Prva žena Petra Božovića je prerano preminula; važila je za jednu od najlepših glumica

Slavni glumac danas puni 76 godina, a tokom višedecenijske karijere odigrao je blizu dvesta filmskih i serijskih uloga, a ostvario je i mnoštvo zapaženih uloga u pozorištu.

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2022.

16:43

Prva žena Petra Božovića je prerano preminula; važila je za jednu od najlepših glumica

O životu Petra Božovića se mnogo toga zna, a poslednjih nekoliko godina se povukao iz glume.

Međutim, mnogi su zaboravili da je Božović bio u braku sa glumicom Marinom Koljubajevom, koja je prerano preminula.

Marina je rođena 1950. godine. Studirala je na beogradskoj Akademiji za pozorište, film i televiziju u klasi Milenka Maričića.

Ona je svoju glumačku karijeru započela u televizijskoj seriji za decu "Neven". Koljubajeva je veliku pažnju privukla u ostvarenjima kao što su "Šta se zgodi kad se ljubav rodi", "Višnja na Tašmajdanu" i "Vaga za tačno merenje".

Važila je za jednu od najlepših glumica sedamdesetih godina, a Petar Božović je osvojio njeno srce. Božović i Koljubajeva su tokom braka dobili su sina Draška, ali detalji iz njihovog odnosa nikada nisu bili poznati široj javnosti.

Marina je preminula 2004. godine, a Petar Božović je nakon toga jednom prilikom govorio o svojoj prvoj supruzi.

"Ona je, nažalost, umrla pre tri godine. Bila je glumica i karijeru je otpočela u seriji 'Neven' koja se nedavno reprizirala, a pošto je bila trudna, u drugom delu zamenila ju je Neda Arnerić. Bila je mnogo lepa, putena, Ruskinja Marina Koljubajeva. Različito smo gledali na porodicu, ona je pobacila naše drugo dete uz moje protivljenje. Smatrao sam da brak i ne postoji ako nema dece jer u tom slučaju možemo ceo život i da se zabavljamo", rekao je Božović pre 15 godina za "Story".

Glumac se 2012. godine ponovo oženio svojom suprugom Snežanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Podeli: