Subota, 10.08.2002.

14:12

MOK pomera termine odigravanja OI u Pekingu?

Izvor: B92, BBC

Default images
Zvanicnici medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) razmotrice zahtev organizacionog odbora letnjih olimpijskih igara u Pekingu koje ce se odrzati 2008. godine u kome se trazi pomeranje termina odrzavanja igara zbog teskih klimatskih uslova. U zahtevu se navodi da je temperatura u Pekingu tokom leta izuzetno visoka, tako da bi mogla snazno da utice na rezultate takmicara.

Sef organizacionog komiteta MOK-a za O.I. u Pekingu Hejn Verbrugen izjavio je u Pekingu da ce komitet razmotriti sve faktore koji bi mogli da uticu, odnosno stete takmicarima.

"Datumi koji sada stoje su oni koje je odredio MOK, a ne Peking. Sada postoji prica da klimatski uslovi nisu pogodni za ucesnike", rekao je Verbrugen.

Sportisti, a narocito atleticari su vec upozorili organizatore da bi klimatski uslovi u Pekingu tokom igara mogli znatno da uticu na kvalitet ovog takmicenja. Temperatura u glavnom gradu Kine tokom leta redovno prelazi 35 stepeni, dok je ove godine zabelezena temperatura od preko 40 stepeni.

MOK ce sacekati predloge Pekinga pre nego sto bude donela odluku o novim terminima odigravanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: