramp je rekao da ne poznaje Kerol, da je ona izmislila priču o silovanju kako bi promovisala svoje memoare, kao i da su njene tvrdnje "prevara" i "laž".

Sudija Kaplan je, konstatujući da je ovo jedinstven slučaj, rekao da će imena, adrese i mesto zaposlenja budućih porotnika biti čuvane u tajnosti, preneo je Rojters.

On je, takođe, rekao da će tokom suđenja, koje počinje 25. aprila, porotnici biti transportovani zajedno do i iz zgrade suda i da će o njima brinuti američka policija tokom pauza u suđenju.

Kaplan je rekao da potreba za anonimnošću porotnika odražava okolnosti bez presedana u kojima će se ovo suđenje odvijati, uključujući veliki publicitet pre suđenja i veoma veliki rizik da će se porotnici plašiti uznemiravanja, neželjenih napada na njihovu privatnosti i odmazdu.

Kaplan je upitao Trampa i Kerol ranije ovog meseca da li su imaju prigovor zbog anonimne porote, na šta su oboje odgovorili da nemaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: