Mask kritikuje Twitter: "Algoritam manipuliše korisnicima"

Ilon Mask, izvršni direktor kompanija SpaceX i Tesla, istakao je da Twitterov algoritam manipuliše vama, na mnogo načina koje ne razumete.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2022.

15:45

Mask kritikuje Twitter:
Foto: XanderSt / Shutterstock.com

Budući vlasnik Twittera je na svom ličnom nalogu na ovoj mreži odlučio da kritikuje algoritam popularne platforme za mikroblogovanje. Prema njegovim rečima, veoma je bitno da Twitter korisnici "isprave svoj Twitter feed".

Mask je istakao da su korisnici "izmapulisani od strane algoritma" na načine koji su korisnicima nepoznati, te da će razliku moći da primete kada se prebacuju između Latest Tweets i Home Tweets. Mask pojašnjava da on ne sugeriše da postoji "zloba u algoritmu", već kako, u okviru Home Tweets, algoritam pokušava da pokaže korisniku šta želi da pročita, što nenamerno manipuliše/pojačava vaše stavove a da pri tome ne shvatate da se to dešava.

Mask dalje pominje da postoje greške u Twitter kodu, a da bi se rešili ti problemi sa pružanjem poverenja algoritmu, potrebno je da on bude otvorenog koda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: