Ćerka Ume Turman opsovala Vrhovni sud: Ne bih postojala da moja majka nije abortirala u mladosti

Glumica Maja Houk govorila je o zabrani abortusa u Americi pa je otkrila kako je pristup legalnom abortusu uticao na njenu porodicu, uključujući njene roditelje Umu Turman i Itana Houka.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 30.06.2022.

10:13

Ćerka Ume Turman opsovala Vrhovni sud: Ne bih postojala da moja majka nije abortirala u mladosti
Foto: Profimedia

Tokom gostovanja u emisiji "The Tonight Show with Jimmy Fallon" Maja je govorila o odluci Vrhovnog suda u Americi da se poništi ustavno pravo na abortus.

"Danas sam zvala mamu da je pitam za savet šta da kažem u razgovoru s tobom", rekla je Maja voditelju i dodala: "Počele smo da razgovaramo o presudi Vrhovnog suda i eseju koji je moja majka napisala pre nekoliko meseci, kada su postavljali dalja ograničenja pristupu abortusu, što je prethodilo svemu ovome". Prošle godine, nakon što je Teksas uveo šestonedeljnu zabranu abortusa, Turman je napisala esej za "The Washington Post" podelivši svoju ličnu priču o abortusu.

"U kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnela s mnogo starijim muškarcem. Živela sam bez ičega u Evropi, daleko od svoje porodice i spremna da počnem sa poslom. Borila sam se da smislim šta ću da radim. Htela sam da zadržim bebu, ali kako?", započela je esej.

Turman je iznela detalje o svom iskustvu, rekavši da je nakon razgovora s roditeljima odlučila da ne može da iznese trudnoću.

"Abortus koji sam imala kao tinejdžerka bio je najteža odluka u mom životu, ona koja mi je tada izazivala teskobu i koja me rastužuje i sada, ali to je bio put do života punog radosti i ljubavi koju sam doživela. Odluka da ne zadržim tu ranu trudnoću omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam želela da budem", napisala je.
Umina ćerka Maja rekla je Falonu da je odluka njene majke da abortira razlog zbog čega se ona na kraju rodila.

"Da tada nijeabortirala, ne bi postala osoba kakva je postala, a ja ne bih postojala. Životi mojih roditelja bili bi izbačeni iz koloseka da ona nije imala pristup sigurnoj i legalnoj zdravstvenoj nezi. Toliko ljudi zbog ove presude ne samo da neće moći da ostvari svoje snove već će zapravo mnogi izgubiti svoje živote i biti nesigurni", rekla je Maja.

"Samo želim da kažem je*i se, Vrhovni sude. Nastavićemo da se borimo protiv toga i pobedićemo, kao što su to učinile naše bake", dodala je Maja.

"Apsolutno to možeš da kažeš. Hvala ti što si to rekla. Hvala ti što si prenela tu poruku", rekao joj je voditelj Falon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli: