"Afera Knežević da ne pokriju aferu Medenica"

Prve premijerske muke Dritana Abazovića.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.05.2022.

17:54

EPA/EFE/ BORIS PEJOVIC

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da ne želi da afera u vezi sa snimkom policijskog službenika Petra Kneževića pokrije aferu u vezi s bivšom predsednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

On ocenio da takva ambicija postoji.

Abazović je novinarima nakon posete kampa eko-aktivista na Komarnici rekao da nije neočekivano da se u Crnoj Gori ponovo bude duhovi prošlosti i nacionalizma nakon izbora nove vlade.

"To je sasvim očekivano. Ljudi koji ne žele da Crna Gora ide napred, da se Crna Gora miri, da ima građansku vladu, uvek će aktivirati te teme. Govorim o temama, ne o konkretnom slučaju. To mi nije iznenađenje, čak mislim da će toga u narednom periodu biti sve više", istakao je Abazović.

Smatra i da nije važno kad se aktuelizovala priča u vezi sa snimkom, već da je važno da svi državni organi rade svoj posao.

"Ne bih voleo da afera Knežević pokrije aferu Vesne Medenice, a mislim da postoji ta ambicija. A zašto? Zato što se u jednom slučaju radi o organizovanom kriminalu, radi se o nosiocu najveće sudske funkcije u državi, a u drugom slučaju, a ne smatram ga beznačajnim, radi se o službeniku Uprave policije", rekao je Abazović.

On ocenjuje i da postoji ambicija da se tako nešto i učini i afirmiše tužilaštvo da oba slučaja rasvijetli do kraja.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici formiralo je predmet povodom audio zapisa na kojima se čuju detalji policijske akcije na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.

Poručio je da podstiče tužilaštvo da oba slučaja rasvetli do kraja.

"Važno je napomenuti, ako je nečija tendencija da jednom aferom prikrije drugu i kriminalizuje sektor bezbednosti, na pogrešnom su putu. Uprava policije će nastaviti da se reformiše u narednom periodu", rekao je Abazović

On nije želeo da iznosi informacije o tome da li je u pitanju prisluškivani ili snimljeni razgovor policajca Kneževića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: