Svi se pitaju ko je taj visoki čovek na Elizabetinoj sahrani: Tužni div od 220 centimetara FOTO

Gledaoci sahrane kraljice Elizabete bili su zapanjeni visinom jednog od njenih pomoćnika, koji se istakao među brojnim ožalošćenima koji su bili deo povorke.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2022.

15:33

Svi se pitaju ko je taj visoki čovek na Elizabetinoj sahrani: Tužni div od 220 centimetara FOTO
Foto:EPA/ ANDY RAIN

Metju Magi, koji je visok 2 metra i 20 cm, hodao je ispred kraljičinog kovčega tokom procesije na otvorenom, a mnogi su se oglasili na Tviteru kako bi saznali ko je čovek koji se istakao u gomili.

"Taj veoma visok čovek u pogrebnoj povorci, član kraljevskog doma, mora da je kraljevski menjač sijalica", stoji u jednom šaljivom tvitu.

"On je prilično poznat kao kapiten košarkaškog tima Rojalsa", sarkastično je dodao drugi. Insajderi su brzo razjasnili da je taj čovek Magi - pomoćnik koji je radio sa kraljicom četiri godine do njene smrti.

Asistenta, koji je poreklom iz Severne Irske, unajmila je Bakingemska palata još 2018. godine, zamenivši Samantu Koen, koja je nastavila da radi za vojvodu i vojvotkinju od Saseksa.

Magi je ranije radio kao privatni sekretar princa Edvarda i, prema Dejli mejlu, unapređen je zbog svog "briljantnog uma" i "odličnog smisla za humor".

Ađutant je primećen pored monarha u nekoliko navrata poslednjih godina, pružajući komičan kontrast kraljici, koja je bila visoka samo 1 metar 60 centimetara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli: