U ponoć istekao rok za proglašenje izbornih lista, do sada proglašeno 13

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista, a prvi decembar je krajnji rok za utvrđivanje zbirne liste za izbore 17. decembra.

Izvor: RTS

Ponedeljak, 27.11.2023.

08:35

U ponoć istekao rok za proglašenje izbornih lista, do sada proglašeno 13
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Do sada je za parlamentarne izbore proglašeno 13 lista.

U ponoć 26. novembra je istekao rok za predaju izbornih lista za učešće na izborima, koji će biti održani 17. decembra, a Republička izborna komisija je do sada proglasila 13 izbornih lista.

RIK je naložio nekim listama, među kojima i izbornoj listi "Čedomir Jovanović - Mora drugačije", da u roku od 48 sati otklone nedostatke koji su smetnja za njihovo proglašenje, odnosno nedostajući broj potpisa podrške birača.

Takođe, RIK je naložio i koaliciji "Dosta!Evropski put" i izbornoj listi "Ruska stranka-Slobodan Nikolić" da u istom roku otklone nedostatke zbog kojih nije bilo moguće njihovo proglašenje, kao i izbornoj listi “Srbija na Zapadu da se struka pita”.

Peta lista koja treba da otkloni nedostatke jeste lista ”Albanska demokratska alternative ujedinjena dolina”, tako što će u tom roku dostaviti još 739 pravno valjanih potpisa.

U slučaju da u predviđenom roku navedene liste ne otklone nedostatke, neće biti proglašene.

Proglašenje čeka i lista dr Branimir Nestorović “Mi Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”, koji je večeras predao potpise za učešće na izborima, kao i Koalicija Ruski manjinski savez čiji je nosilac Pavle Bihali, a listu, prema njegovim rečima, čine Srpsko-ruska partija Vukovi i Srpsko-grčki pokret.

Vanredni parlamentarni izbori raspisani su za 17. decembar. Istog dana biće održani i pokrajinski i lokalni izbori u 65 gradova i opština, kao i pokrajinski izbori.

Republička izborna komisija proglasila je do sada trinaest lista:

1. ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane

2. IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE

3. DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA

4. MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI - BOŠKO OBRADOVIĆ - NACIONALNO OKUPLjANjE - DRŽAVOTVORNA SNAGA - Srpska stranka Zavetnici - Srpski pokret Dveri

5. DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – Srpska koalicija NADA – Novi DSS – POKS – Vojislav Mihailović

6. VAJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVÕÉRT!/SAVEZ VOJVOĐANSKIH MAĐARA – ZA NAŠEG PREDSEDNIKA, ZA NAŠU ZAJEDNICU, ZA BUDUĆNOST!

7. SRBIJA PROTIV NASILjA – MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ - MARINIKA TEPIĆ (STRANKA SLOBODE I PRAVDE, NARODNI POKRET SRBIJE, ZELENO-LEVI FRONT, NE DAVIMO BEOGRAD, EKOLOŠKI USTANAK – ĆUTA, DEMOKRATSKA STRANKA, POKRET SLOBODNIH GRAĐANA, SRBIJA CENTAR, ZAJEDNO, POKRET ZA PREOKRET, UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE „SLOGA“, NOVO LICE SRBIJE)

8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / USAME ZUKORLIĆ – UJEDINjENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENjA – BOŠNjACI SANDžAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI

9. SDA SANDžAKA - DR SULEJMAN UGLjANIN/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN

10. ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST I RAZVOJ – KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU

11. NARODNA STRANKA – SIGURAN IZBOR. OZBILjNI LjUDI – VUK JEREMIĆ, DR SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ, SINIŠA KOVAČEVIĆ, VLADIMIR GAJIĆ, MARINA LIPOVAC TANASKOVIĆ

12. DOBRO JUTRO, SRBIJO – Saša Radulović (DJB) - Boris Tadić (SDS) - Ana Pejić (Otete bebe).

13. POLITIČKA BORBA ALBANACA SE NASTAVLjA – ŠAIP KAMBERI /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: