Vučićeva poseta sve promenila

U Rudnoj glavi, najvećem selu u opštini Majdanpek, sve se pokrenulo posle posete predsednika Aleksandra Vučića i otvaranja pogona fabrike "Jumko".

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.10.2021.

13:04

Vučićeva poseta sve promenila
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Fabrika radi već gotovo četiri meseca, i doprinela je da počne da se popravlja životni standard građana.

U fabrici "Jumko" zaposleno je 80 žena, što je pospešilo i opštu zaposlenoenost.

U opštini Majdanpek, kada je reč o firmama, radi samo rudnik bakra Majdanpek, sadašnji Ziđin, ukazuje Balanović, dodajući da je to nedovoljno za rast standarda.

"Zaposlene u 'Jumku' trenutno su na obuci, pošto imaju samo dva do tri meseca radnog iskustva, ali fabrika radi, napreduje i to će da bude veliki brend. Uz to dobili smo novu halu, rade nam se putevi", nabraja predsednik Saveta Mesne zajednice Rudna Glava Stanimir Balanović.

Ističe i da se zahvaljujći zapošljavanju ženske populacije u Majdanpeku, znatno podigao standard meštana, cele opštine i same Rudne glave.

"Žene su dobile posao, a time pomažu i kućni budžet sa još jednom platom. Ima dosta žena koje nisu imale nikakav posao do sada, ovo im je prvi posao i izuzetno su zadovoljne, a zadovoljni smo i mi u Majdanpeku, Rudnoj glavi, što se radi i privređuje", rekao je Balanović. Napredak opštine posebno prate i oni koji su iz tog kraja otišli u inostranstvo.

"Imam dosta prijatelja van Rudne glave, u dijaspori, i oni su izuzetno zadovoljni što se nešto dešava u samom selu i iz razgovora sa njima, video sam da postoje nagoveštaji da se neko od njih vrati, da rade na teritoriji Majdanpeka", rekao je Balanović

U tom smislu, navodi da u Rudnoj glavi ima dosta planova za budućnost, a najvažniji je da se u dogledno vreme uradi vrtić, koji je potreban.

"Imamo dosta mlade populacije, školske dece, imamo poštu, školu, Jumko, gradićemo vrtić, polako se razvijamo", dodaje Balanović.

Na pitanje da li i kako privući naše ljude iz dijaspore da ovde investiraju, možda otvore neku fabriku, Balanović odgovara da takve indicije postoje.

"Postoje indicije, ali još je rano o tome govoriti. Rudna je najveće selo u opštini Majdanpek i mislim da će neko naći načina da otvori još nešto dodatno u našem mestu, da budemo još bolji", uveren je Balanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: