Utorak, 28.11.2023.

22:44

RIK: Lista "Dosta, evropski put" odbijena, poslednja proglašena "Albanska demokratska alternativa"

Republička izborna komisija odbila je večeras zbog nedostataka koji nisu otlonjeni da proglasi listu "Dosta, evropski put" koju je podnela istoimena koalicija.

Izvor: Tanjug

RIK: Lista
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kao poslednju za učesće na izborima zakazanim za 17. novembar, proglasila je listu "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina".

Lista "Dosta, evropski put nije proglašena", kako se moglo čuti na sednici jer u zakonom predviđenom roku, nije otklonila nedostatak i RIK-u nije dostavila nedostajući broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju listu.

Podnosilac liste, prema rečima predstavnice RIK Jasmine Milošević, nije postupio po svemu naloženom i nije otklonio nedostatak koji je smetnja za proglašenje liste.

Nakon izjave člana komisije Jelene Milenković da je lista "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" ispravila nedostatak, te imala dovoljan broj pravno valjanih izjava birača za učešće na izborima i proglašenje, RIK je utvrdila da ta lista, koja je poslednja proglašena za učešće na parlamentarnim izborima zakazanim za 17. decembar, ima položaj nacionalne manjine.

Imenovani su član i zamenik komisije koje je predložila koalicija "Albanska demokratksa alterantiva - ujedinjena dolina".
Prema podacima na sajtu RIK, do sada je proglašeno 18 lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: