Anketa B92.net: Da li ste se vakcinisali protiv koronavirusa? VIDEO

U pandemiji koronavirusa smo duže od godinu dana, a jedini izlaz iz nje je brza i efikasna imunizacija stanovništva protiv ovog virusa.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

13:30

Anketa B92.net: Da li ste se vakcinisali protiv koronavirusa?  VIDEO
Foto: EPA/Brian van der Brug / POOL

Lekari apeluju na mlade da se vakcinišu kako bismo koroni zadali poslednji udarac. Međutim, poslednjih dana je primetan i slabiji odziv za vakcinaciju.

Do sada je, zvanično, dato 4.770.589 doza vakcine, a procenat ljudi koji su primili bar jednu dozu je 48,14.

Takođe, revakcinisane su 2.171.244 osobe.

Kakva je situacija među našim sugrađanima, odnosno, da li su se vakcinisali, proveravala je reporterka B92.net.

"Nisam se još vakcinisao protiv koronavirusa, jer sam je relativno skoro preležao, pa ću prvo proveriti nivo antitela, a nakon toga ću se najverovatnije vakcinisati i to Fajzerovom vakcinom. Ne postoji drugi razlog zašto se ranije nisam vakcinisao protiv korone", kazao je jedan od anketiranih u razgovoru za B92.net.

Takođe, bilo je i onih koji su nam kazali da se nisu vakcinisali protiv koronavirusa, jer su se posavetovali sa svojim lekarom kada bi bio najbolji trenutak u zavisnosti od zdravstvenog stanja.

"Nisam se još uvek vakcinisao, a preležao sam kovid i preporučeno mi je da se vakcinišem za šest meseci, tako da ću to učiniti tada", kazao je jedan sagovornik.

Šta su nam sve sugrađani rekli u vezi sa vakcinacijom, opširnije pogledajte u video-prilogu.
Podsetimo, premijerka Ana Brnabić objavila je pre nekoliko dana na svom nalogu na Tviteru da je još šest gradova i opština u Srbiji prebacilo brojku od pedeset odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

"Čestitam Medveđi, Zrenjaninu, Svrljigu, Zaječaru, Šapcu i Somboru koji su se pridružili gradovima i opštinama sa više od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva", napisala je Ana Brnabić.

Međutim, dodala je da je ujedno i zabrinuta što smo i dalje na oko 48 odsto vakcinisanog stanovništva.

"Moramo bolje da bi vratili život", istakla je Brnabićeva.

Povodom toga, podelila je link za kampanju "Vraćamo život" kojom se podstiče vakcinacija protiv koronavirusa. Takođe, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je kazao da će već danas biti dato više od šesto hiljada vakcina.

"Danas ćemo preći 650.000 revakcinisanih", rekao je Vesić novinarima ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, gde je danas postavljen autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju.

Vesić je precizirao da je u populaciji između 65. i 74. godine vakcinisano skoro 81 odsto sugrađana.

"U populaciji preko 65 godina, ima beogradskih opština gde je vakcinisano više od 90 odsto građana - Stari grad, Vračar, Savski venac", rekao je Vesić i istakao da je sada prioritet vakcinacija mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: