Nedelja, 11.08.2002.

11:15

Vuk Draskovic kandidat za predsednika Srbije

Izvor: B92, Beta

Default images

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic bice kandidat te stranke na izborima za predsednika Srbije, odlucio je Glavni odbor SPO. U saopstenju sa sednice navodi se da je Draskovic celu proteklu deceniju bio simbol stradanja i borbe za demokratsku tradiciju, inicijator i predvodnik svih saveza opozicije, covek osvedocenih drzavnickih vizija. Vuk Draskovic za Radio B92 kaze da ce voditi kampanju na terenu, od vrata do vrata, a kao prioritete svog programa, navodi  "zakon i red u Srbiji, sigurnost svojine, ukidanje ili smanjenje vecine sadasnjih poreza, redovne plate i penzije od kojih se moze ziveti, obaveza socijalne zastite ugrozenih, najsiri stepen lokalne samouprave opstina i gradova, ali nikakvo razbijanje Srbije, i konacno, otvarati i ona jos zatvorena vrata sa medjunarodnom zajednicom".

Draskovic smatra da se pred gradjane postavlja lazna izborna dilema - Labus ili Kostunica. "Glavni odbor je zakljucio da se treba sa svom infrastrukturom SPO suprotstaviti jednoj opasnoj prevari stvaranja nove referendumske atmosfere – ili ovaj ili onaj – iako su i jedan i drugi vec dve godine u vrhu vlasti, jedan kao predsednik savezne drzave, a drugi, prakticno, kao stvarni sef savezne vlade. Sta je uradio sef savezne vlade? Za poslednje dve godine zaduzio zemlju za tri milijarede dolara kredita, na drugoj strani, covek koji, kao sef savezne drzave, nije u stanju da odbrani ni sebe ni svoju stranku, a kako ce sutra da brani Srbiju", upitao je Draskovic.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic objavio je u Guci da od nedelje krece u predizbornu kampanju za predsednika Srbije, uprkos "nevidjenom informativnom nasilju". U prostorijama SPO-a on je odrzao konferenciju za novinare, na kojoj je istakao da su svi mediji i najtirazniji listovi, pogotovo u Beogradu, pod kontrolom srpskog premijera Zorana Djindjica. "Ovo je mnogo gore nasilje nad novinarskom slobodom nego sto je bilo u vreme Milosevica", kaze Draskovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli: