Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu

Procenat građana koji bi se vakcinisali raste u odnosu na prethodni period, a procenat ispitanika koji su protiv vakcinacije pao je na 24 procenta, rezultati su novog istraživanja agencije "Faktor plus".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.02.2021.

10:36

Default images
Foto: shutterstock/Rido

Četvrtina građana ističe da bi se vakcinisalo bilo kom vakcinom, a vakcine određenog proizvođača preferira 21 posto ispitanika. Odgovor o vakcinaciji istraživačima nije dalo 11 procenata ispitanika.

Plan vakcinacije kao odličan ocenjuje 64 odsto ispitanika, 16 odsto ističe da je veoma dobar, 11 procenata ispitanika ocenjuje ga kao dobar, dok sedam posto ispitanih kaže da nije baš najbolji, a tek dva posto tvrdi da je loš.

Džonson i Džonson štite od korone i jednom dozom

Čak 60 odsto ispitanih kaže da je za uspešnu vakcinaciju najzaslužniji predsednik države Aleksandar Vučić, 11 posto zasluge daje Kini, za osam procenata zasluge pripadaju Vladi Srbije, a tri odsto da je zaslužna Rusija dok dva posto ocenjuje da je u pitanju EU.

Prema istraživanju, 68 procenata građana i dalje strahuje za zdravlje, 59 procenata plaši se ekonomskog razvoja situacije zbog pandemije, 30 procenata oseća solidarnost, 21 posto otuđenost, 11 procenata optimizam, a devet procenata ispitanika kaže da je dominantan osećaj depresija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Podeli: