Petak, 09.08.2002.

16:15

Novinar priveden kod istraznog sudije

Izvor: Beta

Default images

Beogradski novinar Zoran Petrovic Pirocanac izjavio je u petak da ga je policija privela kod istraznog sudije, na osnovu tuzbe za klevetu i uvredu koju je protiv njega podneo predsednik BK kompanije Bogoljub. Povod je izjava prilikom gostovanja u programu Televizije Novi Sad u novembru 2000. godine. Petrovic je rekao da su ga cetiri policajca privela u cetvrtak ujutro oko cetiri sata u policijsku stanicu na Banovom brdu, odakle su ga cetiri sata kasnije sproveli na saslusanje u Palatu pravde. On je naveo da je bio na prvom saslusanju sredinom jula, te da je zbog profesionalnih obaveza, a potom zbog odlaska na godisnji odmor, obavestio istraznog sudiju Ivonu Lalovic da ce izvesno vreme biti odsutan i nece moci da se odazove pozivu na saslusanje zakazano za 31. jul.

Povodom privodjenja Petrovica, Nezavisno udruzenje novinara Srbije protestovalo je zbog "represivnog i ponizavajuceg postupka policije" prema novinaru. NUNS je naveo u saopstenju da "uvazava zakonsku obavezu odazivanja na sud, ali ne odobrava da u ranu zoru cetiri policajca hvataju novinara, da mu pritom skinu pertle i kais i zadrze ga vise sati u pritvoru, pre nego sto ga predaju istraznom sudiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: