Petak, 09.08.2002.

11:00

Dejan Tomasevic u Pamesi

Izvor: B92, Glas javnosti

Default images
Dejan Tomasevic, centar juogslovenske reprezentacije od srede je novi kosarkas Pamese iz Valensije. Ovu za mnoge neocekivanu vest saopstio je , saopstio portparol baskijskog kluba. Iako je imao ponudu evropskog prvaka Panatinaikosa i Zeljka Obradovica, Tomasevic se odlucio za ostanak u Spaniji.

Klub iz Valensije koji finansira bogata porodica Roig ( veliki novac ulozili i u fudbalski klub Valensija) ima velike ambicije u narednim sezonama, a dolazak Tomasevica predstavlja prvi korak ka stvaranju ozbiljnog evropskog tima.

Kako prenose svetski kosarkaski sajtovi ceo transfer oznosio je cak 10 miliona dolara ( otkup vazeceg ugovora sa Taukeramikom i plata Tomasevicu). Klub iz Valensije tako u novoj sezoni ima centarski tandem Taukeramike iz prosle sampionske sezone, koju ce ciniti Argentinac Oberto i Jugosloven Tomasevic.I pored velikog novca, transfer jugoslovenskog reprezentativca predstavlja veliko iznenadjenje, ako se zna da je klub iz Vitorije ( koji trenira Dusko Ivanovic) upravo zavrsio najuspesniju sezonu u istoriji kluba.

S obzirom da je Tomasevic u Vitoriji igrao kao nekomunitarac, odnosno imao status stranca, celnici Taukeramike oslobodili su to mesto za novog igraca, a to ce po svemu sudeci biti americki plejmejker Elmerom Benetom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: