Sreda, 10.08.2022.

19:19

Moskva zabrinuta: "Pokažite uzdržanost"

Moskva je zabrinuta zbog novog talasa nasilja u zonama palestinsko-izraelskog konflikta.

Izvor: Tanjug

Moskva zabrinuta:
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Moskva poziva dve strane da budu maksimalno uzdržane, izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Ruske Federcije Marija Zaharova.

"Pozivamo sve uključene strane da pokažu maksimalnu uzdržanost i da ne preduzimaju radnje koje bi mogle da podriju sporazum o prekidu vatre postignut 7. avgusta ove godine između Palestinskog islamskog džihada i izraelske vojske u pojasu Gaze, (uz posredovanje Egipta)", naglasila je Zaharova, prenosi TAS S.

Izraelske snage opkolile su juče kuću Ibrahima al-Nabulsija, jednog od komandanata esktremističke grupe Brigade mučenika Al-Akse, vojnog krila palestinskog Fataha u gradu Nablusu na Zapadnoj obali.

Al-Nabulsi, koji je već dugo na izraelskoj poternici, bio je zabarikadiran u svojoj kući sa saborcima i odbio je da se preda, nakon čega je usledio oružani sukob sa izraelskim snagama, preneo je ranije Rojters.

Palestinski zdravstveni zvaničnici potvrdili su da su al-Nabulsi i još jedan njegov saborac ubijeni, a da je još 40 ljudi ranjeno u sukobima koji su izbili nakon pucnjave, preneo je ranije dnevni list Tajms of Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: