Subota, 10.08.2002.

10:07

Jugoslavija – Rusija 85:88, danas sa Australijom

Izvor: B92

Default images

Kosarkaska reprezentacija Jugoslavije porazena je od Rusije sa 88:85 na startu Cepter Bioptron turnira u Beogradu.

"Plavi" su ocigledno zadovoljni sto igraju u Beogradu, zeleli da pokazu svoj "The Best of...", medjutim u zavrsnici napada bili su prilicno neproduktivni. Rusija je za mnoge druga reprezentacija Evrope, a svojom igrom u "Pioniru" u momentima su to i pokazali. Veoma koncentrisana igra u odbrani i neatraktivna, ali efikasna igra u napadu, standardan su model ruske kosarke, protiv koje "plavi' nisu imali resenja. Rusi su vodili tokom veceg dela utakmice, u nekoliko navrata i sa devet poena prednosti. Sansa da se napravi preokret dogodila se tri i po minuta pre kraja, kada je nasa reprezentacija posle Gurovicevog prosvetljenja povela sa 80:77. Medjutim, ponovo losa zavrsnica i Rusi zasluzeno stizu do pobede.

Najefikasniji igrac utakmice bio je Pedja Stojakovic sa 19 poena, dok su najbolji skakaci bili Gurovic i Morgunov. U igru nisu ulazili sto zbog povreda, sto zbog selektorove zamisli, Bodiroga, Radmanovic, Koturovic, Petrovic, Smiljanic i naravno, Tarlac. Posle utakmice Svetislav Pesic nije krio nezadovoljstvo zbog neozbiljne igre svoje ekipe:

"Kao sto ste videli, Harlem Globtroters trenutno gostuje u nasem gradu. Od ozbiljne kosarke sa nase strane nismo videli nista. Igrali smo protiv jednog veoma dobrog tima, koji nam je ocitao lekciju iz kolektivne igre. Nasa igra je bila za kosarkaske festivale, koji su se nekada odrzavali. Ponavljam jos jednom, Globtrotersi gostuju u vasem gradu. Ako niste uzivali veceras, mi smo cak spremni da to isto sutra ponovimo", cinican je bio Pesic.

Strelci:

Jugoslavija: Stojakovic 19, Scepanovic 13, Jaric 13, Drobnjak 3, Divac 7, Tomasevic 10, Gurovic 11, Cabarkapa 9.
Rusija: Karasev 14, Bahminov 2, Panov 10, Cikalkin 14, Morgunov 16, Z Pasutin 6, J Pasutin 11, Kriapa 4, Kirilenko 2, Avlejev 6, Savrasenko 3.

U prvom mecu dana Australija je savladala Tursku sa 66:64 (22:12,14:18,15:21,16:13) Utakmica je bila veoma neizvesna, a "kenguri" su do pobede stigli samo dve sekunde pre kraja susreta "trojkom" Krisa Ensteja.

Najbolji igrac ovog meca bio je bek australijske reprezentacije Dzon Rili, koji je zabelezio devet skokova i postigao 21 poen, ukljucujuci sest "trojki". U selekciji Turske najefikasniji su bili Mehmet Okur i Kermen Tundzeri sa po 14 poena.

Selektor turske reprezentacije Ajdin Ors rekao je na konferenciji za novinare posle susreta da je "Australija bila velika nepoznanica za njega" i dodao da su ga "iznenadili veoma brzom kosarkom". "Pobedili smo sami sebe, jer smo imali cak 19 izgubljenih lopti i los procenat suta od samo 38 odsto", kazao je Ors. On je istakao da su "u Beograd stigli sa veoma jakog i teskog turnira u Turskoj i da tek ocekuje vrhunac forme", i dodao da se nada da ce "Turska na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu konkurisati za visok plasman".

"Imamo potpuno nov i mlad tim, koji tek treba da se uigra. Smatram da smo dobro odigrali u odbrani, ali je napad lose funkcionisao", rekao je australijski selektor Brendon Dzojs. On je naglasio da "reprezentaciji Australije ucestvovanje na beogradskom turniru predstavlja veliku cast" i dodao da ce "sutra uci u otvorenu borbu sa reprezentacijom Jugoslavije".

Danas od 18 i 30 igraju Turska i Rusija, dok se od 20 i 30 sastaju Jugoslavija i Australija.

Nedelja: 16.00 Rusija – Australija, 18.30 Jugoslavija – Turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: