Stanivuković: "Pobeda Vučića značajna je i za Republiku Srpsku"

Pobeda Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) na izborima u Srbiji značajna je za mir i stabilnost celog regiona, smatra Draško Stanivuković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.04.2022.

10:50

Stanivuković:
Profimedia/Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

"Kontinutet vlasti u našoj matici značajan je i za našu saradnju sa srpskim državnim vrhom, ali i sa Gradom Beogradom jer to znači nastavak započetih i brojne nove projekte”, rekao je gradonačelnik Banjaluke u intervjuu za dnevni list „Vesti“.

On je napomenuo da je Srbija uvek sa vlastima u Srpskoj sarađivala institucionalno, a Grad Banjaluka je, kaže, institucija, ko god ga vodio, a ista je situacija i sa višim nivoima vlasti i zbog toga je važno da postoji ta podrška.

“Srbija je nastavila kontiunutet pomoći Banjaluci, a za vreme mog mandata to je najveća pojedinačna podrška nekoga sa strane i iznosi oko šest miliona maraca”, istakao je Stanivuković.

Projekti koji se finansiraju iz tih sredstava su, dodaje, u različitim fazama, od kojih je svakako jedan od najvažnijih je izgradnja škole u naselju Ada čija je vrednost oko 4,5 miliona maraca, a radovi će početi upravo oko Dana grada, tačno godinu od kada je Vučić postao naš počasni sugrađanin, najavio je Stanivuković.

Upitan kako tumači činjenicu da su Vučića uoči izbora podržale gotovo sve partije u Srpskoj, i iz vlasti i iz opozicije, rekao je da zna koliko je teško prvi put dobiti izbore, ali posle godinu i tri meseca rada zna da je mnogo teže sačuvati vlast.

"Pobediti drugi put zaredom u prvom krugu je zaista senzacionalan politički uspeh. To znači da će Srbija i dalje držati lidersko kormilo na Balkanu. Osećao sam potrebu, pre svega ljudsku, da na svoj način, kroz video zapis, naslanjujući se na Vučićev spot "pogledajte semafor", podsetim kroz naš semafor na podršku koju je Srbija dala Srpskoj”, rekao je Stanivuković.

Podsetio je da je reč o 150 miliona maraka (75 miliona evra), što je ceo budžet Banjaluke.

“Svi lideri su mu čestitali, a to govori da Srbija doseže najveće uspehe, ekonomske i geopolitičke. Podrška od 90 odsto glasova iz RS govori upravo o tome da su građani i političari po tom pitanju jedinstveni“, objasnio je Stanivuković.

Kada je reč o Vučićevoj kampanji ocenio je da je on time pomerio standarde koje će biti teško preskočiti.

"Poznat sam po kreativnoj politici, to je ono što mi je blisko. Ovde je važno reći da se Vučič bavio politikom u 20. veku, da se njome bavi i u 21, a da je ovom kampanjom praktično otišao u 22. vek. Takav vid poruka građanima je pamtljiv, ulazi u podsvest”, smatra Stanivuković.

Kako kaže, sve što je urađeno, mostovi, fabrike, putevi, prenete su kroz video formu, a “famozni frižider” je bio metafora da je sveprisutan i da mu je važan svaki čovek.

“Znam da Vučić posvećuje dovoljno pažnje medijima i da ima ozbiljne svetske saradnike i meni će to svakako bit inspiracija za naredne izbore na kojima ću učestvovati“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: