Jovanović podneo krivičnu prijavu protiv Rebića

Čedomir Jovanović, lider LDP-a podneo je krivičnu prijavu protiv direktora policije Vladimira Rebića, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.06.2021.

11:54

Jovanović podneo krivičnu prijavu protiv Rebića
Screenshot/TV B92/arhiva

U krivičnoj prijavi Čedomir Jovanović navodi da je direktor policije Vladimir Rebić zloubotrebio službeni položaj svesno i sa namerom ne vršeći svoju dužnost. Lider LDP-a konstatuje da je Rebić time ugrozio život njegove dece i njegove porodice.

Jovanović podseća da je 13. maja 2021. godine Jedinica za obezbeđenje ličnosti ukinula obezbeđenje njegovoj deci, povukla i njegovo obezbeđenje, uprkos činjenici da je bio štićena ličnost poslednjih 20 godina.

U krivičnoj prijavi u koju je Tanjug imao uvid Jovanović navodi da nije dobio pisani dopis o ukidanju obezbeđenja već da je o tome, kao i srpska javnnost, saznao u medijima.

Čedomir Jovanović ističe da direktor policije, ne samo da nije vršio svoju dužnost, već je zloupotrebio svoj položaj "iznoseći neistine u jutarnjem programu Prve televizije o istrazi o incidentu koji se dogodio 2. juna u Novom Beogradu".

"Direktor policije je to učinio uprkos činjenici da sam ja štićeno lice, svesno stvarajući pogrešnu i lošu sliku o mojoj porodici i meni, tako podrivajući i šireći mržnju prema nama koja može da izazove sledeći napad, nanoseći time nematerijalnu štetu i strah za život moje porodice i mene", navodi, između ostalog, Jovanović u krivičnoj prijavi protiv Rebića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: