Asad doputovao u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Predsednik Sirije Bašar al Asad doputovao je danas u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), u pratnji svoje supruge Asme al Asad.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2023.

14:31

Asad doputovao u zvaničnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Foto: EPA/SYRIAN PRESIDENCY / HANDOUT

Državni mediji navode da ga je dočekao predsednik šeik Muhamed bin Zajed al-Nahjan po dolasku u Abu Dabi, a ispaljena je i počasna paljba dok je ulazio u kraljevsku palatu, preneo je Rojters.

Asadov avion dočekali su borbeni avioni Emirata.

"Održali smo konstruktivne razgovore u cilju razvoja odnosa između naše dve zemlje", napisao je kasnije šeik Muhamed na postu na Tviteru.

On je, takođe, naveo da je tokom razgovora bilo reči o načinima za poboljšanje saradnje radi ubrzanja stabilnosti i napretka u Siriji i regionu.

Sirijsko predsedništvo je saopštilo da će se Asma al Asad, tokom svoje prve zvanične posetu jednoj inostranoj zemlji sa Asadom od 2011, sastati sa šeikom Fatimom bint Mubarak, majkom predsednika UAE, koja se smatra "majkom nacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: