"Znala sam za Jasenovac ali ne i za ono najgore" VIDEO

Biljana Čekić koja igra glavnu ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca" izjavila je za TV Prva da je u školi učila, ali joj je i porodica pričala, o logoru smrti ali pre početka snimanja filma nije znala "i ono najgore".

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2021.

11:49

Foto: Profimedia

Čekić, koja je prihvatila svoje novoi ime "Dara" kako su svi počeli da je zovu, navodi da svi koji su gledali film, od vršnjaka do njene porodica i poznanika, imaju samo pozitivne reakcije na film, te stalno dobija čestitke i poruke na kojima je beskrajno zahvalna.

"Glumio bih u 'Dari' i ustašu"

Takože je zahvalna što je dobila stipendiju za školovanje ali i na ceo filmski tim i porodicu koji su je bodrili.

"Svima sam zahvalna na svemu što su uradili za mene, mnogo mi je drago i zahvalna sam svima do neba", rekla je Čekić za TV Prva.
Navodi da je svakako znala o Jasenovcu pre snimanja jer je to učila u školi a i porodica joj je pričala, ali ističe da "nije znala sve, i da nije znala ono najgore".

"Nisam znala kako su mučili ljude ali posle filma smo počeli više da pričamo o tome", navodi mlada glumica.

Dodaje da su njen vršnjaci gledali film i da su govorili da su scene "prestrašne".

"Naravno da je prestrašno, bilo je teško snimiti tako nešto, iako znaš da se to sada ne dešava ali da se nekada dešavalo i tada te uhvati jeza", rekla je Čekić za TV Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli: